• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Kizlar herkese merhaba. Nasilsiniz?
Size bi sorum olacak sizin bebisler sirtustu yatarken kendileri oturma pozisyonuna gelebiliyorlar mi? 8-9.ay bebek gelisimlerinde oyle yaziyor benim oglum yapamiyor endiselendim. Cevap verirseniz sevinirim.
Benimki 7 ayliktan beri yapiyor onu. Su an da emekliyor, kanepeden ve duz duvardan bile tutup kalkiyor kendisi. Birseye uzanmak icin ayak uclarina kalkiyor. Ama benimki asiri hareketli bir bebek onun da etkisi var.

Peki bi yere dayanarak mi yapiyor yoksa kendi gucuyle mi?
Yok canım tamamen sırtüstü değil de ince bi yastığı var. Uykudan uyandığı zaman kafayı kaldırıp bakıyo, belini yarısına kadar kaldırıyor. Baya zorlanıyo. Tamemen sırtüstüyken yapamıyor .

Benimki 7 ayliktan beri yapiyor onu. Su an da emekliyor, kanepeden ve duz duvardan bile tutup kalkiyor kendisi. Birseye uzanmak icin ayak uclarina kalkiyor. Ama benimki asiri hareketli bir bebek onun da etkisi var.
Maşallah :)) seninki biraz hızlıymış o zaman. Yada benimki tembel :D

Maşallah :)) seninki biraz hızlıymış o zaman. Yada benimki tembel :KK70:
Ana rahmine dustugunden beri kosuyor kizim :) Karnimdayken karnima pat pat vuruyordum ki artik dursun diye. Hemsireler nst ye guc bela bagliyorlardi surekli kactigi icin. Simdiki halini siz dusunun :)

Benim oglumda sirt ustuyken kalkamiyo destek alirsa kalka biliyo ama neredeyse yuruycek 10 adim falan atiyo kendi sonra dengeyi kaybediyo :)

Yok canım tamamen sırtüstü değil de ince bi yastığı var. Uykudan uyandığı zaman kafayı kaldırıp bakıyo, belini yarısına kadar kaldırıyor. Baya zorlanıyo. Tamemen sırtüstüyken yapamıyor .

Maşallah :)) seninki biraz hızlıymış o zaman. Yada benimki tembel :KK70:

Ana rahmine dustugunden beri kosuyor kizim :) Karnimdayken karnima pat pat vuruyordum ki artik dursun diye. Hemsireler nst ye guc bela bagliyorlardi surekli kactigi icin. Simdiki halini siz dusunun :)

Benim oglumda sirt ustuyken kalkamiyo destek alirsa kalka biliyo ama neredeyse yuruycek 10 adim falan atiyo kendi sonra dengeyi kaybediyo :)

Benim oglum emekliyor, siraliyor,yerden bisey alip dogruluyor, tay tay duruyor, duvara yada sehpaya tutunup kalkiyor, hatta bi kac adim da atiyor ama duz yerde sirtustu yatarken kalkmaya calismiyor hemen yana yuvarlanip oyle emekleme pozisyonu aliyor. Yastik varken kafasini kaldiriyor biraz sonra geri dusuyor. Normal mi ki?
nesli-m nesli-m canim seninki duz yerde yatarken hic bi yerden tutunmadan yapabiliyor mu? Benimki de hareketli ama bunu yapamiyor.

Benim oglum emekliyor, siraliyor,yerden bisey alip dogruluyor, tay tay duruyor, duvara yada sehpaya tutunup kalkiyor, hatta bi kac adim da atiyor ama duz yerde sirtustu yatarken kalkmaya calismiyor hemen yana yuvarlanip oyle emekleme pozisyonu aliyor. Yastik varken kafasini kaldiriyor biraz sonra geri dusuyor. Normal mi ki?
nesli-m nesli-m canim seninki duz yerde yatarken hic bi yerden tutunmadan yapabiliyor mu? Benimki de hareketli ama bunu yapamiyor.
Zannetmiyorum 10 aylik hic bi bebek sirt ustu yatarken kalka bilsin bizler bile zor kalkiyoruz bebek nasi kalksn :) yan donup kalkiyo benim oglumda bence yazida ondan bahsetmislerdir bide 8 aylik cocuk cok zor

Zannetmiyorum 10 aylik hic bi bebek sirt ustu yatarken kalka bilsin bizler bile zor kalkiyoruz bebek nasi kalksn :) yan donup kalkiyo benim oglumda bence yazida ondan bahsetmislerdir bide 8 aylik cocuk cok zor
Ne biliyim ya oyle okuyunca endiselendim. Ins normaldir.

7 sinde neyse 70inde odur dedikleri bu olsa gerek :))

canim maşallah senin bebiş yapması gereken herşeyi yapıyor bence bu doğrulup kalkma olayını hiiiiç kafaya takma. Zaten bu zor bi hareket daha çokk zamanı var. Düşün benimki emeklemeye bile çalışmıyor.

7 sinde neyse 70inde odur dedikleri bu olsa gerek :))

canim maşallah senin bebiş yapması gereken herşeyi yapıyor bence bu doğrulup kalkma olayını hiiiiç kafaya takma. Zaten bu zor bi hareket daha çokk zamanı var. Düşün benimki emeklemeye bile çalışmıyor.
Senin bebisin direk yuruycek anlasilan canim ugrasmiyo bos islerlee:)

Kizlar herkese merhaba. Nasilsiniz?
Size bi sorum olacak sizin bebisler sirtustu yatarken kendileri oturma pozisyonuna gelebiliyorlar mi? 8-9.ay bebek gelisimlerinde oyle yaziyor benim oglum yapamiyor endiselendim. Cevap verirseniz sevinirim.
Canim normal oturabiliyorsa sorun yok, her hareketi yapicak degiller ya.. ama suda var tombul bebekler harket etmekte biraz daha zorlanabiliyorlar, cevremden edindigim tecrubelere dayanarak soyluyorum.

Kizlar Uzay artik tek eliyle tuttunca yuruyor.. birakinca bir kac adimda atiyor tek basina.. ama bundan sonrasini tecrubeli annelere sormak istiyorum. Ayakkabi secimimiz nasil olmali? Bir kesim yumusak bir kesim sert taban oneriyor.. Ayrica daha hizli yurumesini nasil saglayabilirim.. onerisi olan varsa paylasirsa sevinirim.. opuldunuzzz

Kızlar oğlum sabahtan beri yediğini kusuyor neden olabilir acaba? biraz önce emmişti onu da kustu bunla 3 oldu. Şimdi yorgun düştü uyudu. ishal falan değil. üşüttü mü acaba ? hareketleri de normal devam ederse götürücem doktora ama şuan ne yapabilirim?

Bebeğin hareketlerinin tombullukla alakası olduğunu düşünmüyorum tamamen yapisal benim oğlum 27 ocak doğumlu 12 kilo ve 15 gündür kendi başına yürüyor oturduğu yerden kendisi yardimsiz kalkiyor kilosu yerinde olmasına rağmen çok hareketli ve aktif bir bebek

Bebeğin hareketlerinin tombullukla alakası olduğunu düşünmüyorum tamamen yapisal benim oğlum 27 ocak doğumlu 12 kilo ve 15 gündür kendi başına yürüyor oturduğu yerden kendisi yardimsiz kalkiyor kilosu yerinde olmasına rağmen çok hareketli ve aktif bir bebek
Her bebek ayni degil tabi.. ama kilo biraz engel oluyor canim yaa kiz kardesimden biliyorum ne zaman yurumeye basladi kilo verdi atom karinca misali kok sokturmustu bize :D

Canim normal oturabiliyorsa sorun yok, her hareketi yapicak degiller ya.. ama suda var tombul bebekler harket etmekte biraz daha zorlanabiliyorlar, cevremden edindigim tecrubelere dayanarak soyluyorum.
Yok canim benimki zayiflardan. Normal oturuyor, oturdugu yerden kendisi kalkiyor, yerden bisey alip dogruluyor, siraliyor, bikac adim atiyor. cok sukur yapiyor cnm. Seninki masallah hep onden gidiyordu zaten. Yurumeye de erkenden baslamis. Darisi bizlere ;)

Kızlar oğlum sabahtan beri yediğini kusuyor neden olabilir acaba? biraz önce emmişti onu da kustu bunla 3 oldu. Şimdi yorgun düştü uyudu. ishal falan değil. üşüttü mü acaba ? hareketleri de normal devam ederse götürücem doktora ama şuan ne yapabilirim?

Cnm usutmus olabilir. Oglum da hasta ilac kullaniyoruz o da bi kere kustu ama ilaclardan sanirim oncesinde yoktu. Bende ilaci yemek yedikten bir saat sonra veriyorum. Bu arada bence dr a gotur cunku ben hafif bi oksuruk ve burun akintisi var gecer demistim ki oncesinde bi kere daha olmustu dr ilac kullanmaya gerek yok demisti bende ona istinaden goturmedim ama bu sefer cigerlerinde balgam birikmis dedi ilac basladi o yuzden ilerlemeden gotur bence.

Yok canim benimki zayiflardan. Normal oturuyor, oturdugu yerden kendisi kalkiyor, yerden bisey alip dogruluyor, siraliyor, bikac adim atiyor. cok sukur yapiyor cnm. Seninki masallah hep onden gidiyordu zaten. Yurumeye de erkenden baslamis. Darisi bizlere :KK66:

Epeydir deniyor aslinda Uzay yurutec biraz geriletti diye tahmin ediyorum, ama artik binmek hic istemiyor. Yurutecteyken etrafi yeterince kurcalayamadigindan :))) Onun disinda yuruteci koltuga dayayip cikmisligi ve yere inmisligi var ben artik tehlikeli bulmaya basladim ve kaldirdim.

Bu arada bence sen bos yere evhamlaniyorsun, bebegin herseyi yapiyor.. bazen cok okuyup bilmemek en iyisi ;)

Back