2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    333
Kızlar birde yürüme konusu açılmış hiç merak etmeyin biranda yürüyüveriyorlar, benim kız aceleci çıktı 10,5 aylık yürüdü hiç istemediğim halde
çünkü erken yürüyen bebeklerin bacaklarında eğrilikler oluyor bizimkinin de baya parantez ayaklarını da içe doğru basıyor.
Ortopedi doktoruna götürdük bu yaşlarda olabilir 2 yaşına kadar düzelmesini bekleriz dedi. Netten araştırdığım kadarıyla da 2 yaşına kadar düzelir diyor.
Ama benim içim bir türlü rahatlamıyor etraftaki bebeklerin bacaklarına bakıyorum yok yani bizimkinin yanında hepsinin düzgün bacakları hiç kızım gibi olan görmedim.
Sizin bebişlerde durum ne var mı bizim gibi parantez bacak?
Benimki daha yürümedi ayın 11 de 14 aylık olacak birde boyu kısa bebekler biraz daha erken yürüyor uzun olanlar belini zor tutuyor diye biliyorum

Benimki daha yürümedi ayın 11 de 14 aylık olacak birde boyu kısa bebekler biraz daha erken yürüyor uzun olanlar belini zor tutuyor diye biliyorum
Onu hiç duymadım ama bebimki uzun boyu %90 persentilde hep ama kilosu yok benimkinin de kilo %30 larda. Kiloyla alakalı duymuştum hani kilolu bebekler daha geç yürür diye ama boyu duymadım hiç.
Hiç dert etmeyin geç yürüyor diye ki henüz geç de değil tam zamanı yürümek için erken yürüyünce bahsettiğim sıkıntılar oluyor

Kızlar, bizde araç yok ama yakında alma planımız var Allah izin verirse. Araç olmadığı için oto koltuğu ile de ilgili bir fikrim yok.

Siz neler kullanıyorsunuz, araştırırken nelere dikkat etmem lazım?
Biz britax römer aldık. İsofixli almak önemli ve adac puanı önemli. ( düşük 2,5 ve altı olması önemli) Bu ikisine yoğunlaşmıştım. Bu arada 360 derece dönenlerden aldık. Arabada bişeyler yedirirken döndürme vs iyi oluyor.

Kızlar, bizde araç yok ama yakında alma planımız var Allah izin verirse. Araç olmadığı için oto koltuğu ile de ilgili bir fikrim yok.

Adac testi en önemlisi kuzum. Ben de britax romer kullanıyorum. Kilo aralığına dikkat et. Ben 9-36 kg için olanı aldım advansafix iv r modeli. Muhtemelen tek oto koltuğuyla büyütürüm cocuğu Allah izin verirse. 9-18 kg aralığı için falan olanlar da var mesela ama 36 olan daha uzun ömürlü olur misal

Kızlar birde yürüme konusu açılmış hiç merak etmeyin biranda yürüyüveriyorlar, benim kız aceleci çıktı 10,5 aylık yürüdü hiç istemediğim halde
çünkü erken yürüyen bebeklerin bacaklarında eğrilikler oluyor bizimkinin de baya parantez ayaklarını da içe doğru basıyor.
Ortopedi doktoruna götürdük bu yaşlarda olabilir 2 yaşına kadar düzelmesini bekleriz dedi. Netten araştırdığım kadarıyla da 2 yaşına kadar düzelir diyor.
Ama benim içim bir türlü rahatlamıyor etraftaki bebeklerin bacaklarına bakıyorum yok yani bizimkinin yanında hepsinin düzgün bacakları hiç kızım gibi olan görmedim.
Sizin bebişlerde durum ne var mı bizim gibi parantez bacak?
Benim oğlum da 10,5 aylık yürüdü ve bacakları bazen dediğiniz gibi. Ama bana her şey normal geliyor. Hiç bunun sorun olduğunu düşünmedim. Şimdi siz söyleyince farkettim. Bişey olsa doktor söylerdi diye düşünüyorum.

İlk doğan bebeği olan arkadaş artık girmiyor. Haberimiz yok o yüzden.

Bizede britax römer önermişlerdi çok araştırmamıştım eşim sonra kendi araştırınca iyi olduğunu söyledi bizde arabaya iki oto koltuğu koyuyoruz ne zamana kadar oto koltuğu kullanılıyor ikizler olunca eşim harici hep bi kişide yanımızda oluyor biz aracı yedi kişilik araçla değiştik ikizler doğunca ama bu sefer bagaj sıkıntımız oluyo

Benim oğlum da 10,5 aylık yürüdü ve bacakları bazen dediğiniz gibi. Ama bana her şey normal geliyor. Hiç bunun sorun olduğunu düşünmedim. Şimdi siz söyleyince farkettim. Bişey olsa doktor söylerdi diye düşünüyorum.

İlk doğan bebeği olan arkadaş artık girmiyor. Haberimiz yok o yüzden.
Bizim çocuk doktorumuzda fark etti 18. Aya kadar takip edelim olmadı bir ortopedi görsün dedi. Biz bekleyemeyip hemen gittik bu yaşlarda normal dedi ama benim gözüme çok batıyor çok bariz çünkü bizdeki

Çok çok çok teşekkür ederim arkadaşlar, tek tek yazmışsınız. 🥲 Hepicigini bir bir inceleyeceğim ama bir şey daha sorayım. Uzun yolda nasılsın uyuyor bebeler böyle oturur pozisyonda mı?🫠
Oto koltuğumuz çok eski bir marka oyüzden yazmadım ben özelliksiz güzel ama biraz başı önde gibi duruyor eğer oturtabilirsek uyuyor o şekilde ama oturtamadık sık kullanmadığımuz için beş il gezdk saatlerce yoldaydık hep kucaktaydı

Çok çok çok teşekkür ederim arkadaşlar, tek tek yazmışsınız. 🥲 Hepicigini bir bir inceleyeceğim ama bir şey daha sorayım. Uzun yolda nasılsın uyuyor bebeler böyle oturur pozisyonda mı?🫠
Britaxın kafa yanı bariyerleri sıkı. Kafası düşmüyor. Uyuyor benimki yollarda… hatta geçenlerde eşim ya böyle cocuk belki rahat etmiyordur dedi kafa kısmını yukarı kaldırdı. Baktım minik uyurken kafası düşüyor. Yok dedim böyle olmadı. Tekrar indir aşağıya. O çok güzel kafayı tutuyor cunku düşmüyor. Rahat ediyor öyle cocuk. Uzun yolda uyuyup uykusunu aldıysa bir sıkılıp çıkmak istiyor. O zaman da telefon koyuyorum ben onundeki koştuğun kafa kısmının arkasına. Dokunamıyor da. İzliyor ordan. Öyle zapt ediyorum. Çıkarmıyorum hiç yerinden

Biz maxi cosi kullanıyoruz. 360 döner ve bebeği arabadan alacağın zaman hafif dışarı çıkıyor rahat oluyor. İlk zamanlar arkası dönük kullanıyorsun ben birde ayna aldım kızımla tek giderken dikiz aynasından görüyorum onu o da beni. Oto koltuğunu güvenilir marka alıp aynayı mutlaka al 😁daha uyguna ayna da var.

Umarım arabanızı kazasız belasız güzel günlerde kullanırsınız 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

MaxiCosi Mica Pro Eco ISize İsofix'Li 360 Dönebilir Yatabilir 018 Kg Bebek Oto Koltuğu Authentic Grey
Gezenbebe Arka Koltuk Bebek Aynası

Bebek görüş aynaları temuda 90 küsür. Alanınız var mı ordan ? O beni bir dürtmüyor değil 😄

Eklentiler

• IMG_3336.png
    IMG_3336.png
    457,3 KB · Görüntüleme: 22
Bebeği hala konuşmayan var mı
15 aylık olacak bu ay bitince hala anne baba yok gol den başka bişey demiyor nerdeyse

15 aylık olacak bu ay bitince hala anne baba yok gol den başka bişey demiyor nerdeyse
Nerdeyse dediğin için diyorum canım bu ayda 3-5 kelime yeterli örnek veriyorum anne baba demez ama mama der hayvan sesi çıkarır gibi. Hayvan seslerinide kelime sayıyoruz diye okumuştum bir yerde.

Nerdeyse dediğin için diyorum canım bu ayda 3-5 kelime yeterli örnek veriyorum anne baba demez ama mama der hayvan sesi çıkarır gibi. Hayvan seslerinide kelime sayıyoruz diye okumuştum bir yerde.
Konuşur çok endişe etmiyorum erkek bebek diye gecikiyor ama derdini anlatabilse keşke yavaş yavaş başlasa ne yaptıysam baba dediremedim

Konuşur çok endişe etmiyorum erkek bebek diye gecikiyor ama derdini anlatabilse keşke yavaş yavaş başlasa ne yaptıysam baba dediremedim
bazen canları istemiyor benim oğlanda babayı çok geç söyledi ihtiyaç duymadığından nasılsa anası her şeyi hallediyor diyorum bende :) az kaldı 2-3 aya çok güzel anlatacaklar dertlerini 🙏🥰

Acelya surekli yuzune bakarak gunluk 20-30 kere dudak hareketlerini gorsun annne anne anne bunu yaptin uc bes gun yap demeye baslayacaktir sonra surekli ayni fiili kullan gell gidelim gell su ic gel zipla vs bastirarak soyle boyle boyle ogreniyor. Ha bunlari ogrendikten sonra cani ne istiyorsa onu soyluyor. Dede vs demiyor mu

Ayni canim 1 ay önce neyse hala ayni.degisik bir kelimesi yok.anne demedi,gecen ay ba ba diyip duruyordu hala der arada.gak diyor benimki,bizim.burda karga cok 🤣

Acelya surekli yuzune bakarak gunluk 20-30 kere dudak hareketlerini gorsun annne anne anne bunu yaptin uc bes gun yap demeye baslayacaktir sonra surekli ayni fiili kullan gell gidelim gell su ic gel zipla vs bastirarak soyle boyle boyle ogreniyor. Ha bunlari ogrendikten sonra cani ne istiyorsa onu soyluyor. Dede vs demiyor mu
Demiyor baba ya üç ay çalıştık her dakika baba geldi baba gitti baba şöyle böyle bu baba bir gün babası maç açtı gol oldu başladı gol demeye hala maç top görünce gol diyor gol demek de kolay değilki 😁

Back