- 10 Aralık 2017
- 2.316
- 5.351
- 108
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım bence endiselenme kimi geç yürüyor kimi geç konuşuyor bizim ki baba Dede mama diyor ama yürümüyor arkadsımki 10 aylık yürüdü ama sadece Dede diyor her cocuk farkliBebeğim yürümüyor diye endişelen anneler , bende konuşamıyor diye endişeleniyorum.
Sadeece ded ded dedd diyor . Baba anne için erken mi daha sizce
bizimki daha ufakken simdikinden fazla ses cikariyordu. ne anne ne baba hic anlasilir bir kelime cikmiyor agzindan. bazen anneye babaya benzer sesler cikariyor ama bilincli degil hala. bugun 'gel' e benzer sesler cikardi durdu ama bi konusma cabasi yok. soz konusu cocuklar olunca isin bir standardi yok. bence kendini bosuna uzup kaygilarini cocuga yansitma. konusunca bi sus diyeceksin :)Bebeğim yürümüyor diye endişelen anneler , bende konuşamıyor diye endişeleniyorum.
Bizimki de yürümüyor ve bilinçli olarak konuşmuyor bizim söylediğimiz bazı şeyleri tekrar ediyor anne ,baba gibi.Birde yuruyecegine sürekli kucak istiyor babannesi bitmiş durumda resmenBebeğim yürümüyor diye endişelen anneler , bende konuşamıyor diye endişeleniyorum.
Canım bence endiselenme kimi geç yürüyor kimi geç konuşuyor bizim ki baba Dede mama diyor ama yürümüyor arkadsımki 10 aylık yürüdü ama sadece Dede diyor her cocuk farkli
Evet haklısınız kızlar endişelenmek yersiz ama ana yüreği işte acaba bişey mi var diye insan düşünmüyor değilbizimki daha ufakken simdikinden fazla ses cikariyordu. ne anne ne baba hic anlasilir bir kelime cikmiyor agzindan. bazen anneye babaya benzer sesler cikariyor ama bilincli degil hala. bugun 'gel' e benzer sesler cikardi durdu ama bi konusma cabasi yok. soz konusu cocuklar olunca isin bir standardi yok. bence kendini bosuna uzup kaygilarini cocuga yansitma. konusunca bi sus diyeceksin :)
Valla aynı durumdayım. Temizle pür pak yap arkanı dön her şey yine yerde azcık daha büyüsün kendi oyuncağını toplama isimli bir oyun uydurdum onu öğreticemBitmeyen ev dağınıklığından ben de bezdim. Salondaki oyuncakları kutuya koyuyorum süpürge açacağım için, bir oda süpürüp geliyorum bakıyorum kutu devrilmiş oyuncaklar yerde. Tekrar kapat, topla, çalıştır. Mutfak zaten toplanmayan bir derya, bir karadelik; temizliği içine çeken. Çamaşır hiç bitmiyor. Gerçekten bebeyle birlikte yürümüyor işler, yürütebilene hayranım. Hem ikisini yürütüp hem de dinlenebilen varsa kitap yazsın satır satır ezberlemeyen Greçın değildir
Hiç endişelenme,bn 2,5 yaşında konusmusum cok sükür bi problemim yok her bebegin/çocuğun gelişimi farklı...hiiiç takılma sen cnmBebeğim yürümüyor diye endişelen anneler , bende konuşamıyor diye endişeleniyorum.
Bu arada ben bi oyun atölyesi buldum 16 aydan başlıyor almaya. Farklı aktiviteler oyunlar falan oynatıyorlar yada en önemlisi yaşıtlarıyla oyun oynaması çok iyi gelir diye düşündüm. Ne zaman kendi gibi küçüklerle bir araya gelse acayip değişiyor.
Gözünaydın:) yemegi keyfine kalmış canı isterse guzel yiyor istemezse ıı-ııhhhh. Uyku yenidogana devam biz 3 saatte bi kalk em... durum bu bizde:)Selam doğa yürüyor artık ve zaman çok kısa sabahdan akşama kadar evin işi bitmiyor uykusu yemeği sizde durumlar nasıl
İst.te misin sen? Ben bAktım am hep 18aydan baslıyor.bi tek mygym var ist.te orası daha erken alıyor oraya götüreyim diorum,bir de müzik okulunu deneyeceğim bakalım sevecek mi:)
sen istanbul'da misin? hangi yaka?İst.te misin sen? Ben bAktım am hep 18aydan baslıyor.bi tek mygym var ist.te orası daha erken alıyor oraya götüreyim diorum,bir de müzik okulunu deneyeceğim bakalım sevecek mi:)
Bizim ki de canı isterse diyor anne diyordu bıraktı evde kusumuz var adı pufi gözünü açar açmaz buvi buvi diyor hoppidik diyor ha bir de aloo nooduu diyor o kadar :) yeğenim 2 buçuk 3 yaşına kadar doğru düzgün konuşmadı ve bir problem yoktu bence de endiselenme canımBebeğim yürümüyor diye endişelen anneler , bende konuşamıyor diye endişeleniyorum.
Ben de ben deBitmeyen ev dağınıklığından ben de bezdim. Salondaki oyuncakları kutuya koyuyorum süpürge açacağım için, bir oda süpürüp geliyorum bakıyorum kutu devrilmiş oyuncaklar yerde. Tekrar kapat, topla, çalıştır. Mutfak zaten toplanmayan bir derya, bir karadelik; temizliği içine çeken. Çamaşır hiç bitmiyor. Gerçekten bebeyle birlikte yürümüyor işler, yürütebilene hayranım. Hem ikisini yürütüp hem de dinlenebilen varsa kitap yazsın satır satır ezberlemeyen Greçın değildir
Çocukluk arkadaşımla 1 ay arayla doğum yaptik bayramda geldiler o yürüyordu bizimki henüz yürümuyordu. Onu görür görmez bildiğin ağlamaya başladı ve onlar gidene kadar da susmadi bir de kalktılar giderlerken hade hade demez mi yani pek kendi yaşıtlarına sıcak bakmadıBu arada ben bi oyun atölyesi buldum 16 aydan başlıyor almaya. Farklı aktiviteler oyunlar falan oynatıyorlar yada en önemlisi yaşıtlarıyla oyun oynaması çok iyi gelir diye düşündüm. Ne zaman kendi gibi küçüklerle bir araya gelse acayip değişiyor.
Yok canım istanbulda değilim Aksarayda yaşıyorum. 16 aydan başlıyormuş kışa doğru 16 17 oluruz inşallah o zaman gidebiliriz hem evden de sıkılmayızİst.te misin sen? Ben bAktım am hep 18aydan baslıyor.bi tek mygym var ist.te orası daha erken alıyor oraya götüreyim diorum,bir de müzik okulunu deneyeceğim bakalım sevecek mi:)
Bi makale okumuştum , bebekler için önemli olan konuşması değl anlamasıymış. Yani söylediklerimizi bu aylarda anlamıyorlarsa bi problem vardır diyordu. Biraz rahatladım onu okuyuncaHiç endişelenme,bn 2,5 yaşında konusmusum cok sükür bi problemim yok her bebegin/çocuğun gelişimi farklı...hiiiç takılma sen cnm
Belkide o yürüyor diye kıskandı sıpaBizim ki de canı isterse diyor anne diyordu bıraktı evde kusumuz var adı pufi gözünü açar açmaz buvi buvi diyor hoppidik diyor ha bir de aloo nooduu diyor o kadar :) yeğenim 2 buçuk 3 yaşına kadar doğru düzgün konuşmadı ve bir problem yoktu bence de endiselenme canım
Ben de ben de
Çocukluk arkadaşımla 1 ay arayla doğum yaptik bayramda geldiler o yürüyordu bizimki henüz yürümuyordu. Onu görür görmez bildiğin ağlamaya başladı ve onlar gidene kadar da susmadi bir de kalktılar giderlerken hade hade demez mi yani pek kendi yaşıtlarına sıcak bakmadı
Ahahha benim 5 yasindaki yegenim komsunun kizi kendisiyle oynamaya geldiginde "ikra yerdeki oyuncaklari giderken topla parmak kaslari gelisir" dediginde dumur olmustum.Valla aynı durumdayım. Temizle pür pak yap arkanı dön her şey yine yerde azcık daha büyüsün kendi oyuncağını toplama isimli bir oyun uydurdum onu öğreticem