• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Havuç yedi ama 3. Yiyisiydi zaten onda şuphelenmedim ama keske havuca alerjisi olsa da yogurt yiyebilse :110:

Cocuk doktorundan randevu aldık ordan yonlendirir de alerji doktoruna gideriz diye düşunduk cunku yurt dısinda cikmama bir aydan az kaldı. Ama fuzuli mi olur acaba gitmemiz bilemedim.
Beklenen doğum tarihine göre 180 gunumuz bugun doldu bizim. Ama ben direk eline vermeye cesaret edemedigim icin tek tek sebzeleri ve meyve verdim kaşikla. Fileyle elma verdim. Parcali parcali veriyorum ki parcanin buyukluğu benim kontrolumde olsun, böylece zamanla bunlari sorunsuz yutunca blw donerim diye düşundüm.
Ne yerse yesin sanki limon vermisim gibi ağzını burnunu büküyor. Iste o zaman o yüzumdeki bitmez huzur cok gercekci oluyor anlatamam :KK70:
Sadece yoğurda tepki verdiyse alerji doktoruna gitmenin acelesi yoktur diye düşünüyorum. Alerjik tepki veren gıdayı kesip bundan sonra yeni gıdaları 3 gün denetip verdikten ve ilk tadım gününde az verip zamanla arttırdıktan sonra sorun olmaz büyük ihtimalle. Alerjik gıdaları da daha ileri zamanlarda verirsen bu süreci temiz şekilde atlatırsınız bence. Bir de vücudu kendini güçlendiriyor zaman geçtikçe, ayda bir yarım çay kaşığıyla başlayıp yine üç gün yoğurt verirsen alerjisi bitmiş olabilir. Ben de 8. aydan itibaren alerji yasaklarını delmeyi düşünüyorum yavaş yavaş. Tepki vermeyenlere devam edeceğim. Umarım başka bir şeye alerji çıkmaz.

B bursa_83 Çok fazla giremiyorum bu ara hala daha tamamını okuyamadım sayfaların ama aklım hep sende ve Emir’de. Allah güç versin yavruna ve en kısa zamanda sağlıkla çıksın o hastaneden. Sana da dayanma gücü versin, güçlü kadınsın, annesin, dayanabilirsin. Bu süreci atlatıp kötü bir anı olduğu güzel günler çok çabuk gelir umarım. Dua etmekten başka yapabileceğim bir şey varsa söyle lütfen. Elimden geleni yaparım.

Arkadaslar %100 blw yapabilen var mi biz simdi 6.ay kontrolunden ciktik her hafta icin verilecek besinleri belirlemisler kesinlikle pure verme catalla ez ama blw yi arada denersin henuz erken dedi sasirdim kaldim napicagimi gideyim de listemi yenileyeyim daha dogrusu siralamalarini degiseyim puff
Ben klasik ve blw gidiyorum, ilk veya ikinci uykusundan uyanınca blw ile sebze veya meyvesini veriyorum hiç müdahale etmeden, son gündüz uykusundan sonra da o gün denediği şeyle irmikli mama yapıyorum. Edilgen beslenmeyi öğrenmesi de benim için önemli çünkü dışarıda veya acele bir durum olduğunda kendim yedirebilmem gerektiğini düşünüyorum.
Ben doktorların çoğunun verdiği listeyi doğru bulmuyorum, 6 aylıkken ve daha süt dışında bir şeye alışmamış bebeğe birden 3 öğün yemek vermek çocuğu zorlar, kabız yapar bence. O yüzden doktorun ve sağlık ocağının dediklerini dinledim ama aklıma yatmayanı uygulamadım.
Blw erken demelerini de yanlış buluyorum çünkü bebek hızlı bir şekilde yemek yemeyi öğreniyor. Eşim ilk tadımda gördü ve öğürmesini falan ikimiz de gizli bir panikle izledik, ertesi hafta gördüğünde şaşırdı bir haftada bu seviyeye nasıl geldi diye. Öğürmeler büyük ölçüde azaldı, artık eline aldığını ağzına götürüp kemiriyor, büyük gelen parça varsa yenisini ısırırken ağzından atıveriyor. Artık panik de büyük ölçüde azaldı.
Eğer bebeğin destekli de olsa dik durabiliyorsa ve bir şeyleri ağzına götürebiliyorsa yapabilir bence. Tabi ki her bebek farklıdır ama doktorların dediklerine göre vazgeçme. Güzel bir yöntem ve bebek keşfetmeyi öğreniyor, bir şeyleri yerken gösterdikleri o başardım sırıtmasına ben hayranım :-)
Bu arada sıvı şeyler için konuşmuyorum ama sebze ve meyvelerde kesinlikle blw daha temiz bir yöntem, klasikte her yer püskürtülmüş irmik oluyor çıkmıyor sanki evin her yerine yapışıyor gibi :D

Kızlar doğum kilonuz ne alemde en son 67 din 59 düştüm bi tartım 65 şaka gibi :KK57:emzirirken uyguladığınız masum hafif bi diyet var mı yada ne yapıyorsunuz :KK64:
Ben hiç istemediğim halde hamilelik öncesine döndüm. Beyaz ekmek yemiyorum, şerbetli tatlı tüketmiyorum, su içmeye çalışıyorum ve Defne’nin peşinde koşturuyorum. Böyle olunca gitti bile. Sen de verirsin umarım yine, sağlıklı şeyleri ye ama atıştırmalık ve sağlıksız olanlara gözünü kapat, belki işe yarar ;)

Bizde bu sabah 9da olduk 6.ay aşılarımızı bende calpol yada başka bişey verme taraftarı değildim ama o kadar ağladı ki 12 den sonra saat 1 gibi vermek zorunda kaldım :KK43: ne uyudu ne emdi ne oyun oynadı mahvoldu yavrum 1 saatte. Umarım gece kötü olmaz da tekrar vermek zorunda kalmam :dua:
Ates olmaksizin huzursuz oldugu icin mi verdin calpol u? Simdi sakinledi gibi ama yine olursa ben de verebilirim.
Ayni gun dogmus bizim kuzular

Ben klasik ve blw gidiyorum, ilk veya ikinci uykusundan uyanınca blw ile sebze veya meyvesini veriyorum hiç müdahale etmeden, son gündüz uykusundan sonra da o gün denediği şeyle irmikli mama yapıyorum. Edilgen beslenmeyi öğrenmesi de benim için önemli çünkü dışarıda veya acele bir durum olduğunda kendim yedirebilmem gerektiğini düşünüyorum.
Ben doktorların çoğunun verdiği listeyi doğru bulmuyorum, 6 aylıkken ve daha süt dışında bir şeye alışmamış bebeğe birden 3 öğün yemek vermek çocuğu zorlar, kabız yapar bence. O yüzden doktorun ve sağlık ocağının dediklerini dinledim ama aklıma yatmayanı uygulamadım.
Blw erken demelerini de yanlış buluyorum çünkü bebek hızlı bir şekilde yemek yemeyi öğreniyor. Eşim ilk tadımda gördü ve öğürmesini falan ikimiz de gizli bir panikle izledik, ertesi hafta gördüğünde şaşırdı bir haftada bu seviyeye nasıl geldi diye. Öğürmeler büyük ölçüde azaldı, artık eline aldığını ağzına götürüp kemiriyor, büyük gelen parça varsa yenisini ısırırken ağzından atıveriyor. Artık panik de büyük ölçüde azaldı.
Eğer bebeğin destekli de olsa dik durabiliyorsa ve bir şeyleri ağzına götürebiliyorsa yapabilir bence. Tabi ki her bebek farklıdır ama doktorların dediklerine göre vazgeçme. Güzel bir yöntem ve bebek keşfetmeyi öğreniyor, bir şeyleri yerken gösterdikleri o başardım sırıtmasına ben hayranım :-)
Bu arada sıvı şeyler için konuşmuyorum ama sebze ve meyvelerde kesinlikle blw daha temiz bir yöntem, klasikte her yer püskürtülmüş irmik oluyor çıkmıyor sanki evin her yerine yapışıyor gibi :KK70:

Ben hiç istemediğim halde hamilelik öncesine döndüm. Beyaz ekmek yemiyorum, şerbetli tatlı tüketmiyorum, su içmeye çalışıyorum ve Defne’nin peşinde koşturuyorum. Böyle olunca gitti bile. Sen de verirsin umarım yine, sağlıklı şeyleri ye ama atıştırmalık ve sağlıksız olanlara gözünü kapat, belki işe yarar :KK66:
Bir de "ne zaman verecegim" sorunsali var cunku gunduz uyumuyor oglum.arada beni yalanci cikarip uyursa ne ala.bana senin yontemin daha uygulanabilir geliyor basindan beri daha yakin hissediyorum klasik+blw yi.
Peki irmik tercih etmenin nedeni puturlu olmasi mi ve en basindan beri irmikli mamasini yapiyor musun yoksa biraz daha mi gec basladin.bu arafa lutfen musait degilsen ve sorularimdan icin bayildiysa cevap yazma.bazen insana fazla gelir anlarim:))
Biz yarin basliyoruz ek gidaya evde bir telas alti ustu havuc ya da elma yiyecek.hangisi ile baslasak diye saatlerdir konusuyoruz

Ates olmaksizin huzursuz oldugu icin mi verdin calpol u? Simdi sakinledi gibi ama yine olursa ben de verebilirim.
Ayni gun dogmus bizim kuzular
Evet canım ateşi yoktu ama hemşiremiz aşılarıda biri ağır bi aşı ece gidince hemen ver dedi ama ben son ana kadar vermedim artık gerçekten bitap düşünce dayanamadım verdim çok şükür şuan iyi 8 saat felan oldu vereli

Bu arada sıvı şeyler için konuşmuyorum ama sebze ve meyvelerde kesinlikle blw daha temiz bir yöntem, klasikte her yer püskürtülmüş irmik oluyor çıkmıyor sanki evin her yerine yapışıyor gibi :KK70:

Ben hiç istemediğim halde hamilelik öncesine döndüm. Beyaz ekmek yemiyorum, şerbetli tatlı tüketmiyorum, su içmeye çalışıyorum ve Defne’nin peşinde koşturuyorum. Böyle olunca gitti bile. Sen de verirsin umarım yine, sağlıklı şeyleri ye ama atıştırmalık ve sağlıksız olanlara gözünü kapat, belki işe yarar :KK66:
Pek atıştırsam yok sanırım Canan karatay ı .dinlemeliyim ekmeğe boykot ggetireceğim :KK70:

3 gun yapmazsa mudahale et demisti doktor ates olceri kullan dedi ates olcer gibi popusuna koyup yaptiriyordum bazen ama simdi yapmiyorum cok mudahale edince akli ermeye basladigi icin sikiyor bezini bile degidtirmeme izin vermiyordu yag koyuyorum ozellikle 2veya3 kere biberona mama verirken iyi oluyor
4 gunu gecince mudahale ettirmelerinin sebebi buyuk yastaki hemoroid hastaliginin temellerinin daha bebekken atilmasi... ucta kalan kaka katilasinca cikarken makat yirtigi yapabiliyor dr lar da bunu istemiyor. Gliserin konsuk veriyor drlar bence ates olcer yerine daha iyi bir cozum

4 gunu gecince mudahale ettirmelerinin sebebi buyuk yastaki hemoroid hastaliginin temellerinin daha bebekken atilmasi... ucta kalan kaka katilasinca cikarken makat yirtigi yapabiliyor dr lar da bunu istemiyor. Gliserin konsuk veriyor drlar bence ates olcer yerine daha iyi bir cozum
Aynen doktorumuz tam olarak bundan bahsetti. Müdahale etmezsek poponun uçta kalan tıkaç dediğimz kısım çıkmadığı için popoda yırtık oluşuyor o yüzden lavman veriyorum dedi. Çocuk mahvoldu ıkınmaktan kıpkırmızı olup ağlıyordu . Müdahale etmemek mümkün değil.

Aynen doktorumuz tam olarak bundan bahsetti. Müdahale etmezsek poponun uçta kalan tıkaç dediğimz kısım çıkmadığı için popoda yırtık oluşuyor o yüzden lavman veriyorum dedi. Çocuk mahvoldu ıkınmaktan kıpkırmızı olup ağlıyordu . Müdahale etmemek mümkün değil.
Gereksiz inadin sonu yok cnm

D dstn33 cnm bizim dr umuz da ilk klasikle baslamamizi istemisti 8. Aydan itibaren blw demisti ama ben blw olarak basladim oyle devam ediyorum ancak hic puturlu sey vermem diye de bir kaidem yok... asla blender yapmam ama...bir keresinde avokado cok pismisti dagiliyordu ziyan etmedik catalla ezdik verdik kasigi kendi yedi kasikla... tabi gene cok dikkat etmek lazim kasik bogazina kavmasin maazallah

D dstn33 cnm bizim dr umuz da ilk klasikle baslamamizi istemisti 8. Aydan itibaren blw demisti ama ben blw olarak basladim oyle devam ediyorum ancak hic puturlu sey vermem diye de bir kaidem yok... asla blender yapmam ama...bir keresinde avokado cok pismisti dagiliyordu ziyan etmedik catalla ezdik verdik kasigi kendi yedi kasikla... tabi gene cok dikkat etmek lazim kasik bogazina kavmasin maazallah
Super yaaa sizin minnoslardan cesaret aliyorum.yani cok kati kurallar icinde olmaya gerek yok bence de esnek olunabilmeli.bu dusunce beni rahatlatiyor:)

Herseyin zamani var canim ya.kuzular dertlerini cok guzel anlatiyorlar aslinda.mudahale edilmesi gereken zaman da sorunu gormezden gelip daha buyuk sorunlara yol acmanin anlami yok.lavman dogumda benim hayatimi kurtardi.cok cok afedersiniz sezeryan sonrasi gaz cikartamadim ve buyuk tuvaletimi yapamadim.1.5gun.agrilarim omuzuma vuruyordu ve karnim dogum yapmamisim gibi sisti.(spinal epidural genel anestezi 3unu kombin aldim.)doktorum lavman yapalim olmazsa genel cerraha gostermek zorunda kalicaz dedi.
Kucucuk kuzular nasil dayansin.kabul iki ikininca lavman verilmez ama gostergeler verilmesini gerektiriyorsa inat etmenin anlami yok

Herseyin zamani var canim ya.kuzular dertlerini cok guzel anlatiyorlar aslinda.mudahale edilmesi gereken zaman da sorunu gormezden gelip daha buyuk sorunlara yol acmanin anlami yok.lavman dogumda benim hayatimi kurtardi.cok cok afedersiniz sezeryan sonrasi gaz cikartamadim ve buyuk tuvaletimi yapamadim.1.5gun.agrilarim omuzuma vuruyordu ve karnim dogum yapmamisim gibi sisti.(spinal epidural genel anestezi 3unu kombin aldim.)doktorum lavman yapalim olmazsa genel cerraha gostermek zorunda kalicaz dedi.
Kucucuk kuzular nasil dayansin.kabul iki ikininca lavman verilmez ama gostergeler verilmesini gerektiriyorsa inat etmenin anlami yok
Ya o kadar ağrı yapıyormuymuş ? insan dayanamıyor ya. Mama sandalyesine oturunca ağlamaya başlıyordu. :KK43:Neyse ki kurtulduk bidaha olmaz inşallah ya lifli gıdalar veriyorum bol su zeytin yağı . :KK43:

Super yaaa sizin minnoslardan cesaret aliyorum.yani cok kati kurallar icinde olmaya gerek yok bence de esnek olunabilmeli.bu dusunce beni rahatlatiyor:)
Benim dr um da 8. Ay sonrasi blw nin daha dogru oldugunu savunanlardan ki bugunku kontrolum6zde de aryik blw yapabilirsiniz dedi... tabi biz zaten oyle baslamistik :) bugun bize sert olmayan damakta ezilen hicbirsey bogulmaya sebep olmaz merak etme dedi... ama findik fistik ve turevleri gibi sert seyler cok tehlikeli dedi

Daha 7 aylık bile değil üst yan kesiciler çıkıyor . Erken çıkan diş erken dökülür sağlıksız olur düşüncesinin yalan olduğunu tecrübe eden var mı :KK70: yoksam sahi mi :KK43:

Maşallah kuzuya ya.
Senin bebişin uslu uslu foto çektirmesine bayılıyorum.bizimkinin dişleri ne alemde diye bakmak istiyorum ama hiç izin vermiyo küçük cadı :)

Back