• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Memesiz nasıl uyumaya alistiracaz ya aynı durumdayiz. Meme olmadan uykuya dalamiyor tekrar.
açlık değil aliskanlik.
bu aliskanlikta iyi degilmis okumustum bi kac yerde. Meme vermeyeyim diyorum besigini salliyorum uyusun diye ağlıyor kucağıma alip tekrar yatağına koyuyorum yine agliyor memeyi tutunca uyuyor
Aynııı oğlumu anlatıyorsun. Uyku eğitimi verenler uyuduktan sonra tekrar bezini falan açıp uyandırıp öyle yatağına koymayı öneriyor. Uyuduğunda memede uyuduğu için uyandığında memede uyanmak istiyor ve o yüzden sık sık uyanıyormuş bizim bebeler. Uyandırıp yatakta uyuduğunu görmesini sağlamamız gerekiyor.

Koşturmacalar var hep, çok fazla bakmıyorum her girdiğimde en az 50 mesaj birikmiş oluyor. Ama forum aktif ya okumak, vakit bulursam yazmak güzel oluyor :-)

Sizin minnakları okuyorum maşallahlar eşliğinde:KK66:

Ben de Ergo aldım ve çok memnunum kesinlikle. Daha hiç öne döndürüp kullanmadım çok uzun süre tutmayı önermiyorlar diye. Bir kez ona alışırsa bir daha normal oturtamam diye korkuyorum açıkçası, gözü açılmasın derdindeyim :KK70:
Kanguru büyük rahatlık ya, bebek arabasını hazırla çıkar sür aman kaldırım falan derken insan deli çıkıyor.
Evet kesinlikle özellikle oturduğunuz yer benim gibi bol yokuşlu bir yerse daha da zor bebek arabası. O kozu sakla, biraz daha büyüyünce öne dondurursun şimdiden açma gözünü bence de :KK48:

Memesiz nasıl uyumaya alistiracaz ya aynı durumdayiz. Meme olmadan uykuya dalamiyor tekrar.
açlık değil aliskanlik.
bu aliskanlikta iyi degilmis okumustum bi kac yerde. Meme vermeyeyim diyorum besigini salliyorum uyusun diye ağlıyor kucağıma alip tekrar yatağına koyuyorum yine agliyor memeyi tutunca uyuyor
Evet biz de o durumdayız ...

baris 7-8 arasi uyuyup 6-7 arasi uyaniyor. gece de 2 ile 3 saat aralikli uyaniyor. ne zaman uzun uyuyacak bunlar ya yildim yemin ederim. aclik degil de susuyor mu acaba diye suyla kandirmaya calisiyorum bazen daha cok bagiriyor. memesiz geri uyumuyor :işsiz: ustelik gunduz de uyumuyor cok yorgunum :KK42:
Aynı biz tek fark güne 5 5.30 arası başlıyor gündüz uyku yok hiçbir şey ile oyalanmiyor.Koltuklar a tutunup kalktığı için sürekli bir yerlere çıkmaya çalışıyor ya lütfen kimse yanlış anlamasın marifet diye anlatmiyorum gerçekten çok ama çok zorlanıyorum çünkü geri aşağı oturmaya çalışırken sürekli düşüyor. Sürekli arkasindayim kafayı bir yerlere vuruyor. Emekliyor ama bu seferde salona gidip tv ünitesine çıkmaya çalışıyor ya da çöp kutusuna :( hiçbir yere gidemez oldum gittiğim yerde de sürekli yerde oturuyorum.Annelik zor bunlar güzel gelişmeler ama tek olunca çok zorlanıyorum bel boyun kalmıyor uykusuzluk da cabası .Buna şükür başka dertlerimız olmasın insallah (bir dokun bin ah işit oldu bu da) B bursa_83 canım bu durumlarda en çok seni düşünüp kızıyorum kendime.Belki dersin tek derdin bu mu diye haklısın da.İnsanın gucu tukenince boule dertleniyor iste.Allah herkesin yavrusuna sağlık sıhhat versin.Seni hiç İncitmek istemem

Blw topiğinde gözüm arıyor sizleri Hoppa
Buraya az bakıyorum orayı hepten unutuyorum bildirim gelmeyince. İyi hatırlattın ;)

Aynı biz tek fark güne 5 5.30 arası başlıyor gündüz uyku yok hiçbir şey ile oyalanmiyor.Koltuklar a tutunup kalktığı için sürekli bir yerlere çıkmaya çalışıyor ya lütfen kimse yanlış anlamasın marifet diye anlatmiyorum gerçekten çok ama çok zorlanıyorum çünkü geri aşağı oturmaya çalışırken sürekli düşüyor. Sürekli arkasindayim kafayı bir yerlere vuruyor. Emekliyor ama bu seferde salona gidip tv ünitesine çıkmaya çalışıyor ya da çöp kutusuna :KK43: hiçbir yere gidemez oldum gittiğim yerde de sürekli yerde oturuyorum.Annelik zor bunlar güzel gelişmeler ama tek olunca çok zorlanıyorum bel boyun kalmıyor uykusuzluk da cabası .Buna şükür başka dertlerimız olmasın insallah (bir dokun bin ah işit oldu bu da) B bursa_83 canım bu durumlarda en çok seni düşünüp kızıyorum kendime.Belki dersin tek derdin bu mu diye haklısın da.İnsanın gucu tukenince boule dertleniyor iste.Allah herkesin yavrusuna sağlık sıhhat versin.Seni hiç İncitmek istemem
Şöyle bir ürün var, kullanışlı mı bilmiyorum ama derdini çözer gibi geldi sırtüstü düşmelere ;)

Aynı biz tek fark güne 5 5.30 arası başlıyor gündüz uyku yok hiçbir şey ile oyalanmiyor.Koltuklar a tutunup kalktığı için sürekli bir yerlere çıkmaya çalışıyor ya lütfen kimse yanlış anlamasın marifet diye anlatmiyorum gerçekten çok ama çok zorlanıyorum çünkü geri aşağı oturmaya çalışırken sürekli düşüyor. Sürekli arkasindayim kafayı bir yerlere vuruyor. Emekliyor ama bu seferde salona gidip tv ünitesine çıkmaya çalışıyor ya da çöp kutusuna :KK43: hiçbir yere gidemez oldum gittiğim yerde de sürekli yerde oturuyorum.Annelik zor bunlar güzel gelişmeler ama tek olunca çok zorlanıyorum bel boyun kalmıyor uykusuzluk da cabası .Buna şükür başka dertlerimız olmasın insallah (bir dokun bin ah işit oldu bu da) B bursa_83 canım bu durumlarda en çok seni düşünüp kızıyorum kendime.Belki dersin tek derdin bu mu diye haklısın da.İnsanın gucu tukenince boule dertleniyor iste.Allah herkesin yavrusuna sağlık sıhhat versin.Seni hiç İncitmek istemem
Ya sen ne iyi bi insansın. Derdini anlatırken bile marifet diye anlatmıyorum diyorsun . :) Yavrularda enerji bol. Bizde arkalarında dönüp duruyoruz işte. Bi yere gitmeyi bende hiç istrmiyorum hem bişey anlamıyorum otur kalk hemde çok stres oluyorum .
Bu arada eşin geç mi geliyor işten. Ben de yalnız büyütüyorum çocuğumu zor gerçekten eşim gelince bi nefes alıyorum. :dua:
2 3 hafta öncr kv kp geldiler . Sürekli oyun moyun oynadılar acıktıkça alldım nerdeyse. 1hafta kaldılar. Gittikleri gün kollarım ağrıdı inan ki hamlamışım. O kadar rahatmış ki kalabalıkta çocuk büyütmesi. :KK51:
Eskiler o yüzden bize şaşırıyorlar. Bi siz büyütüyorsunuz sanki diye . :KK51:

kizlar beni alintiladiginiz mesajlar ayri sayfalarda. hepsini bir alintilamak istiyorum ama olmuyor niyeyse.
Simge 84 Simge 84
D dstn33
M MrsAsli
All-izz-well All-izz-well
Y yakamozeinstein
bu sekilde yazayim.

bugün denememişler değerler uygun olmadığı için. hala solunum cihazina bağlı.
kas biyopsisi 12 nisana randevu vermisti,16 sına ötelemisler:sinirli:
hacettepenin 2-3 aydir cihazi bozukmus. o yuzden çapa ya götüreceğiz.

Y yakamozeinstein canim boyun agrilari bakimindan seni çok iyi anliyorum,cok agri cektim biliyosun ama keske simdi yanimda olsa da o agrilari yine çeksem diyorum. tabi insan yanindayken bunlari yasayacagini dusunemedigi icin bazen cok zorlandigini dusunuyor,cok haklisin.

allahima dua ediyorum ki biz de en yakin zamanda o gunlere geri doneriz insallah.

kizlar beni alintiladiginiz mesajlar ayri sayfalarda. hepsini bir alintilamak istiyorum ama olmuyor niyeyse.
Simge 84 Simge 84
D dstn33
M MrsAsli
Y yakamozeinstein
bu sekilde yazayim.

Y yakamozeinstein canim boyun agrilari bakimindan seni çok iyi anliyorum,cok agri cektim biliyosun ama keske simdi yanimda olsa da o agrilari yine çeksem diyorum. tabi insan yanindayken bunlari yasayacagini dusunemedigi icin bazen cok zorlandigini dusunuyor,cok haklisin.

allahima dua ediyorum ki biz de en yakin zamanda o gunlere geri doneriz insallah.
İnşallah canım inşallah :dua:

Aynen öyle. Bide yeni bir şey öğrenmeye çalıştığı için midir nedir eller sürekli havada al beni pozisyonunda. Sizinkiler nasıl bilmiyorum ama oyuncaklarına dalması incelemesi maksimum 2-3 dk sonra ıh ıh lamaya başlıyor elleri havada yada kendini bana atmaya çalışıyor üzerime tırmanarak. Bi türlü dikkatini oyuna verdiremiyorum.
Aynı bizim kız canlandı gözümde, max oyuncakla oyalanması 3-5 dk snra o totoşu yer görmesin hiç hemen kalkmaya calısmalar fln.

Simge 84 Simge 84
D dstn33
M MrsAsli
Y yakamozeinstein
bu sekilde yazayim.

Cnm Istanbul a geleceksiniz yani.. biseye ihtiyacın olursa haber verirsin,kalmak icin yer fln gerekirse gerci biz capaya uzagız ama biseyler ayarlanır illa ki.hiç çekinme yani... haber ver lütfen.

Ya sen ne iyi bi insansın. Derdini anlatırken bile marifet diye anlatmıyorum diyorsun . :) Yavrularda enerji bol. Bizde arkalarında dönüp duruyoruz işte. Bi yere gitmeyi bende hiç istrmiyorum hem bişey anlamıyorum otur kalk hemde çok stres oluyorum .
Bu arada eşin geç mi geliyor işten. Ben de yalnız büyütüyorum çocuğumu zor gerçekten eşim gelince bi nefes alıyorum. :dua:
2 3 hafta öncr kv kp geldiler . Sürekli oyun moyun oynadılar acıktıkça alldım nerdeyse. 1hafta kaldılar. Gittikleri gün kollarım ağrıdı inan ki hamlamışım. O kadar rahatmış ki kalabalıkta çocuk büyütmesi. :KK51:
Estağfurullah canım o senin güzel görmen guzel dusuncen icin tesekkur ederim.Belki farklı düşünen olur diye belirtmek istedim benim de kayinbabam gelecek bakalım faydası olacak mı ? Malum yapışık ikiz gibiyiz babası bile sakinlestiremiyor bazen:(
Simge 84 Simge 84
D dstn33
M MrsAsli
Y yakamozeinstein
bu sekilde yazayim.

Allahım hiç ummadığın yerden sifasini gondersin bir an önce eskisinden de güzel günlere dönün inşallah öyle haklısın ki inan diyecek bir şeyim yok.Sadece güçsüz ve yorgun düşmüş bir annenin dert paylaşımı benimki

Canim eksik yazmisim çok geç gelmiyor 5 te geliyor ama bizimki güne 5 te başlayıp akşam 7 de uyuduğu ocin günün büyük bir bölümü birlikteyiz.Eşim de diyor çok haklısın ben sabah 1 saat oyalayamiyorum seni düşünemiyorum bile diyor

Canim eksik yazmisim çok geç gelmiyor 5 te geliyor ama bizimki güne 5 te başlayıp akşam 7 de uyuduğu ocin günün büyük bir bölümü birlikteyiz.Eşim de diyor çok haklısın ben sabah 1 saat oyalayamiyorum seni düşünemiyorum bile diyor
Haklısın canım geçecek bu günlerde bakakım. Kayınbabanın faydası olur tabi oyun oynatsa birazcıkta olsa seni dinlendirse yeter.

Canım valla ben 2 gündür şükürler olsum rahay etmeye başladım düzenli uyuyunca uzunda uyumaya başladı. Geceler kabus gibiydi bizimde:bicak:
nasil veriyorsun uyku egitimini?

Evet ben de merak ediyorum ne zaman uzayacaktır uykular... Ama genel olarak sizinkiler erken yatiyormus. Bizim oğlan en erken akşam 11 de yatıyor gece 4-5 defa uyanıp emiyor sabah da 8 gibi ayaktayız ... Gün içinde en fazla 1 saatlik 1 veya 2 uyku yapıyor o kadar.. sizce de az değil mi uykusu? :110:
bence de az ama bebeler laftan anlamiyor :KK70: biz eger gunduz disardaysak baris asla uyumuyor. 8 saat uyanik kaldigi oluyor. 8 saat ne ya koca adam misin sen :duduk: evdeyken de 3 uyku yapiyor ama bazen 1'er saat bazen 30'ar dk. hic belli olmuyor. 1 haftadir (ataga girdiginden beri) gunde 2 uykuya dustu. gozlerini ovusturmaktan helak oluyor ama uyumuyor. hayir uyumadigi gibi bir de surekli kucakta dolasmak istiyor kucuk dana :işsiz:

açlık değil aliskanlik.
ya aslinda gunduz ve aksam uykusuna gecerken memede uyumuyor. gece uyanmalarini memesiz atlatamiyoruz.
cok haklisin dusununce ne kadar bos seylerden sikayet ettigini anliyor insan. ama yapiliyor iste unutuyoruz malesef. allah herkesin yavrusuna saglik sihhat versin.

Simge 84 Simge 84
D dstn33
M MrsAsli
Y yakamozeinstein
bu sekilde yazayim.

Amin cnm inş tez vakitte dönersiniz

nasil veriyorsun uyku egitimini?

bence de az ama bebeler laftan anlamiyor :KK70: biz eger gunduz disardaysak baris asla uyumuyor. 8 saat uyanik kaldigi oluyor. 8 saat ne ya koca adam misin sen :duduk: evdeyken de 3 uyku yapiyor ama bazen 1'er saat bazen 30'ar dk. hic belli olmuyor. 1 haftadir (ataga girdiginden beri) gunde 2 uykuya dustu. gozlerini ovusturmaktan helak oluyor ama uyumuyor. hayir uyumadigi gibi bir de surekli kucakta dolasmak istiyor kucuk dana :işsiz:

ya aslinda gunduz ve aksam uykusuna gecerken memede uyumuyor. gece uyanmalarini memesiz atlatamiyoruz.

cok haklisin dusununce ne kadar bos seylerden sikayet ettigini anliyor insan. ama yapiliyor iste unutuyoruz malesef. allah herkesin yavrusuna saglik sihhat versin.
Canım sabahtan akşama kadar uyuduğu saatleri ortalama olarak kaydettim . Genelde aynı saatlerde uyuyor. Uykusu geldiğinde aşırı huysuz oluyor kaşları kızarıyor gözlerini ovuyor bunları takip ettim. Uyku rutinimiz vardı zaten ona devam ettik. Memede uyudu mesela hemen memeden alıp kucağımda tutunca gözleri açılıyor sonra yatağına bıraktım hala uyanık bu arada. Sonra şşşş-pat ile uyutmaya başladım. Hemen gidiyor zaten. Sabah 8.30 da uyandı mesela sonra kahvaltı falan derken saat 10 oldu . Mızırdanmaya başladı kaşları kızardı gözlerini ovaladı falan o vakti hiç,kaçırmadan hemen yine yatağına bıraktım şşş-pat ile uyuttum. Biraz yanında duruyorum rem uykusuna geçene kadar bir iki kez uyanıyor. Uyanınca şşşşş deyince uyudu yine. Uyandıktan sonra aynı şeylere devam işte. Önemli olan belirtileri kaçırmamak. Birde uyuduğu odanın karanlık olması.
Eskiden 21.30 22 gibi uyurdu ama saat 18den sonra uyuyana kadar mız mız mız hiç susmazdı. Demekki oda uyumak için huzursuzlanıyormuş.
Sende dene canım başla nerden başlasan kâr.
Alışmışız bu saatlerde çocukla oyalanmaya bi boşlukta hissettim kendimi. Öğlen uzun zaman sonra ilk defa kendime bi kahve yaptm şaka gibi .:kahve:
Hobilerime de zaman ayırabiliyorum artık çok şükür. :nazar::nazar::nazar:

Back