2016 Şubat Anneleri

evet canım sanırım aynı gün doğum yapmışız 6 Şubat doğumlu oğlum. canim rahat ol her çocuk farkli alanda gelişim gosterir

aaa evet aynı gün doğum yapmışız canım :) Allah bağışlasın senin yavrunu da :)
senin bebeğin taklit namına neler yapıyor peki? alkış bay bay gel gel gibi?
bizimkinde alkış haricinde bişi yok. :/

Canım Allah korusun ama otizm hemen tanısı konulan birşey değil. Doktor da 1 yaş 18 ay gibi gelişimsel dönüm noktalarını bekliyor bazı şeyleri görebilmek için ama en önemlisi adını söylediğinde bakıyor mu ve göz teması var mı bunlar. Bunların ikisi de çok çok iyi bin şükür bebeğimde ama işte mesela yeğenimi annem büyüttü kadıncağız işinde gücündeydi tüm gün yeğenim kendi kendine oynar çizgi film flan isterdi annesi çalışıyordu çok geç gelirdi işten ama o bile 9-10 aylıkken bir sürü şey yapıyordu taklit namına.
Ben de bir sürü dokun hisset kartları flan aldım, hayvanları tanıtıyorum oyunlar oynatıyorum flan ama hiç ilgilenmiyor sanki ama saklambaç oynamaya bayılıyor mesela ben saklanıyorum gelip beni buluyor ya da ben kovalıyorum o kaçıyor :) ce-eee oynamayı çok seviyor ama onun ellerini kapatıp ce-ee yapmasını istediğimde bir türlü yapmıyor.
ya da sürekli gel gel diyip el işaretini yapıyorum bir ara yapar gibi oldu ama 1 gün kadar sürdü bıraktı. gel babası gel diyorum yapmıyor ama babası gelmiş mi diye gidip kapıya bakıyor. her yemek yedirişimde defalarca mama diyorum ama söylemiyor hala. İşte nasıl anlatsam rutin yaptığı şeyler dışında hiçbişi öğretemiyorum. İnşallah senin bebeğin gibi benimki de birden açılır her şeyi kaydediyordur. çok sağol canım..

Tatlim boşver mukayeseyi.yoksa üzülürsün hep eksik bulursun.benim bi arkadaşım vardi ayni zamanlar dogum yaptık.o hep cocugu bi basariya imza atsin ceker koyardi bnde derdim benim kiz geri galiba ya da bu çocuk zeki.sonra birebir oturduk.baktim yok oyle bisi.hatta benim kiz yaninda cin gibiydi.o zaman farkettim ki aslinda ben kızımın her başarısını göze sokmaya deger bulmadığım icin dikkatimi çekmemiş ama arkadasim hep göstermiş.yani dicem o ki senin keratada ne maharetler vardir ama sen iste taktin ya taklite sadece onlari görmek isteyebilirsin.ayrıca bn her bebegin bir acilma zamani olduguna inaniyorum.bnim bicir da ne zaman 11aylik oldu hareketleri çenesini adete bebekten çocukluğa geçti.icini ferah tut.ısrarla ama eglenerek örnek olmaya devam et

çok sağol canım dilerim öyledir. yoksa oğlum aşırı sosyal bir bebek insanlara gülmeyi oyunlar oynayıp şebeklik yapmayı çok sever, çocuklara ilgisi çok fazladır dikkatli dikkatli izler takip eder onları.
şimdi kafam karıştı 1 yaş kontrolüne kadar hergün birşeyler tekrarlayıp öğretmeye çalışayım diyordum ama tam tersi rahat mı bıraksam bilemedim :)

Anneler merhaba, size oto koltuğu danışmak istiyorum.
Benim aklıma yatan prego nun 9-36 ay isafix li olan modeli, 450 tl ye bulduk.
Ama bunların daha küçük olanları varmış, daha donanımlı özellikli olabiliyormuş. Baby&me var o da 350-400 tl gibi bişey.
Şimdi.. Acaba biraz daha pahalı bişey mi, daha özellikli bişey mi alalım. Napalım? Bebek arabasında sizin yorumlarınızdan yola çıkarak hareket etmiştik cok memnun kaldık:) şu işe bi el atıverin:)

Canım benim kızım 9 şubat doğumlu. Hemen hemen Herkesin bebeği emekleyip adım atmaya başlamışken hatta bazıları yürümeye başlamışken benim kızım daha emeklemiyor bile. Kimileri emeklemeden yürüyecek diyor tamam yürür ama ben hissediyorum kızım çook geç yürüyecek. Gönül isterdi diğerleri gibi zamanında olsun ama napalm tembel belliki..geç olsun güç olmasın illaki yürür bigün. Kelime olarak birtek "mama" diyo. Başka bişey söyletmek için uğraşıyorum ama yok bön bön bakıyo tekrar etmeyi akıl edemiyor. Buda sorun değil zamanla konuşur. Tekrar etmemesi geç konuşacağı anlamına gelmez bence. Eninde sonunda konuşur Allahin izniyle.. Bitek şu var bizde : gel gel yapıyo, alkış yapıyo, bazen bay bay yapıyor, müzik duyar duymaz tempo tutuyo . Bu söylediklerimi de büyük çabayla yaptırabildim. 10 yaşında kuzenim var onu çok seviyor. Kuzenime söyledim bunları yaptır dedim. O yaptıkça kızımda yapmaya başladı. Dediğim gibi büyük çabayla bu kadarını yaptırdık. Seninkide benim kıza benziyo bencee :) içini ferah tut canım. Bizimkiler tembel belkide

memeden kesmeye epey var allah yardımcımız olsun.
Evet canım. Ama bak 1 sene bitiyor bile. Allah saglık versin 1 sene daha geçer. Sonra oda sende rahat edeceksin. (uyku konusunda)
Canım seninde dediğin gibi bence rahat bırak. Belki taklit etmeyi sevmiyor. Özgür çocuk belki
Otizm olsa hiçbirşey yapamaz. En önemlisi göz teması kuramaz. Seni anlayamaz.
Bende el ve ayaklarımı gösterip onunkini gösteriyordum. Hiiç tepki vermiyordu. 2 gün önce sabah kalktığında bir kendi ayagına baktı sonrada benim ayaklarımı aradı. Bulunca kahkaha attı senin ayakların nerde dedim kendi ayaklarını tuttu. Benim ayaklarım nerede dedim benim ayaklarımı tuttu. Bende şaşırdım. Arkadaşın da dediği gibi bilinç altına atıyor herşeyi. Biranda çıkıveriyor. Oyunlara devam

Anı yaşa tatlım.kendini kodlama.illa bisi ogretcem diye degil onun da birey oldugunu düşünüp yaklaşırsan ogluna zaten herseyi paylaşırsın ister istemez.benim esim hatta bazen bana takılır.kizina o kadar cok buyuk çocuk gibi yaklasiyorsun ki yemek yapılışını bile anlatiyorsun diyo öyle ama. Aklima ne gelirse konusuyorum camasirlari makineye atarken aliyorum onu kapinin önüne.o da anlıyor artik camasir makinesu caliscani oyyylee izliyor.diyorum bu renkli bu beyaz. Bak burada corap var.babanin gömleği filan.sonra hangi dugmeye basayim diye soruyorum hemen gülüyor.anlamadığını biliyorum ama onu muhatap aldigimi farkediyor.makine çalışınca alkis alkis yapiyorum bazen o da yapiyor bazen basip gidiyor. Hayatı beraber yaşamak onemli olan.aklima gelmisken ic ice giren buyukten kucuge bardak gibi oyuncaklar var.bn yulbasi onu aldim.kizim cok sevdi.buyuk kucuk farkediyor artik.ic ice sokup cikarmayi ogreniyor.herkese tavsiye ederim

Bn romer king plus aldim canim.ama daha ucuzu da is gormez mi bence görürdü.hatta bizim araba kucuk bi model ama koltuk diğer markalars gore iri.koltuk arabamizdan heybetli duruyor bolen hug boyle bi marka var o da iyi bence.isofic hic gerek yok bnce.eger ha bire koltugu cikarip takma ihtimaliniz varsa isofix mantikli yok gereksix masraf diye düşünüyorum.bn kemerli aldim bir defa taktim tamam hic çıkarmadık.

1 sene sonra gerçekten uyuyabilcez mi? Artık çok yoruldum ya sürekli uyanıyor uykusuzluktan bütün enerjim bitmiş bir şekilde güne başlıyorum Her gece aynı yaklaşık 1 senedir uykusuzum

Canım kötü şeyler getirme aklına. Herkesin dediği gibi her bebek kendine özgü. Benimde bir tanıdığımın oğlu bizden 2 ay küçük anne,baba,dede bazı kelimeleri söyleyebiliyormuş ama benim oğlumda çok konuşmuyor sadece anne daha doğrusu ennne diye sürekli söylüyor. Mama diyor bunu baya önce başladı. Elimizde birşey gördü mü ağzını şapırtadır gibi yapıyor o da istiyor :) acıktın mı mama yiyelim diyorum mama diyor o da. Bir de hadi yi öğrendi ben çok söyledim heralde hadi hadi diye o da tekrarlıyor :) alkış yapıyor,bay bay yapıyor. Çak yapmayı öğrettim ama unuttu sanırım yapmıyor bu aralar. Bide çığlığa merak saldı. Biz konuşurken dikkat çekmek için çığlık atıyor ben de yapıyorum hoşuna gidiyor daha çok çığlık atıyor :)) Koltuktan inmeyi öğrettim bir aydır iniyor. Daha yürümüyoruz dikiliyor ama yürümüyor. Ama dediğin gibi birşey öğretmeye çalışıyorum boş boş bakıyor daha tam anlayamıyorlar. Ben de bi ara bana ilgisizliğine takmıştım. Gerçi çok düzelmedi ama takip ediyorum. Bana düşkünlüğü yok gerçi kimseye yok o ayrı. Her çocuk farklı oluyor işte.

Anneler doğum günü hazırlıklarınız nasıl gidiyor? Neler yapıyorsunuz? Burda paylaşalım da birbirimize fikir olsun. Ben hala araştırma aşamasındayım. Bir yerden başlamak lazım. Liste hazırlıyorum eksikleri alıp başlıcam. Çok hevesliyim aslında çoğu şeyi kendim yapmak istiyorum ama o enerji yok bende

Bizde koala ino fix aldık isofixli 9-36 kg çarpışma testlerinden geçmiş bir marka 850 tl ye almıştık ben memnunum bu modelede bak istersen

Bizimki 19 şubat parti malzemelerini resimli isimli yaptırdık kiyafetlerimizi de anne kız kombin sipariş verdik dikiliyor daha hediyelik magnet kokulutas ve resimli kafesler var konseptimiz prenses ona göre pastada beğendim kurabiyeler ve cupcake leri ben yapicam geriye ikramliklar kalıyor onuda sarma börek salata falan hazırlarım diye düşünüyorum zaten 20 25 kişi olur muhtemelen doğum gününde

Biz de yaklaşık o kadar olcaz. Magnet nerden yaptırıyorsun cnm site ismi falan var mı? Bende magnet yaptırıcam. Birde yapabilirsem kendim çubuklu oda kokularından yapıp dağıtmayı düşünüyorum. Kafes dediğin nasıl birşey?

1 sene sonra gerçekten uyuyabilcez mi? Artık çok yoruldum ya sürekli uyanıyor uykusuzluktan bütün enerjim bitmiş bir şekilde güne başlıyorum Her gece aynı yaklaşık 1 senedir uykusuzum
Şöyle canım memeden kestikten sonra kendi uyumasınıda öğrenirse sıkıntı olmuyor. Çünkü en büyük kalkma nedeni meme... Oda biterse dişleride büyük çoğunlukla biterse uyur. Nadiren 1 veya 2 kere kalkabiliyor.
Bu durum elbette her çocukda farklıdır. Azimle ve sabırla meme sonrası uyku eğitiminide verirsen uyur
Şimdiki uykusızluğa benim bulduğum çare yanımda yatırmak. En azından ben yat kalk yapıp serseme dönmüyorum. Onunda etkisi var.

Kızlarrr iyi akşamlar kaç ay oldu buraya görmeyeli unuttum valla nasılsınız bebisler nasıl
Doğum günlerini düşünmeye başlamış herkes bende aynı durumdayım diş buğdayı yapmadım oyuzden doğum günü çok guzel olsun istiyorum konsept olarak gökkuşağı konseptine karar verdim Pinterest'te çok güzel örnekler var.. gökkuşağı gibi balonlarla süsleme yapmayı planliyorum fikir almak isteyenler Pinterest'ti kurcalasin çok güzel fikirler var

Benimki emmek isteyince memmmemme diyor başka da bişey demiyor onun haricinde daddaddaddadaa hımmaaa hımmmaaaa gibi abidik kubidik şeyler söylüyor
Bugün ellerini bırakıp ayakta durmaya çalıştı desteksiz.. Gözü yese yürüyecek ama korkuyor bakalım merakla bekliyoruz

Bizde koala ino fix aldık isofixli 9-36 kg çarpışma testlerinden geçmiş bir marka 850 tl ye almıştık ben memnunum bu modelede bak istersen
Canım benimki de koala ama hediye geldiği için fiyatı nedir modeli nedir diye hiç bakmadım memnunum da gayet ben de

Aslında son 2-3 haftaya kadar hiç aklıma bile gelmiyordu böyle şeyler nasıl olsa öğrenir diyordum ama huyum kurusun bir kere içime kurt düştü google a şunu yapamıyor bunu yapamıyor diye bir yazdım epilepsiden girmişler otizmden çıkmışlar. İlk gün ağla ağla içim dışıma çıktı sanki birşey varmış gibi.
Çocuk artık benim birşet yaptırma çabamdan bike bıkmış olabilir o kadar zorluyorum ki :/ şehir değişikliği yaptığım için burada kimsem yok yoksa kesinlikle senin gibi başka birilerinin birşeyler öğretmesi daha kolay olurdu sanırım. Bugün topu öğreteyim dedim mesela belki 50-60 kere tekrarladım oğlum bak bu top, hadi topu getir, topu at, aaaa ne güzel bir top, atıyorum gooool flan yapıyorum. sonra oğlum top nerde diyorum boş boş bakıyor. eşime anne nerde diye sor diyorum bazen bakıyor bazen hiç bakmıyor bile. bu çocuk anne babayı bile mi öğrenememiş diye ağlayacaktım artık eşim kızdı abartıyorsun ama saklambaç, kovalamaca, kule yıkmaca, ce eee flan da saatlerce oyna sıkılmaz öyle çok seviyor. Bilmiyorum ya Allahım korktuğumuza uğratmasın.. beklemekten başka yol yok şimdilik.. çok teşekkür ederim canım.

Canım inşallah bugün yukarda da genc anne arkadaşımıza bahsettiğim şeyleri yapmaya çalıştım ama daha beter oldum hiçbirşey anlamıyor sanki oğlum :/ daha doğrusu işine mi gelmiyor keyif almadığı için mi yapmıyor bilmiyorum... Arkadaşımla konultum bugün istediği şeyi işaret parmağıyla gösteriyor bebeğim dedi biz de o da yok.. Böyle işte canım çok sağol hayırlısı bakalım. dilerim aylar sonra bu hallerimi hatırlayıp gülerim :)

Canım yukarda arkadaşlara da bahsettim. Aslında ben de öyle oğluma her şeyi anlatıyorum sürekli. Millet dalga geçiyor benimle yemek, temizlik dışarıda gezdiğimiz yerler aklına ne gelirse ama bizim oğlan tembel çıktı :)) bardak şeklinde olan değil de yarım küre şeklinde üstüste dizilenlerden var bizde de canım. şu an sadece ben kule yapıyorum o yıkıyor o kadar :)

bizde alkış ve püüüürt haricinde taklit yok cankm maşallah bay bay yapması çok güzel oğlunun :) bizimki de emerken çak yaptırıyorum ben bilinçli mi yapıyor bikmiyorum ama :) günlerdir o nerede oğlum bu nerede oğlum diye diye nerede? yi öğretmeye çalışıyorum ama tık yok. al ver öğreteyim diyorum alıyor vermek ne mümkün :) top öğreteyim dedim o da olmadı. bu gidişle sıyırcam ücretsiz izni iptal edip işe başlamak sağlığım açısından daha iyi olacak belki de :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…