• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
nasil veriyorsun uyku egitimini?

bence de az ama bebeler laftan anlamiyor :KK70: biz eger gunduz disardaysak baris asla uyumuyor. 8 saat uyanik kaldigi oluyor. 8 saat ne ya koca adam misin sen :duduk: evdeyken de 3 uyku yapiyor ama bazen 1'er saat bazen 30'ar dk. hic belli olmuyor. 1 haftadir (ataga girdiginden beri) gunde 2 uykuya dustu. gozlerini ovusturmaktan helak oluyor ama uyumuyor. hayir uyumadigi gibi bir de surekli kucakta dolasmak istiyor kucuk dana :işsiz:

ya aslinda gunduz ve aksam uykusuna gecerken memede uyumuyor. gece uyanmalarini memesiz atlatamiyoruz.

cok haklisin dusununce ne kadar bos seylerden sikayet ettigini anliyor insan. ama yapiliyor iste unutuyoruz malesef. allah herkesin yavrusuna saglik sihhat versin.
Bizimki gündüz ayakta sallamayla uyuyor malesef. Oda düzensiz.
uykusu oldugu halde ağlıyor ama uyumuyor bi türlü gündüz zar zor uyutuyorum.
Gece aynen memesiz asla uykuya dalmaz.
Gunduz meme aramiyor gece niye illa meme anlamadim bende

Simge 84 Simge 84
Gretchen Grundler Gretchen Grundler
cok sagolun kizlar:KK200:
getirip hemen geri döneceğiz muhtemelen ama ihtiyacım olursa sizleri arayabilecegimi bilmek cok onemli benim icin:KK200:

dualariniz cok sagolun hepiniz.

solunum kaslari guclensin diye fizyoterapist fizik tedavi yapacakmis. bunu yazdim belki de emin degilim.
bugün de koenzim q10,arginin istediler. bu vitaminler kuzuma guc verir insallah.
Canım bende istanbuldayım çapaya yakın değilim ama bi ihtiyacınız yafa kalacak yer sıkıntınız olursa bende aklında olayım. Elimden geleni yaparım

Uyandirirsam kesinlikle uyumuyor kendi yataginda.
yine memede uyutmam lazim. Bide ayakta sallamayla uyuyan bebek bizimki. Oda etkiliyor olabilir kac kez denedim olmuyor napacam böyle bilemiyorum.
Bi dönem benimkide öyleydi. Sonra koltuğun ucuna oturup memedeyken sağa sola döner gibi hafif sallayıp popoya pış pışlamaya başladım ilk debelendi bi süre sonra alıştı şimdi öyle uyuyo. Uyku eğitimine başlamak istiyorum bende bakalım ne zaman cesaret edicem

Kızlar bebekler emzik almıyorlarmı memeyle uyutmak yerine emzik verseniz
Alıyo ama emzik olsada olur olmasada olur o kıvamdayız yani. Dışarı çıkarken mutlaka alıyorum ama yanıma. Bebek arabasında ukusu gelince emzikle pıt die uyuyo. Evde ihtiyaç olmuyo hiç oda oyun oynuyo zaten evde bi sağa bi sola sallayıp duruyo. Nadiren emer evdeyken

İyi geceler hanimlar. Bizim bugün doktor kontrolümuz vardı. Birde rutin göz muayenesi. Açıkçası göz muayenesinde sıra beklerken bu muayenenin gerekliliğini sorguluyordum. Biran once bitse de gitsek diye beklerken doktor hipermetropu çok yüksek, ilaçla bakmak zorundayız deyince işimiz birkaç saat daha uzadı. Sonuçta kuzumun gözü ciddi anlamda bozukmuş. Nasıl olacak bilmiyorum ama artık gözlük kullanacak kuzum. Üç yaşına kadar üç ayda bir rutin kontrol olacak. Şimdi göz numarasi çok yüksek ama ilerde tolere edebilecegi bir göz numarasına düşecek dedi. Hatta sıfırlanabilir bile dedi. Eğer şimdi tedaviye baslamazsak şaşılık gelişebilir veya göz tembellesebilirmis.
Başta hiç beklemediğim bir durum olduğu için şok oldum. Sonra durumu kabullendim ama gözlüğe onu nasıl alistiracagim kara kara onu düşünüyorum şimdi.
Aman diyim eğer göz muayenesini yaptırmadiysaniz ihmal etmeyin arkadaşlar

Seron44 Seron44 . Canim benim kizlardada oluyor endise etme bence ek gida pek yiyemedikleri icin normal surekli sivi tuketiyorlar cunku
Ne bileyim canim internette araştırınca bir sürü şey çıkıyor endişe ettim ister istemez bir de bu aralar yarım saatte bir uyanmaya başladı neler oluyor anlayamiyorum

İyi geceler hanimlar. Bizim bugün doktor kontrolümuz vardı. Birde rutin göz muayenesi. Açıkçası göz muayenesinde sıra beklerken bu muayenenin gerekliliğini sorguluyordum. Biran once bitse de gitsek diye beklerken doktor hipermetropu çok yüksek, ilaçla bakmak zorundayız deyince işimiz birkaç saat daha uzadı. Sonuçta kuzumun gözü ciddi anlamda bozukmuş. Nasıl olacak bilmiyorum ama artık gözlük kullanacak kuzum. Üç yaşına kadar üç ayda bir rutin kontrol olacak. Şimdi göz numarasi çok yüksek ama ilerde tolere edebilecegi bir göz numarasına düşecek dedi. Hatta sıfırlanabilir bile dedi. Eğer şimdi tedaviye baslamazsak şaşılık gelişebilir veya göz tembellesebilirmis.
Başta hiç beklemediğim bir durum olduğu için şok oldum. Sonra durumu kabullendim ama gözlüğe onu nasıl alistiracagim kara kara onu düşünüyorum şimdi.
Yaptırmadım bende 8.ayı dolunca yaptırmayı düşünüyorum 25.inde doluyo. Çok geçmiş olsun, alışıyorlar bi şekilde biraz sabır gerektirir sanırım. İyi olsunlarda.

Kızlar inek sütü veren var mı? Yoğurt yemiyor peynir yemiyor normal süt vermek istiyorum. Devam sütleri de inek sütlü değil mi . :( vercem ben artık az az. Alerjisi olduğunu sanmıyorum daha önce sütlü birkaç bir şey verdim sütlaç gibi. Siz ne düşünüyorsunuz. İlle de 1 yaşa kadar bekleyecek misiniz?

Ne bileyim canim internette araştırınca bir sürü şey çıkıyor endişe ettim ister istemez bir de bu aralar yarım saatte bir uyanmaya başladı neler oluyor anlayamiyorum

Onu ben de duydum karnında. Ama eğer katı gıdayı çok yemiyorsa bizim gibi normal bence. Bizim hala %90 anne sütü :( ne yapsam iki kaşık yiyor sonra ağzını açmıyor. Bizde de uyku durumu aynı. Bence mide sindirmeye alıştı anne sütü de hemen sindiriliyor hemen acıkıyor olabilirler. Karnından aynı sesi ben de duydum ama merak etme aynı durumdaysa katı gıda olayı. :)

B bursa_83 herseyde bir hayir vardir.hacettepeye gelecek olsaydiniz da 6 saatte yetistirmeye calisip strese girecektiniz.tertemiz ciksin sonuc insallahhh
Egzersizler nasil gidiyor.siz yanina girdiginizde uyanik oluyor mu.sizi gorunce napiyor minnos.daha iyi oldugunuzu hissediyorum.

Geçmiş olsun, gerçekten zor olacak ama yapan vardır daha önce bloglara bir bakarsan işine yarayacak metotlar öğrenebilirsin.

Kızlar inek sütü veren var mı? Yoğurt yemiyor peynir yemiyor normal süt vermek istiyorum. Devam sütleri de inek sütlü değil mi . :KK43: vercem ben artık az az. Alerjisi olduğunu sanmıyorum daha önce sütlü birkaç bir şey verdim sütlaç gibi. Siz ne düşünüyorsunuz. İlle de 1 yaşa kadar bekleyecek misiniz?
Süt vermek demir eksikliğine neden olur. Ayrıca şnek sütündeki protein ve başka bir sürü madde bebeğin sindirebileceğinden ağır olduğu için bağırsaklarını yorar. Burada da çok konuşuldu bağırsaklar vücudun önemli bir organı onlara bu kadar yük bindirmek doğru değil. Bir de şimdi inek sütü alerjisi olmasa da erken yaşta inek sütü içen bebeklerin ileride saman nezlesi be astıma yakalanma riskiyle ilgili bir araştırma var sonuca ulaştı mı tam bilmiyorum orasını hatırlamıyorum ama neredeyse hiçbir doktor inek sütü kullanımını önermiyor. Yoğurt, peynir, kefir mayalandığı için yapısı değişiyor ama sütün doğrudan kullanıldığı ürünler de aynı etkiyi yapıyor. Muhallebi, sütlaç falan da bildiğim kadarıyla aynı zararda. Gamlı baykuş gibi çöktüm ama riskleri yazmasam rahat edemezdim.

Geçmiş olsun, gerçekten zor olacak ama yapan vardır daha önce bloglara bir bakarsan işine yarayacak metotlar öğrenebilirsin.

Süt vermek demir eksikliğine neden olur. Ayrıca şnek sütündeki protein ve başka bir sürü madde bebeğin sindirebileceğinden ağır olduğu için bağırsaklarını yorar. Burada da çok konuşuldu bağırsaklar vücudun önemli bir organı onlara bu kadar yük bindirmek doğru değil. Bir de şimdi inek sütü alerjisi olmasa da erken yaşta inek sütü içen bebeklerin ileride saman nezlesi be astıma yakalanma riskiyle ilgili bir araştırma var sonuca ulaştı mı tam bilmiyorum orasını hatırlamıyorum ama neredeyse hiçbir doktor inek sütü kullanımını önermiyor. Yoğurt, peynir, kefir mayalandığı için yapısı değişiyor ama sütün doğrudan kullanıldığı ürünler de aynı etkiyi yapıyor. Muhallebi, sütlaç falan da bildiğim kadarıyla aynı zararda. Gamlı baykuş gibi çöktüm ama riskleri yazmasam rahat edemezdim.

Hmmmm. Tamam çok teşekkürler. Tatmin oldum. :)

Cnm endise etme,bi de nette cok abuk sabuk yorumlar oluyor her zmn her konu icin,insanın moralini bozmakta bire bir. Bnm kızda gece emerken oluyor bazen herhalde cok sıvı aldıgı icin,gündüz ek gıda olayı oldugundan yok. Ama tabii yine de doktoruna bir danış

Çok gecmis olsun cnm,biz gecen ay gittik cok sükür iyiydi.. ama ben6 ayda bir götüreceğim ablamın oglununda gözünde sorun vardı,kayma fln oldu cok sıkıntı yaşadık, o yüzden bilirim hiç ihmale gelmez(o 2 yasında gözlük takmaya basldı gerci )
Sana da cok gecmis olsun.kapama verdi mi? Tembellik olmaması icin genelde doktorlar kapama veriyorlar da...

Back