• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Şu an tam yine oğlumun bişeyine takılmıştım ki yazınızı gördüm. İnanın çok mutlu oldum bi diyorum ki oğlumda hiçbişi yok rahat olayım 1 saat sonra yine internetten bişiler okumaya ya da evham yapıp doktor araştırmaya başlıyorum. Arık oğlumla güzel oyun bile oynayamaz oldum hep stresliyim hadi şunu yap oğlum bunu yap ooof yapmıyor beceremiyor işte kesin bi sorun var diye diye bebeğimi de mutsuz ediyorum kendim de en güzel günlerimi zehir ediyorum :KK43: o kadar çok şey okudum ki şimdi neyi görsem kötü şeylere yoruyorum. Örneğin geçen hafta bi yazı okumuştum işte Allah korusun otizmli çocuklar öyle havaya atılıp tutulmaktan çok korkarmış boşluk hissinden dolayı. Ben de hatta rahatlamıştım çünkü oğlumu çok atarız havaya çok güler eğlenir ama bişi oldu oğlum 2 gündür havaya atılmaktan çok korkuyor :KK43: direkt aklıma okuduklarım geldi yeniden evham yaptım durup dururken noldu bu çocuğa diye :KK43: Oğlumun göz Teması çok çok iyi bin şükür. Dilerim sizin yavrunuz gibi hiçbir sorunu yoktur. Şimdi okuyacağım mesajlarınızı çok teşekkür ederim. :)
inan bebeğinin bişeyi yok yinede aklında kalmasın Dr git benim oğlan çılgın gibi çamaşır makinasına izlerdi araba teker döndürürdu düşün ki bunlar hep otizm belirtisi bide beni saklamazdi birine bırakırım anne derde demezdi suan annem diye cildiriyor
canim seni tekrar burda gormek ne guzel.. bak oglusuma teyzesi :)
maşallah kuzuma ben hala Şubat 2014 annelerine takılıyorum canım oğlun nasıl sen nasılsın hep iyi olun inşallah

ben çok önceden kullanmıştım ama emzirirken kullanma bence.her sabah aç karna soğan suyu iç o da adet söktürüyor ben denedim. ben adet oluyordum da şimdi gecikti ya umarım hamile degilimdir:KK43:
ben çok önceden kullanmıştım ama emzirirken kullanma bence.her sabah aç karna soğan suyu iç o da adet söktürüyor ben denedim. ben adet oluyordum da şimdi gecikti ya umarım hamile degilimdir:KK43:
canim sogan suyuna basladim iki gün ictim migrenimi tetikledi bas ağrısi yapabiliyormus onu da biraktim o da dayanılacak gibi degildi :( düzensizlikler oluyor senin de ondan gecikmistir bence

canim sogan suyuna basladim iki gün ictim migrenimi tetikledi bas ağrısi yapabiliyormus onu da biraktim o da dayanılacak gibi degildi :KK43: düzensizlikler oluyor senin de ondan gecikmistir bence
Söktürücü saçma değil mi ya. Emzirirken 2 seneye kadar normal diye biliyorum. Arkadaşım 17 aylık oğlu hala olmamış doktor normal demiş. Süt Hormanları fazla çalışıyormuş.

inan bebeğinin bişeyi yok yinede aklında kalmasın Dr git benim oğlan çılgın gibi çamaşır makinasına izlerdi araba teker döndürürdu düşün ki bunlar hep otizm belirtisi bide beni saklamazdi birine bırakırım anne derde demezdi suan annem diye cildiriyor

maşallah kuzuma ben hala Şubat 2014 annelerine takılıyorum canım oğlun nasıl sen nasılsın hep iyi olun inşallah
Ya canım yazılarını bende okudum. Benim oğlumda bana karşı çok ilgisiz hiç aramıyor beni. Bırakayım gideyim bütün gün annem nerde diye aramaz ağlamaz. Gelince de hiç tepki vermez. Senin ki hep öyleymiydi ne zaman düzeldi. Bu durum canımı sıkıyor :(

mrb anneler uzun zamandır giremedim umarım iyisinizdir yeniden hamile olanlar varmış :anneadayı: Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin. Biz 11 ay 7 günlüğüz. 9 aylıkken ilk adımını attı 10 ay dolduktan sonra 3-5 adım derken 11 aya doğru yürüdü minik kuş :KK36: şuan en sevdiği etkinlik kumandanın tuşlarına basıp kanalları değiştirmek bi de eşyaları odadan odaya taşımak :KK53:

mrb anneler uzun zamandır giremedim umarım iyisinizdir yeniden hamile olanlar varmış :anneadayı: Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin. Biz 11 ay 7 günlüğüz. 9 aylıkken ilk adımını attı 10 ay dolduktan sonra 3-5 adım derken 11 aya doğru yürüdü minik kuş :KK36: şuan en sevdiği etkinlik kumandanın tuşlarına basıp kanalları değiştirmek bi de eşyaları odadan odaya taşımak :KK53:
Maşallah canım benim seninki bayağı gayretli yürümüş yaşını karşılamış biz 10 ay 8 günlüğüz daha yeni emekledik yürüme yok daha dişimiz yeni çıktı üstten ama sadece bir tane daha

Kizlar oglum kanepeden kanepeye 10 adim falan atiyodu 9 aylikken basladi adim atmaya gecen gun yuruturken cok fena dustu o gunden sonra yurumuyo elimi birakiyorum yurusun diye hemen oturmaya calisiyo kas yaparken giz cikardim resmen ramak kalmisti yurumesine :KK43:

Çok teşekkür ederim gerçekten Allah razı olsun :) oğlum iki gündür öyle neşeli öyle güzel oyunlar oynuyoruz ki bin şükür benim de endişelerim kalmadı :) ama birşeyi öğrenmek istemiyorsa sanırım mümkün değil öğretemeyeceğim :) gel gel bay bay onun hiç ilgisini çekmiyor anlaşılan naparsam yapayım yapmıyor neyi gösterirsem göstereyim sadece alkış yapıyor :) ama saatlerce bıkmadan saklambaç kovalamaca ve kendini öptürmece oynayabilir :D dilerim kısa zamanda konuşur da annesinin kuruntularını tarihe gömer :)

Çok teşekkür ederim gerçekten Allah razı olsun :) oğlum iki gündür öyle neşeli öyle güzel oyunlar oynuyoruz ki bin şükür benim de endişelerim kalmadı :) ama birşeyi öğrenmek istemiyorsa sanırım mümkün değil öğretemeyeceğim :) gel gel bay bay onun hiç ilgisini çekmiyor anlaşılan naparsam yapayım yapmıyor neyi gösterirsem göstereyim sadece alkış yapıyor :) ama saatlerce bıkmadan saklambaç kovalamaca ve kendini öptürmece oynayabilir :KK70: dilerim kısa zamanda konuşur da annesinin kuruntularını tarihe gömer :)
Herseyin vakti var kardesim sen surekli yap o kaydediyodur emin ol hic kendi kendine kuruntu yapma her cocuk bir olmaz goz kontagi varmis cok sukur bosa tasalaniyosun oglum 2 aylikken kayinvalidem bana bu cocuk emerken sana bakmiyo gozlerindede sasilik var gormuyo heralde dedi halbuki bakardi ama duydum ya endiselendim nasil agladim beyin gelisimi iyi deyil diye de ekledi aklimi aldi ertesi gun hemen doktora gittik kadin bize velevki gozu sasi 2 aylik bebegi ameliyatmi edelim dedi azarladi kaynanami..m her denilene kulak asarsak isimiz zor boyle biseyin yakistirilmasi bile ne kadar kotubdiye kavga etmistim esimlede

Maşallah canım benim seninki bayağı gayretli yürümüş yaşını karşılamış biz 10 ay 8 günlüğüz daha yeni emekledik yürüme yok daha dişimiz yeni çıktı üstten ama sadece bir tane daha
Sağol canım daha minicikken hiç yatmak istemiyodu 6 ayda oturdu 7de emekledi. Biraz genetik de olabilir ben de 11 aylıkken yürümüşüm. Diş de öyle 6. çıkıyo yeni yeni 8.aydan sonra çıkmaya başladı ardarda. 4 aylıkken çıkaran da var. Her bebek farklı sizinki de yavaş yavaş yürür dişler de çıkar hayırlısıyla :KK39:

Kizlar oglum kanepeden kanepeye 10 adim falan atiyodu 9 aylikken basladi adim atmaya gecen gun yuruturken cok fena dustu o gunden sonra yurumuyo elimi birakiyorum yurusun diye hemen oturmaya calisiyo kas yaparken giz cikardim resmen ramak kalmisti yurumesine :KK43:
Geçmiş olsun canım maalesef yürüme çalışmalarında düşme oluyor ister istemez. Bizde en başından beri tuttuğumda bacaklarını salıp yere oturuyordu kollarından tutup yürüme hiç olmadı. Kendi kendine tutunup yürümek istedi hep. Senin bebişin biraz cesaretlenmeye ihtiyacı var sevdiği oyuncaklarla filan denesen zamanla aşıp tekrar denemeye başlayacaktır mutlaka

Geçmiş olsun canım maalesef yürüme çalışmalarında düşme oluyor ister istemez. Bizde en başından beri tuttuğumda bacaklarını salıp yere oturuyordu kollarından tutup yürüme hiç olmadı. Kendi kendine tutunup yürümek istedi hep. Senin bebişin biraz cesaretlenmeye ihtiyacı var sevdiği oyuncaklarla filan denesen zamanla aşıp tekrar denemeye başlayacaktır mutlaka
Aksam babasi gelince denedik karsidan gel gel yapinca 15 adim falan ayip yuruyo masallah sonra kendini geriye birakiyo yada denge saglamaya calisip geri ileri sallaniyo:KK48: gec olsunda guc olmasin ya

Kızlar uzun aradan sonra merhaba herkese bebişlerimiz nasıl gidiyor emekleme diş yürüme nasılll

Mrrhaba canım :)
önünde bir güvencesi varsa 7-8 adım atıyor ama yoksa 2-3 adımda toto yerde :D
2 dişimiz vardı gecen üst ikisi patladı 4 olacak :)

bizimkide 8 aylıkken ayakta 10 saniye kadar ayakta durdu kız kardeşim büyük epki verdi
aaaaaaa diye çığlık atınca kendini yere attı , bi daha ayakta durduramadık :KK43:
son 2 haftadır aştık bu durumu

Ya canım yazılarını bende okudum. Benim oğlumda bana karşı çok ilgisiz hiç aramıyor beni. Bırakayım gideyim bütün gün annem nerde diye aramaz ağlamaz. Gelince de hiç tepki vermez. Senin ki hep öyleymiydi ne zaman düzeldi. Bu durum canımı sıkıyor :KK43:

Çok teşekkür ederim gerçekten Allah razı olsun :) oğlum iki gündür öyle neşeli öyle güzel oyunlar oynuyoruz ki bin şükür benim de endişelerim kalmadı :) ama birşeyi öğrenmek istemiyorsa sanırım mümkün değil öğretemeyeceğim :) gel gel bay bay onun hiç ilgisini çekmiyor anlaşılan naparsam yapayım yapmıyor neyi gösterirsem göstereyim sadece alkış yapıyor :) ama saatlerce bıkmadan saklambaç kovalamaca ve kendini öptürmece oynayabilir :KK70: dilerim kısa zamanda konuşur da annesinin kuruntularını tarihe gömer :)

tam olarak söyle oldu nasıl olsa oğlum beni saklamayı diye rahatça alışverişe gittim ven evden çıkınca Ağlamış ta ki gelene kadar halasi susturamamis sanırım 1.5 yaş civarında oldu bide benim oğlum aşırı özgüven ortasi var bebekker sıkmadim ondan olabilir bebeğinizi ceee oynuyor mu işaret parmağını kullanıyor mi bide al ver oyunu oynarım zorlamayın

tam olarak söyle oldu nasıl olsa oğlum beni saklamayı diye rahatça alışverişe gittim ven evden çıkınca Ağlamış ta ki gelene kadar halasi susturamamis sanırım 1.5 yaş civarında oldu bide benim oğlum aşırı özgüven ortasi var bebekker sıkmadim ondan olabilir bebeğinizi ceee oynuyor mu işaret parmağını kullanıyor mi bide al ver oyunu oynarım zorlamayın

Reyyan hanım diğer arkadaşa cevap vermişsiniz ama ben de kendime pay çıkarıp sorayım dedim :) ce-eee yi bebeğin kendisinin mi oynaması lazım yoksa annesi oynatırken eğleniyor gülüyor olması yeterli mi? Benim bebeğim işaret parmağını birşeyi gösterirken kullanmıyor henüz ama birşeyi incelerken ya da bir tuşa basarken flan hep işaret parmağını kullanıyor. Aynı şey değil sanırım ama. Al ver oyununda da alıyor da vermiyor :/

Merhaba
Görüyorum ki herkes de bir yürütme konuşturma çabası. Şunu unutmayın her bebek kendine özgüdür. Kendi isterse yapacak istemezse siz ne yaparsanız yapın yapmaz. Oğlumda öyle. Bir iki birşeyler denedim. Baktım istiyorsa yapıyor. Acele etmeyin. Kimi 9 aylıkken yürüyecek kimi 12 13 aylıkken.
Tabi ki gelişimini takip edeceğiz ama İnternet den ordan burdan duyulanlara takılıpta onlarla geçireceğimiz güzel günleri bozmaya gerek yok bence. Çünkü bu günler bir daha geri gelmeyecek.

Reyyan hanım diğer arkadaşa cevap vermişsiniz ama ben de kendime pay çıkarıp sorayım dedim :) ce-eee yi bebeğin kendisinin mi oynaması lazım yoksa annesi oynatırken eğleniyor gülüyor olması yeterli mi? Benim bebeğim işaret parmağını birşeyi gösterirken kullanmıyor henüz ama birşeyi incelerken ya da bir tuşa basarken flan hep işaret parmağını kullanıyor. Aynı şey değil sanırım ama. Al ver oyununda da alıyor da vermiyor :/
Merhaba ben uzman değilim lütfen yanlış bir şey yazarsan kusura bakmayın ilgisini çeken nesneleri işaret etmesini kast ettim cee oyununa bebek tepki verir yani kayboldu sanarmis gulmrsi yeter ben oğlumu çok doktora goturmustum irdan biliyorum Dr incelemiş ve çok soru sormuştu ama şu var ki erkek bebek daha zayıf öğrenme konusunda kızım in şuan yaptığını oğlum 4 ay gecikme li yapardı ben o zaman çok yazmıştım geçmiş msj bakabilirsiniz yada kk arama motoru na yazın otizm diye çok sayfa var sizin bebiste sıkıntı yok ama anne olarak için rahat etsin Dr git hızlı yazınca yazım hatalarını çok oluyor kusura bakmayın

Kızlar hastalanınca bebeğine "Peditus" verilen oldu mu? Kuru Öksürük ,burun akıntısı falan vardı. Ağır mı geliyor bu ilaç anlamadm öksürüğü azalacağına dahada arttı sanki :işsiz:

Back