2016 Şubat Anneleri

Canım cok efor sarfettırmeye bak o zaman ıllakı uykusu gelır. Benımkı de ıkı kez uyuyor bırı 45 dakıka suruyor bırı 1 saat. Gece de toplam 12-13 saat uyuyor yanı toplamda 14-15 saat felan oluyor
Ay canım öyle yoruyorumki anlatamam hem abide yoruyor oynuyor onunla. Ama uyumuyordu. Taki bugün abi evde degilken uyutana kadar. Maşallah 2 saat uyudu ya.. mikrop demekki abinin sesini duydukça uyumıyormuş. Neyseki okulların açılmasına az kaldı. Düzene girer inş.
Allaha şükür gece uykusu iyi.

7. Ay kontrolüne erken gittik bugun. Kilo alımı çok azaldi. Doğum kilosu iyi olduğu için kiloyu cok takmiyordum. Boy iki ayda 1 cm ancak uzamış. Ya yanlış ölçüyor. Bilemedim artık. Kan tahlili yaptırdım. Kan grubunu öğrendik. Demir biraZ az çıktı .ilaç vermiyordum az az destekle ilaçla dedi. 5_6 damla ver dedi. Bu ilacı nasıl kullaniyroduk.

tatlım ben bebeğime süt sağıp bırakıyorum bugün ise başladım. buzluga attığım sütleri bu sabah dolap kısmına kaldırdik çözüldüler. ama kullanmadik yarına ya da diğer güne kullanilir mı bozulur mu yoksa bilgin var mı

Canım eğer d vitamini yani deviti diyorsan günde 3 damla veriyoruz ama vegaferonu diyorsan bebegin kgsi kadar veriliyor ama ben vermiyorum onu sadece devit veriyorum

Buzluktan çıkardığın sutu fazla bekletme bence canm. Cunku ilk gun bile tadi degisiyor ki bekletince bozulabilir.

Canım sütü çözdürdükten sonra ne olursa olsun fazla bekletmemek en iyisi annesütü diğer sütler kadar dayanmaz. Bozulduğunu tadından kokusundan anlarsın.
İşe giderken sabahtan yada geceden günlük taze sagsan daha iyi olur

tamam canım çok sağol.

Herkese merhabalar

Çorba yaparken kıymayı nasıl koyuyorsunuz? Kavuruyormusunuz? Ben marketten 3 kez cekılmıs kıyma aldım ama corbanın ıcındekı kıymaları benım bebıs agzında bekletıp bırden cıkardı. Tanecıklerını yıyemedı yani, normalde tanelı yıyor peynır vs ama kıymayı yemedi. Sebze puresı yaptıgımda kıyma koyuyorsam tel suzgecten gecırdıgım ıcın yıyebılıyordu ama corbada nasıl yapmalıyım. Bır de tavuk verıyormusunuz? Organık tavuk alıcam ama onu da nasıl verıcegımı bılemedım.

Kiyma icin erken deilmi bilmrm biz ancak 7 ayi doldurduk

henüz kıyma vermedim canım ama bu ay başlayacam bende 3 kez çekilmeli diye biliyorum. tavuk için erken canım şimdiden verilmez dedi Dr 9.ayı beklemek gerekiyor

henüz kıyma vermedim canım ama bu ay başlayacam bende 3 kez çekilmeli diye biliyorum. tavuk için erken canım şimdiden verilmez dedi Dr 9.ayı beklemek gerekiyor

Kimi doktorda verin dio ben ayda bikere tavuk çorbası vermeyi düşünüyorum ki bugün ilk kez verdim bayildi :)

Bizim doktor kıymaya ve tavuğa başlattı canım 13 ağustostan beri yiyor alerjik bi durum olmadı bende devam ediyorum vermeye kan damlasınıda kullanmadığım için et tüketimi önemli dedi doktorumuz ben kıymayı 2kez çektirdim ceviz büyüklüğünde koparıp ezdim ince silindir gibi oldu o haliyle buzlukta çözdürürken direk çıkarıp tencereye atıyorum üzerine yarım ç.b su ile çözdürüyorum doktor bu şekilde anlattı en az bakteri üreyen hali bu şekilmiş hiç kavurmadım kıymayı şuan için kavurmalı bisey yapmıyoruz dedi kıyma iyice pişince üzerine mevsim sebzelerini atıyorum ve pişiriyorum haftada iki gün bulgur yada pirinç ekliyorum birer t.k kadar sonra blendardan geçiriyorum sadece kıymalı yaptığımda blendar kullanıyorum yoksa benm kızımda yemiyor tavuğa gelince bir butu yine kıyma gibi çözdürüyorum sonra su katıp haşlıyorum bazen şehriyeli tavuk çorba bazende sebzeli pirinçli tavuk çorba yapıyorum butun kenarından alıp elimde didikliyorum çorbanın içinde o şekilde yiyor ve her çorbasına püresine mutlaka zeytinyağı katıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…