2016 Şubat Anneleri

Aynen canım ya.

her çocuk farkli gelisim süreç leri farklii canim önemli olan saglikli olmalari benimki erken emekledi ama yürümeye pek hevesi yok :) acelemiz yok ne zaman hazir olurlarsa yürür konusurlar elbet
Benim oglan 2 aydir yuruyor ama konusmaya gelince sadece ba ba ba ba de de de de diyor bide doli doli doli diye dilini cikarta cikarta geziyor ortada

demek ki bunda bi dogruluk payi olabilir :)

bizimkide uykusu geldiğinde yapiyor aynen öyle sizde gözlemleyin belki oda uykusu geldiğinde yapıyordur

geceleri mi sık sık uyanıyordu
geceleri cok sık uyanıyordu genelde bağırarak, ben o dönem süt içip kuruyemiş yiyordum sanırım onlar dokundu. Şuan rahatsız eden yiyecekleri bulmaya çalışıyorum, o yiyecekleri tüketmediğimde kaka sayısı düşüyor ve uykudan bağırarak uyanmıyor onu farkettim.

Ooo herkes 6lamis :)) firkan diger disler ne zaman geliyor canimcim :))
Benin iki oğlanda yaşına 8 le girdi. (Tabi bu miniş yaşına kadar bir tane daha patlatmazsa )
3 yaşına kadar gidebilir bu diş olayı. Benim büyük oğlan 2 yaşını az geçince bitirmişti. Ama tek tesellim büyüdükçe diş sıkıntısı azalıyor. İlgilenecegi şeyler arttıkça rahat çıkarıyor. Birde artık sert gıdalarıda yemeye başladıkları için çok zor olmuyor. Kaşıntılarıda azalıyor
Canım somon balığının çorba olarak mı versem yoksa tavada yapıp mı
Benimki çorbadan ziyade herşeyi tek tek çiğneyerek yemeyi seviyor o yüzden balıkların hepsini tavada yağlı kagıt arası yapıyorum. Yumuşacık lezzetli oluyor. Sen bebişine göre ayarla canım.

maşallah canim bizim ikinci dış yeni gorundu 3. de geliyor sanırım şişlik var :)
geceleri hala uyanıyor mu oğlun?

Canım sadece tahminen kaç dakikada pişşyor bn hiç tavads yapmadım oğluma ilk defa vereceğim balık

maşallah canim bizim ikinci dış yeni gorundu 3. de geliyor sanırım şişlik var :)
geceleri hala uyanıyor mu oğlun?
Maşallah 2 den sonra 3ve 4 mıısr patlagı gibi geliyor. benim minnoş uyanmazmı? en az 5 posta kalkıyor. Ama sebebi sadece diş degil derdi meme emme.. Sabırla memeden kesildiği zamanı bekliyorum.
Canım sadece tahminen kaç dakikada pişşyor bn hiç tavads yapmadım oğluma ilk defa vereceğim balık
Canım hiç saate bakmadım ben. Yağlı kagıdın arasına koyuyorum. Bazen soğan maydonozda koyuyorum. Zarf gibi kapatıyorum. Altı kısık minik ocakta pişiriyorum. Arada kağıdı kaldırıp altına bakıyorum. Rengi koyulaşınca (yakmadan) diğer tarafını çeviriyorum. Azıcıkda öyle pişiyor. Yağlı kağıd içine koyarsan çabuk pişer. Direk tavaya koyarsan balığın dışı kuruyabilir.

bizimkide uykusu geldiğinde yapiyor aynen öyle sizde gözlemleyin belki oda uykusu geldiğinde yapıyordur
Yok canım uykusu geldiği zaman yapıyor onu farkediyorum ama bazen hiç uykusu yokken, uykusunu almışkende yapıyor

Ay çok sevindim ben buna işte diğer dişler bari biraz daha az zahmetli olsa.. bizde 8leyenlerdeniz üst dişlerimiz çok iri diğer bakıcı arka diş diye korkuttu bende köpek dişi sandım bir ara hatta, ama üst ikinci dişmiş şimdi komple çıktı çok şükür :)

Bu arada alt 4. Diş uc verdi sanırım bu yüzden dengesizlik olmuştu gündüz uykumuzda, ama yine iki kere uyuyoruz. Bugün bende Uzay'a uydum bende uyudum ohhh mis :) kışın en güzeli uyumak bence :))

her çocuk farkli gelisim süreç leri farklii canim önemli olan saglikli olmalari benimki erken emekledi ama yürümeye pek hevesi yok :) acelemiz yok ne zaman hazir olurlarsa yürür konusurlar elbet
Elbet yürüyüp konuşurlar çok şükür ki sağlıklılar. Grip var bitek oda geçiyor başka sorun olmasında

Ohh maşallah o dişler çok tatlı yaa.. İnsanın ısırası geliyor
Benimki de çok şükür iki kere uyuyor. Hatta saatleride belli. O saatlerde uyumazsa bir daha uyumuyor.
Gündüzleri arada bazen çok mızıldarsa çubuk kraker (bildiğimiz tuzlulardan degil) veriyorum dişlerini kaşırken bir yandanda yiyor. Rahatlatıyor.

Kizlar merhaba bebisler nasil.benim kiz 5 6 adim atıyor dusmeye yakin koşuyor elimden tut yapıp tum evi turlatiyor. Çığlık atmayi adet edindi.sevinse çığlık uzulse çığlık.ayrıca bn ne yersem istiyor resmen çıldırıyor vermezsem balik konusulmus bn buyuk baliklari kucuk kucuk parçalar halinde önüne koyuyorum tek tek yemeyi çok seviyor ton balığı filan bunlarin koftesini yapiyorum oyle de hosuna gidiyor.kofteyi deneyin derim.icine havuc maydanoz filan katin.bir yumurta ve biraz ekmek ici ile kivamini tutturup seramik tavada yagsiz pisirebilirsiniz.eksi yerse icine az limon da eklenebilir.

Arkadaşlar merhaba, Benim de oğlum 6 Şubat 2016 doğumlu. Hamileyken sık sık yazardım bu konuya ancak bebekten sonra bakamaz oldum. Benim özellikle Şubatta doğan erkek çocuk annelerine bir sorum var.
Bebeğim çok güleç, çok sosyal bir bebek insanları çok seviyor, oyunlar oynuyoruz bol bol geziyoruz flan ama 6 Ocak'ta 11 aylık olmasına rağmen doğru düzgün hiçbir kelimesi yok. 1-2 hafta önce birkaç kere Baba dedi ama devamı gelmedi, bugün Anne'ye benzer birşey dedi ama bilinçli söylemiyoe tabi. Taklit olarak da birtek Alkış yapabiliyor.

Yani ister istemez instagramda oğlumla aşağı yukarı aynı dönem doğan bebeklere bakıyorum neler neler yapıyorlar. Alkış, gel gel, bay bay, tel sarar gibi taklitleri yapıyorlar. öpücük veriyorlar çirkin ol yapıyorlar, baba dede mama gel bir sürü kelime söylüyorlar ama oğlumda hiçbiri yok. sık sık tekrarlıyorum gösteriyorum ama yapmıyor sanki inatla

çok üzülüyorum ve içten içe çok korkuyorum adını bile anmak istemiyorum ama ya otizm varsa ondan böyleyse diye.
göz teması çok iyi seslenince bakıyor flan ama sanki komut almıyor. oğlum şöyle yap diyince bakıyor öyle sanki anlamamış gibi. mesela al diyorum alıyor ver diyince öyle elime bakıyor anlamıyor, gösteriyorum ama yok yine aynısı oluyor.

biraz sabırsız ve aceleci davranıyorum belki ama içim içimi yiyor ya böyle bişi varsa diye

bebeği benimki gibi olan var mı?

Canım bence biraz fazla evham yapıyorsun. Benim oğlumda 8 şubat doğumlu. Her bebek çook farklı mesela benimki çook geç döndü. Neredeyse 5.5 aylıktı. Emeklemeyede çok geç başladı. Ama 10 aylık olmasına birkaç gün kala yürüdü.
Yaklaşık 6.ayından beri bana bakarak anne diyor evet bilinçli degil belki ama birtek beni çağırırken anne diyor. Birde baba diyor şimdi. O kadar. Al deyince alıyor ama benimkide ver deyince vermiyor.
Bir kere biberonun kapağını kapatmayı gösterdim. Bir daha hep kendi alıp kapatmaya çalışıyor.
Geçmesini istemediğim yere sandalye koyuyorum onları tek tek çekip arkasına geçmeyi biliyor.
Yani bazı şeyleri yapamıyor bazı şeyleri yapıyor. Bir bebege neyi çook tekrar edersen onu öğreniyor. Devamlı hergün tel sarar türküsünü söyleyip ellerini çevittirirsen onuda öğrenir.
Mesela benim oğlanda çok donuk dışarda hiç tepkisiz duruyor. Sanki hiçbirşeyi anlamıyor gibi bakınıyor.
Başkalarının bebeklerine bakma.
Bazı bebek çok geç yürür çok geç konuşur. Ama eninde sonunda konuşur.
Arkadaşımın oğlu 4 yaşında konuşmayı çözdü. Götürmediği doktor kalmadı ama hiçbirşey yok çocuk gayet normal. Şimdi 12 yaşında gayet başarılı bir çocuk.
Telaşlanma oğluşuna biraz daha zaman ver

memeden kesmeye epey var allah yardımcımız olsun.

be
bence de evham yapıyorsun canım firkanin dediği doğru her çocuk bir deil. benim bebegimde henüz bi şey demiyor ilk kelimesi gel oldu şimdi onu da unuttu:) ama sürekli bi şeyler anlatiyor:) sen bebeğini kimseye göre değerlendirme.

Kızlar haklısınız ancak tam unutuyorum ama oğlumdan daha küçük ve gerçekten bu konularda ilgisiz annelere sahip bebeklerin bile bişeyler yaptığını görünce yine korkmaya başlıyorum. Durum böyleyken benim çabama rağmen niye öğrenmiyor bu çocuk hiçbirşey diye çok endişeleniyorum alkış ve ağız pürtletme :) haricinde hiç taklit yok.
Y Yasimcocuk senin de mi 11 aylık bebeğin? firkan açıkması konuşmasından ziyade taklit hareketleri yapmaması beni korkutuyor

evet canım sanırım aynı gün doğum yapmışız 6 Şubat doğumlu oğlum. canim rahat ol her çocuk farkli alanda gelişim gosterir

Canim suphelendigin sey icin kuskularini gidermek adina doktora gidebilirsin. ama her cocuk cok farkli. seni cok iyi anliyorm baskalarinin cocuklari yapip seninki yapamayinca cok uzuluyorsundur ama her bebek farkli dönemde aciga çıkarıyor. sakin emeklerim bosa gidiyor diye dusunme o bilincaltina atiyor hep annesi. ben ogluma adim adim egitim seti aldim. orda el ve ayak resimleri var hep tutup elini ayagini kotduruyordum ama hic ilgilenmiyor ve yapmiyordu gitti paraciklariiimmm diye uzuldum. bir gun annemle oynuyorlar kitabi aldi o sayfayi acti ve anneme gisteriyor ve ayni benim ona gosterdigim gibi elini ayagini koydu o an cok mutlu oldum. yani diyecegim hafizaya kaydediyor canim bir gun sergileyecektir mutlkaa biraz zaman tani annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…