2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Devletin vurduğu sanırım karma aşının içinde ama bu özel menenjit aşısı diye biliyorum ben

Bu asinin 2 tipi var biri 9.ve 12. aylarda vurulan bir digeri ise 12. Ayda tek doz olan... bize drumuz 12. Ayda tek doz olandan vurulacagimizi soyledi A AysheDuru nun yasadiklari beni panik yapti dr u aradim 9. Ayi gectigimiz icin ( irem kro 11 aylik ) 12. Ayda olani olabilecegimizi soyledi. Onumuzdeki ay o asiyi vurulacagiz... sizde 2 dozluk veyahut tek dozluk hic farketmez muhakkak bu asiyi vurunun... 9 aylik olan asiya buyuk ihtimal gec kalmadiniz gec kalmayanlar 9 12 olani vurdursun. Duzenli dr kontrolune degil de saglik ocagina gidiyorsaniz dr dan recete etmesini isteyin evt sgk karsilamiyor ama gene de recete ettirin eczaneye gidip asiyi alin ve saglik ocaginda vurdurun. Rota virusu asisi da kartta mevcut olmuyordu onu ne yapmistiniz?

Büyük geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış Rabbim korumuş dduruyu

Devletin vurduğu sanırım karma aşının içinde ama bu özel menenjit aşısı diye biliyorum ben

Teşekkür ederim ben bir aile hekimimizle goruseyim arastirayim olmazsa tekrar bir çocuk doktoruna da gideriz .. önlem almak şart biz tedbirimizi almakla yükümlüyüz takdiri Allah' a birakacagiz...

arch2401 evet en son 6 aylıkken opa aşısını olduk. rota da geçmiyor asi kartinda rota ne için onu da mı özel oldunuz ne kadar bilgisiz kalmışım atlamisim

arch2401 evet en son 6 aylıkken opa aşısını olduk. rota da geçmiyor asi kartinda rota ne için onu da mı özel oldunuz ne kadar bilgisiz kalmışım atlamisim
Evt cnm rota virus asisi vardi 4 ve 6 aylarda 2 doz seklinde olduk onunda 2 ve 3 dozluk cesitleri var onu da bir sor o da onemli yakin bir zamanda asi takvimine sokulacak... saglik ocaginizin sizi bilgilendirmesi lazimdi. Bize size yazacagiz gelip burda olacaksiniz denmisti ama biz kendi drumuzda olduk 2 doz seklinde... saglik ocaginiz sorumsuzluk etmis

Teşekkür ederim maalesef sorumsuzlar ama gidip soracağım en azından bilgi verebilirler. Zaten Dr hiç bakmıyor her defasında ateş ölçüp gönderiyor boy kilo bitti ... Gittiğimiz çocuk doktoru iyi demiştin muayenesini detaylı yaptı tahlillerin sonucunu detaylı anlattı falan ama o da hiç asilardan bahsetmedi belki sormadigim için teşekkürler tekrar araştırıp halledicem insallah

Canim cok gecmis olsun rabbim en kisa zamanda sifa nasip etsin cok zor anlar yasamissin insanin en buyuk imtihani evladi rabbim kimseyi caresiz birakmasin simdi nasil kizin tehlike devam ediyormu
Teşekkür ederim bos temiz çıktığı ve morarma azalmaya başladığı için hayati tehlikesi olmadığını, bundan sonra atak yapmayacağını söylüyor babam cnm.. buradaki doktorlardan bilgi almak çok zor, onların da kendilerine göre prosedürleri var sanıyorum; ama babamdan dolayı az çok söylüyorlar öngörülerini vs.. yine de tam olarak anlamış değiliz şu anki durumunu.. geldiğimiz gece kötüye gitmeye başlamıştı ama dünden beri daha keyifli çok şükür...

Bunu henüz zorunlu aşıya sokmamışlar cnm. O yüzden kendin alıp yaptırman lazım. Aslında menenjit aşısı denilince kafa karışıyor biraz.. çünkü menenjit birden fazla etken tarafından oluşabilen bir hastalık.. anladığım kadarıyla en tehlikelisi de bu meningokok denilen bakteriymiş (benekli menenjit de diyorlar hastalığa).. çok hızlı ürediği için... özel aşı da diğer karmaların içinde olandan farklı olarak bu bakteri için yapılıyor.. (başımıza gelenlerden sonra her bir doktordan ve hemşireden itinayla tek tek topladığımız bilgilere göre bunu çıkardık en son...) hızlı üremeyi şöyle düşün, saat 18:30 da max 2 cm morluk (ilk bebek olsa bir yere çarptı sanıp göz ardı edilebilir), saat 20:00’de dize kadar morluk.. morluktan kasıt da cilt altında ele düğüm düğüm gelen kanamalar şeklinde.. Allah muhafaza.. dediğim gibi, lütfen bu ihtimali dahi insanı delirten anları yaşamamak adına, muhakkak bir an önce yaptırın bence

Düzenli sekilde gidince daha iyi takip oluyor biz 9 aya kadar her ay ayni dr a gittik simdi 12 aylikken cagirdi memnunum whats upla bile ulasabiliyorum. Aklima takilan ne varsa danisiyorum

Çok geçmiş olsun hem size hem bebeğinize . Allah kimseyi yavrusuyla imtihan etmesin

Çok gecmis olsun biz de menenjit asinin birinci dozunu ayin 18 inde yaptırdık saglik ocağı vurmuyormus hastaneye gittik kamu hastanelerinin böyle bir uygulamasi yokmus elimizde aşı en son uzman dr geldi vurdu asiyi. Hic ates yapmadi derken 2 gün sonra ateslendi yavrum ates 3 gun dusmedi 4. Gun düştü ve vucudunda dokuntuler basladi kan degerleri icin tekrar dr gidecegiz notrofil cok düşük cikti. Ya 6. Hastalik ya da kızamıkçık oldu su an bilemiyorum fakat belki de asilar sayesinde sorunsuz atlattik tum kuzucuklara acil şifalar diliyorum

Bazı sağlık ocakları vurmuyor maalesef dr un insiyatifinde ozel hastalerde vuruluyor aşıyı almadan once sağlık ocagi ile gorusun derim vurduracak olanlar icin

Bazı sağlık ocakları vurmuyor maalesef dr un insiyatifinde ozel hastalerde vuruluyor aşıyı almadan once sağlık ocagi ile gorusun derim vurduracak olanlar icin
Eger ozel gidilen bir dr varsa muhakkak vuracaktir diye dusunuyorum. Imkan dahilinde surekli kontrol eden cocugunuzu taniyan bir dr edinmek lazim... tabi herzaman olamayabiliyor ozellikle kucuk sehirlerde...

Gecmis olsun asiyla ust uste gelmesi zor olmustur

Canım çok geçmiş olsun çok büyük badire atlatmışsımız allah beterinden korusun . Hep sağlıklı olsun kuzular.

Çok geçmiş olsun arkadaşım allah daha kötülerinden sakınsın yüm yavrularımızı.

Selam herkese. Bende ilk oğlumda menenjit aşısını tek doz yaptırmıştım ama doktorumuz abi kreşe başlayacağı için sarp a özellikle iki doz yapacağını söyledi 9. Ve 13. Ayda. Bu özel aşı ve bence çok önemli tıpkı d vitamini takviyesi demir ilacı ve rota aşısı gibi. Lütfen doktorunuza sorun arkadaşlar. Suriyelilerden dolayı çok fazla hasalık taşındı ülkemize o yüzden biz tebrimizi alalım.

A AysheDuru cok gecmis olsun.asi zararli diyenleri Allaha havale ediyorum.Cahil insanlar bunu "zararli" kelimesini duyduklari zaman atomu parcalamaktan zor olan kendi dogrulari devreye giriyor.bir nesile yazik edecekler Allah korusun.
Bulundugum yerde internet pek cekmiyor oglan uyudukca evden cikip bakiyorum foruma.ancak yazma firsatim oldu.sabah okudum cok uzuldum.
@deeploneliness Size de gecmis olsun.biz dun ilk dozunu yaptirdik menenjitin.bir iki saat sonra bir basi sicak oldu hemen gecti.demek sonra da ates yapabiliyor gozum ustunde oglanin.nedense sonrasinda takip edilmesi gereken bir asiymis.biz izmirde yaptirdik sagolsun cok iyi bir dr denk geldi.nunarasini verdi.ates 38 olmadan calpol vermeyin asinjn etkinligini bozar dedi.dusmeyen ates ve asi yerinde 1ve ya 1.5 cmi gecen kizariklik olursa saat kac olursa olsun arayin dedi.ins yukselmez biz oyle ilac kullanamiyoruz tek bobrekli oglan.elik yuregimde.hamdolsun bir skntmz olmadi ama korkuyorum ilaclar genelde bobrekleri olumsuz etkiliyor.
Ay ne cok yazdim kusura bakmayin.Allah kuzularimizi korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…