- 23 Mayıs 2012
- 613
- 577
- 103
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #63.841
Ay kızlar delirmek üzereyim esimin yüksek lisans için okula gitmesi nedeniyle birkaç aydır kavalidemlerde kalıyoruz. Hafta sonu için esimin teyzesi ve dayisi geldi rizeden.. Ben kızımı 20:30 21:30arası uyuturum rutine alıştırmak için. Cuma akşamı yeni geldiler diye 22:45'e kadar çocuğu uyumadım ayıp olmasın diye. Dün akşam yine saat 23 e kadar bekledim uykusu var yavrumun pek ağlamaz biri ilgilenirse oynamaya devam eder. ee ben uyutayim artik geç oldu dedim ki kayınvalide ne dese begenirsiniz ''aglamiyoki oynuyor işte çocuk uykusuzluktan aglayana kadar dursun görsünler'' iyi dursun bari dedim ne diyeyim o kadar insanın içinde. Bana yine bi surat bi surat. Gece 01:00 de uyuttum kızımı ağlaya ağlaya altını zor bezledim. Ben aylardır uykusu olsada olmasa da uyku rutini oluşturmak icin kendimde 21:00 da yattim.milletin keyfi olacak diye aylardır verdiğim emeğim boşa gitti. Hatta bizim yanımızda koltukta uyusun yatağına yatırma uyuyrkende seyredelim dediler ya. Kuzum geç uyuduğu icin 6 da kalktı uykusunu alamadı huysuz bende mecbur erken uyandım kafayı yicem valla.
Ben mümkün değil padişahı gelse saatinde uyuturum kızımı kimseyi bekletmem canım baştan taviz vermeseydin keşke..hatta bir kere memleketten kv ler geldi saat 11 buçuk gibi tabi kızım uyuyor ben de geçtim yemek ısıtıyorum ay bi baktım hepsi kızımın yanına doluşmuş uyandırmışlar cinlendim resmen! Kızımı kucağıma alıp onları odadan nasıl kovdum hatırlamıyorum bileAy kızlar delirmek üzereyim esimin yüksek lisans için okula gitmesi nedeniyle birkaç aydır kavalidemlerde kalıyoruz. Hafta sonu için esimin teyzesi ve dayisi geldi rizeden.. Ben kızımı 20:30 21:30arası uyuturum rutine alıştırmak için. Cuma akşamı yeni geldiler diye 22:45'e kadar çocuğu uyumadım ayıp olmasın diye. Dün akşam yine saat 23 e kadar bekledim uykusu var yavrumun pek ağlamaz biri ilgilenirse oynamaya devam eder. ee ben uyutayim artik geç oldu dedim ki kayınvalide ne dese begenirsiniz ''aglamiyoki oynuyor işte çocuk uykusuzluktan aglayana kadar dursun görsünler'' iyi dursun bari dedim ne diyeyim o kadar insanın içinde. Bana yine bi surat bi surat. Gece 01:00 de uyuttum kızımı ağlaya ağlaya altını zor bezledim. Ben aylardır uykusu olsada olmasa da uyku rutini oluşturmak icin kendimde 21:00 da yattim.milletin keyfi olacak diye aylardır verdiğim emeğim boşa gitti. Hatta bizim yanımızda koltukta uyusun yatağına yatırma uyuyrkende seyredelim dediler ya. Kuzum geç uyuduğu icin 6 da kalktı uykusunu alamadı huysuz bende mecbur erken uyandım kafayı yicem valla.
Canım benim oğlumun belli bir saati yok, sabah kaçta uyandığına göre değişiyor, yani saat 10dauyandiysa öğlen 1 1 buçuk arası uyuturum ortalama 2 saat uyur, 3 gibi uyanirsa 6 6 buçuk arası tekrar uyuturum, 8 gibi uyanır ve 12 olmadan asla uyumaz, mesela bugün gezmelere gittik uykusu şaştı şuan yeni uyutuyorum, sabah kaldığımız yerden devam ediyoruz, yani maksatim yargılamak değil bilmediğimden soruyorum ama belli bi uyku saati oluşturmanın anlamı nedir, neden illa aynı saatte uyusunkiKızlar şu uyku düzeni işini nasıl yapıyorsunuz? Her akşam 20:00 veya 21:00 nasıl boş oluyorsunuz? Hiç misafir gelmiyormu? Veya siz hiç bir yere gitmiyormusunuz? Ben hiç yapamadım 9 aydır, 2-3 gün 21:00 da yatırayım alıştırayım diyorum, 4. Gün bir misafir geliyor veya bizim bir yere gitmemiz gerekiyor, mümkün değil 1 hafta bile ya biz bir yere gitmeden ya da kimse bize gelmeden evde olalım da çocuğu 21:00 da yatırayım...
Bizimkide çok hareketli maşallah,tombik ama hantal değil yuvarlanmaya bayılıyor, tırnak bizdede var,isteği olmazsa ağlıyor,vuruyor ne bulursa ağzına alıyor,hep gezmek istiyor, belim kolum dayanmıyor valla bi yuruseydi hayırlısıyla.Evet ya cok sessizlesti artik buralar
kizlar kizim bu aralar tirnaklariyla yüzümüzü boynumuzu tirnakliyo ve bundan zevk aliyo
Birde bu aylarda yeni yeni neler veriyorsunuz menulerine eklediğiniz seyler varmi
Birde gunluk neler veriyorsaniz paylasirmisiniz bilmediklerimiz seylerden geri kalmayalim
maşallah canım oğluna bizim kız en fazla 1 saat uyuyor uyuduğunda :) belli bir saat oluşturmanın anlamı da şu canım: çalıştığım için kızım belli bir saatte uyuyp uyanmazsa sabahları süt sağmamdan tut öğlen gelip emzirmeme kadar herşeyin düzeni değişir..bu yani :)Canım benim oğlumun belli bir saati yok, sabah kaçta uyandığına göre değişiyor, yani saat 10dauyandiysa öğlen 1 1 buçuk arası uyuturum ortalama 2 saat uyur, 3 gibi uyanirsa 6 6 buçuk arası tekrar uyuturum, 8 gibi uyanır ve 12 olmadan asla uyumaz, mesela bugün gezmelere gittik uykusu şaştı şuan yeni uyutuyorum, sabah kaldığımız yerden devam ediyoruz, yani maksatim yargılamak değil bilmediğimden soruyorum ama belli bi uyku saati oluşturmanın anlamı nedir, neden illa aynı saatte uyusunki
Anladım canım, ben çalışmıyorum bu yüzden de bi saat oluşturmadım, sordumki acaba gelişimi acisindanmi önemli yanlış mı yapıyorum diye, bi yanlışım da yokmuşmaşallah canım oğluna bizim kız en fazla 1 saat uyuyor uyuduğunda :) belli bir saat oluşturmanın anlamı da şu canım: çalıştığım için kızım belli bir saatte uyuyp uyanmazsa sabahları süt sağmamdan tut öğlen gelip emzirmeme kadar herşeyin düzeni değişir..bu yani :)
Çalışmadığın için gerek yok canm ne güzel böyle çok bunaltıcı olabiliyor. Paşanın gelişimi iyi zaten maşallah :))Anladım canım, ben çalışmıyorum bu yüzden de bi saat oluşturmadım, sordumki acaba gelişimi acisindanmi önemli yanlış mı yapıyorum diye, bi yanlışım da yokmuş
Çok geçmiş olsun canım umarım düzelir. Benim yeğenimde de vardı masajla geçti.Bende uzun zamandir gekemiyorum kızlar nasilsiniz. Benim kiz oyun istiyo hep onunla oynuyoz bol bol. Diger vakitlerde de ya yemek ya temizlik. Gunler o kadar cabuk geciyoki islerimi bile yetistiremiyorumuyku konusunda bende rutin olusturanlardanim. En gec 9 das uyuturum. O yuzden aksamlari pek bi yere gitmeyuz bizde cok kimse gelmez. Gelen olursada kizimdan kimse onemli degil gecer uyututurum
Bu arada kizimda goz yasi tikanikligi vardi maalesef hala duzelmedi cuma günü dunya goz hastanesinde profosore goturduk daha açılmaz bir an once ameliyat dedi. Bugun de medikal parka goturduk. Acilma ihtimali var. Masaja devam dedi. Cok guzel ilgilendi. Cocuk goz hastalıkları yla ilgileniyo ozel olarak. Yine duzelmezse yaşında ameliyat olucakm. Inşallah duzelir. Dua edin kizlar.rulem senin kızında da vardi yanlis hatirlamiyorsam ne durumdasınız
Bende şimdilik çalışmıyorum ama aynı saatte uyumasını istiyorum çünkü saat kacta yatarsa yatsın 8 buçuk 9 arası uyanıyor erken uyuduğu zamanlarda daha sakin ve huzurlu uyuyor geç uyuduğu zamanlarda ise gece sürekli uyanıp ağlıyor.. Biz yatmadan önce duş alıyoruz biraz masaj yapıyoruz sonra da uyuyoruz. Kendiside bu hazırlıkları yaparken uyku saatinin geldiğini anlıyor daha sakin oluyor. Eğer saatini geçirirsem aşırı hareketli oluyor, hircinlasiyor, ağlıyor, üstünü giymiyor, altını bezletmiyor garip garip şeyler yapıyor. Bu dönemde uyku çok onemli hem bedensel hem Zihinsel gelişimini etkiliyor. Bu yüzden uyku saatine çok önem veriyorum.Canım benim oğlumun belli bir saati yok, sabah kaçta uyandığına göre değişiyor, yani saat 10dauyandiysa öğlen 1 1 buçuk arası uyuturum ortalama 2 saat uyur, 3 gibi uyanirsa 6 6 buçuk arası tekrar uyuturum, 8 gibi uyanır ve 12 olmadan asla uyumaz, mesela bugün gezmelere gittik uykusu şaştı şuan yeni uyutuyorum, sabah kaldığımız yerden devam ediyoruz, yani maksatim yargılamak değil bilmediğimden soruyorum ama belli bi uyku saati oluşturmanın anlamı nedir, neden illa aynı saatte uyusunki
Cok sagol canim.Ayrıca uyku saatleri hep aynı olduğu için plan program yapmam daha kolay oluyor. Yoksa kendime esime hic zaman ayıramıyorum.
Canım babası geç geliyorsa tabiki erken yatırma zaten çünkü anneye olduğu kadar babaya da ihtiyacı var. Benim demek istediğim birgün 9da öbür gün 12 diğer gün 10 da yatırmak gece uykusunu olduğu kadar gündüz uykularinida etkiliyor. Sen hergun geç ama aynı saat diliminde yatıyorsan sorun olmaz tabiki kendine ayak uyduracaksın. Ben su anda kv oldugum için sabah erken uyanıyorlar seslerden dolayı bizde erken uyanmak zorunda kaliyoruz bu yüzden erken yatırmaya özen gosteriyorum.Kizlar benim kzim gece 12 bir gibi uyuyo erkenden uyutamiyorum çünkü babasi gec geliyo kizim erken uyusa babasinu gormuyooo bende babasina yemek cay verene kafar gece 12 oluyo ve kizimi erken uyutsam sabah erken kalkar ama ben uykumu alamadigim ucun gun icinde huzursuz olup kizima yansitmak istemiyorum bu yuzden kizimi bize ayak uydurtuyorum bilmiyorum yanlismi yapiyorim amabu arada ne misafir gelir nede biz geeceleri cikariz
Bende şimdilik çalışmıyorum ama aynı saatte uyumasını istiyorum çünkü saat kacta yatarsa yatsın 8 buçuk 9 arası uyanıyor erken uyuduğu zamanlarda daha sakin ve huzurlu uyuyor geç uyuduğu zamanlarda ise gece sürekli uyanıp ağlıyor.. Biz yatmadan önce duş alıyoruz biraz masaj yapıyoruz sonra da uyuyoruz. Kendiside bu hazırlıkları yaparken uyku saatinin geldiğini anlıyor daha sakin oluyor. Eğer saatini geçirirsem aşırı hareketli oluyor, hircinlasiyor, ağlıyor, üstünü giymiyor, altını bezletmiyor garip garip şeyler yapıyor. Bu dönemde uyku çok onemli hem bedensel hem Zihinsel gelişimini etkiliyor. Bu yüzden uyku saatine çok önem veriyorum.
Canım Sen beni yanlış anladın sanırım tabiki herkesin düzeni farklı ben sadece düzenli uyku saati konusunda sordugun soruya açıklık getirmek istedim. Oh maşallah kuzuma kilosu bayağı iyiymiş.Herkesin düzeni farklı tabi benim çocuğum 24 saat bile uyusa kendime zaman ayıramıyorum, kv kp le beraber yaşıyoruz, her akşam her akşam eltimler bizde yemekteler, kendim diye bişeyim yok zaten canım, çocuğum bari kafasına göre takılsın, ayrıca oğlumda çok şükür ne gece ne gündüz uyku problemi yok geç yatiyorsada geç kalkıyor uykusunu çok güzel alıyor, maşallah zehir gibi aklı var, bedensel gelişimini bi çok arkadaş biliyor, mayıs annelerinin en tombulu galiba bizimki yinede iddia etmeyim 9 buçuk aylıkken tartildi 12 kg 76 cm di, obez değil çünkü%60 oranında hala anne sütü alıyor. Yani canım herkes kendi durumuna göre yapıyor planını, benim icin oglumdan daha onemli bisey yok eger onu olumsuz etkilecek gibi bi durum olsa müdahale ederdim mutlaka, bizim düzenimiz de böyle
Yok canım yanlış anlamadım ama kötü de anlamadım sadece herkesin durumu farklı oluyor onu anlatmaya çalıştımCanım Sen beni yanlış anladın sanırım tabiki herkesin düzeni farklı ben sadece düzenli uyku saati konusunda sordugun soruya açıklık getirmek istedim. Oh maşallah kuzuma kilosu bayağı iyiymiş.
Aramızda sorun olmamasına sevindim canim. Sonuçta minnoslarimiz için bildiklerimizi paylasmak için buradayız.Yok canım yanlış anlamadım ama kötü de anlamadım sadece herkesin durumu farklı oluyor onu anlatmaya çalıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?