- 3 Temmuz 2009
- 1.304
- 1.080
- 658
evet canım sanırım aynı gün doğum yapmışız 6 Şubat doğumlu oğlum. canim rahat ol her çocuk farkli alanda gelişim gosterir
aaa evet aynı gün doğum yapmışız canım :) Allah bağışlasın senin yavrunu da :)
senin bebeğin taklit namına neler yapıyor peki? alkış bay bay gel gel gibi?
bizimkinde alkış haricinde bişi yok. :/
Canim suphelendigin sey icin kuskularini gidermek adina doktora gidebilirsin. ama her cocuk cok farkli. seni cok iyi anliyorm baskalarinin cocuklari yapip seninki yapamayinca cok uzuluyorsundur ama her bebek farkli dönemde aciga çıkarıyor. sakin emeklerim bosa gidiyor diye dusunme o bilincaltina atiyor hep annesi. ben ogluma adim adim egitim seti aldim. orda el ve ayak resimleri var hep tutup elini ayagini kotduruyordum ama hic ilgilenmiyor ve yapmiyordu gitti paraciklariiimmm diye uzuldum. bir gun annemle oynuyorlar kitabi aldi o sayfayi acti ve anneme gisteriyor ve ayni benim ona gosterdigim gibi elini ayagini koydu o an cok mutlu oldum. yani diyecegim hafizaya kaydediyor canim bir gun sergileyecektir mutlkaa biraz zaman tani annesi
Canım Allah korusun ama otizm hemen tanısı konulan birşey değil. Doktor da 1 yaş 18 ay gibi gelişimsel dönüm noktalarını bekliyor bazı şeyleri görebilmek için ama en önemlisi adını söylediğinde bakıyor mu ve göz teması var mı bunlar. Bunların ikisi de çok çok iyi bin şükür bebeğimde ama işte mesela yeğenimi annem büyüttü kadıncağız işinde gücündeydi tüm gün yeğenim kendi kendine oynar çizgi film flan isterdi annesi çalışıyordu çok geç gelirdi işten ama o bile 9-10 aylıkken bir sürü şey yapıyordu taklit namına.
Ben de bir sürü dokun hisset kartları flan aldım, hayvanları tanıtıyorum oyunlar oynatıyorum flan ama hiç ilgilenmiyor sanki ama saklambaç oynamaya bayılıyor mesela ben saklanıyorum gelip beni buluyor ya da ben kovalıyorum o kaçıyor :) ce-eee oynamayı çok seviyor ama onun ellerini kapatıp ce-ee yapmasını istediğimde bir türlü yapmıyor.
ya da sürekli gel gel diyip el işaretini yapıyorum bir ara yapar gibi oldu ama 1 gün kadar sürdü bıraktı. gel babası gel diyorum yapmıyor ama babası gelmiş mi diye gidip kapıya bakıyor. her yemek yedirişimde defalarca mama diyorum ama söylemiyor hala. İşte nasıl anlatsam rutin yaptığı şeyler dışında hiçbişi öğretemiyorum. İnşallah senin bebeğin gibi benimki de birden açılır her şeyi kaydediyordur. çok sağol canım..