• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Gözünaydın:) yemegi keyfine kalmış canı isterse guzel yiyor istemezse ıı-ııhhhh. Uyku yenidogana devam biz 3 saatte bi kalk em... durum bu bizde:)
Gunduznleri sezarin gelini gibiyim tek gogus acik.gece de bir iki uyaniyor.bir de kucagimda yatarpozisyonda degil de yanimda oturur pozisyonda emmek istiyor

Bi makale okumuştum , bebekler için önemli olan konuşması değl anlamasıymış. Yani söylediklerimizi bu aylarda anlamıyorlarsa bi problem vardır diyordu. Biraz rahatladım onu okuyunca :emir_bebek:
Ay iyi bari anliyor bizimki sanirim.agzindaki yemek bittimi diyorum agzini aciyor.basini carpmis koltugun kenarina ne oldu dedim babasindan once kendi ööw öww diye kafasini gosteriyor.teyze nerde diyorum iki elini aciyor yok demek yani.bir de amcasi kel amcanin saclari nerde diyorum ellerini yine yok diye aciyor.sanirim anliyor.

Bir de agiz burun kulak goz dis nerde dedigimizde gosteriyor.ayakkabi aldik dun bugun giydirdik hani ayakkabin dedim gosterdi.bacak ayak ayrimini biliyor nereden ogrendi acaba biz ogretmedik:KK70:

Bir de agiz burun kulak goz dis nerde dedigimizde gosteriyor.ayakkabi aldik dun bugun giydirdik hani ayakkabin dedim gosterdi.bacak ayak ayrimini biliyor nereden ogrendi acaba biz ogretmedik:KK70:

Ahahha benim 5 yasindaki yegenim komsunun kizi kendisiyle oynamaya geldiginde "ikra yerdeki oyuncaklari giderken topla parmak kaslari gelisir" dediginde dumur olmustum.
Parmak kasları gelişir mi dedi ?çocuktan al haberi:rolleyes::rolleyes:
Ay iyi bari anliyor bizimki sanirim.agzindaki yemek bittimi diyorum agzini aciyor.basini carpmis koltugun kenarina ne oldu dedim babasindan once kendi ööw öww diye kafasini gosteriyor.teyze nerde diyorum iki elini aciyor yok demek yani.bir de amcasi kel amcanin saclari nerde diyorum ellerini yine yok diye aciyor.sanirim anliyor.

Oyy akıllı bıdık amcanın haberi olmasın bence bundan:KK70:

Belkide o yürüyor diye kıskandı sıpa:KK71:
Buvi buvii ye bayıldım kuş alıp getiresim geldi :-) abimin evinde var bi tane kuş,her gittiğimizde elinde öldürecek diye korkuyoruz , çığlıklar atarak gidiyor üstüne severken öldürecek bi gğn:-)
Belki de şimdi o da yürüyor yakında tekrar bulusturacagiz bakalım nolacak :KK45: kusa öldürecek miş gibi üzerine gidiş bizde de var elimizde tutup sevsin diye yaklastiriyoruz parmağıyla gözünü oyacakmis gibi saldırıyor saliyoruz için diye yakalayamoyor diye ağlıyor :-)

Belki de şimdi o da yürüyor yakında tekrar bulusturacagiz bakalım nolacak :KK45: kusa öldürecek miş gibi üzerine gidiş bizde de var elimizde tutup sevsin diye yaklastiriyoruz parmağıyla gözünü oyacakmis gibi saldırıyor saliyoruz için diye yakalayamoyor diye ağlıyor :-)
Severken öldürmesin sevgiden dikkkat edin :confused:

İyi geceler kızlar bizim oğlan Halen yürümüyor emeklemeyede tam doğum gününde başladı .tembelliğimiz tescilledi pek bi umudumuz yok yürüme adına önümüzdeki 4,5 ay boyunca:KK49: konuşma desen anne yerine Ebu Ebu (Ebru) diyor oda ara sıra canı isteyince komşunun oğlundan öğrendi onuda bilinçli mi söylüyor emin eğilim ama çok hoşuma gidiyorrr . :rapci::KK70::KK200:

Valla aynı durumdayım. Temizle pür pak yap arkanı dön her şey yine yerde :confused: azcık daha büyüsün kendi oyuncağını toplama isimli bir oyun uydurdum onu öğreticem :KK71:
Ben şimdiden başladım ona, oyuncakları birlikte toplayalım diye. İki oyuncağı kutuya atıyor kutuda daha çok sevdiği bir şey varsa çıkartıyor. Sonra devamını da çıkartıyor. Hadi kızım atalım diyorum bir tane atıyor 3 tane çıkartıyor. Maksimum 3 oyuncak topluyor sonra dağıtmaya başlıyor.

Bizim ki de canı isterse diyor anne diyordu bıraktı evde kusumuz var adı pufi gözünü açar açmaz buvi buvi diyor hoppidik diyor ha bir de aloo nooduu diyor o kadar :) yeğenim 2 buçuk 3 yaşına kadar doğru düzgün konuşmadı ve bir problem yoktu bence de endiselenme canım

Ben de ben de :halay:

Çocukluk arkadaşımla 1 ay arayla doğum yaptik bayramda geldiler o yürüyordu bizimki henüz yürümuyordu. Onu görür görmez bildiğin ağlamaya başladı ve onlar gidene kadar da susmadi bir de kalktılar giderlerken hade hade demez mi:olamaz: yani pek kendi yaşıtlarına sıcak bakmadı :KK48:
Evde yabancı sevmiyor Defne de. Bir seferinde annemler geldiğinde ağladı sürekli, onlar da çocuk rahatsız oldu diye kalktılar, kapıdan uğurlarken ilk kez bilinçli el sallamıştı, kapıyı kapatınca da ağlaması durmuştu. Annem görse gider gitmez sustuğunu kahrolurdu :D

Ben şimdiden başladım ona, oyuncakları birlikte toplayalım diye. İki oyuncağı kutuya atıyor kutuda daha çok sevdiği bir şey varsa çıkartıyor. Sonra devamını da çıkartıyor. Hadi kızım atalım diyorum bir tane atıyor 3 tane çıkartıyor. Maksimum 3 oyuncak topluyor sonra dağıtmaya başlıyor.

Evde yabancı sevmiyor Defne de. Bir seferinde annemler geldiğinde ağladı sürekli, onlar da çocuk rahatsız oldu diye kalktılar, kapıdan uğurlarken ilk kez bilinçli el sallamıştı, kapıyı kapatınca da ağlaması durmuştu. Annem görse gider gitmez sustuğunu kahrolurdu :KK70:
Yavrum benim yaaa..benim oglum da cok izole bir hayatimiz oldugu icin yabanci kim konussa sevse bana bakiyor korkulu gozlerle agliyor.ama max 5 dk suruyor yeni bir simaya alismasi.elini kolunu uzatiyor karsisindakine gulerek gel gel yapiyor.karsi taraf alacagi zaman da arkasini donuyor kucaga gitmiyor.goster ama elletmenin en canli ornegi.yanaktan makas almakla kisitli sosyal iliskilerimiz:)))))

Evde yabancı sevmiyor Defne de. Bir seferinde annemler geldiğinde ağladı sürekli, onlar da çocuk rahatsız oldu diye kalktılar, kapıdan uğurlarken ilk kez bilinçli el sallamıştı, kapıyı kapatınca da ağlaması durmuştu. Annem görse gider gitmez sustuğunu kahrolurdu :KK70:
Toplamaması daha hayırlı sanki bu durumda :KK55:

Bebeklerünize farklı aktivite olarak neler yaptırıyorsunuz? Hani oyuncaktan da tam anlamadığı için oyun tavsiyesine ihtiyacım var. Pinterestte bi kaç fikir gördüm onları yapıcam kısa zamanda , sizler neler yapıyorsunuz gün içinde?

Bebeklerünize farklı aktivite olarak neler yaptırıyorsunuz? Hani oyuncaktan da tam anlamadığı için oyun tavsiyesine ihtiyacım var. Pinterestte bi kaç fikir gördüm onları yapıcam kısa zamanda , sizler neler yapıyorsunuz gün içinde?
Ben gündüz yokum zaten yanında aksam 5 te alıyorum kızımı. Fisher price nin kurabiye kavanozu nu almıştı biri doğum gününde ona bayılıyor bultak aynı zamanda 2 hafta kadar oldu geleli şekilleri uygun yerlerden atmaya başladı. Ama mantık ordan giriyorsa çıkabilir şeklinde bizde aynı yerden çıkarmaya çalışıyor :KK70: birde bimden almıştık sanırım zip zip kurbağa onu çok seviyor onları ziplatmaya çalışıyor kovasına doldur boşalt yapıyor yada biz renklerini soyledigimizde karıştırsa da uzaktan bu mu diye gösterip getiriyor. Kimdi hatırlamıyorum çamaşır selesinden çamaşır verdiriyorum demişti bi kaç gündür de onu yapıyoruz kıyafetleri tanıtıyorum

Ben gündüz yokum zaten yanında aksam 5 te alıyorum kızımı. Fisher price nin kurabiye kavanozu nu almıştı biri doğum gününde ona bayılıyor bultak aynı zamanda 2 hafta kadar oldu geleli şekilleri uygun yerlerden atmaya başladı. Ama mantık ordan giriyorsa çıkabilir şeklinde bizde aynı yerden çıkarmaya çalışıyor :KK70: birde bimden almıştık sanırım zip zip kurbağa onu çok seviyor onları ziplatmaya çalışıyor kovasına doldur boşalt yapıyor yada biz renklerini soyledigimizde karıştırsa da uzaktan bu mu diye gösterip getiriyor. Kimdi hatırlamıyorum çamaşır selesinden çamaşır verdiriyorum demişti bi kaç gündür de onu yapıyoruz kıyafetleri tanıtıyorum
Çamaşır serme olayını bende deniycem :)
Bizimki de puzzle şeklindeki bultak seviyor. Şekillerin üzrine götürüp burakıyor ama takamıyor biraz sert :)

Back