Aahaha bir tek biz değilmişiz çalışma odasında yok yok olan:).canım evim müsait fiziksel anlamda ama Aras akşam 10 11 den önce uyumuyor.sabah erken kalksa bile durum böyle.gunduz uyumadığı zaman akşam 8 de uyur ama gündüz uykusunu bırakmak için çok erken.yavrum hem mental hem fiziksel olarak yorulmadigindn gündüz uykusuna da zor geçiyor.onu uyutmaya çalışmak uyuyunca bırak temizliği tertibi yemek yapmak beni yoruyor.eger ben kpss ye bas koyarsam ve ders calisamazsam yuvam yikilirNeden ortam oluşturmak sıkıntı ? Ben salonda çalışıyorum,çalışma odası da var ama orda da yok yokadını çalışma odası yaptık ama ütü masasından süpürgeye kızımın büyük oyuncaklarına kadar herşey orda
Dana kadar olduğumuzda da analarımız dert etmedi mi yemiyorsak, bence hiç olmayacağız. Ben önümde öyle bir senaryo göremiyorumYerim onun hamur suratınıayy sizlerdende aynı şeyleri duyunca rahatlıyorum valla Biz ne zaman rahatlayacağız yeme içme konusunda,dana kadar olduklarında sanırım
Yuh 3 kelimeli cümle mi! Defne’nin kelime haznesi iyidir yine de hiç üç kelimeli cümle kurmadı daha. İki kelimeli bile ilk tercihi olmuyor çoğu zaman.Arkadaşlar sizin minnoşlarda konuşma durumu nasıl.ya benim moralim bozuldu bugun eşimin memleketindeyiz de.egitimci bi ablamiz var.konusmasi lazım dedi.yani cümleler halinde.anne su ver şeklinde mesela.bizde durum öyle değil.kelimelerimiz var ama çok değil.nene anne baba dede teyze ablalarımin adları araba su çay gibi.panikledim ben
Eğer tek sebep buysa ben o doktordan şüphe duyarım, leblebi gibi antidepresan dağıtma işi dahiliyeden çocuk doktorlarına düştüyse işimiz var! Çocuk izole büyümüşse anne babasından başkasını istememesinden doğal ne olabilir ki?Bence herşey normal şu an için panikleyecek durumları yok kuzuların, şimdi sektör yarışımıdır nedir en küçük şeyde ordan oraya yönlendiriyorlararkadaşımın kızı 17 aylık,yabancıların yanında hep ağlıyor kimseye yaklaşmıyor diye doktoru antidepresan başlamış küçücük yavruya ,sadece anne babayla sakinleşiyormuş ne var bunda anlamadım
Tv’nin konuşma üzerinde negatif etkisi olduğuna dair çok fazla şey okudum, o yüzden belki o bir etken olabilir diyorum.Hakikaten yaaa.bizim oğlanın bir de geç konuşması ihtimalini kuvvetlendiren nedenler var.izole bir hayatımız var maalesef.esimin de benim de memletketlerimizden uzagiz.gelen giden yok.komsu yok bunu defalarca yazdim ama bu durum beni çok uzuyor.bir de hergün çok uzun olmayan sürelerde TV açıyorum.mesela kahvaltı hazırlayana kadar.meyvesini hazırlayana kadar..kucağıma alıp yapamıyorum elime vuruyor çaydanlığa dokunmaya çalışıyor.mama sandalyesine sabitlemesem ortalarda dolanıyor ev büyük.kac kere koltuk tepesinde ip üstünde yürür gibi buldumcanım sıkıldı ama yaaa...baba gell diyor yetmez mi teyze alo diyor bir de hakikaten maşallah herşeyi anlıyor zeki olacak bu çocuk kesin bana çekmiş diye geziyoruz ortalarda.baba da:" aynı babasi diye geziniyor" ona çekerse zaten hayatini tek kelimeyle geçirir yavrum: "bakarız" der durur herseye
Evet kitap okuyorum.soru soruyorum sonra o bana soru sormaya başlıyor bu bu diye...biz bu oğlana yürüteç aldığımızda da gel gel dedik...sonra o bize gel demeye başladı.yurutec anlamını yitirdi oğlan bizi siniyorDana kadar olduğumuzda da analarımız dert etmedi mi yemiyorsak, bence hiç olmayacağız. Ben önümde öyle bir senaryo göremiyorum
Yuh 3 kelimeli cümle mi! Defne’nin kelime haznesi iyidir yine de hiç üç kelimeli cümle kurmadı daha. İki kelimeli bile ilk tercihi olmuyor çoğu zaman.
Bence abartmış. Daha 2 yaşında bile değil bu çocuklar ve 2,5 yaşından önce cümleler şakıyan çocuk çok az gördüm ben şimdiye kadar.
Eğer tek sebep buysa ben o doktordan şüphe duyarım, leblebi gibi antidepresan dağıtma işi dahiliyeden çocuk doktorlarına düştüyse işimiz var! Çocuk izole büyümüşse anne babasından başkasını istememesinden doğal ne olabilir ki?
Tv’nin konuşma üzerinde negatif etkisi olduğuna dair çok fazla şey okudum, o yüzden belki o bir etken olabilir diyorum.
Onun dışında şehirdeki yalnızlığınızı kitap okuyarak ve sürekli konuşarak kapatabilirsiniz. Hem ona oku hem kendin için okuyacaklarını sesli oku. Bu huyum yüzünden şimdi her kıyafetin etiketini, her kullanım kılavuzunu sesli okutuyor bana. Nece olduğunu bile bilmediğim dünya kadar şeyi okuyorum her gün. Yıldım gerçi bundan tavsiye etmesem mi acaba
Yolda yürürken sürekli konuşuyorum, soru soruyorum cevap vermesini bekliyorum. Işıkları anlatıyorum, iş makinelerini, yoldan geçen minibüs hattının nereye gittiğini vs. Her şeyden bahsediyorum ve bazen içlerinden en olmayacak olan kelimeleri söyleyiveriyor daha sonra görünce.
Sen ona konuşma fırsatı tanırsan ve sürekli konuşursan şimdi kelimeleri söylemese bile hafızaya atıyordur hiç merak etme.
Yok artık gerçekten pesBence herşey normal şu an için panikleyecek durumları yok kuzuların, şimdi sektör yarışımıdır nedir en küçük şeyde ordan oraya yönlendiriyorlararkadaşımın kızı 17 aylık,yabancıların yanında hep ağlıyor kimseye yaklaşmıyor diye doktoru antidepresan başlamış küçücük yavruya ,sadece anne babayla sakinleşiyormuş ne var bunda anlamadım
Hehe bizim oğlanı tarif etmiş gibisin aynısından bizde de var :) çok da mantıklı şeyler söylemiş su antidepresan yazan doktor ne düşünmüş merak ettmBen benim oğlan öyle olacak diye korkuyordum.yani bizim için şaşırtıcı bir senaryo olmazdı insanların yanında ağlaması.ama maşallah.bugun beni böyle bunalıma sürükleyen abla kereste 15gunde açılır dedi.kendi de psikolog eğitimci ve erken İngilizce eğitim kurumu var.bana sürekli anne babayla olduğu için ve biz onun dilini anladığımız için konuşmaya gerek duymadığını söyledi.kreste mecbur kalıp konusurmus .otizm öngörüsünde bulunmadı.mesela bu bu diye işaret ederek herşeyi gösteriyor.soruyor.gelisimi iyi mutlu ama fazla korunaklı olunca boyle oluyormus
Yani belki nörolojik açıdan da değerlendirilip verilmiştir ilaç.pskytrstler bazen eeg falan da istiyorHehe bizim oğlanı tarif etmiş gibisin aynısından bizde de var :) çok da mantıklı şeyler söylemiş su antidepresan yazan doktor ne düşünmüş merak ettm
Bizim ev şu ara kalabalık annem zaten bizimle yaşıyor bir süredir babam da var .. evde oğlumuza ait bir alan yok salon mutfak bir ve küçük olduğu için sürekli açık olan TV yanında oynayıp oyalaniyorDana kadar olduğumuzda da analarımız dert etmedi mi yemiyorsak, bence hiç olmayacağız. Ben önümde öyle bir senaryo göremiyorum
Yuh 3 kelimeli cümle mi! Defne’nin kelime haznesi iyidir yine de hiç üç kelimeli cümle kurmadı daha. İki kelimeli bile ilk tercihi olmuyor çoğu zaman.
Bence abartmış. Daha 2 yaşında bile değil bu çocuklar ve 2,5 yaşından önce cümleler şakıyan çocuk çok az gördüm ben şimdiye kadar.
Eğer tek sebep buysa ben o doktordan şüphe duyarım, leblebi gibi antidepresan dağıtma işi dahiliyeden çocuk doktorlarına düştüyse işimiz var! Çocuk izole büyümüşse anne babasından başkasını istememesinden doğal ne olabilir ki?
Tv’nin konuşma üzerinde negatif etkisi olduğuna dair çok fazla şey okudum, o yüzden belki o bir etken olabilir diyorum.
Onun dışında şehirdeki yalnızlığınızı kitap okuyarak ve sürekli konuşarak kapatabilirsiniz. Hem ona oku hem kendin için okuyacaklarını sesli oku. Bu huyum yüzünden şimdi her kıyafetin etiketini, her kullanım kılavuzunu sesli okutuyor bana. Nece olduğunu bile bilmediğim dünya kadar şeyi okuyorum her gün. Yıldım gerçi bundan tavsiye etmesem mi acaba
Yolda yürürken sürekli konuşuyorum, soru soruyorum cevap vermesini bekliyorum. Işıkları anlatıyorum, iş makinelerini, yoldan geçen minibüs hattının nereye gittiğini vs. Her şeyden bahsediyorum ve bazen içlerinden en olmayacak olan kelimeleri söyleyiveriyor daha sonra görünce.
Sen ona konuşma fırsatı tanırsan ve sürekli konuşursan şimdi kelimeleri söylemese bile hafızaya atıyordur hiç merak etme.
Evet oturmaya bir şeyler var o konuda muhtemelen altta yatan başka bir sebep görmüştür en azından böyle düşünmek istiyorum aksi halde aile de buna razı olmazdı zatenYani belki nörolojik açıdan da değerlendirilip verilmiştir ilaç.pskytrstler bazen eeg falan da istiyor
Yok canım inan oturmayan hiçbişey yok hatta bende arkadaşıma kullanma dedim ama beni dinlemedi çünkü artık bu durumdan kendisinin de psikolojisi bozulmuş muş ! Bu arkadaş rahatına düşkün biri,çocuktan nefes alamıyorum artık her saniye beni yanında istiyor yoksa ağlıyor denemek istiyorum diyordu en son,eşimin sağlık sorunu araya girince arayıp sonucu öğrenemedim . Bir hafta deneyelim sensiz ağlamazsa keseriz demiş nasıl bi mantık bilemedim ?! Kendisi özel hastane doktoru.Evet oturmaya bir şeyler var o konuda muhtemelen altta yatan başka bir sebep görmüştür en azından böyle düşünmek istiyorum aksi halde aile de buna razı olmazdı zaten
Eğer arkadaşım bana eksik bişeyler anlatmıyorsa eeg falan çekilmemiş, aslında yalnız büyüyen bi çocukta değil birsürü kuzenleri var küçük küçük ve sürekli buluşuyorlar ama kimse çocuğun yapısı bu demiyor çok ilginç, sanki sosyal olmak zorunda !Yani belki nörolojik açıdan da değerlendirilip verilmiştir ilaç.pskytrstler bazen eeg falan da istiyor
Haha doğru söylüyorsunDana kadar olduğumuzda da analarımız dert etmedi mi yemiyorsak, bence hiç olmayacağız. Ben önümde öyle bir senaryo göremiyorum
Kahvaltida ne yiyor?Arkadaşlar merhaba. Çok uzun zaman oldu. Biz de genel olarak iyiyiz. Yemek ile ilgili bizimde ciddi bir sorunumuz var. Benimkinin iştah problemi yok. Sebze çorbası, yogurt, mama, muhallebi; götürür. Ama maalesef katı gıdayı reddediyor. Eline veriyoruz. Yiyebileceği her türlü şeyi veriyoruz. Ya sadece yalıyor, ya da istemiyor atıyor. Bir yaşına kadar öyle böyle yiyordu katı gıda. Ne olduysa oldu yemiyor artık. Çok üzülüyorum. Ne olacak böyle bilmiyorum. Ağzı da tam tekmil diş dolu. İşe yaramayan onca dış. Bebekler yanımızda çatır çutur yerken, bizimkinin ağzı diş dolu, bu halde. Bazen utanıyorum vallahi
Kahvaltıda maalesef bulamaç yiyor. Peynir, ceviz, kuru dut ezmesi, yumurta, biskuvi, süt ve tahıl mama karışımı bulamaç. Normal insan yemez ama o bayılıyor. Kaç kere kahvaltıda yumuşak katı gıdalarla başlayalım dedik. O kahvaltılıklara nasıl tiksinç bir şeymiş gibi bakıyor anlatamam. Salatalık gibi, ot gibi hafif ıslakımsı yiyeceklere dokunamiyor bile. Huylanıyor. Önünden aldırıyor bize. Diğerlerini de aşağı atıyor.Kahvaltida ne yiyor?
Katı gıdayı tamamen reddediyorsa bir doktorla mi gorusseniz.belki önerisi olur.belki psikolojik yani da vardır.cok yakın arkadaşım 2 sene ücretsiz izin aldı kendi baktı ogluna.onun oğlu da kati gidayi reddediyordu.en son pedagoga yonlendirilmisler.doktor cocugu kendinden uzaklaştır demiş.bulunduklari şehirde yalnizlar.oyun grubu ile başladılar.arkadasim da işine başladı çocuk rahatladı.
Bizde durum çok dengesiz.1 hafta memleketlerimizde kaldık o zaman ara öğünleri biraz aksadı ama ana öğünlerde iyi yedi.donduk evimize..3 gündür kahvaltı ve emme şeklinde yaşıyor.
tabi bir de evimizde.oldugu için meyve araögunu sağlam.gittigimiz yerlerde yemek üzerine yenince meyve ara öğün olmaktan cikmisti.bir sürü dışı var ama gece uyanma sıklığından çıkanlar oldugunu tahmin ediyorum.
Yavrum benim:) sen üzülme ama...ve çok ısrarci olma da ki daha da tiksinmesin.eminim geçecektir.hepimizin minnosunun bir huyu var mücadele ettiğimiz:) biz yenidoğan gibi yapisigiz mesela.emzirmeyi azaltma niyetiyle bir gün kahvaltı sonrası sen büyüdün artık kahvaltını da yaptın biraz oyna sonra em dediğinden beri daha da emme emme diye gezer oldu.emerken gogsumu opuyor falan:) çalıssam bu kadar olmaz.dogal bir bırakma süreci olur şimdi bizi travmalar bekliyor:)Kahvaltıda maalesef bulamaç yiyor. Peynir, ceviz, kuru dut ezmesi, yumurta, biskuvi, süt ve tahıl mama karışımı bulamaç. Normal insan yemez ama o bayılıyor. Kaç kere kahvaltıda yumuşak katı gıdalarla başlayalım dedik. O kahvaltılıklara nasıl tiksinç bir şeymiş gibi bakıyor anlatamam. Salatalık gibi, ot gibi hafif ıslakımsı yiyeceklere dokunamiyor bile. Huylanıyor. Önünden aldırıyor bize. Diğerlerini de aşağı atıyor.
Çalışıyorum ben. Hatta haftanın iki akşamı da yokum. Yüksek lisans yapıyorum. Bakıcı ile beraber, bazende babası ile beraber... Şu an çok yoğun olduğum için bu konuya tam eğilemiyorum. Ama en kısa sürede bir doktora veya bir pedagoga gideceğim gibi görünüyor.
Arkadaşlar merhaba. Çok uzun zaman oldu. Biz de genel olarak iyiyiz. Yemek ile ilgili bizimde ciddi bir sorunumuz var. Benimkinin iştah problemi yok. Sebze çorbası, yogurt, mama, muhallebi; götürür. Ama maalesef katı gıdayı reddediyor. Eline veriyoruz. Yiyebileceği her türlü şeyi veriyoruz. Ya sadece yalıyor, ya da istemiyor atıyor. Bir yaşına kadar öyle böyle yiyordu katı gıda. Ne olduysa oldu yemiyor artık. Çok üzülüyorum. Ne olacak böyle bilmiyorum. Ağzı da tam tekmil diş dolu. İşe yaramayan onca dış. Bebekler yanımızda çatır çutur yerken, bizimkinin ağzı diş dolu, bu halde. Bazen utanıyorum vallahi
MerhabaaKahvaltıda maalesef bulamaç yiyor. Peynir, ceviz, kuru dut ezmesi, yumurta, biskuvi, süt ve tahıl mama karışımı bulamaç. Normal insan yemez ama o bayılıyor. Kaç kere kahvaltıda yumuşak katı gıdalarla başlayalım dedik. O kahvaltılıklara nasıl tiksinç bir şeymiş gibi bakıyor anlatamam. Salatalık gibi, ot gibi hafif ıslakımsı yiyeceklere dokunamiyor bile. Huylanıyor. Önünden aldırıyor bize. Diğerlerini de aşağı atıyor.
Çalışıyorum ben. Hatta haftanın iki akşamı da yokum. Yüksek lisans yapıyorum. Bakıcı ile beraber, bazende babası ile beraber... Şu an çok yoğun olduğum için bu konuya tam eğilemiyorum. Ama en kısa sürede bir doktora veya bir pedagoga gideceğim gibi görünüyor.
Minik minik lokmalar halinde tabağa bıraksan almıyor mu tabaktan?Merhabaabu yazdıklarınıza inanamıyorum, bir tek biz böyleyiz sanıyodum okadar aynı ki anlatamam, üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Normalde ekmek simit falan eline verilince önce yalayıp sonra yiyor ama tabi çok değil , kahvaltı saati gelince ben deli oluyorum hala bulamaç yiyor diye haşlanmış makarnaya dokunamıyor mesela. Haşlanmış yumurtayı da bir iki kez sandalyesine oturmadan gelip gidip elimden beyazını yedi ona bile sevinmiştim. Aslında bulamaçtan da nefret etti farkındayım ama asla çatalla zeytin peynir yediremiyorum. Bir iki gün omlet domates yedi oh tamam artık herşeyi yer dedim sonra iki çataldan öteye geçemedik. Yemek saatleri zulüm oldu bana. Elma salatalık falan kemiriyor,eskiden yiyemiyor direkt yutuyordu herşeyi ondan dertliydim şimdide yiyebildiği halde yemiyor yada iki çataldan sonra sıkılıyor bende mecbur yine ezerek veriyorum
Alıyor ama asla peşpeşe değil maksimum iki lokma alır bırakır. Ben en başında hata ettim zaten çok korktuğum için pütürlü veremedim o yüzden çiğnemeden yutmaya alıştı sonra dişleri arttıkça çiğnemeyi de halletti.Her öğün çorba versem yer yani içine ekmek doğruyorum mecbur. Yemekleri de eziyorum yoksa asla bir tabak yediremem. Eskiden biçok şeye dokunamazdı mesela muza . Şimdi yine önden yoklama yapar sonra yavaştan alırMinik minik lokmalar halinde tabağa bıraksan almıyor mu tabaktan?
Ek gıdaya geçiş süreciniz nasıl oldu? En başından bulamaç ile mi başladın mesela?
Ben hiç karıştırmadim...kendi yaptığım peynir ile başladım sonra yumurta sarısı ilave ettim.az zeytinyag ile pisirdigim yumurtayı tadında haşlanmışi ağzına sürmedi.simdi 1 yaşı dolduğundan beri peyniri omlet içinde yiyor.
Kahvaltı ve meyveyi yine yiyorda ..ana öğünlerde yayla çorbası ve zorlamadan yedirdigim çok az şey var.insan sinir oluyor
Çok tatlılar yaaa.tercihleri var tabi:)Alıyor ama asla peşpeşe değil maksimum iki lokma alır bırakır. Ben en başında hata ettim zaten çok korktuğum için pütürlü veremedim o yüzden çiğnemeden yutmaya alıştı sonra dişleri arttıkça çiğnemeyi de halletti.Her öğün çorba versem yer yani içine ekmek doğruyorum mecbur. Yemekleri de eziyorum yoksa asla bir tabak yediremem. Eskiden biçok şeye dokunamazdı mesela muza . Şimdi yine önden yoklama yapar sonra yavaştan alırelma doğrayıp veriyorum eline yiyor ama bir iki ısırıp bırakıyor,alışmışya löp yutmaya çiğnemek heralde işkence kuru üzümden vazgeçmez ama bulduğu yerde güzel çiğneyerek yer
Yaa maşallah kendi yiyen bebişlere çok özeniyorum bana mucize gibi geliyorÇok tatlılar yaaa.tercihleri var tabi:)
Ben yarı klasik yarı blw ilerledim ama hiç pruzsuz vermedim.kahvaltisini kendi yer.
ilk lokmayı atlattık mi bizde de gerisi geliyor ama ana öğünler son zamanlarda sknti.memlekette düzeldi sandım yiyordu yalan oldu.boyu da pek uzun gozume cok zayıf gorunuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?