2016 Ocak Şubat İkiz Anneleri

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• Kız - Kız

OY: 19 31,7%
  • Erkek - Erkek

OY: 21 35,0%
  • Kız - Erkek

OY: 20 33,3%

• Ankete Katılan
    60
  • Anket Kapalı .
Emzik alistirmaya calisiyorum kizlar. Sizde durumlar nasil. Uyumadiklari siralarda yatmayi sevmiyorlar surekli agliyorlar. O yuzden emzige alistiemaya calisoyorum ama ikiside emzigi almadi ne yapacagim bilmiyorum oglan hem gazli hem cok agliyor. Evin orda bir kres var. Dun gece mahvoldum sabah olsun da goturuyum krese birakip geleyim dedim o derece :)

İyi günler kızlar bişey soeabilirmiym bende ikiz bekliyorum da ikiz bebişlerle dışarı çıkmak falan nasıl oluyor yeni doğanlara göre bebek arabası varmı iki bebek taşımak çokmu zor oluyor birde ikisi de sizin odanızdamı yoksa kendi odalarında mı uyutuyorsunz biri uyanınca diğeride uyanıyormu

Gecmis olsun canim. Benimkilerde kusuyorlar iki haftadir. Bu donemlerde olabiliyormus o yuzden ben kafaya takmadim. İlkinde hortumdan fiskirir gibi agzindan burnundan oyle bir fiskirdi ki ne kasar korkt anlatamam. Bebek reflusunden olabilirmis. Besledikten sonra hemen yatirmayip gaz cikarir pozisyonda dik olarak biraz uzun sure bekletmek gerekiyor. Cok da yapacak bisey yokmus kusan bebege. Yan yatirmaya dikkat et kusmuk bogazina kacmasin aman. Gece daha cok dikkat etmelisin. İsimiz zor kizlar :)

ya evet reflu olabilir dediler reflu yatagımız zaten vardı. emziriyorum sonra pat kusuyor özellikle kızım sinirim bozuluyor. Zaten gazları var bir de üstüne bu kusmaları kendimi yetersiz hissettiriyor.

Emzik alistirmaya calisiyorum kizlar. Sizde durumlar nasil. Uyumadiklari siralarda yatmayi sevmiyorlar surekli agliyorlar. O yuzden emzige alistiemaya calisoyorum ama ikiside emzigi almadi ne yapacagim bilmiyorum oglan hem gazli hem cok agliyor. Evin orda bir kres var. Dun gece mahvoldum sabah olsun da goturuyum krese birakip geleyim dedim o derece :)

hahaha ben de zaman zaman hastaneye geri götürsem mi diyorum :)

emziği bizimkiler de tutmuyor. Sürekli elimle tutmak zorundayım. Cogu zaman da istemeyip atıyorlar.

Kızlar benşm bebeklerim kusuyo sürekli :KK43: besliyorum 15-20 dkdik tutuyoruz ama kusuyorlar. Az da degil baya fazla. Laktazim verdi dr ama o da ile yaramadı. Napıcam bilmiyorum. Kendimi cok yetersiz hissediyorum zaten uykusuzum üstüne bir de bu cok kotu

Cnm bnm oglum da kusuyordu doktora gittim sordugu ilk sey mamayi nasıl hazirliyorsun dedi ben mamayi koyuyorum üzerine suyu koyup karistiriyorum dedim daha cumlemin basinda iste burda hata yapıyorsun dedi once suyu koy sonra üzerine mamayi koyup karistir senin yaptigin gibi oldugunda yogun olur ve onlarin kucuk ve hassas mideleri kaldiramiyor ve kusuyor dedi. Belki siz mamayi dogru hazirliyorsunuzdur ama ben bilmiyordum

ya evet reflu olabilir dediler reflu yatagımız zaten vardı. emziriyorum sonra pat kusuyor özellikle kızım sinirim bozuluyor. Zaten gazları var bir de üstüne bu kusmaları kendimi yetersiz hissettiriyor.
Tek bakanlara madalya takmak lazim bence. Kardeslerim ikiz, annemle birlikte bakiyoruz annem eskiden daha zor sartlarda ben nasil bakmisim diyor. İkimizi de mahvettiler oglan iki gundur gece gunduz agliyor simdi yeni bi uyudu gormelisiniz elleri kollari kendi kendine ruyasinda biseylerle savasiyor. Evde kusulmadik yer kalmadi. Ustum basim kusmuk :) dr normal dedi o yuzden korkmuyorum aglamasinlar uyusunlar da her yere kussunlar onemli degil :KK43: bi taraftan da bakici bakiyoruz ikize bakacak bakici bulamadik :KK43: insanlarda bol keseden atiyor yok iki tane tutarsin yok iki kati para verirsin ne yapacagimi bilmiyorum :KK43:

Cnm bnm oglum da kusuyordu doktora gittim sordugu ilk sey mamayi nasıl hazirliyorsun dedi ben mamayi koyuyorum üzerine suyu koyup karistiriyorum dedim daha cumlemin basinda iste burda hata yapıyorsun dedi once suyu koy sonra üzerine mamayi koyup karistir senin yaptigin gibi oldugunda yogun olur ve onlarin kucuk ve hassas mideleri kaldiramiyor ve kusuyor dedi. Belki siz mamayi dogru hazirliyorsunuzdur ama ben bilmiyordum
Onu bana da soylediler. Mamanin sicakligi falan da com onemli ama olmuyor iste tatlim ya. Hele ortaligi yikacak gibi agladiklarinda sakin sakin mama yapamiyosun ki. Bana da dr yemeken sonraki kusma normal dedi. İhtiyaci olani tam bilemezsiniz o da surekli acikir fazla yer fazlasini kusar dedi. Ama aglayip kusuyorsa peynir gibi kesiliyorsa falan bebek reflusu olabiliyormus bir de bizimkiler gunlerini doldurmadiklarindan mide ile yemek borusu arasinda mi ne tikac gibi bisey varmis o bazi bebeklerde tam gelismediginden kusuyorlarmis. Ama dr normal dedigi icin ben takmiyorum kusmalara

Onu bana da soylediler. Mamanin sicakligi falan da com onemli ama olmuyor iste tatlim ya. Hele ortaligi yikacak gibi agladiklarinda sakin sakin mama yapamiyosun ki. Bana da dr yemeken sonraki kusma normal dedi. İhtiyaci olani tam bilemezsiniz o da surekli acikir fazla yer fazlasini kusar dedi. Ama aglayip kusuyorsa peynir gibi kesiliyorsa falan bebek reflusu olabiliyormus bir de bizimkiler gunlerini doldurmadiklarindan mide ile yemek borusu arasinda mi ne tikac gibi bisey varmis o bazi bebeklerde tam gelismediginden kusuyorlarmis. Ama dr normal dedigi icin ben takmiyorum kusmalara

e canım seninkilerde reflu varsa özel mama kullanıyor musun? Anti reflu mamaları gibi

Tek bakanlara madalya takmak lazim bence. Kardeslerim ikiz, annemle birlikte bakiyoruz annem eskiden daha zor sartlarda ben nasil bakmisim diyor. İkimizi de mahvettiler oglan iki gundur gece gunduz agliyor simdi yeni bi uyudu gormelisiniz elleri kollari kendi kendine ruyasinda biseylerle savasiyor. Evde kusulmadik yer kalmadi. Ustum basim kusmuk :) dr normal dedi o yuzden korkmuyorum aglamasinlar uyusunlar da her yere kussunlar onemli degil :KK43: bi taraftan da bakici bakiyoruz ikize bakacak bakici bulamadik :KK43: insanlarda bol keseden atiyor yok iki tane tutarsin yok iki kati para verirsin ne yapacagimi bilmiyorum :KK43:

cok iyi anlıyorum seni aynı durumdayım suan :) o bakıcı olayı var ya ben süründüm 2 hafta bakıcı bulucan diye. Hiçbiri beş para etmez. Daha önce ikiz bakmıs deneyimli türkler 4500 lira istiyorlar haspamlar yabancılar da 1200 dolardan asagı istemiyorlar. Komik olan hiçbirisi ikisine birden bakamıyor bu paralarını nerelerine istiyorlar. Bir de benim deneyimlerime göre yası 35-36'yı geçmeyecek bu kadınların. Yoksa gece kalkıp ayakta duramıyorlar. Soyle bir sistem varmıs bazı insalar yapıyormus 2 kadın tutuyorlar 600'şer dolar biri gündüz geliyor sonra aksam gidiyor digeri de aksam gelip gece nöbette kalıyor sonra sabah gidiyor. Biz biara hemsire ile baktık bakıcı yokken o da rahattı.

Emziği değiştirmeyi denedim mi Can'ım. Benim ikizlerim 24 günlük oldu. Biri 2 gün solunum desteği aldı. Ona yoğunbakımda alıştırmışlardı emİği biberonu emme refleksi çok iyi maşallah. Diğerine de hemen hastanede verdik. O da aldı. Yeğenim 2 aylık almıyordu emziği değiştirdiler almaya başladı şimdi şimdi.
Emzik kurtarıcımız bizim

arkadaslar merhaba doktorun verdıgı klomenı ben bugun kullanmaya basladım ama adamın kullan dedıgı tarıh ben unuttum onu ya bsy olurmıkı

Emziği değiştirmeyi denedim mi Can'ım. Benim ikizlerim 24 günlük oldu. Biri 2 gün solunum desteği aldı. Ona yoğunbakımda alıştırmışlardı emİği biberonu emme refleksi çok iyi maşallah. Diğerine de hemen hastanede verdik. O da aldı. Yeğenim 2 aylık almıyordu emziği değiştirdiler almaya başladı şimdi şimdi.
Emzik kurtarıcımız bizim
Ugrasip duruyorum cesit cesit emzik denedim yok almiyorlar. Kiz sadece bi tane nuk kaucugu aldi ama hemen atiyor onu da. Oglan hic almiyor. Avent smoothie diye bir emzik varmis kullanan var mi, onu deniycem bakalim

Hosgeldın gaz sancısı.... Nurse hurvey, sub sımplex, rezene, papatya çayları,acı badem yağı, muskat hepsı alındı kullanıldı. Arabayla saat kaç olursa olsun tur atılıyor. Ama yok gıtmıyor bu agrı... Ben de ıkı tane bırden sancılı Bebek'le delırme noktasındayım. Allah hepimize kolaylık versın.

Hosgeldın gaz sancısı.... Nurse hurvey, sub sımplex, rezene, papatya çayları,acı badem yağı, muskat hepsı alındı kullanıldı. Arabayla saat kaç olursa olsun tur atılıyor. Ama yok gıtmıyor bu agrı... Ben de ıkı tane bırden sancılı Bebek'le delırme noktasındayım. Allah hepimize kolaylık versın.
Allah yardimcin olsun canim. Bende her gordugum anne olmus kadindan gaz sancisi tavsiyesi istiyirum. Kac tane cocuk doktoruna soylediysem hepsi ayni seyleri soyluyor. Tum bunlari bende denedim ama bunlardan haric biz yeni birde biogaia diye bisey aldik. Gunde bir kere kullanmak gerekiyor.

Mama ne kullanıyorsunuz kizlar ben aptamil kullanıyorum similac gold denedim bikere evde kriz çıktı hic okadar aralıksız ve çok ağlamamışlardı beğenmediler yada doyurmadı eşim aptamik aldı yaptık verdik sakinleştiler. Buarada hala doğumdan sonra kanamam bitmedi en sonunda haftasonu kürtaj oldm inşallah bundan sonra duzelicem biran önce toparlayıp spora baslamak istiyorum siz ne durumdasınız kilolarla

Mama ne kullanıyorsunuz kizlar ben aptamil kullanıyorum similac gold denedim bikere evde kriz çıktı hic okadar aralıksız ve çok ağlamamışlardı beğenmediler yada doyurmadı eşim aptamik aldı yaptık verdik sakinleştiler. Buarada hala doğumdan sonra kanamam bitmedi en sonunda haftasonu kürtaj oldm inşallah bundan sonra duzelicem biran önce toparlayıp spora baslamak istiyorum siz ne durumdasınız kilolarla

Biz evolvia kullanıyorum doktor aptamil gaz yapiyor diye onermedi ya evolvia ya da sma yi alin dedi hastanede hemsireler aptamil veriyordu ilk gunler kizim aptamili kesinlikle yemedi evolvi ya yi

Biz evolvia kullanıyoruz doktor aptamil gaz yapiyor diye onermedi ya evolvia ya da sma yi alin dedi hastanede hemsireler aptamil veriyordu ilk gunler kizim aptamili kesinlikle yemedi evolviya yi yiyor . Ben 84 tüm doguma girerken ciktigimda eve gelip tartildim 74 olmusum doğum yapali 22 gun oldu simdi 71 im cocuklari biraz düzene sokayim hemen spora gitcem hamilelikten önce 61 dim 10 kilo var verecegim su an hicbir elbiseme giremiyorum cok cnm sıkılıyor

Slm kızlar..kırkı çıkanlar ne durumdasiniz?kanamanız hala devam ediyor mu?bebeklerin durumu nasıl,gaz sancıları falan düzeldimi? Biz bugün 35 günlüğüz..hiç durmuyolar sancidan ve hala da emmiyolar günde bir iki kez ancak..mama olarak gaz yapmayan aptamil comformil kullanıyoruz ve bütün gaz ilaçlarını da..şu an umudum kırkımızın çıkmasıyla birazcık olsun düzelmemiz.. Bende 83 kiloyla doğuma girdim şu an 63 kiloyum. Hamile kalmadan önce 61 dim..

X