• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Arkadaslar biri oto koltugu sormustu kim hatirlamiyorum.ben cok arastirdim bir donem indirim takip ettim vs.besafe almayi dusunuyorduk.kayinbiraderim otokoltugu alacagimizi duyunca bize surpriz yapmak istemis.kraft technofix almis.hakikaten bana ayri surpriz oldu esime ayri surpriz oldu.ben sasirdim biraz da buruldum sevinmedim de diye diyemiyorum ince dusuncesi karsisinda.esim havalara uctu : Zaten besafe lere pahali diyip duruyordu adam nirvanaya ulasti.gelelim kraft techno fix ile ilgili yorumlarima.9-36 kilo; isofixli; ankaradan izmire geldik.12 saat surdu römorkumuz da var cunku yavas geldik.travel sistemin oto koltugunda ters oturmaktan bikmis olacak ki oglan duz oturunda pek mutlu oldu.ellerini cirpiyor falan.ben icinde kaybolur diyordum gayet de guzel yerlesti.yatis pozisyonlari verimli olmayabilir diyordum o da gayet iyi.cocugun basi one yana dusmedi.ama koltuktan bagimsiz bir sekilde degerlendiriyorum ki uzun yol bebekle zor.6 aylikken mersine gitmistik o zaman bir tik daha kolaydi.olmadik yerlerdr durup bez degistirmek gerekiyor.kipir kipir durmuyor.neyse canlari sagolsun.ankaraya donus nasil olacak dusunmek istemiyorum:)))

Kızlar Normalde yürütünce belli olmuyor ama ayakkabı giydirdim ayağı içe dönük basıyor bazen. Düzelir mi Ya :( ortopediye de götürcem haftaya

Arkadaslar biri oto koltugu sormustu kim hatirlamiyorum.ben cok arastirdim bir donem indirim takip ettim vs.besafe almayi dusunuyorduk.kayinbiraderim otokoltugu alacagimizi duyunca bize surpriz yapmak istemis.kraft technofix almis.hakikaten bana ayri surpriz oldu esime ayri surpriz oldu.ben sasirdim biraz da buruldum sevinmedim de diye diyemiyorum ince dusuncesi karsisinda.esim havalara uctu : Zaten besafe lere pahali diyip duruyordu adam nirvanaya ulasti.gelelim kraft techno fix ile ilgili yorumlarima.9-36 kilo; isofixli; ankaradan izmire geldik.12 saat surdu römorkumuz da var cunku yavas geldik.travel sistemin oto koltugunda ters oturmaktan bikmis olacak ki oglan duz oturunda pek mutlu oldu.ellerini cirpiyor falan.ben icinde kaybolur diyordum gayet de guzel yerlesti.yatis pozisyonlari verimli olmayabilir diyordum o da gayet iyi.cocugun basi one yana dusmedi.ama koltuktan bagimsiz bir sekilde degerlendiriyorum ki uzun yol bebekle zor.6 aylikken mersine gitmistik o zaman bir tik daha kolaydi.olmadik yerlerdr durup bez degistirmek gerekiyor.kipir kipir durmuyor.neyse canlari sagolsun.ankaraya donus nasil olacak dusunmek istemiyorum:)))
Canım ben sormuştum. Verdiğin ayrıntılı bilgi için teşekkür ederim . İyi tatiller.

Hanımlar herkese selamlar.. biz çarşamba gününden beri Cerrahpaşa hastanesinde enfeksiyon servisinde yatıyoruz.. kızım normalde bugün meningokok aşısı olacaktı.. hani özel olan ve bazı malum kişilerin televizyonda bile yaptırmayın gerek yok diye bağırındığı, halk dilinde menenjit aşısı denen şu aşı.. amma velakin aşıyı olmamıza bir hafta kala ateşlendi Duru, bütün değerleri uçmuş halde doktoruna gittik, iki günlük ilaç tedavisinden sonra tabanları ve ayak bileklerinde küçük morluklar farkettim.. hiç oyalanmadan tekrar doktoruna gittik ve meningokok şüphesi ile acilen yatışımızı öneren bir yazıyla bizi buraya gönderdi.. hiçbir şekilde oyalanmadan, eve dahi uğramadan, tabiri caizse nefes dahi almadan yetişmemizi söyledi.. sonrası kan testleri, belinde sıvı alma, başkalarına bulaşması ihtimaline karşı bütün doktorların hemşirelerin Ayşe’nin bizim vs ilaç almamız, acil servisin karantinaya alınması, morlukların hızla dizine kadar yayılması vs vs.. bu arada demir ilacı kullandığımız halde enfeksiyon dolayısıyla demir değerinin hızla düşmesi, kansızlık... (neden demir kullanıyoruz diye tereddütü olanlara yardımcı olur belki..) neyse, daha fazla detayla boğmayayım sizi... tek söylemek istediğim şu aslında “HİÇBİR AŞI BEBEĞİNİZİN CİDDİ HAYATİ TEHLİKE ALTINDA OLDUĞUNU DUYMAKTAN DAHA YORUCU, YIKICI, PARÇALAYICI OLAMAZ. LÜTFEN GERÇEK UZMANLAR DIŞINDAKİ KİMSEYE KULAK ASMAYIM VE AŞILARINIZI YAPTIRIN.” Bu arada doktora ilk gittiğimizde verdiği iki antibiyotiği tereddüt edip kullanmasam herşey çok daha vahim olacakmış.. yahut ateşi önemsemesem, evde idare etmeye çalışsam vs vs.. herşeyi en hızlı şekilde doktoru dinleyerek uygulamamızın kızımın hayatını kurtardığını öğrendik.. üstelik hala birçok risk altında henüz sonuçlanmayan testlerimizi bekliyoruz.. penisilin kan zehirlenmesini durdurdu, serumla sürekli sıvı alımı sağlanıyor, mütemadiyen emzirmek durumundayız,, ama hepsi için Allah’a binlerce kez minnettarım.. ve vicdanen “keşke” dememek için lütfen meningokok özel aşısını yaptırmayı ihmal etmeyin,, hiçbir annenin bu anları yaşamasını istemem,, hiçbir annenin eli yüreğinde çocuğunun vücudunun an an morarmaya başladığını izlemesini , hastalığın beynine saniyeler içinde sıçrayabileceği ihtimalini dinlemesini ve dua etmekten, istemekten başka hiçbir şey yapamamasını istemem.. Derdi de dermanı da veren Allah.. ama zamanı gelmiş ve yaptırmamış olsam, minicik bir aşıyla tedbiri varken bu noktaya gelmiş olmak çok acı olurdu hepimiz için.. (Ayşe hiçbir hastalık belirtisi göstermedi, aşısı yapılmıştı..) Allah bütün hastalara şifa versin, hepinize sevgiler..
Cok cok gecmis olsun. Yuregim agzımda okudum Rabbim hicbir yavruyu sifasiz birakmasın tez vakitte tum hastalarımıza sifalar versin insallah duamdasınız prettybaby prettybaby sizde.

Teşekkür ederim cnm. Bizimki de 2 doz yapıyor. İyiki yaptırmışsın, malum sebeplerden tekrar görünmeye başlandığı söylendi bize de.. ne olur ne olmaz, zihnimiz ve vicdanımız rahat olsun çocuklarımız adına.. tedbir bizden takdir Allahtan.. çok yorucu günler geçirdik, hala da çok huzursuzuz..
Tabi ki hiç kolay diil gelmiş geçmiş olsun inş.

Hasta olan bebeciklere geçmiş olsun. Umarım bir an önce toparlarlar. B bursa_83 hep aklımdasın. Zor bir süreç ama, bebeklerimiz anne rahmine düştüğü andan beri ,ne olursa olsun biz onların yanında olmayı ve onların minicik tebessümü için herşeyi yapmayı göze aldık. Yardım edebileceğimiz bişey olursa mutlaka yaz.

sağol canim:KK200:

Kızlar Normalde yürütünce belli olmuyor ama ayakkabı giydirdim ayağı içe dönük basıyor bazen. Düzelir mi Ya :KK43: ortopediye de götürcem haftaya
İlk adımlarda ayakkabı kullanılmamalı diye biliyorum, çıplak ayakla yere basmalı çocuk, tabi dışarıda falan mecbur olunca tabanı yumuşak bir ayakkabı kullanılmalıymış. İçe basma da sanırım iki yaşa kadar gözlem altında tutuluyor, iki yaşından sonra netlik kazanıyormuş . Bir arkadaşım da kızında aynı şüpheye düşmüştü, ordan aklımda kalanlar bunlar. Tabi içinin rahatlaması için ben olsam ben de hemen götürürdüm ortopediye.

Benimde 23 ağustos 2017 doğumlu elisa adında bi kızım var şu an 9 ayını doldurdu. Ek gıda almaya başladığında danino da veriyorum. Ve 2 kez bronşit oldu ikincide beş gün hatta hastanede yattık şu an iyi ama doktor akşamları verebileceğim bi toz ilaç verdi yoğurduna katıp ver dedi ama benimki sade yoğurt yemiyo yediremedim bende daninosuna katıp veriyom. Ama içim rahat değil çünkü bir sürü şey war internette bu konuyla ilgili o yüzden tereddütteyim. Lütfen bilgisi olan yardımcı olabilir mi???

Yoğurdun içine muz kayısı ezip verseniz.daninodan daha lezzetli ve sağlıklı olur.

Bunu henüz zorunlu aşıya sokmamışlar cnm. O yüzden kendin alıp yaptırman lazım. Aslında menenjit aşısı denilince kafa karışıyor biraz.. çünkü menenjit birden fazla etken tarafından oluşabilen bir hastalık.. anladığım kadarıyla en tehlikelisi de bu meningokok denilen bakteriymiş (benekli menenjit de diyorlar hastalığa).. çok hızlı ürediği için... özel aşı da diğer karmaların içinde olandan farklı olarak bu bakteri için yapılıyor.. (başımıza gelenlerden sonra her bir doktordan ve hemşireden itinayla tek tek topladığımız bilgilere göre bunu çıkardık en son...) hızlı üremeyi şöyle düşün, saat 18:30 da max 2 cm morluk (ilk bebek olsa bir yere çarptı sanıp göz ardı edilebilir), saat 20:00’de dize kadar morluk.. morluktan kasıt da cilt altında ele düğüm düğüm gelen kanamalar şeklinde.. Allah muhafaza.. dediğim gibi, lütfen bu ihtimali dahi insanı delirten anları yaşamamak adına, muhakkak bir an önce yaptırın bence :KK43:

Çok geçmiş olsun canım.bu aşının bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum.dikkatli bir anne olmasaydın daha ciddi olabilirdi.çok şükür önlemini almışsınız.
Bi kaç gün önce aklıma geldin.çocukların peşinde koşmaktan uğrayamıyosun sandım.
Çok üzüldüm ama şükür tedavisini olmuş.

Teşekkürler herkese. Yalnız ben sadece daninonun zeka geriliği yaptığını vesaire falan öyle şeyler duydum ve ilerde şeker hastalığına alt yapı falan yapıyormuş. Bu konuda bilgisi olan varsa diye sormuştum. Yalnız kızım hava değişikliği yüzünde yeni iyileşmişken tekrar sanırım hasta oldu burnu akıyo başka bi belirti yok henüz endişeleniyorum tekrar ilerlemesinden korkuyorum. Burun akıntısı veya ilerlememesi için yaRdımcı olabilirmisiniz kızlar???

Teşekkürler herkese. Yalnız ben sadece daninonun zeka geriliği yaptığını vesaire falan öyle şeyler duydum ve ilerde şeker hastalığına alt yapı falan yapıyormuş. Bu konuda bilgisi olan varsa diye sormuştum. Yalnız kızım hava değişikliği yüzünde yeni iyileşmişken tekrar sanırım hasta oldu burnu akıyo başka bi belirti yok henüz endişeleniyorum tekrar ilerlemesinden korkuyorum. Burun akıntısı veya ilerlememesi için yaRdımcı olabilirmisiniz kızlar???
Hic boyle birsey duymadim yani zeka geriligi yapan bir yiyecek... ama paketli fabrikasyon gidalarin genel olarak cok da saglikli olmadigini zaten hep duyuyoruz... mumkunse yogurdunuzu kendiniz mayalayin

İlk adımlarda ayakkabı kullanılmamalı diye biliyorum, çıplak ayakla yere basmalı çocuk, tabi dışarıda falan mecbur olunca tabanı yumuşak bir ayakkabı kullanılmalıymış. İçe basma da sanırım iki yaşa kadar gözlem altında tutuluyor, iki yaşından sonra netlik kazanıyormuş . Bir arkadaşım da kızında aynı şüpheye düşmüştü, ordan aklımda kalanlar bunlar. Tabi içinin rahatlaması için ben olsam ben de hemen götürürdüm ortopediye.
Aslinda ayakkabi alinsa bile bilindik markalardan alinmasi oneriliyor. Ben kemal tanca dan aldim. Disari cikarken giydiriyorum evde serbest vaziyette basiyoruz.

Hanımlar herkese selamlar.. biz çarşamba gününden beri Cerrahpaşa hastanesinde enfeksiyon servisinde yatıyoruz.. kızım normalde bugün meningokok aşısı olacaktı.. hani özel olan ve bazı malum kişilerin televizyonda bile yaptırmayın gerek yok diye bağırındığı, halk dilinde menenjit aşısı denen şu aşı.. amma velakin aşıyı olmamıza bir hafta kala ateşlendi Duru, bütün değerleri uçmuş halde doktoruna gittik, iki günlük ilaç tedavisinden sonra tabanları ve ayak bileklerinde küçük morluklar farkettim.. hiç oyalanmadan tekrar doktoruna gittik ve meningokok şüphesi ile acilen yatışımızı öneren bir yazıyla bizi buraya gönderdi.. hiçbir şekilde oyalanmadan, eve dahi uğramadan, tabiri caizse nefes dahi almadan yetişmemizi söyledi.. sonrası kan testleri, belinde sıvı alma, başkalarına bulaşması ihtimaline karşı bütün doktorların hemşirelerin Ayşe’nin bizim vs ilaç almamız, acil servisin karantinaya alınması, morlukların hızla dizine kadar yayılması vs vs.. bu arada demir ilacı kullandığımız halde enfeksiyon dolayısıyla demir değerinin hızla düşmesi, kansızlık... (neden demir kullanıyoruz diye tereddütü olanlara yardımcı olur belki..) neyse, daha fazla detayla boğmayayım sizi... tek söylemek istediğim şu aslında “HİÇBİR AŞI BEBEĞİNİZİN CİDDİ HAYATİ TEHLİKE ALTINDA OLDUĞUNU DUYMAKTAN DAHA YORUCU, YIKICI, PARÇALAYICI OLAMAZ. LÜTFEN GERÇEK UZMANLAR DIŞINDAKİ KİMSEYE KULAK ASMAYIM VE AŞILARINIZI YAPTIRIN.” Bu arada doktora ilk gittiğimizde verdiği iki antibiyotiği tereddüt edip kullanmasam herşey çok daha vahim olacakmış.. yahut ateşi önemsemesem, evde idare etmeye çalışsam vs vs.. herşeyi en hızlı şekilde doktoru dinleyerek uygulamamızın kızımın hayatını kurtardığını öğrendik.. üstelik hala birçok risk altında henüz sonuçlanmayan testlerimizi bekliyoruz.. penisilin kan zehirlenmesini durdurdu, serumla sürekli sıvı alımı sağlanıyor, mütemadiyen emzirmek durumundayız,, ama hepsi için Allah’a binlerce kez minnettarım.. ve vicdanen “keşke” dememek için lütfen meningokok özel aşısını yaptırmayı ihmal etmeyin,, hiçbir annenin bu anları yaşamasını istemem,, hiçbir annenin eli yüreğinde çocuğunun vücudunun an an morarmaya başladığını izlemesini , hastalığın beynine saniyeler içinde sıçrayabileceği ihtimalini dinlemesini ve dua etmekten, istemekten başka hiçbir şey yapamamasını istemem.. Derdi de dermanı da veren Allah.. ama zamanı gelmiş ve yaptırmamış olsam, minicik bir aşıyla tedbiri varken bu noktaya gelmiş olmak çok acı olurdu hepimiz için.. (Ayşe hiçbir hastalık belirtisi göstermedi, aşısı yapılmıştı..) Allah bütün hastalara şifa versin, hepinize sevgiler..
Çok geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun, iyiliğiyle gelsin geçsin inşallah

Herkese merhabalar güzel anneler :KK54: bir zamanlar konuşulmuş tu sanırım ayak tırnaklarının kesilmesi konusu. Yanlış hatırlamıyorsam yürümeden kesilmesi önerilmiyordu batık riski olur diye. Kızım 10 gündür koltuklara tutunup kalkıyo ve sıralıyor. Sadece başparmağının tırnağı uzun. Kessem bi sorun olur mu acaba artık

Herkese merhabalar güzel anneler :KK54: bir zamanlar konuşulmuş tu sanırım ayak tırnaklarının kesilmesi konusu. Yanlış hatırlamıyorsam yürümeden kesilmesi önerilmiyordu batık riski olur diye. Kızım 10 gündür koltuklara tutunup kalkıyo ve sıralıyor. Sadece başparmağının tırnağı uzun. Kessem bi sorun olur mu acaba artık
Bunu hiç duymamıştım ben kesiyorum hep umarım birşey olmaz

ÇOK çok geçmiş olsun cnm,yemin ederim yüregim agzıma okudum,,hep diorum hep diyeceğim Allah kimseyi evladıyla sınamasın... size de bi daha yasatmasın bu korkuyu.. ve tabii ki hiç kimseye. Bize de doktor 1 yasında tek doz oneriyor 2 ayımız kaldı ama insan bunları okudukca korkuyor... Aşıların gereksizliğini savunan insanlara gercekten hayret ediyorum...bu arada size doktor normalde kac doz onermisti menenjit icin?

Cnm tekrar tekrar teşekkür ederim hepinize. Ben 2 doz yazmıştım ama bu vakadan sonra şimdi ilk dozu olamayacağı için diğer aşıya (tek doz olana) karar verdik. 13. Ayda yapıcak.

Selamlar canım çok ama çok üzüldüm.Çok şükür ki daha kötüsü olmamış.Allah sifasini versin bir an önce. Peki Duru ya nasıl bulaşmış olabileceğine dair bir fikrin var mı? Doktoru bir şey söyledi mi ?aşı disinda şunlara dikkat edin falan diye.
Nereden bulaştığını hiç bilemiyoruz. Çünkü evde hasta yoktu. Ama hastanede ben geç mi kaldım nasıl anlamadım nasıl bulaştı vs diye çok ağlayınca asistan doktorlardan biri niye kendinizi suçluyosunuz, sokakta yanından geçen birinden bile bulaşmış olabilir dedi. Belki benden bile bulaşmış olabilir.. bilemeyeceğiz hiçbir zaman :( doktor aşı dışında zaten herşeyi kapsayan bir uyarıda bulunup “kesin olarak izole olmak zorundasınız” dedi :( normal hayata dönmeden önce tam olarak geçtiğinden emin olmak zorundayız :( kendimiz ve ablası da dahil eve dışarıdan giren herkesi ve herşeyi steril ediyoruz :)

Merhaba besafe izi Comfort kullanıyoruz henüz uzun yol yapmadım Arefe günü yapacağız. Ama bu zaman kadar ki gözlemlerimde görüş ve yatış açısı gayet güzel. Tavsiye edebilirim.

Cok cok gecmis olsun. Yuregim agzımda okudum Rabbim hicbir yavruyu sifasiz birakmasın tez vakitte tum hastalarımıza sifalar versin insallah duamdasınız prettybaby prettybaby sizde.

Tabi ki hiç kolay diil gelmiş geçmiş olsun inş.

Çok teşekkürler hanımlar :KK200:
Çok geçmiş olsun canım.bu aşının bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum.dikkatli bir anne olmasaydın daha ciddi olabilirdi.çok şükür önlemini almışsınız.
Bi kaç gün önce aklıma geldin.çocukların peşinde koşmaktan uğrayamıyosun sandım.
Çok üzüldüm ama şükür tedavisini olmuş.

Çok şükür cnm,, teşekkür ederim. Gerçekten Duru da büyüdükçe koşturmaca artıyor. Üstüne bir de hastalıklar olunca boş vakit bulmak çok zor... ama benim de tek tek herkes aklımda.. hepiniz ve bütün bebelerimiz hep iyi olsunlar inşallah :)

Çok geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun, iyiliğiyle gelsin geçsin inşallah

Amin cnm, çok saol .. geçsin bitsin başka da hiçbir bebeye uğramasın inşallah..

Ben de bir iki kere başparmağın tırnağını kestim. Batık olmasın diye kenarlarına hiç girmedim yalnız. Birşey olmadı cnm.

Canım çok geçmiş olsun çok büyük badire atlatmışsımız allah beterinden korusun . Hep sağlıklı olsun kuzular.

Çok geçmiş olsun arkadaşım allah daha kötülerinden sakınsın yüm yavrularımızı.

sagolasin canim..
keşke bir care olsa da herkesten istesem..
sözler bitiyor bazen iste boyle.

sana da cok gecmis olsun. cok iyi anliyorum hissettiklerini:KK200:

A AysheDuru çok geçmiş olsun, neler yaşamışsınız öyle. Bir an önce sağlıklı mutlu günlerinize dönmenizi diliyorum.

Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için hanımlar. B bursa_83 inan ben de seni daha iyi anladım, Allah biliyor defalarca Emir için de dua ettim oradayken. Ne durumdasınız şu an, var mı bir gelişme?

Çok geçmiş olsun canm iyiki hemen farkına varmışsın bende kararsızdım yaptırmakta hemen yaptıralım

Çok çok geçmiş olsun. Neler yaşamışsınız Allah korusun. Rabbim tez zamanda şifa versin inşaallah

Çok teşekkür ederim :KK200: bence de mutlaka yaptırın, kaybedicek birşey yok,, “aşı çocuklarımız için tercih değil haktır” yazmış bir doktor.. bunların üstüne o cümleyi okuyunca çok etkilendim. Hatta bir de şu paylaşımı ekleyeyim, bir kişi fazla görse kardır :)

Eklentiler

• BD661D80-9520-4226-8BDA-4E4696EC4E6A.jpeg
    BD661D80-9520-4226-8BDA-4E4696EC4E6A.jpeg
    74,9 KB · Görüntüleme: 114
Back