O kadar doğrusun ki. Bir kere instamomlar her şeyi muhteşem yapmıyor. Bildiğin ördek sendromu bu. Ördek sendromu nedir; "istedikleri duyguları, başarıları zahmetsizce elde etmiş gibi gösterme durumuna “ördek sendromu” deniliyor. Günümüzde sosyal medya kullanan kişilerin sadece güzel, başarılı ve mutlu “anları”nı sosyal medya üzerinden paylaşmakta olmaları nedeniyle eleştiriler yapılmaktadır." Ördekler su üzerinde zahmetsizce süzülse de suyun altında ayakları fıtı fıtı sürekli hareket ediyor.
O instamomların arka planında bize göstermedikleri yardımcıları var, geçirdikleri sinir krizleri, ağlamalar var. Bir kaçı ile ortak tanıdıklarımız oldukları için hakimim bir kısmına. Kendi mesleğim gereği bir çok insanla karşılaşıyorum. Sosyal medyada mutlu, mesut foto paylaşan bir çift yarın bir gün boşanmak için kapımı çalıyor.
Ben her gün yetersizlik hissediyorum, sonra silkelenip kendime geliyorum. Bir yandan ofisimi ayakta tutmaya çalışırken bir yandan kızımı büyütüyorum. Yeteri kadar zaman ayıramadım diyorum, vicdan yapıyorum. Sonra diyorumki elimden gelen bu. Onun geleceği için çalışıyorum, mutlu bir çocuk mu evet (şu aralar asabi şirin olsa da) yeter diyorum o zaman.
Yani kızlar hepimiz mükemmel anneleriz, başımızdaki hunilere rağmen. Ara ara değiştirelim hunilerimizi, kimi gün pembe, kimi gün yeşil takalım, hepimiz delirince sırıtmayız arada. Bu forum, sizler bana yalnız olmadığımı hissettiriyorsunuz. Teşekkürler...