• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

canım iştahı nasıl bebişin benimki gittikçe iştahsızlaştı yemek zamanı ikimiz içinde işkence gibi geceleri azda olsa devam sütü içerdi artık oda yok neredeyse ek gıdayı sevmiyor ne yapacağını şaşırdım 20 gün sonra işe başlıcam gece uyumuyor ne yapıcam bilmiyorume
Canım bziimki de iştahsız.. Neler neler yapıyorum yedirmek için anlatamam. Ve seni çok iyi anlıyorum ..
Bizim bebe alerjik. Tadi çok iğrenç olan bir mama veriyorum.
Onu içiyor ya gözümde kahraman tamamen, :) bak ne dicem. Bizim Dr lar ogluma bir ilaç verdiler . adını vermiyim şimdi burada. Alerji ilacı ama uykuda yapıyor istahda açıyor. Çok sukur onu kullanmaya başlayalı iştahımiz iyi gibi. En azından ağzını 4 ,-5 kaşığa açtığını goruyorum. Gerisi ise saklabanlik yapa yapa oluyor. Dr.na Danış onerirse sende kullan canım.
Ben perşembe iş başı yapicam ,:(

aynen öyle canım suyla kandırınca yarım saat sonra uyanıyor hatta bazen su olduğu için uyumuyor mamayı vermeden uyumuyor. Bunaldım artık. İlk başlarda zor oluyomuş zaten ama bu kadar olcağını da tahmin etmiyordum.

Benim kız 2 .. Aynı benimkide uykusuz, iştahsız, harekete gelince tembel ememleme çabası bile yok. Hep bi ağlama modunda. Çok çabuk sıkılıyor herşeyden. Yemek konusunda bi ara baya düzelmişti ama bi defa hasta oldu tekrar eskiye döndük. Ben ona özel şeyler hazırlmıyorum eskisi kadar. Kendim ne yersem onada yediriyorum çoğu zaman yemiyo kısa bi süre sonra başka bişey hazırlıyorum. Muhakkak birinden birini yiyo, seninki daha kötü bu konuda sanırım. Yeni yeni 8 kiloya yaklaşıyoruz
bebiş huysuz, mızmız canım. Zaten hayatım zor bide o tüketiyo bütün enerjimi. Rabbimin gücüne gitmesin ama keşke çocuk olayını yıllar sonrasına bıraksaydım diyorum bazen.
Allah kolaylık versin canım. Ama sabret gecicek bugünlerde.. Olur mu bebeğin sana bu zor günlerinde yarenlik yapiyor.
Sakın olmaya rahat olmaya çalış.

Canım bziimki de iştahsız.. Neler neler yapıyorum yedirmek için anlatamam. Ve seni çok iyi anlıyorum ..
Bizim bebe alerjik. Tadi çok iğrenç olan bir mama veriyorum.
Onu içiyor ya gözümde kahraman tamamen, :) bak ne dicem. Bizim Dr lar ogluma bir ilaç verdiler . adını vermiyim şimdi burada. Alerji ilacı ama uykuda yapıyor istahda açıyor. Çok sukur onu kullanmaya başlayalı iştahımiz iyi gibi. En azından ağzını 4 ,-5 kaşığa açtığını goruyorum. Gerisi ise saklabanlik yapa yapa oluyor. Dr.na Danış onerirse sende kullan canım.
Ben perşembe iş başı yapicam ,:KK43:
Ilacin ismi zaditen ise cok kullanmamaya bakin derim karaciger emzimlerinde artis olabiliyormus ve yan etkisi uyku bu ilacin cocugu ilac ile uyutmak cok saglikli deyil diye dusunuyorum daha cok alerjik besinlerden uzak dursaniz sanki bebek icin daha iyi gibi ama tabikide karar sizin benim oglumada verilmisti bu ilac alerjik bi yapisi var gibi demisti doktor arastirmistim hic kullanmadim hatta okuyunca ama tabiki karar sizin

aynen öyle canım suyla kandırınca yarım saat sonra uyanıyor hatta bazen su olduğu için uyumuyor mamayı vermeden uyumuyor. Bunaldım artık. İlk başlarda zor oluyomuş zaten ama bu kadar olcağını da tahmin etmiyordum.

Benim kız 2 .. Aynı benimkide uykusuz, iştahsız, harekete gelince tembel ememleme çabası bile yok. Hep bi ağlama modunda. Çok çabuk sıkılıyor herşeyden. Yemek konusunda bi ara baya düzelmişti ama bi defa hasta oldu tekrar eskiye döndük. Ben ona özel şeyler hazırlmıyorum eskisi kadar. Kendim ne yersem onada yediriyorum çoğu zaman yemiyo kısa bi süre sonra başka bişey hazırlıyorum. Muhakkak birinden birini yiyo, seninki daha kötü bu konuda sanırım. Yeni yeni 8 kiloya yaklaşıyoruz
bebiş huysuz, mızmız canım. Zaten hayatım zor bide o tüketiyo bütün enerjimi. Rabbimin gücüne gitmesin ama keşke çocuk olayını yıllar sonrasına bıraksaydım diyorum bazen.
canım benim kızım çok farklı ya bir bebek ya emer ya devam sütü içer ikiside yok hadi onlar yok yemek yese oda yok dişi çıkmadı hiç en az pütürü bile yemiyor hep blendırdan geçiriyorum ama kaşık ağzına değdimi ağlama ağzını mühürleme eline vermediğim şey kalmıyor birkaç kaşık yesin diye telefonu veriyorum ata ata yere eskitti teli yemiyor ama çok hareketli maşallah nerden buluyor enerjiyi anlamıyoruz

Evet o konuda baya ilerledi maşallah baba gel ham mama anne en belirgin ve sık söylediği şeyler hep mırıldanıyor normalde de ama hala emeklemiyor slolom atarak yuvarlanıyor her yere sürünerek gidiyor tutunurken adımlamaktanda korkuyor anlamadım ne zaman harekete geçicek tembel kızım
maşallah canım .ilk başlarda gel diyordu ama onu unuttu . get ya da det diyor başka da bi şey yok. çok şey anlatıyor işaret ediyor ama kelime yok yani. benimki emekliyor ve sıralayarak yürüyor . Bebekler kendilerini hep bi konuda daha çok geliştirir diye okumuştum .seninki konuşmaya yoğunlaşmis belki de. benimkide yürümeye sanırım

Kızlar birde hastalandığı zaman yastıkta yatırdım kızımı annem boğazına balgam birikir uyumaz yastkta yatr demişti iyi güzel yatrdm ama şimdi alıştı sanırım yastk istiyor omurga gelişimi için yastksz yatırın diyorlar ya oda aklmdan çıkmıyor zarar verirse diye siz kullanıyor musunuz yastık
ben ilk altı ay hiç kullanmadim 6 aydan sonra 2 parmak kalınlığında bi yastık kullandım.

Baba dede mama anne diyo anne de deyil anniii :) kizlar kahvaltida ne veriyosunuz ben artik ne yedircegimi sasiriyorum ya valla her gun yumurta cocuk yumurtluycak artik eskiden peynir yerdi peynirde yemiyo artik labne veren varmi aranizda onu yiyo ama oda pek saglikli deyilmis sanirim valla bu seferde cocugun yiyecegi bisey kalmiyo sasirdim ne yapabilirim kahvaltida... bide bu gun alerji testi icin goturdum oglumu 1 hafta icinde grip ilaci kullandimi dedi evet dedim tamam o zaman kandan bakalim dedi zaten kan deyince beni bi telas sardi asagi indik 4 tup kan yok yok yok kalsin dedim kacarak uzaklastim resmen :) iyimi yaptim kotumu bilmiyorum ama 2 tup kanda gecenki kontrlde aldilar canimdan can gitti gonlum razi olmadi
maşallah canım bu konuda en tembel benim bebek çıktı sanırım:) Oysaki konuşmaya çok hevesli görünüyor hep de bi şeyler anlatıyor ama kelime yok henüz:) yoğurdu süzme yoğurt yap suz canım labne gibi oluyor . Ben havuç rendeleyip az suyunu alıyorum tavada üzerine yoğurt ekliyorum kahvaltıda seviyor. ya da ispanagi küçük küçük doğrayıp tavada öldürüyorum içine ceviz Rendelıyorum bunu da seviyor. tavaya küçük cherry domates Rendelıyorum üzerine çay ucu kadar tereyağı ekliyorum 3 tane taze nane doğruyorum üzerine iki tanede badem Rendeliyorum altını açıyorum bi iki çeviriyorum ama domatesin suyunun kalması gerek üzerine Rendelenmıs kaşar ekliyorum eriyor ve üzerine hemen parçaladıgim ekmek parçalarının atıp altını kapatıyorum iyice harmanliyorum hem
domatesin suyunu hem kaşarlari emmis oluyor ekmek süper bi lezzet oluyor bunu severek yiyor . şu an aklıma da başka bi şey gelmiyor canım

maşallah canım bu konuda en tembel benim bebek çıktı sanırım:) Oysaki konuşmaya çok hevesli görünüyor hep de bi şeyler anlatıyor ama kelime yok henüz:) yoğurdu süzme yoğurt yap suz canım labne gibi oluyor . Ben havuç rendeleyip az suyunu alıyorum tavada üzerine yoğurt ekliyorum kahvaltıda seviyor. ya da ispanagi küçük küçük doğrayıp tavada öldürüyorum içine ceviz Rendelıyorum bunu da seviyor. tavaya küçük cherry domates Rendelıyorum üzerine çay ucu kadar tereyağı ekliyorum 3 tane taze nane doğruyorum üzerine iki tanede badem Rendeliyorum altını açıyorum bi iki çeviriyorum ama domatesin suyunun kalması gerek üzerine Rendelenmıs kaşar ekliyorum eriyor ve üzerine hemen parçaladıgim ekmek parçalarının atıp altını kapatıyorum iyice harmanliyorum hem
domatesin suyunu hem kaşarlari emmis oluyor ekmek süper bi lezzet oluyor bunu severek yiyor . şu an aklıma da başka bi şey gelmiyor canım
Havuc ve domates alerji yapiyo canim... ben telefondan baba dede diyen bebekleri izletmistim ogluma onlarin agiz hareketlerini taklit etmeye basladi ses cikarmadan sonradan soylemeyr basladi aah buyuyuceklerde bulbul gibi sakiycaklar biraz sus yavrum hadi dicez simdi agizlarinin icine bakiyoz :)

Kizlar konuyla alakasiz ama sizlere bisey sormakistiyorum dun esimin telefonuna baktim faceye girdim arkadaslar bolumunde diger arkadaslarda bir suru kiz ismi gordum biride eski kiz arkadasi telefonunuzda kayitli xx kisi mesenger da diye yeminler etti kayitli deyil diye watsaptan kisilerdeki butun isimlerin resimlerine baktim yok en sik kullanilanlarda bi kizin ismi de vardi cok eskiden seni tanimadan konusyodum dedi onun ustundeki isme baktim 2013 de konusulmus ta dogrumudur ya?ve telefonda kayitli olmayan kisiler diger arkadaslarda cikarmi

Havuc ve domates alerji yapiyo canim... ben telefondan baba dede diyen bebekleri izletmistim ogluma onlarin agiz hareketlerini taklit etmeye basladi ses cikarmadan sonradan soylemeyr basladi aah buyuyuceklerde bulbul gibi sakiycaklar biraz sus yavrum hadi dicez simdi agizlarinin icine bakiyoz :)
anladım canım. salatalık ve kabak alerji yapmıyor onlarla da yapabilirsin. domates kullanmadan yap canım onu . şu anda da susmuyor ki bi şeyler anlatıyo söylüyor :) bizim ağız haraketlerini çok dikkatli izliyor aslında

anladım canım. salatalık ve kabak alerji yapmıyor onlarla da yapabilirsin. domates kullanmadan yap canım onu . şu anda da susmuyor ki bi şeyler anlatıyo söylüyor :) bizim ağız haraketlerini çok dikkatli izliyor aslında
Seninki yaris ati gibi sonradan acilacak canim belli :)ayna karsisinda sohbet edin beraber:) benimki alkis yapmaya basladi azcik ilgilenmesek basliyo alkis yapmaya bide yuzumuze bakiyo napacaklarki der gibi:)

Screenshot_20161130-104409.png

Ilacin ismi zaditen ise cok kullanmamaya bakin derim karaciger emzimlerinde artis olabiliyormus ve yan etkisi uyku bu ilacin cocugu ilac ile uyutmak cok saglikli deyil diye dusunuyorum daha cok alerjik besinlerden uzak dursaniz sanki bebek icin daha iyi gibi ama tabikide karar sizin benim oglumada verilmisti bu ilac alerjik bi yapisi var gibi demisti doktor arastirmistim hic kullanmadim hatta okuyunca ama tabiki karar sizin
Evet o ilaç. Ama bebeğim kilo almıyor. Almadığı için bazı sorunlarımiz devam ediyor.
Besinlerinde alerjik gıdalara dikkat ediyorum. İnek sütü alerjisi var .
Her ilacın zararı var tabii. Uzun sure kullanmıyorum. 15 gün boyunca kullanıyorum. 1 -1/5 ay kullanmıyorum.
Ayrıca uyutmak için ilaç verilmesini bende tasvip etmiyorum. Ben istah açması kismindayim bizim istahimizi açtı. Acmasaydi kullanmazdım.
Tesekkur ederim ayrıca :)

Kizlar konuyla alakasiz ama sizlere bisey sormakistiyorum dun esimin telefonuna baktim faceye girdim arkadaslar bolumunde diger arkadaslarda bir suru kiz ismi gordum biride eski kiz arkadasi telefonunuzda kayitli xx kisi mesenger da diye yeminler etti kayitli deyil diye watsaptan kisilerdeki butun isimlerin resimlerine baktim yok en sik kullanilanlarda bi kizin ismi de vardi cok eskiden seni tanimadan konusyodum dedi onun ustundeki isme baktim 2013 de konusulmus ta dogrumudur ya?ve telefonda kayitli olmayan kisiler diger arkadaslarda cikarmi
Ufff :( huzur vermiyorlar bu adamlar...
Bilgim yok ki facede nasıl olur ..
2o13 yazıyorsa doğrudur canım ya. Sen bulandırma aklını.
Ama neden bir suru kız ismi varki :(
Esinle otur konuş ikna etsin seni.
Üzme kendini. Senden bebeğinden değerli değil hiçbirşey.

Seninki yaris ati gibi sonradan acilacak canim belli :)ayna karsisinda sohbet edin beraber:) benimki alkis yapmaya basladi azcik ilgilenmesek basliyo alkis yapmaya bide yuzumuze bakiyo napacaklarki der gibi:)
herhalde bilmiyorum ki:) bayagi ayna ile hasır neşiriz aslında canım Sağol fikrin için. benimki yapıyor uzun süredir alkışı çok sevimli görünüyorlar di mi alkış yaparken:) evet çocuklar ne tepki verecegimıze çok dikkat ediyorlar .allahım bize bağışlasin . ya çok hasır neşir değilim face ile ama bildiğim kadarı ile öncedende kime Bakilmis ise hepsi görünüyor silinmiyor sanırım

Ufff :KK43: huzur vermiyorlar bu adamlar...
Bilgim yok ki facede nasıl olur ..
2o13 yazıyorsa doğrudur canım ya. Sen bulandırma aklını.
Ama neden bir suru kız ismi varki :KK43:
Esinle otur konuş ikna etsin seni.
Üzme kendini. Senden bebeğinden değerli değil hiçbirşey.
Cok yemin etti cocugun ustunede yemin etyi hatta ben israrla telefonunda kayitli olmassa burda cikmaz dedim telefonu firtaltti niye inanmiyosun cocugumun ustune yemin etti kim ondan kiymetli olabilir cocugumu yalan yere yemine katayim bise yapsam zoruma gitmez ben salakmiyim evde karim cocugum varken baskasinda ne arayim senle ugrasamiyom ben falan dedi inandim aslinda bakarsan ama suphe iste yaa gorunce cok kotu oldum bide kiz biz evlenmeden once cok ugrasti esimin is yerine gitti kac sefer telefonla sacma dapan seylerden bahane edip aradi o zaman esim bana dedi eski kiz arkadasim ariyo boyle boyle sana yansitmadan engellemeye calistim anlamiyo dedi telefonu evde birakti ben actim esimle konusurken aradi soyle boyle diye kiz esimin is yerine gitti aradim kiz arkadasinmis acti telefonu falan dedi bende duyuyorum esimde dedi senin yuzunden ben kiz arkadasimla kavga ediyorum arama dedim sana dedi oda diyo aman sana cokmu merakliyim ben be bide evli cocugu var ya ! bilmiyorum inanmak istiyorum ama o zaman telde niye yazsin telefonunda kayitli kisi diye anlamiyorum

herhalde bilmiyorum ki:) bayagi ayna ile hasır neşiriz aslında canım Sağol fikrin için. benimki yapıyor uzun süredir alkışı çok sevimli görünüyorlar di mi alkış yaparken:) evet çocuklar ne tepki verecegimıze çok dikkat ediyorlar .allahım bize bağışlasin . ya çok hasır neşir değilim face ile ama bildiğim kadarı ile öncedende kime Bakilmis ise hepsi görünüyor silinmiyor sanırım
Cok tatli oluyolar ya Allahim uzun mutlu omurler versin can yavrularimiza...

Dogru olabilir canim. mesela benim telefonumda face uygulamsi yukluydu ama esimin facesini kullaniyordum o zaman. sonra uygulamayi silmeme ragmen hala instagramda ya da swarmda face arkadasin su simdi instagramda falan diye bildirim geliyor. face de hareketler dokumunden bakabilirsin onlara hala bakiyor mu bakmiyor mu

Back