- 21 Haziran 2017
- 3.802
- 10.791
- 208
- 31
Hayırr cnm ii gidiyorduk aslındaNe yaptiniz acaba son durumu merak ettim gce emmelerini birakabildimi bebişin
Sonra hafif üşütünce Poyraz Ali eski rutine döndük cnm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayırr cnm ii gidiyorduk aslındaNe yaptiniz acaba son durumu merak ettim gce emmelerini birakabildimi bebişin
Allah şifa versin inşallah ilerlemeden toparlar.. En azindan olabilirligini görmüş oldun..Toparlansin tekrar devam edersinizHayırr cnm ii gidiyorduk aslında
SagolunAllah şifa versin inşallah ilerlemeden toparlar.. En azindan olabilirligini görmüş oldun..Toparlansin tekrar devam edersiniz
Sağol canım geçti şükür kendiliğinde attı morluğu şükür .. aynen öyle gozumuzun önünde bile kaçınmak mümkün olmayabiliyorÇok geçmiş olsun, bir fikrim yok çözüm için ama kazaların kaçınılmaz olduğunu fark ettiğimiz çok hareketli bir dönem maalesef.
Teşekkürler canım geçti iki günde şükür . Bizimki de bacakları morartiyor :) bezini değiştirirken bir bakıyorum dizler hep mor mor ufak ufak Allah büyük kazalardan korusun tüm yavruları ...Çok geçmiş olsun nasil şu an geçti mi acaba şişliği.. benim oğlum genelde kafasini morartiyor ya bi anlık zaten umarim bir daha olmaz..
Geçmiş olsun canimHayırr cnm ii gidiyorduk aslında
Teşekkür ederim canımSağol canım geçti şükür kendiliğinde attı morluğu şükür .. aynen öyle gozumuzun önünde bile kaçınmak mümkün olmayabiliyor
Teşekkürler canım geçti iki günde şükür . Bizimki de bacakları morartiyor :) bezini değiştirirken bir bakıyorum dizler hep mor mor ufak ufak Allah büyük kazalardan korusun tüm yavruları ...
Geçmiş olsun canim
İyiyiz valla ramazan iş çocuk ev arasında sıkıştım kaldım sen nasılsınArkadaşlar nasılsınız...nerelerdesiniz ...minnoslar nasıl.ozledim sizi
Allah yardımcın olsun.iyiyim.canim ben deİyiyiz valla ramazan iş çocuk ev arasında sıkıştım kaldım sen nasılsın
Selam canım benim minik hem asabi hem anaci bu aralar koşturmaca işte :) sizde ne var ne yok?Arkadaşlar nasılsınız...nerelerdesiniz ...minnoslar nasıl.ozledim sizi
Ben 2 yaş sendromu olduğunu düşündüğüm şeyin dibine doğru giriyorum, dibi de balçıkmış battıkça batıyorumArkadaşlar nasılsınız...nerelerdesiniz ...minnoslar nasıl.ozledim sizi
VAy olur mu oyle şey...bizde öyle kendini parçalayarak ağlama henüz başlamadı ama agustosun son doganlarindan olduğundandır.sira bize de gelir.sendrom bizi yemek yeme mevhumuyla vurmaya başladı.gercekten günlerdir kahvaltı meyve emme formunda yaşıyor.oglen yemek ve akşam çorba vs yok.ha ben yapmaktan vazgeciyor muyum? Hayır.yenilen pehlivan guresmeye doymazmis! Sağlıklı çoğu yemeği severdi.tavuk ve balık konusunda dengesizdi ama bir şekilde zorla da olsa yerdi.zorla derken kandırarak ikna ederek ..hic kollarından tutup ağzına dayamadım yemeği ki zaten blw ye daha yakindik.yemek kokluyor gurme! Kokluyor ve yemiyor! Dalga dalga yayıldı bu ve en çok yediği şeyleri bile koklayıp yemiyor.elimizde tost domates salatalık siyah zeytin var istisnasız yenen.meyve saati bir de.kizartma yedirmezdim hiç.bir dilim patates verirdim başka asla vermezdim.simdi sırf paşa yesin diye fırında hiç denecek kadar az yağda patates yapıp kendi ellerimle tabağına koyuyorum birkaç gündür immmmmmhhh immmmmh diye yiyor.kenarda asıl yemeği duruyor öyle.hergun versem patates yiyecek hali var.tabagindaki pilavı kasikla versem çıkartıyor ağzından yerde bir pirinç tanesini görse yine immmh diye ağzında! Kilosu hoşuma gitmiyor .enerjisi keyfi yerinde.hastaliga dair belirti yok ama korkuyorum.boy uzadı gitti kilo aynı.acaba ben mi bakamıyorum .doktora götüreyim mi ?Ben 2 yaş sendromu olduğunu düşündüğüm şeyin dibine doğru giriyorum, dibi de balçıkmış battıkça batıyorum
Her istediği salyalı köpüklü isyana dönüşüyor. Kahvaltısını yapmadan tatlılara geçecekmiş, vermezsem ağzını köpürte köpürte ağlıyor.
Uyurken elini tutacakmışım, tutmazsam geriye doğru gerinerek ve salyası sümüğüne karışarak ağlıyor.
O oyuncağı neden bıraktığı gibi durmuyormuş, altı düz değil diyorum dinlemiyor elini ısırarak ağlıyor. Vallahi yıldım ya. Daha 2 yaşına girmeden ben 3-4 yaş yaşlandım. Baş ağrım da ben nereye gidersem geliyor iki gündür, vefalı çıktı.
İşte bizde durumlar böyle, bir dokunursun bin ah duyarsın
Ahaha çok tanıdık geldi sanki hepsine aynı anda güncelleme yukleniyormus gibi :))Ben 2 yaş sendromu olduğunu düşündüğüm şeyin dibine doğru giriyorum, dibi de balçıkmış battıkça batıyorum
Her istediği salyalı köpüklü isyana dönüşüyor. Kahvaltısını yapmadan tatlılara geçecekmiş, vermezsem ağzını köpürte köpürte ağlıyor.
Uyurken elini tutacakmışım, tutmazsam geriye doğru gerinerek ve salyası sümüğüne karışarak ağlıyor.
O oyuncağı neden bıraktığı gibi durmuyormuş, altı düz değil diyorum dinlemiyor elini ısırarak ağlıyor. Vallahi yıldım ya. Daha 2 yaşına girmeden ben 3-4 yaş yaşlandım. Baş ağrım da ben nereye gidersem geliyor iki gündür, vefalı çıktı.
Valla aynı kaygıları ben de yaşıyorum ama inatla geçecek diye bekliyorum ... Kilo hiç almıyoruz biz de boy üzüyor maşallah . Bugün arkadaşımın cacugunu gördüm aralarında bir ay var o tombiş tombiş bizimki sıska kalmış bir kere daha anladım . Bend e kafayı bozdum artık sebzeli poğaça falan yapıyorum poğaça kek pilav bulgur makarna muhallebi bunlari yiyor baska bir şey yok ...VAy olur mu oyle şey...bizde öyle kendini parçalayarak ağlama henüz başlamadı ama agustosun son doganlarindan olduğundandır.sira bize de gelir.sendrom bizi yemek yeme mevhumuyla vurmaya başladı.gercekten günlerdir kahvaltı meyve emme formunda yaşıyor.oglen yemek ve akşam çorba vs yok.ha ben yapmaktan vazgeciyor muyum? Hayır.yenilen pehlivan guresmeye doymazmis! Sağlıklı çoğu yemeği severdi.tavuk ve balık konusunda dengesizdi ama bir şekilde zorla da olsa yerdi.zorla derken kandırarak ikna ederek ..hic kollarından tutup ağzına dayamadım yemeği ki zaten blw ye daha yakindik.yemek kokluyor gurme! Kokluyor ve yemiyor! Dalga dalga yayıldı bu ve en çok yediği şeyleri bile koklayıp yemiyor.elimizde tost domates salatalık siyah zeytin var istisnasız yenen.meyve saati bir de.kizartma yedirmezdim hiç.bir dilim patates verirdim başka asla vermezdim.simdi sırf paşa yesin diye fırında hiç denecek kadar az yağda patates yapıp kendi ellerimle tabağına koyuyorum birkaç gündür immmmmmhhh immmmmh diye yiyor.kenarda asıl yemeği duruyor öyle.hergun versem patates yiyecek hali var.tabagindaki pilavı kasikla versem çıkartıyor ağzından yerde bir pirinç tanesini görse yine immmh diye ağzında! Kilosu hoşuma gitmiyor .enerjisi keyfi yerinde.hastaliga dair belirti yok ama korkuyorum.boy uzadı gitti kilo aynı.acaba ben mi bakamıyorum .doktora götüreyim mi ?
Maşallah yine yiyormuş diyorum bize göre canları sagolsunValla aynı kaygıları ben de yaşıyorum ama inatla geçecek diye bekliyorum ... Kilo hiç almıyoruz biz de boy üzüyor maşallah . Bugün arkadaşımın cacugunu gördüm aralarında bir ay var o tombiş tombiş bizimki sıska kalmış bir kere daha anladım . Bend e kafayı bozdum artık sebzeli poğaça falan yapıyorum poğaça kek pilav bulgur makarna muhallebi bunlari yiyor baska bir şey yok ...
Öyle bir dönemi hatta daha da beterini yaşadık diyebilirim. Kafayı yedim, nerde hata yapıyorum diye. Sonra hep konuştum belli sınırlar içinde yapabileceğini yapıyor zaten yapamayacağı şeyleri de siniri gectikten sonra konuşarak aştık. Daha az tepkiler vermeye başladı. Ama zaman aldı. Baya sabır gerektitiyor. Bunu yapmamalısın cünkü seklinde... Dışarda bir seye feryat figan tutturursa bu bizim planımızda yoktu, sadece bir tanesini alabilirsin seklinde. En son yine ikna olmazsa dikkatini dağıtarak bir nebze olsa rahatladık. Biraz da dönemsel iyilesme oluyor ara ara cozutuyor ama hep böyle gitmeyecektir. Az daha sabır..Ben 2 yaş sendromu olduğunu düşündüğüm şeyin dibine doğru giriyorum, dibi de balçıkmış battıkça batıyorum
Aynı durum bizde de var, en sevdiği yemeğe burun kıvırıyor. Domatesin çekirdeğini bile masada bırakmaz yerdi şimdi parmaklarıyla ezip bırakıyor, yemiyor. 3 zeytin yerdi yarım zeytin çiğneyip belki yiyor belki atıyor. Çorbaya bayılıyordu -ki ben çok vermek istemediğim halde kendisi istiyordu da yapıyordum şimdi bari çorba yesin diyorum ama yarım kase ancak yiyor.VAy olur mu oyle şey...bizde öyle kendini parçalayarak ağlama henüz başlamadı ama agustosun son doganlarindan olduğundandır.sira bize de gelir.sendrom bizi yemek yeme mevhumuyla vurmaya başladı.gercekten günlerdir kahvaltı meyve emme formunda yaşıyor.oglen yemek ve akşam çorba vs yok.ha ben yapmaktan vazgeciyor muyum? Hayır.yenilen pehlivan guresmeye doymazmis! Sağlıklı çoğu yemeği severdi.tavuk ve balık konusunda dengesizdi ama bir şekilde zorla da olsa yerdi.zorla derken kandırarak ikna ederek ..hic kollarından tutup ağzına dayamadım yemeği ki zaten blw ye daha yakindik.yemek kokluyor gurme! Kokluyor ve yemiyor! Dalga dalga yayıldı bu ve en çok yediği şeyleri bile koklayıp yemiyor.elimizde tost domates salatalık siyah zeytin var istisnasız yenen.meyve saati bir de.kizartma yedirmezdim hiç.bir dilim patates verirdim başka asla vermezdim.simdi sırf paşa yesin diye fırında hiç denecek kadar az yağda patates yapıp kendi ellerimle tabağına koyuyorum birkaç gündür immmmmmhhh immmmmh diye yiyor.kenarda asıl yemeği duruyor öyle.hergun versem patates yiyecek hali var.tabagindaki pilavı kasikla versem çıkartıyor ağzından yerde bir pirinç tanesini görse yine immmh diye ağzında! Kilosu hoşuma gitmiyor .enerjisi keyfi yerinde.hastaliga dair belirti yok ama korkuyorum.boy uzadı gitti kilo aynı.acaba ben mi bakamıyorum .doktora götüreyim mi ?
Ben de aynı şekilde yaklaşıyorum. Bunları yapmana izin veremem çünkü tehlikeli ve canın yanabilir ama onun yerine şunu yapabilirsin. Dışarıda tutturduğunda ben de hemen göz hizasına inip bunu şimdi alamayız-yapamayız çünkü zaten xxx ama istersen zzz şeklinde alternatif sunarak çözmeye çalışıyorum. Parktan ayrılmak çok zorlaşmaya başladı. Onu da sınırlarla belirliyorum. 10 kez daha sallayıp durunca alacağım. Sonra seçtiği bir oyuncağa binip eve gideceğiz, tamam mı? Anlaştık mı? Bir de el sıkışıyoruz En son giderken de hadi parka hoşçakal de el salla, yarın yine geleceğiz park, tamam mı? Bekle bizi diye el sallayarak çıkıyoruz. Bu hep böyleydi ama bu ara kaykay da olsun tahterevalli de olsun bir de dönelim diye uzattıkça uzatıyor.Öyle bir dönemi hatta daha da beterini yaşadık diyebilirim. Kafayı yedim, nerde hata yapıyorum diye. Sonra hep konuştum belli sınırlar içinde yapabileceğini yapıyor zaten yapamayacağı şeyleri de siniri gectikten sonra konuşarak aştık. Daha az tepkiler vermeye başladı. Ama zaman aldı. Baya sabır gerektitiyor. Bunu yapmamalısın cünkü seklinde... Dışarda bir seye feryat figan tutturursa bu bizim planımızda yoktu, sadece bir tanesini alabilirsin seklinde. En son yine ikna olmazsa dikkatini dağıtarak bir nebze olsa rahatladık. Biraz da dönemsel iyilesme oluyor ara ara cozutuyor ama hep böyle gitmeyecektir. Az daha sabır..
Sen en doğrusunu yapıyorsun yakında düzelir diye tahmin ediyorum. Biz de ısırma vurma cimcikleme gibi bize ve kendine zarar verme durumları da vardı. Kriz anında hicbir sey yapmayıp sakinleşmek gerekiyormuş ve sonrasında açıklama şeklinde öneriyorlar. Her istediğini yapma olursa ağlamayı kullaniyorlar. Sonu olmuyor maalesef gittikçe aglak bir hal alıyorlar. Ama geçecek ben eminim az daha sabır..Aynı durum bizde de var, en sevdiği yemeğe burun kıvırıyor. Domatesin çekirdeğini bile masada bırakmaz yerdi şimdi parmaklarıyla ezip bırakıyor, yemiyor. 3 zeytin yerdi yarım zeytin çiğneyip belki yiyor belki atıyor. Çorbaya bayılıyordu -ki ben çok vermek istemediğim halde kendisi istiyordu da yapıyordum şimdi bari çorba yesin diyorum ama yarım kase ancak yiyor.
Patatesi ben de veriyorum bazen ama kekik yağ ve hafif karabiberle karıştırıp elma dilim fırında kızartıyorum. Seviyor. Hatta haşlanmışını sevmezdi geçen gün podatteee diye ağlayınca haşlanmışından verdim tuzsuz muzsuz götürdü. İnsan gerçekten hayret ediyor.
Defne hala 9 kilo olamadı, eminim bu kiloda bebek kalmamıştır bizim forumda. Boyuna göre 12 kilo olması gerekiyor dedi doktoru ama değerleri iyi olduğu için dert edilecek bir şey yok dedi. Hem genetik olarak zayıf anne babasından hem de alerji kilo alımını etkiliyor. Doktor bize boyu uzuyorsa çok kafaya takmaya gerek yok diyor. Bazı çocuklar tombik olur bazıları zayıf; kimi kısa kimi uzun, bu çok normal. Hangimiz standart ve aynıyız ki. Eğer uzamaya devam ediyorsa kilo da alıyorsa dert etme derim ben. Ama tabi doktora sormak istiyorsan değerlerine bakma zamanı gelince baktırıp rahatlayabilirsin.
Ben de aynı şekilde yaklaşıyorum. Bunları yapmana izin veremem çünkü tehlikeli ve canın yanabilir ama onun yerine şunu yapabilirsin. Dışarıda tutturduğunda ben de hemen göz hizasına inip bunu şimdi alamayız-yapamayız çünkü zaten xxx ama istersen zzz şeklinde alternatif sunarak çözmeye çalışıyorum. Parktan ayrılmak çok zorlaşmaya başladı. Onu da sınırlarla belirliyorum. 10 kez daha sallayıp durunca alacağım. Sonra seçtiği bir oyuncağa binip eve gideceğiz, tamam mı? Anlaştık mı? Bir de el sıkışıyoruz En son giderken de hadi parka hoşçakal de el salla, yarın yine geleceğiz park, tamam mı? Bekle bizi diye el sallayarak çıkıyoruz. Bu hep böyleydi ama bu ara kaykay da olsun tahterevalli de olsun bir de dönelim diye uzattıkça uzatıyor.
Bunlar tabi ki kriz ağlamalarında yaptığım şeyler değil o zamanlarda ne yaparsam yapayım fark etmiyor, durmuyor dinlemiyor durulmuyor. Artık bir kriz daha çıkmasın diye her istediğini yapasım geliyor. Çözüm değil biliyorum ama çok yıprandım. Demek ki diyorum çocuklar böyle böyle şımarıyor.