• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
:)) Bırak odayı biz daha yatağı ayiramadik . O kadar alıştık ki hep birlikte yatmaya sanki yatağına koyarsak bize kusecekmis icerleyecekmis gibi hissediyorum bir cerlsaret edemedim . Aslında belki bizim oğlan da bunu bekliyordur :)
Anladik ki benim hazir olmam gerekiyormus:)))

Ben varım.uykum kacti.3 gecedir oglan odasinda yatiyor.zorunlu haller disinda hic ayni yatakta yatmamistik mesela memlekette olma gibi ki 6 aylikti o zaman. Ama hic karyolasinda yatmamisti.bizim odamizda park yatakla butunlesmisti yazliga da goturduk p.yat gi.orada ayni odada olmak mecburiyetti. cuma gunu sabaha karsi donduk evimize hemen odasinda yatagina yatirdim.yuzunde bir gulumseme oldu. ben şok.o oldu.bugun 3.gece odasinda mutlu.oglan hazirmis da ben degilmisim:))) burada daha kucuk zamanlarinda odalari ayiranlari okudugumda ayyyy benim oglan hayatta yatmaz diyordum sonuc boyle olunca bozuldum acikcasi:)))) kimse var mi dedin borclu ciktin iste bizim durum bu.
Odalari ayirmayan ya da ben gibi yeni ayiran var mi
ikiniz adina da sevindim cunku saglikli uyku icin ayri oda sart. biz 4 aylikken ayirmistik odasini. iyi ki oyle yapmisiz yoksa simdi cok ugrasirdik. o kadar alisti ki yayladaymis gibi uyumaya, yanimiza alinca ne biz ne cocuk uyuyor :)

Kızlar adım adım seti kullanan var mı ,biraz pahalı diyo eşim.hafta içi babaanne baktığı için çocuk pek aktivite yapamiyor haftasonu ne ogretirsek o.Onun için alayım diyorum siz ne dersiniz?

Kızlar adım adım seti kullanan var mı ,biraz pahalı diyo eşim.hafta içi babaanne baktığı için çocuk pek aktivite yapamiyor haftasonu ne ogretirsek o_Onun için alayım diyorum siz ne dersiniz?
Biz gecen ay baktik.her ay icin bir kutu ve 70-80 tl civari idi joker de.bana biraz pahali geldi almadim o yuzden.evdeyiz ama ev ici hizmet bitmediginden bizim de pek aktivite yaptigimiz soylenemez.sasirdim ne yapacagimi.

Kızlar adım adım seti kullanan var mı ,biraz pahalı diyo eşim.hafta içi babaanne baktığı için çocuk pek aktivite yapamiyor haftasonu ne ogretirsek o_Onun için alayım diyorum siz ne dersiniz?

Banada pahalı geldiği için ve bazı anneler beğenmediği için almadım.
Baktığın zaman aktiviteleri çok basit.
Üç tane ahşap blok var.onları üst üste dizmeyi öğretiyor mesela.
Bi tanıdık bana ahşap blok seti verdi.ve bizimki hala üst üste dizmiyor.kutunun içine koyup içinde çıkararak oyun kuruyor kendine.
Sende kendin dışardan alarak daha hesaplı hale getirebilirsin.
Eğitici kartlar al.yırtamıyacağı kitaplar al.evde yapılan aktivitelerden yaptır.

Beraber çamaşır mak. boşaltın.sepetten sana versin sen as çamaşırları.
Yada bulaşık makinasının çatal bıçak bölümünü koy önüne.sivri uçlu olmayan şeyleri içine koysun çıkarsın.

Aklıma bunlar geldi şimdilik.

Biz gecen ay baktik.her ay icin bir kutu ve 70-80 tl civari idi joker de.bana biraz pahali geldi almadim o yuzden.evdeyiz ama ev ici hizmet bitmediginden bizim de pek aktivite yaptigimiz soylenemez.sasirdim ne yapacagimi.
Ay valla ev işleri bitmiyor evle uğraşınca zaten bebeklere hiç zaman kalmıyor ki.Ben haftasonu temizlik yapınca vicdanen çok rahatsız oluyorum ama yapacak birşey yok.

Ben 2 deda aldım jokerden,ikisini de begenmedim.basit ve boş geldi bana... ona vereceğim parayla kitap ve ahsap puzzle ve büyük legolardan alırım daha,kii genelde öyle yapıyorum... onlardan alabilirsin.

Ay valla ev işleri bitmiyor evle uğraşınca zaten bebeklere hiç zaman kalmıyor ki.Ben haftasonu temizlik yapınca vicdanen çok rahatsız oluyorum ama yapacak birşey yok.
Tum zaman bakimina gidiyor.belki ben de pek becerikli degilim zamani verimli kullanma konusunda.ama hesap ediyorum sabah 7 den aksam 9a 10 a kadar hic oturmuyorum.uyaninca emer 1 saat sonra kahvalti ondan 2 saat sonra uyuma 2-3 saat sonra uyanis meyve. Oglen yemegi duzeni oturtamadik.aradan zaman gecince yogurt her ek gida sonra su ve ust degistirme.aksam yemegi aralarda emzirme ve bez degistirme.mecbur kaliyorum bazen baby tv aciyorum istemesem de.tek basima yetisemiyorum.

Tum zaman bakimina gidiyor.belki ben de pek becerikli degilim zamani verimli kullanma konusunda.ama hesap ediyorum sabah 7 den aksam 9a 10 a kadar hic oturmuyorum.uyaninca emer 1 saat sonra kahvalti ondan 2 saat sonra uyuma 2-3 saat sonra uyanis meyve. Oglen yemegi duzeni oturtamadik.aradan zaman gecince yogurt her ek gida sonra su ve ust degistirme.aksam yemegi aralarda emzirme ve bez degistirme.mecbur kaliyorum bazen baby tv aciyorum istemesem de.tek basima yetisemiyorum.
Benimki hiç TV izlemiyor bazen bende artık yesinde nasıl yerse yesin diyip TV önüne koyuyorum ama ilgisini hiç çekmiyor.Istahsiz çocuk ne zormuş .Bu arada 2018 Ağustos anneleri sayfa sayısı olarak nerdeyse bizi yakalamışlar .Bizim kızlarda hiç ses yok

Benimki hiç TV izlemiyor bazen bende artık yesinde nasıl yerse yesin diyip TV önüne koyuyorum ama ilgisini hiç çekmiyor.Istahsiz çocuk ne zormuş .Bu arada 2018 Ağustos anneleri sayfa sayısı olarak nerdeyse bizi yakalamışlar .Bizim kızlarda hiç ses yok
Yazlikta salon mutfak bir aradaydi.tv acik olabiliyordu yemek yerken cizgi film olmasa haber izliyorduk.istahi tv den bagimsiz.simdi evimizdeyiz mutfakta tv yok.biz yerken onda yiyor yari klasik yari blw idare ediyoruz.%100 blw olamamamiz benim yuzumden cok fazla kirlensin istemiyorum etraf
Baby tv diye bir kanal var.sabah kahvalti hazirlarken aciyorum oturma odasinda.ogretici seyler de cikiyor.dans etmeyi sarki soylemeyi vs ogrendi.mirildaniyor ayni sesleri agzindan cikarmaya calisiyor.yemegi hep beraberken daha iyi yiyor.ara ogunlerde yalniz oldugu icin biraz daha zor.
Ever herkes bir gitti pir gitti.yakinda tamamen sessiz bir sayfa olacak

Ben varım.uykum kacti.3 gecedir oglan odasinda yatiyor.zorunlu haller disinda hic ayni yatakta yatmamistik mesela memlekette olma gibi ki 6 aylikti o zaman. Ama hic karyolasinda yatmamisti.bizim odamizda park yatakla butunlesmisti yazliga da goturduk p.yat gi.orada ayni odada olmak mecburiyetti. cuma gunu sabaha karsi donduk evimize hemen odasinda yatagina yatirdim.yuzunde bir gulumseme oldu. ben şok.o oldu.bugun 3.gece odasinda mutlu.oglan hazirmis da ben degilmisim:))) burada daha kucuk zamanlarinda odalari ayiranlari okudugumda ayyyy benim oglan hayatta yatmaz diyordum sonuc boyle olunca bozuldum acikcasi:)))) kimse var mi dedin borclu ciktin iste bizim durum bu.
Biz de aynı odadaydık ama yataklar ayrıydı. Çok rahatsız olmaya başladık ses çıkartmamak için kendi odamızda misafir gibiydik. Memleketten geldik 2 haftadır kendi odasına ayırdım. Ama çok sık uyanıyor. Hele ki 2 gündür. Kafayı yiyecem dk başı kalkıyor. Grip oldu galiba ondan. Sürekli meme istiyor kızlar sizinkiler de böyle mi. Eşim bile dedi kaliteli uyku diye bişey kalmadı böyle devam edecekse sütten kes diye . Hiç istemiyorum kesmeyi ama sadece oyuncak gibi kullanıyor memeyi. Sürekli meme sürekli meme :cry:

Ben de 5. aydan sonra ayırmak istiyordum ama odası serin olduğu için haziranı bekledim. Bana eziyet oldu o beklediğim 5 ay. Her gece çıt sesine uyanıyor, dönüyoruz uyanıyor, yatağına yatırıyorum ben yatınca uyanıyor odaları ayırdık da bir nefes aldım. Ayırınca da zorluk çekmedik pek. İyi ki ayırmışım hatta mümkün olsaydı da yılbaşından ayırsaydım dedim. Bence sen de sal, rahatlat kendini.
Biz de aynı odadaydık ama yataklar ayrıydı. Çok rahatsız olmaya başladık ses çıkartmamak için kendi odamızda misafir gibiydik. Memleketten geldik 2 haftadır kendi odasına ayırdım. Ama çok sık uyanıyor. Hele ki 2 gündür. Kafayı yiyecem dk başı kalkıyor. Grip oldu galiba ondan. Sürekli meme istiyor kızlar sizinkiler de böyle mi. Eşim bile dedi kaliteli uyku diye bişey kalmadı böyle devam edecekse sütten kes diye . Hiç istemiyorum kesmeyi ama sadece oyuncak gibi kullanıyor memeyi. Sürekli meme sürekli meme :cry:
Sürekli meme isteme olayı bu ara tavan yaptı. Emmese de ağzında tutup etrafı izliyor. Yine bir geçiş dönemidir diyorum ben. Eğer sütün geliyorsa bence bu kadar erken kesme, ne içse kar. Hala ihtiyaçları var.

Ben de 5. aydan sonra ayırmak istiyordum ama odası serin olduğu için haziranı bekledim. Bana eziyet oldu o beklediğim 5 ay. Her gece çıt sesine uyanıyor, dönüyoruz uyanıyor, yatağına yatırıyorum ben yatınca uyanıyor odaları ayırdık da bir nefes aldım. Ayırınca da zorluk çekmedik pek. İyi ki ayırmışım hatta mümkün olsaydı da yılbaşından ayırsaydım dedim. Bence sen de sal, rahatlat kendini.

Sürekli meme isteme olayı bu ara tavan yaptı. Emmese de ağzında tutup etrafı izliyor. Yine bir geçiş dönemidir diyorum ben. Eğer sütün geliyorsa bence bu kadar erken kesme, ne içse kar. Hala ihtiyaçları var.
Çok haklısın ama kendi uykusuda bizim ki de mahvoldu artık eskiden emer uyurdu. Şimdi meme ağzından çıktığı an uyanıyor. Yanimda yat sabaha kadar ağzımda dursun diyor. Kabus gibi geçiyor resmen geceler. Gözlerimin önündeki morlukları kapatıcı bile kapatamıyor artık:mad:

Simdilik bir sknti yok ayri odalarda yataa mevzuuyla ilgili.aslinda beraberken de sknti yoktu bir en fazla iki defa uyanir uyurdu atak donemleri disinda.persembeyi cumaya baglayan geceden beri oyle uyuyoruz

Çok haklısın ama kendi uykusuda bizim ki de mahvoldu artık eskiden emer uyurdu. Şimdi meme ağzından çıktığı an uyanıyor. Yanimda yat sabaha kadar ağzımda dursun diyor. Kabus gibi geçiyor resmen geceler. Gözlerimin önündeki morlukları kapatıcı bile kapatamıyor artık:mad:
Valla bir de calisiyorsan zor.

Masallah dogaya.Bizim oglan yurumuyor henuz.evin isi bitmiyor girdap gibi camaris makinesi durmuyor temizlik bitmiyor bebek bakimi haricinde
Bende bir tek benim oğlan kaldı yürümeyen sanıyordum pek niyeti sürünerek ordan burdan tutarak yürüyor eviniz dubleks merdivenleri kendi cıkıbiliyor bu yüzden kapı yaptırdık ama daha kendi yürümedi

Adım adım ı 2 ay kullandım bu 3. Ay gelecek ve bundan sonra almayı ben de düşünmüyorum evet içindeki etkinlikler çok basit , zaten hepsi de çocuğun ilgisini çekmiyor. Ben artık o ayın gelişimsel özelliklerini internetten takip edip ona göreoyuncaklarveya materyaller alıp etkinlikler planlamayı ve oyunlar oynamayı düşünüyorum.

Back