Kabızlık, gaz sorunu, uykusuzluk gibi sorunlara iyi gelen ıhlamur, mükemmel bir yatıştırıcıdır. Gelelim bunca güzel özelliğiyle ıhlamurun bebeklerimize ve çocuklarımıza nasıl faydalı olabileceğine…
Ihlamur, tedavi edici özellikleriyle en faydalı bitkilerden biridir. Hazımsızlık, kabızlık, uykusuzluk gibi rahatsızlıklara karşı tedavi edici olmasıyla beraber, ıhlamurun bir de yatıştırıcı özelliği vardır. Gelelim bunca güzel özelliğiyle ıhlamurun bebeklerimize ve çocuklarımıza nasıl faydalı olabileceğine…
Bebekler ve çocuklar büyürken zaman zaman gaz sorunu yaşayabilir. Ihlamur, sindirim sistemini çok iyi çalıştırır, dolayısıyla gaz çıkarmayı da kolaylaştırır. Bu durumda püf noktası, ıhlamurdan nasıl faydalanılacağını bilmekte… Bebekler için ıhlamur hazırlarken yapraklar kullanılmamalı, ıhlamurun yalnızca çiçekleri kullanılmalıdır. Alacağınız bir tutam ıhlamur çiçeğini bir fincanda, üzerine kaynar su ekleyip 10 dakika demleyin. Sonrasında bebeğinizin içebileceği ılıklığa ulaşmış ıhlamur çayından bebeğinize en fazla üç çay kaşığı verebilirsiniz.
Ihlamur muhteşem bir sakinleştirici ve rahatlatıcıdır. Bebeğinize vereceğiniz ıhlamur çayı ile huysuzlandığı günlerde, rahatlamasını ve sakin bir uykuya kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
Hepimizin bildiği üzere, ıhlamur soğuk algınlığına da bire birdir. Altı aydan büyük ve anne sütü almayan bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirmek için soğuk kış aylarında ıhlamur içirerek, bebeğinizi soğuk algınlığına karşı koruyabilirsiniz.
Ihlamurun faydalarından yararlanırken kullanılan miktara dikkat etmelisiniz, özellikle söz konusu bebek ve çocuklarsa… Altı aydan ufak bebeklere günde en fazla üç defa, üçer çay kaşığı verilebilir. Altı ay ve üzeri bebeklerde ufak bir çay bardağı kadar ıhlamur çayı kullanılabilir.
IHLAMURUN KANSIZLIK YAPMA GİBİ BİR DURUMU YOKTUR VE HER GÜN VERİLEBİLİR.
BEN KIZIMA 6. AYDAN İTİBAREN ANNE SÜTÜ ALMADIĞI İÇİN KAHVALTISININ YANINDA İÇECEK OLARAK VERİYORUM VE ÇOK ŞÜKÜR AKSİ BİR DURUM YAŞAMADIM.