Arkadaşlar merhaba, Benim de oğlum 6 Şubat 2016 doğumlu. Hamileyken sık sık yazardım bu konuya ancak bebekten sonra bakamaz oldum. Benim özellikle Şubatta doğan erkek çocuk annelerine bir sorum var.
Bebeğim çok güleç, çok sosyal bir bebek insanları çok seviyor, oyunlar oynuyoruz bol bol geziyoruz flan ama 6 Ocak'ta 11 aylık olmasına rağmen doğru düzgün hiçbir kelimesi yok. 1-2 hafta önce birkaç kere Baba dedi ama devamı gelmedi, bugün Anne'ye benzer birşey dedi ama bilinçli söylemiyoe tabi. Taklit olarak da birtek Alkış yapabiliyor.
Yani ister istemez instagramda oğlumla aşağı yukarı aynı dönem doğan bebeklere bakıyorum neler neler yapıyorlar. Alkış, gel gel, bay bay, tel sarar gibi taklitleri yapıyorlar. öpücük veriyorlar çirkin ol yapıyorlar, baba dede mama gel bir sürü kelime söylüyorlar ama oğlumda hiçbiri yok. sık sık tekrarlıyorum gösteriyorum ama yapmıyor sanki inatla
çok üzülüyorum ve içten içe çok korkuyorum adını bile anmak istemiyorum ama ya otizm varsa ondan böyleyse diye.
göz teması çok iyi seslenince bakıyor flan ama sanki komut almıyor. oğlum şöyle yap diyince bakıyor öyle sanki anlamamış gibi. mesela al diyorum alıyor ver diyince öyle elime bakıyor anlamıyor, gösteriyorum ama yok yine aynısı oluyor.
biraz sabırsız ve aceleci davranıyorum belki ama içim içimi yiyor ya böyle bişi varsa diye
bebeği benimki gibi olan var mı?