- 11 Şubat 2012
- 2.420
- 3.071
- 133
Canım yaşını beklemek en doğrusu. Çünkü beyazı gözle görülür bir belirti vermeyebilir. Aynen tuz gibi şeker gibi. . .Aa bana hiç birşey demediler yaptırmadan önce.. ama bakıcı ablamız bilmeden çöpe gitmesin diye beyazınida bir kaç gün yedirmiş bir sorun yaşamadık, sanırım alerjimiz yok.. Ne zamandan itibaren verilebilir acaba?? pankek yapıyorum sırf sarısıylada yumurta kokuyo böyk pek begenmedi uzay acikcasi.. ama oynamak icin ideal :)))
Yaşında bağırsak, sindirim sistemi ve birçok organın gelişimi iyi duruma geldiğinden dolayı bal şeker tuz yumurta beyazı ve inek sütüne tepki vermeyebiliyor.
Bazı kişiler 4.5 aydan itibaren inek sütü bile veriyor görünen birşey ortaya çıkmadığı için zararı yok sanıyorlar. Çocuk büyüyünce çıkabiliyor . Ben yaşını bekliyorum vermek için.
Omleti yaparken ben yumurtanın sarısını ayırdığımda patlatıyorum, ve birazını alıyorum. Yarısı gibi düşün. (çinkü hergün yumurta veriyorum)
İçine ne koyacaksam koyup 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı bugday unu 1 çay kaşığının yarısı gibi karbonat koyuyorum. O zaman kokmuyor ve yumuş yumuş oluyor.
Yada tam bir yumurta sarısı koyduysam içindeki fazla koyup 2 tane pankek çıkarıyorum ben yiyorum
Bazende haşlayıp sarısının içine beyaz peynir zeytin ceviz falan karıştırıyorum. Güzel yiyor.