- 5 Aralık 2014
- 1.666
- 2.788
- 63
- 37
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #63.261
Seninki de kötüymüş çalışınca bir bakan şart iyi de olsa kötü de olsasinirliportakal ah bakan ayrı bakmayan ayrı. benim kv aynı şehirde ama gelip bakmaz etmez. aaaa gerçi avrupa yakasından anadolu yakasına geçicek, kıta değiştiricek, o daha zor...
anladığım kadarıyla senin kv pek bir çekememezlik yapıyor. çok itici bir durum. tabi sen haklı olarak bunun kızın üzerindeki etkisini düşünüyorsun.. ben olsam eşimin bu durumu farketmesini sağlardım ve gerekiyorsa annesini uyarmasını isterdim heralde.
Yani kvnin de annenin de şehir dışından gelip kızına bakmak için bir ay sende kalması bence taktir edilcek şey.Seninki de kötüymüş çalışınca bir bakan şart iyi de olsa kötü de olsa
Benim kv kendi doğurduğunu(eşimi) kıskanmadı benden şimdi Benim doğurduğumu kıskanıyor gibi hissediyorum..ve haklısın oldukça itici..
eşim herşeyin farkında o da sinir oluyor uyarıyor ve nerdeyse her gün uyarıyor olmasına rağmen hergün yapıyor aynı şeyleri bizi ti'ye alıyor yani..
Çözüm yok gibi duruyor böyle bakınca inşallah kızım çok etkilenmeden büyür
Gelmem derse naparız bilmiyorum açıkçası canm..anneanneyi kıskanmaz mı hem nasıl kıskanır bu defa kızıma eziyet eder hareketlerine bakmaz galiba. Şöyle ki geçen gün gel kucağıma diye çağırıyor kızımı kızım da benden gitmek istemiyor sonuç kv küstü sen gelme bakalım şimdi annen yokken sen al dersin ben de seni almam diyor 8 aylık bebeğeYani kvnin de annenin de şehir dışından gelip kızına bakmak için bir ay sende kalması bence taktir edilcek şey.
Ya kv yi tersliyceksiniz, düzgün bak ya da bakma diyeceksiniz ki o Zaman bir daha gelmem derse ne yapıcaksınız; annen sürekli gelip kalmaz heralde, bakıcı bir ay bir ay olmaz... Veya durumun düzelmesini bekliyceksiniz. Belki Zaman'la Bebek anneannesine daha ilgili olursa , kv bunu farkedip hareketlerini değiştirebilir mi? Sonuçta seni kıskanan annanneyide kıskanır
Canım alternatif olmaması elini kolunu bağlıyor insanın. Kayınvaliden belki de sen yokken daha ılımlı ve güzel bakıyordur. Davranışları belki daha normaldir. Seni kıskandığı için sizin yanınızda saçmalıyordur belki. Son çare benim aklıma kayınvaliden ile dertleşmek geliyor. Geçip karşısına baş başa konuşmak. Üzüntülerini kaygılarını paylaşmak. Belki o zaman kendine çeki düzen verir.Gelmem derse naparız bilmiyorum açıkçası canm..anneanneyi kıskanmaz mı hem nasıl kıskanır bu defa kızıma eziyet eder hareketlerine bakmaz galiba. Şöyle ki geçen gün gel kucağıma diye çağırıyor kızımı kızım da benden gitmek istemiyor sonuç kv küstü sen gelme bakalım şimdi annen yokken sen al dersin ben de seni almam diyor 8 aylık bebeğe
Ya öyle güzel yazmışsın ki yaşantımı görüp dokundun sanki :) bence de öyle yapıyor ben yokken sakin ve güzel bakıyor ben varken çıldırıyorCanım alternatif olmaması elini kolunu bağlıyor insanın. Kayınvaliden belki de sen yokken daha ılımlı ve güzel bakıyordur. Davranışları belki daha normaldir. Seni kıskandığı için sizin yanınızda saçmalıyordur belki. Son çare benim aklıma kayınvaliden ile dertleşmek geliyor. Geçip karşısına baş başa konuşmak. Üzüntülerini kaygılarını paylaşmak. Belki o zaman kendine çeki düzen verir.
Hiç sonuç alamazsan da şunu düşün; Kızının en büyük örneği sen olacaksın. En çok sana benzeyecek. Olabildiğince verimli vakit geçirmeye çalışın. Evde olduğun sürelerde ev işlerini eşine yada kayınvalidene pasla paslayabiliyorsan.
Ben de şimdi ailemin yanındayım. Kızımın tepkilerini ölçmek için kızdıracak davranışlar yapıyorlar. Bir şeyi gösterip vermiyorlar. Sinirlenmesi, huysuzluk yapması hoşlarına gidiyor. Vs vs... bir uyar iki uyar. Sonunda ben sorunlu anne oluyorum o kadar. Kimsenin tındığı yok. Allah bizlere sabır, evlatlarımıza da sağlıklı bir gelişim nasip etsin inş.
Ya öyle güzel yazmışsın ki yaşantımı görüp dokundun sanki :) bence de öyle yapıyor ben yokken sakin ve güzel bakıyor ben varken çıldırıyorkızımla her aktiviteme dahil olma çabalarında oluyor.
dediğin gibi yapıyorum gelir gelmez kızım bana emekleyerek hızla geliyor zaten sonrasında genelde hiç bir iş yapmıyorum kv yapıyor yaparsa yapmazsa pratik birkaç birşey yapıyorum.kızımın yiyeceklerini kendim hazırlayıp yediriyorum kendim uyutuyorum vs.
Aslında bana benzeyeceğinin beni elbette daha çok seveceğinin farkındayım çünkü ben 8 aydır kızımı kenara koyup başka iş yapmadım o derece ilgiliyim.benim sinirimi yıpratan kv min kızımın 2 haftadır sürekli bağırmasına asabi davranmasına yol açan bu aşırı hareketleri.(kızım 2 haftadır istediği birşey yapılmayınca boynunu sola yatırıp öyle kasıyor kendini istediği oluncaya kadar) bu arada sizinkilerin yaptıklarını da yapıyor gidip bıçak gösteriyor mesela kızım almaya çalışınca aa ne kadar zararlı şeyleri istiyorsun olmaz ayıp diyor ve kızımı ağlatıyor
E herlde sana düşkün olcak gerçekten ne yiyip içiyorlarsa bize de versinler o kafayı yaşayalım birazsinirliportakal allah yardımcın olsun canim inşallah bebeğin etkilenmeden kayinvaliden bu huylarından vazgeçer.. ben çalışmıyorum bebeğim sürekli bende biri gelince özellikle kayinvalide bu çocuk sana çok düşkün çok düşmüş diyor anlamıyorum gelip en fazla 10 dakika kucağında tutuyorsun sana düşkün olacak degol ya
Evet canm anlamıyor akşam konuşuyoruz kucaklıyorsun sürekli alışıyor hepimiz yoruluyoruz yapma çocuk da emekliyor nasılsa emekleyerek gezsin diyoruz(eşim diyor özellikle) tamam diyor.ertesi gün eşim de işte ya yine kucağında kızım ay kucağıma almayım da napayım çok seviyorum diyorBana o pek dertleşmekten anlamaz gibi geldi ama dene istersen. Olmadı bir süre oralı olma. İstediği Zaman ver ona, hatta bıkkınlık gelsin. Belki o zaman bırakır bu huyunu
Oy Oy aynı dertten muzdaribim. ... 15 tatilde hiç bi yere gitmedim anne baba gormesin de yavrum benle kalsın Die. . Yaşlılar ne zor... hem kendi nazlariyla oyna hem bebeni birak. . Biraz daha büyüsün yavrum bakici aricam valla. En azindan saatli olur da davranışlari etksi az olur. Paraysa para artı.k. bu anlattGN davranislar laf yemeler çekilecek şey degilmerhaba kızlar..
bugün canım çok sıkkın..kime anlatsam ne yapsam bilemedim size yazmaya karar verdim..burası bdv değil diyene de hak veriyorum ama fikri benim için önemli ve deneyimli annelerden özellikle fikir almak amacıyla yazıyorum.
daha önce de bildiğiniz gibi ben çalışan bir anneyim bu yüzden bir ay annem bir ay kv olmak üzere dönüşümlü olarak kızıma gelip evimde bakıyorlar (ş.dışından geliyorlar) bu süreçte annemle de anlaşamadığım konular oluyor ama annem sonuçta söylüyorum gerekirse tartışıyoruz filan hallediyoruz..kv ile haliyle öyle olmuyor ve söylemeyip içime atıyorum, kinci bir yapıda olmadığım için de unutuyorum akşama kadar yine güleryüzlü davranıyorum herşeyine.ki kv akşama kadar kızımı ağlatıyor, kucağa alıştırıyor, bana sürekli saçların dökülüyor diyor, yemek yapıyorum netten mi baktın tarife diyor..diyor da diyor..
bugünlerde yine kv var ve kp de var bu defa yanında. dün tatlı yiyoruz ama eşim ben tek başıma yiyemem benimkinden de ye dedi ben de onunkinden yiyorum kendiminki duruyor kv sürekli bana bakıp duruyor ben de efendim der gibi baktım kendininkini yedin onu da mı yiyorsun dedi.ben de güldüm yine hıhı dedim..(ki ben 59 kilo 170 cm biriyim bu arada) başka zaman da yediğim bisküvilere hala mı yiceksin dedi. şimdi kızlar ben bu davranışlarına karşılık ne yapmalıyım inadımdan yemeyesim var ama sütüm etkilencek diye korkuyorum..bide tavırları kızımı ağlatması sana küserim demeleri çocuğu sıkıp sıkıştırmaları yüzünden kızım bağırıp duruyor bize ve sürekli kucak istiyor(alıştırdığı için) ne yapmalıyım kızımın bu davranışları kalıcı mı olur? ben hep kızımı sakin hayal ettim hep sakin konuşuyordum kızımla ama artık işe yaramıyor bile
ekleme: ne zaman kızımı ona bıraksam işim var diye çocuğun yüzüne bakmıyor, ne zaman altını bile değiştirsem kızımla aramıza kafasını sokup kızımı seviyor.oyun oynuyoruz uzaktan seslenip kucağına almak için çağırıyor kızım da genlde beni bırakmıyor ama ozmn daha dikkat çekici şeylerle yine kendisine çekiyor.
uzun oldu hakkınızı helal edin..
Canım ateşi yüksek değil.eğer başından ölçüyosan daha yüksek bile çıkabilir.çünkü başları vücutlarından ateşli oluyo.Geçmiş olsun Can'ım benım kızda burun tıkanıklığı yasıyor inş ilerlemez Ateş de yaptı hafif en yüksek 37.2 gördük ara ara düşüyor ara ara 37 oluyor neden anlamadım
Canım peditus soğuk algınlığı ilacı balgama pek faydası olmaz.burnu akıyosa faydası olur.balgamı en hızlı şekilde geçirecek şey nabilatörle buhar vermek.doktorunla bi görüş istersen canım.Saba da geçmiş olsun canım. Dün kızım 12 de yattı. 1 E geliyordu saat ağlayarak uyandı. Balgam tukamış belli. Peditus veriyim dedim. Bir kustu ki üstüm yatak yorgan sırılsıklam oldu. İnş. Bgn tekrarlamaz. Peditus vermeye karar verdim. daha önce bir hasta olmuştu. Balgaö için Dr bunu vermişti
Kesinlikle çok zorlar canm inşallah biz böyle olmayız yaOy Oy aynı dertten muzdaribim. ... 15 tatilde hiç bi yere gitmedim anne baba gormesin de yavrum benle kalsın Die. . Yaşlılar ne zor... hem kendi nazlariyla oyna hem bebeni birak. . Biraz daha büyüsün yavrum bakici aricam valla. En azindan saatli olur da davranışlari etksi az olur. Paraysa para artı.k. bu anlattGN davranislar laf yemeler çekilecek şey degil
Seninki daha betermiş canım ya çok iyi yapmışsın ne o öyle başka odalara kaçırmak filan valla benimki yapsa emzircem uyutcam vs diyp bi götürürdüm odama bi daha ertesi sabah görürdüsinirliportakal canım bence kesin ve sert bir dille uyar benimde kv bakıyor kızıma ilk bıraktığımda aynen senin kv nin yaptıklarını yapıyordu öğlen eve geldiğimden kucağından bırakıyordu ki ben alayım çocuk bana uzadıkça kaçırıyordu öteki odalara çünkü kiskaniyor benden zaten oglunu da kiskaniyor ya neyse baktım boyle olmayacak öğlen eve gittiğim bir gün uyardım ben eve gelince çocuğa müdahale etmeyin dedim eşim de vardı.tehditlerine gelince kızıma sen görürsün ben seni bırakıp gidicem vs laflar söylüyordu gelişimi için çok sakıncalı bir daha soyleme boyle seyler dedim ondan da vazgeçmiş gibi.ama hala içinde banada karşı var kıskançlığı hissediyorum benim a dediğime o b diyor...Şimdi uyarmazsam ben uzulecektim icim icimi yiyecekti bebeğinde rahat edemeyecektı.
Tatlı mevzusuna gelince Eee bu eve çalışıp sende para getiriyorsun istersen bir dilim yersin istersen bir tepsi kime ne....
Biz varız canım 8 ayı geçtik hala diş yok.kızım 6 aylıkken patlatmıştı.baya huysuzlukta yapıyo.ben diş jeli aldım onu sürüyorum en azından acısını alsın diye.Bizde hala hiç diş yok. Bizim gibi olan var mı?
Yoğurt sebze çorbası peynirMerhaba kizlar Mayis annelerine sorum olacak herkes cevaplasa cok mutlu olurum
Fıstığım en cok tarhana çorbasını severek yiyo herkes yazarsa seviniriz
- Kizimin aydasları en cok hangi yiyeceği severek yiyo ?
Canım yumurta beyazı vermemekmi lazım ben bilmiyodum.artık sarı bryaz ikisinide yediriyorum ben.Bizimkide almiyor. Mama zaten onu karsiliyor eksigini. Ama yinede sen bilirsin . Iyulik yapayim derken farkli şeyler cikmasin . Sutun neden 1 yas altinda yasak olduğu dr larca kanitlanmis. Haa birde biz eskiden sut veriyorduk diyenler var diyeceksin. Evet bal sut yumurta beyazi tuzlu yemekler eskidem varmis ama simdi biz daha bilincliyiz dikkat etmeliyiz. Tabii karar senin .
canim benim kizda geceleri oyle ben kendim mama yapıyorum ama pek emmiyo tekrar uyuyo bu aralar da cok istahsiz pek bisey yemio üst dislee mi gelecek acaba bakalimbu toplu alıntı nasıl yapılıyor yaaa bi beceremedim sunukızlar desteğiniz için sagolun sanırım benim kız gece beslenmesını kestı dun gece deliksiz sekız saat uyudu beslensin diye her uyandırdığımda emmedi biberon almadı ve beni nden uyandırıyorsun dıye mızırdanıp yerıne yatırınca tekrar uyudu.
sizce gece beslenmesini kesmesi normal mi daha 8 ay 23 günlük
nette araştırdım doktora da sordum kilo alımında cok düşüş olmadıgı surece normal dedi.ama benim içim rahat değil bu konuda
merhaba kızlar..
bugün canım çok sıkkın..kime anlatsam ne yapsam bilemedim size yazmaya karar verdim..burası bdv değil diyene de hak veriyorum ama fikri benim için önemli ve deneyimli annelerden özellikle fikir almak amacıyla yazıyorum.
daha önce de bildiğiniz gibi ben çalışan bir anneyim bu yüzden bir ay annem bir ay kv olmak üzere dönüşümlü olarak kızıma gelip evimde bakıyorlar (ş.dışından geliyorlar) bu süreçte annemle de anlaşamadığım konular oluyor ama annem sonuçta söylüyorum gerekirse tartışıyoruz filan hallediyoruz..kv ile haliyle öyle olmuyor ve söylemeyip içime atıyorum, kinci bir yapıda olmadığım için de unutuyorum akşama kadar yine güleryüzlü davranıyorum herşeyine.ki kv akşama kadar kızımı ağlatıyor, kucağa alıştırıyor, bana sürekli saçların dökülüyor diyor, yemek yapıyorum netten mi baktın tarife diyor..diyor da diyor..
bugünlerde yine kv var ve kp de var bu defa yanında. dün tatlı yiyoruz ama eşim ben tek başıma yiyemem benimkinden de ye dedi ben de onunkinden yiyorum kendiminki duruyor kv sürekli bana bakıp duruyor ben de efendim der gibi baktım kendininkini yedin onu da mı yiyorsun dedi.ben de güldüm yine hıhı dedim..(ki ben 59 kilo 170 cm biriyim bu arada) başka zaman da yediğim bisküvilere hala mı yiceksin dedi. şimdi kızlar ben bu davranışlarına karşılık ne yapmalıyım inadımdan yemeyesim var ama sütüm etkilencek diye korkuyorum..bide tavırları kızımı ağlatması sana küserim demeleri çocuğu sıkıp sıkıştırmaları yüzünden kızım bağırıp duruyor bize ve sürekli kucak istiyor(alıştırdığı için) ne yapmalıyım kızımın bu davranışları kalıcı mı olur? ben hep kızımı sakin hayal ettim hep sakin konuşuyordum kızımla ama artık işe yaramıyor bile
ekleme: ne zaman kızımı ona bıraksam işim var diye çocuğun yüzüne bakmıyor, ne zaman altını bile değiştirsem kızımla aramıza kafasını sokup kızımı seviyor.oyun oynuyoruz uzaktan seslenip kucağına almak için çağırıyor kızım da genlde beni bırakmıyor ama ozmn daha dikkat çekici şeylerle yine kendisine çekiyor.
uzun oldu hakkınızı helal edin..
Gelmem derse naparız bilmiyorum açıkçası canm..anneanneyi kıskanmaz mı hem nasıl kıskanır bu defa kızıma eziyet eder hareketlerine bakmaz galiba. Şöyle ki geçen gün gel kucağıma diye çağırıyor kızımı kızım da benden gitmek istemiyor sonuç kv küstü sen gelme bakalım şimdi annen yokken sen al dersin ben de seni almam diyor 8 aylık bebeğe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?