Aman öyle ya da böyle yiyecekler :) daha önce de yazdım her birimizin olayı farkli.bana da gündüz uyumasina ragmen akşam 8 de yatıp gece hiç uyanmayanlar mucize gibi geliyorYaa maşallah kendi yiyen bebişlere çok özeniyorum bana mucize gibi geliyor ☺
Yok sevinebilirsin. Tek olmamak güzelMerhabaabu yazdıklarınıza inanamıyorum, bir tek biz böyleyiz sanıyodum okadar aynı ki anlatamam, üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Normalde ekmek simit falan eline verilince önce yalayıp sonra yiyor ama tabi çok değil , kahvaltı saati gelince ben deli oluyorum hala bulamaç yiyor diye haşlanmış makarnaya dokunamıyor mesela. Haşlanmış yumurtayı da bir iki kez sandalyesine oturmadan gelip gidip elimden beyazını yedi ona bile sevinmiştim. Aslında bulamaçtan da nefret etti farkındayım ama asla çatalla zeytin peynir yediremiyorum. Bir iki gün omlet domates yedi oh tamam artık herşeyi yer dedim sonra iki çataldan öteye geçemedik. Yemek saatleri zulüm oldu bana. Elma salatalık falan kemiriyor,eskiden yiyemiyor direkt yutuyordu herşeyi ondan dertliydim şimdide yiyebildiği halde yemiyor yada iki çataldan sonra sıkılıyor bende mecbur yine ezerek veriyorum
yok canim daha neler hayat hikayesini anlatmasi gerekiyor yanlis biliyormus o egitimci ablaArkadaşlar sizin minnoşlarda konuşma durumu nasıl.ya benim moralim bozuldu bugun eşimin memleketindeyiz de.egitimci bi ablamiz var.konusmasi lazım dedi.yani cümleler halinde.anne su ver şeklinde mesela.bizde durum öyle değil.kelimelerimiz var ama çok değil.nene anne baba dede teyze ablalarımin adları araba su çay gibi.panikledim ben
milletin isi gucu yok salla bosver. erkek cocuklar kizlara gore daha gec konusuyor bir de. daha bu yasta ceneye vuruyor kizlardaYok canım ya bizde de durumlar aynı çok yavaş ilerliyoruz. Kardeşimin eşi asm de ebe. İki yaşında iki kelimelik cümle kurması lazım falan filan dedi. Cok fazla çocuğu çocuk psikoloğuna yönlendirme yapıyorlarmis. Lafı otizme kadar getirdi. Çok moralim bozuldu. Bizimkinin iki yaşında da çok gelişme gosterecegini sanmıyorum. Geç konusacak belli. Ama diğer becerileri yerinde, biz çocuğumuz zeki olacak diye ortalarda gezinirken millet gerizekalı yerine koyuyor acayip ayar oluyorum bu ara
Bence herşey normal şu an için panikleyecek durumları yok kuzuların, şimdi sektör yarışımıdır nedir en küçük şeyde ordan oraya yönlendiriyorlararkadaşımın kızı 17 aylık,yabancıların yanında hep ağlıyor kimseye yaklaşmıyor diye doktoru antidepresan başlamış küçücük yavruya ,sadece anne babayla sakinleşiyormuş ne var bunda anlamadım
ahahahaha baris da ayni habire alkisliyor kendini. hatta ilk alkisini 1 yasinda yapmisti bi daha da yaptigini görmedim su aylara kadar. 6 ayda alkis yapmaya basliyor halbuki bebekler. bizimki de kendini takdir etmede biraz gec kamis tuhÇocuk da kendini dahi zannediyor.cay kaşığını bardağın içine koysa kendini alkisliyordaha ileri aktiviteleri de var ama.9 küpü ustuste dizince , oyuncaklarını toplayinca ,kumandayla ya da TV ye bir dokunuşta tv acinca alkislamasini anlıyorum da çay kaşığını bardak içine koyup alkışlamasi beni benden aliyor.zeki mi geri mi belli değil Avrupa yakasında Burhan diliyle konusursam
Maşallah o konuda biz de şanslıyız.
gunduz uykusunu ne kadar uyuyor? 2 saati gecmemeli. yoksa aksam uykusunda sikintilar cikiyor.Aahaha bir tek biz değilmişiz çalışma odasında yok yok olan:).canım evim müsait fiziksel anlamda ama Aras akşam 10 11 den önce uyumuyor.sabah erken kalksa bile durum böyle.gunduz uyumadığı zaman akşam 8 de uyur ama gündüz uykusunu bırakmak için çok erken.yavrum hem mental hem fiziksel olarak yorulmadigindn gündüz uykusuna da zor geçiyor.onu uyutmaya çalışmak uyuyunca bırak temizliği tertibi yemek yapmak beni yoruyor.eger ben kpss ye bas koyarsam ve ders calisamazsam yuvam yikilirasiri disiplinliyimdir.ve bi plan yapıp istedigim gibi uygulayamazsam stres olurum ve strese sokarım.
Tek tesellim temelim.
bir yerde okudum gecen gun, sarilmalar opmeler, ic cekmeler falan ayrilma belirtileriymis.Yavrum benim:) sen üzülme ama...ve çok ısrarci olma da ki daha da tiksinmesin.eminim geçecektir.hepimizin minnosunun bir huyu var mücadele ettiğimiz:) biz yenidoğan gibi yapisigiz mesela.emzirmeyi azaltma niyetiyle bir gün kahvaltı sonrası sen büyüdün artık kahvaltını da yaptın biraz oyna sonra em dediğinden beri daha da emme emme diye gezer oldu.emerken gogsumu opuyor falan:) çalıssam bu kadar olmaz.dogal bir bırakma süreci olur şimdi bizi travmalar bekliyor:)
Minik minik lokmalar halinde tabağa bıraksan almıyor mu tabaktan?
Ek gıdaya geçiş süreciniz nasıl oldu? En başından bulamaç ile mi başladın mesela?
Ben hiç karıştırmadim...kendi yaptığım peynir ile başladım sonra yumurta sarısı ilave ettim.az zeytinyag ile pisirdigim yumurtayı tadında haşlanmışi ağzına sürmedi.simdi 1 yaşı dolduğundan beri peyniri omlet içinde yiyor.
Kahvaltı ve meyveyi yine yiyorda ..ana öğünlerde yayla çorbası ve zorlamadan yedirdigim çok az şey var.insan sinir oluyor
Çok tatlılar yaaa.tercihleri var tabi:)
Ben yarı klasik yarı blw ilerledim ama hiç pruzsuz vermedim.kahvaltisini kendi yer.
ilk lokmayı atlattık mi bizde de gerisi geliyor ama ana öğünler son zamanlarda sknti.memlekette düzeldi sandım yiyordu yalan oldu.boyu da pek uzun gozume cok zayıf gorunuyor.
İşte aynen bizde de öyle yani katı sıvı farketmeksizin son zamanda yemek gördüğü an çıldırıyor bazen dediğin gibi ilk lokmayı bi alsa devamı geliyor bazende bütün lokmaları işkenceyle yiyor ,bir ay öncesine kadar gayet iyiydi şimdi ne oldu bunlarayok canim daha neler hayat hikayesini anlatmasi gerekiyor yanlis biliyormus o egitimci ablabarisin kelime haznesi bile cok fazla genis değil birak cumle kurmayi. en az 15 20 kelime bilmesi yeterli bu aylarda illa cumle kuracak diye bisey yok suan icin.
milletin isi gucu yok salla bosver. erkek cocuklar kizlara gore daha gec konusuyor bir de. daha bu yasta ceneye vuruyor kizlarda
ahahahaha baris da ayni habire alkisliyor kendini. hatta ilk alkisini 1 yasinda yapmisti bi daha da yaptigini görmedim su aylara kadar. 6 ayda alkis yapmaya basliyor halbuki bebekler. bizimki de kendini takdir etmede biraz gec kamis tuh
gunduz uykusunu ne kadar uyuyor? 2 saati gecmemeli. yoksa aksam uykusunda sikintilar cikiyor.
bir yerde okudum gecen gun, sarilmalar opmeler, ic cekmeler falan ayrilma belirtileriymis.
biz de yari klasik yari blw gidiyoruz. kahvaltisini kendisi yapiyor oglenleri de makarna pilav vs varsa koyuyorum onune kendi yiyor doke saca. barisin pek yeme problemi olmamasina ragmen son 1 aydir icinde ne oldugu onemli olmaksizin kasik gorunce yemeyi reddediyor. bakmiyor bile icinde ne var. hatta dun soyle bisey oldu. tabakta kofte ve pilav var. pilav diye atladi. araya kofte sikistirayim dedim 1 kez. sonraki pilavi da yemek istemedi. bide gozlerini kapatiyor sipa. oglum pilav bu pilav diye 5 kere soyledikten sonra agzini actibu ara sadece hamur isi ve tatli(kuru ve taze meyve, bal) seyler yemek istiyor. zeytine bayilirdi, onu da azaltti. gercekten biseyler degisiyor, cani istemiyor demek ki diye dusunmeye basladim. bazen de icime sinmiyor ilk kasigi alana kadar mucadele veriyoruz. ilk kasiktan sonra yiyor
Barış mutevaziymis.benim oğlan 9.aydan beri kendini alkışlar.yok canim daha neler hayat hikayesini anlatmasi gerekiyor yanlis biliyormus o egitimci ablabarisin kelime haznesi bile cok fazla genis değil birak cumle kurmayi. en az 15 20 kelime bilmesi yeterli bu aylarda illa cumle kuracak diye bisey yok suan icin.
milletin isi gucu yok salla bosver. erkek cocuklar kizlara gore daha gec konusuyor bir de. daha bu yasta ceneye vuruyor kizlarda
ahahahaha baris da ayni habire alkisliyor kendini. hatta ilk alkisini 1 yasinda yapmisti bi daha da yaptigini görmedim su aylara kadar. 6 ayda alkis yapmaya basliyor halbuki bebekler. bizimki de kendini takdir etmede biraz gec kamis tuh
gunduz uykusunu ne kadar uyuyor? 2 saati gecmemeli. yoksa aksam uykusunda sikintilar cikiyor.
bir yerde okudum gecen gun, sarilmalar opmeler, ic cekmeler falan ayrilma belirtileriymis.
biz de yari klasik yari blw gidiyoruz. kahvaltisini kendisi yapiyor oglenleri de makarna pilav vs varsa koyuyorum onune kendi yiyor doke saca. barisin pek yeme problemi olmamasina ragmen son 1 aydir icinde ne oldugu onemli olmaksizin kasik gorunce yemeyi reddediyor. bakmiyor bile icinde ne var. hatta dun soyle bisey oldu. tabakta kofte ve pilav var. pilav diye atladi. araya kofte sikistirayim dedim 1 kez. sonraki pilavi da yemek istemedi. bide gozlerini kapatiyor sipa. oglum pilav bu pilav diye 5 kere soyledikten sonra agzini actibu ara sadece hamur isi ve tatli(kuru ve taze meyve, bal) seyler yemek istiyor. zeytine bayilirdi, onu da azaltti. gercekten biseyler degisiyor, cani istemiyor demek ki diye dusunmeye basladim. bazen de icime sinmiyor ilk kasigi alana kadar mucadele veriyoruz. ilk kasiktan sonra yiyor
Özellikle tiksiniyormus gibi tepki kısmı bizde de vardı ıslak yumuşak ya da tüylü kaygan şeylere dokunamazdi ama şuan daha iyi zaman içinde azaldı. Ben bulamaç şeklinde neredeyse hiç yedirmedim . 6 aydan sonra bile yumurta sarisini tek olarak peyniri bisküvi yi tek tek ayrı ayrı önüne koyup yedirdim eline koca dilim peynir alır yerdi, tam bir yumurta sarisini bitirir hatta versem daha yiyecek gibi iştahla bakardı şimdi yarın yumurta zor yiyor o da iki haftada bir falan ... Yani ah bizim bidiklar napacagimizi sasiriyoruz . İnşallah geçicidir canım bir doktor ile de görüşün içiniz rahat etsin ...Kahvaltıda maalesef bulamaç yiyor. Peynir, ceviz, kuru dut ezmesi, yumurta, biskuvi, süt ve tahıl mama karışımı bulamaç. Normal insan yemez ama o bayılıyor. Kaç kere kahvaltıda yumuşak katı gıdalarla başlayalım dedik. O kahvaltılıklara nasıl tiksinç bir şeymiş gibi bakıyor anlatamam. Salatalık gibi, ot gibi hafif ıslakımsı yiyeceklere dokunamiyor bile. Huylanıyor. Önünden aldırıyor bize. Diğerlerini de aşağı atıyor.
Çalışıyorum ben. Hatta haftanın iki akşamı da yokum. Yüksek lisans yapıyorum. Bakıcı ile beraber, bazende babası ile beraber... Şu an çok yoğun olduğum için bu konuya tam eğilemiyorum. Ama en kısa sürede bir doktora veya bir pedagoga gideceğim gibi görünüyor.
Aynen katılıyorumAman öyle ya da böyle yiyecekler :) daha önce de yazdım her birimizin olayı farkli.bana da gündüz uyumasina ragmen akşam 8 de yatıp gece hiç uyanmayanlar mucize gibi geliyor
Öyle uyuduğu bir kaç zaman ben bezini degistim yine uyanmadi. Madem beklenenden erken sızdı sahurun orta yerine bomba gibi düşer eminim.Aynen katılıyorumbenim bıdık 8 gibi uyudu dışarı cikartmistik yorulduğu için kestirerek diye düşündüm lakin hala uyanmadi . Beni de aldı bir düşünce acaba gece 2 de mi 3 de mi kalkar düt düt lerle oynarız diye.. gidip gelip ses yapıyorum bana mısın demedi birlikte sahur yapcaz sanırım
Merhaba cnm.ben ve oğlum iyiyiz.istah problemi bizde hep gelip geçici oldu.dis dönemlerinde dibe vurdu.boyu nasıl? Belki yapısı öyledir.alerji durumunuz oldu mu hiç? Demir kullaniyor musunuz?önerilen gibi 3 ana 2ara öğün maalesef beslemek neredeyse imkansız.cok hareketliler.boy da uzadi çok zayıf gorunuyorMerhaba kızlar,nasılsınız umarım sizler ve bebisleriniz iyisinizdir.Kızlar benim oğlumda hep bir iştah problemi vardı ama uzun süredir zorda olsa yiyor artık.Bugün doktora gittik yine kilosu düşük çıktı 9 buçuk bile değil.Doktor raporlu mama başlayın diyor.Kan tahlillerini yaptık kansizlikta çıktı.Demir ilacı başladık Aslında bazen colyak hastaligindanda şüpheleniyorum ama tanısı zor bir hastalık.Sizce mamaya başlayalım mi kullanan oldu mu aranızda ?
Çok fenalar çok :)) bizimki de gelir tam yemek yiyeceğim atlar kucağıma aç aç diye bu ara yeme içme yok yine malumÖyle uyuduğu bir kaç zaman ben bezini degistim yine uyanmadi. Madem beklenenden erken sızdı sahurun orta yerine bomba gibi düşer eminim.benim oğlanın zamanlaması çok iyidir.gunduz o uyurken yemeği yaparım sofrayı hazırlarım.tabaklara yemek koyarım.ve başlar yavru senfonisi: ınneh emme diye..masumiyet müzesi mubarek kızamiyor da insan .ve şimdilerde kizilacagini düşündüğü vakit gözleri kısarak gülüyor.sevimli oluyor aklınca.gece çok uyandığı zamanlar da yapıyor bunu.
Çok geçmiş olsunMerhaba kızlar,nasılsınız umarım sizler ve bebisleriniz iyisinizdir.Kızlar benim oğlumda hep bir iştah problemi vardı ama uzun süredir zorda olsa yiyor artık.Bugün doktora gittik yine kilosu düşük çıktı 9 buçuk bile değil.Doktor raporlu mama başlayın diyor.Kan tahlillerini yaptık kansizlikta çıktı.Demir ilacı başladık Aslında bazen colyak hastaligindanda şüpheleniyorum ama tanısı zor bir hastalık.Sizce mamaya başlayalım mi kullanan oldu mu aranızda ?
AminnnnÇok fenalar çok :)) bizimki de gelir tam yemek yiyeceğim atlar kucağıma aç aç diye bu ara yeme içme yok yine malumama gözümün içine de bakışı var ya aşk aşk başka tarifi yok Allahım korusun hepsini hasta olanlara sifalar versin Allah'a emanetler
Maalesef bulamaç hatasını baştan yaptık. Halbuki ne kadar hevesliydim katı gıdaya geçecek, kendi yiyecek diye. Ama eşimin boğulur şeklinde ki paniği, bakıcının çocuk aç kalır kaygısı, sanırım benim de kolaya kaçmamÖzellikle tiksiniyormus gibi tepki kısmı bizde de vardı ıslak yumuşak ya da tüylü kaygan şeylere dokunamazdi ama şuan daha iyi zaman içinde azaldı. Ben bulamaç şeklinde neredeyse hiç yedirmedim . 6 aydan sonra bile yumurta sarisini tek olarak peyniri bisküvi yi tek tek ayrı ayrı önüne koyup yedirdim eline koca dilim peynir alır yerdi, tam bir yumurta sarisini bitirir hatta versem daha yiyecek gibi iştahla bakardı şimdi yarın yumurta zor yiyor o da iki haftada bir falan ... Yani ah bizim bidiklar napacagimizi sasiriyoruz . İnşallah geçicidir canım bir doktor ile de görüşün içiniz rahat etsin ...
Üzme kendini canım elbet düzelecekMaalesef bulamaç hatasını baştan yaptık. Halbuki ne kadar hevesliydim katı gıdaya geçecek, kendi yiyecek diye. Ama eşimin boğulur şeklinde ki paniği, bakıcının çocuk aç kalır kaygısı, sanırım benim de kolaya kaçmamneticesinde böyle oldu. Halbuki yeni anne de değilim Şimdi bu durumu düzeltmek konusunda kendimi çok yetersiz hissediyorum.
Benim eşim de blw ye karşıydı.yari klasik te anlastik.yani biraz da çevresel faktörlerden kaynaklanıyor.bakici için yapabilecegin bir şey yok.arkanı donunce çocuğuma zarar vermesinden başka temennisi olamiyor insanın.bakicilar patron artık:)Maalesef bulamaç hatasını baştan yaptık. Halbuki ne kadar hevesliydim katı gıdaya geçecek, kendi yiyecek diye. Ama eşimin boğulur şeklinde ki paniği, bakıcının çocuk aç kalır kaygısı, sanırım benim de kolaya kaçmamneticesinde böyle oldu. Halbuki yeni anne de değilim Şimdi bu durumu düzeltmek konusunda kendimi çok yetersiz hissediyorum.
Demir ilacını hiç doğru düzgün kullanamadım.Boyu da artık çok uzamiyor.Zaten kilodan çok boyu konusunda endişe ediyorum.Benimde boyum uzun değil bana benzesin istemiyorum açıkçası.Merhaba cnm.ben ve oğlum iyiyiz.istah problemi bizde hep gelip geçici oldu.dis dönemlerinde dibe vurdu.boyu nasıl? Belki yapısı öyledir.alerji durumunuz oldu mu hiç? Demir kullaniyor musunuz?önerilen gibi 3 ana 2ara öğün maalesef beslemek neredeyse imkansız.cok hareketliler.boy da uzadi çok zayıf gorunuyor
Demir ilacını hiç doğru düzgün kullanamadım.Boyu da artık çok uzamiyor.Zaten kilodan çok boyu konusunda endişe ediyorum.Benimde boyum uzun değil bana benzesin istemiyorum açıkçası.Merhaba cnm.ben ve oğlum iyiyiz.istah problemi bizde hep gelip geçici oldu.dis dönemlerinde dibe vurdu.boyu nasıl? Belki yapısı öyledir.alerji durumunuz oldu mu hiç? Demir kullaniyor musunuz?önerilen gibi 3 ana 2ara öğün maalesef beslemek neredeyse imkansız.cok hareketliler.boy da uzadi çok zayıf gorunuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?