- 19 Şubat 2015
- 888
- 1.432
- 113
- 34
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #63.201
Ay canim ya seni o kadar iyi anliyorum ki... Benim kizim da dogdugundan beri emme problemi yaşıyorum. Ilk 20 gun emmedi zaten ben zar zor emzirme yi basardim cok sukur. Ama oyle diger bebekler gibi degil. Cok imrwniyorum cuk cuk emen bebeklere surekli meme isteyenlere. Benimki hic oyke olmadi. Emzirmeyi cok seviyorum. Aramizdaki bag o bizim. Guzel emmedigi icin de zaten sutum cok azaldi. Sagiyorum emmedigi zamanlarda. En iyi gece uykuluyken emiyo. Biraz mizildaninca hemen emziriyorum uykusu acilmadan sende istersen bi oyle deneInsallah canım şuan tek isteğim bu
Tabiki buna da şükür ama insan yinede üzülüyor sanki emzirirken aramızdaki duygusal bağ kuvvetleniyordu bazen oyunlar yapıyordu kıkır kıkır gülüyordu meme ağzında emerken o ayak hep havada. ...bunların bitmiş olması beni çok üzdü...emzirmek için göğsüme yaklastirdigimda öyle bir itiYor ki beni sanırsın uvey anneyim. Hep imrendim emen bebeklere emziren annelere malesef benimki seninde yazdığın gibi eziyetliydi Ama ben bu eziyete de razıyım yeterki kuşum bana geri dönsün(((
Sıpa ya bide biberonda devam sütü filan da içmiyor yani herşeyin de farkında :) karanlıkta dene canm ya da şu eczanede silikon uçlar var ya aklıma geldi şimdi biberon sanıp emer mi acaba öyle. Ya hiç doğru bir yöntem gibi gelmiyor ama acaba meme ucuna sevdiği birşeyden mi sürsen biraz yalasa tatlı gelince uğraşır mıSağolun kızlar elimden geleni yapıyorum inşallah grcicibir dönemdir ve yeniden emer tek isteğim şuanda bu.
Dün gece çok kötü geçti emmedi devam sütü hazırladım icmedi muhallebi yaptım yemedi aç aç bekledi dayanmadım sağdığım sütü verdim biberonla saniyede yuttu uyudu geri Eee 3 saat sonra yine açıktı süt yok nerden bulayım yine herşeyi denedim yok en sonunda uykusu açıldı mecbur kalktik erkenden kahvaltısını verdim...8 buçuk aydır ilk defa bu kadar zor bir gece geçirdik ikimiz de...
Geçmiş olsun canım. Kabızlık için bir müddet kan ilacını kes kansızlık yoksa.armut , kivi , kayısı püresi veya üzüm suyu ver. Sertleşen dışkı çıksın diye de kansuk adlı gliserin fitil vermiştim ben bir defaya mahsus.sonra düzeldi.İyi geceler kızlar,
Dün kızımı doktora götürdük kontrole. Karnının üst yüzeyinde kırmızı-morumsu nohut kadar bir leke vardı. 2 aylıktan beri. Büyüklüğü sabit kalmıştı, onu sorduk. Daha önce olağan bir şey bir problem olmaz denmişti. Bu sefer doktor tüm batın usg ile iç kısımda da var mı diye bakalım dedi. Usgde leke ile alakalı bir sıkıntı görünmedi. Ancak sol böbrekte üreter darlığına bağlı amiyane tabirle bir havuzcuk oluşmuş. Yani idrar böbrek içinde birikiyor mesaneye inemiyor. Bu durum böbrekte iltihaba neden olabilir diye idrar kültürü istendi. Ancak kız bebeklerde idrar alabilmek çok zor. Poşet ya ıslanıp açıldı yada kızım sürekli hareket halinde olduğundan poşetten rahatsız oldu. Tahlil yapamadık. En yakın zamanda yaptırmamız gerekiyor. Canım buna sıkılmışken, bir de gözyaşı tıkanıklığı sıkıntımız var. Gittiğimiz doktorlar zamanla geçer deyip göndermişti. Bu defa göz doktoruna götürdük masaj gösterdi. Ancak bu şekilde açılabilir. Bir yaşına kadar açılmazsa bizim müdahale etmemiz gerekir dedi. Gittiğimiz doktorlar hiç bu konuda yönlendirmemişti. İnş müdahaleye gerek kalmadan masajla geçer
Sıkıntılar üst üste..
Bir de kabızlık problemimiz var. Ek gıda neredeyse tadımlık alıyor ama buna rağmen hemen kabız oluyor. Ek gıdayı bırakıp 2-3 gün sadece anne sütü veriyorum. Düzeliyor ama sonra tekrarkızımı öyle zorlanırken görmeye dayanamıyorum. Zeytinyağına daha fazlaağırlık vereceğim. Artık meyvesinden yoğurduna hiçbir yemeğinden eksik etmeyeceğim. Verdiğim besinler bağırsak çalıştırıcı olmasına rağmen bu sıkıntıyı yaşıyoruz
Fitil vs diyorlar. Kullanan bilen var mı?
Dışarıdan müdahale etmeden besinlerle çözülecek gibi değil sanırım. Çünkü 3 gündür yapmaya çalışıyor yapamıyor
Haklısın canım ihmale gelmez, Allah korusun. Şimdi Ankara'ya geldim. Pazartesi doktora götürüp tekrar idrar tahlili isteyeceğim. Bu defa idrarı alana kadar bekleyeceğim. İnşallah bir an önce atlatırız bu sıkıntıları. Benim ihmalkarlığım, bilgisizliğim yada yanlışım yüzünden bebeğime zarar gelecek diye çok korkuyorum. Allah hepimizin evlatlarını korusun, hastalıklarına şifa versin.Geçmiş olsun canım. Kabızlık için bir müddet kan ilacını kes kansızlık yoksa.armut , kivi , kayısı püresi veya üzüm suyu ver. Sertleşen dışkı çıksın diye de kansuk adlı gliserin fitil vermiştim ben bir defaya mahsus.sonra düzeldi.
Benim bebeğimde de up darlık şüphesi var hidronefrozdan ötürü.sürekli takipteyiz, lütfen ihmal etme. Böbrek fonksiyon kaybına kadar gidiyor bu durum.takipler tahliller zor oluyor ama öğrenmeye çalış, biz diğer ay sintigrafi yaptıracağız . Çok üzülüyorum radyoaktif madde alacak yine bedenine. Ama mecburuz içerde ne olduğunu anlamak için.
Canım biz farkında olmadan stresimizi bebeklerimize yansıtıyoruz ve bu onlara da sirayet ediyor. Hiç kolay değil, benzer sıkıntıları yaşadım ben de. Kendine güvenerek farklı şekillerde defalarca ağlatmadan teklif et. Ama ısrarcı olma. Eminim denemediğin yöntem kalmamıştır ama benim ilavem kendine güvenmen olsun. Emmeyecek diye değil emecek diye düşün. Buna inanarak teklifte bulun. Hiç ummadığın anda sarılsın memene inş.Sağolun kızlar elimden geleni yapıyorum inşallah grcicibir dönemdir ve yeniden emer tek isteğim şuanda bu.
Dün gece çok kötü geçti emmedi devam sütü hazırladım icmedi muhallebi yaptım yemedi aç aç bekledi dayanmadım sağdığım sütü verdim biberonla saniyede yuttu uyudu geri Eee 3 saat sonra yine açıktı süt yok nerden bulayım yine herşeyi denedim yok en sonunda uykusu açıldı mecbur kalktik erkenden kahvaltısını verdim...8 buçuk aydır ilk defa bu kadar zor bir gece geçirdik ikimiz de...
hanimlar merhaba.. ben Allah izin verirse 2017 mayis annesi olacagim. aslinda ikinci gebeligim tecrubeliyim fakat oglumla ay olarak cok farklilar o yuzden tecrubelerinizden faydalanmak isterim. mayis ortasi dogum gozukuyor. 17 mayis. simdi ben kac tane uzun kollu kac tane kisa kollu zibin tulum alt ust almaliyim? siz nasil alisveris yaptiniz kafam cok karisikkkk
Selam kızlar nasılsınız ?
rulem kuzuna geçmiş olsun canım..
yesilcan86 emir daha iyi sanırım sevindim.
benim kız eti çok seviyor.
tavuk- balık-et hepsini yiyor.
tavugu haşlanmış iyi pişmiş veriyoruz. balıgı bugulama, mümkün mertebe.
çarşamba abime gitmiştik, ögleyin hamsi, akşam çupra yedi afacan. bizim yediğimiz hiç bir şeye hayır demiyor neredeyse.
eti de mesela sulu köfte yapmıştık babası parmaklarının arasında ezdi verdi, yiyor.
bu akşam mesela, haşlanmış tavuk, bulgur pilavı ve yoğurt yedi. tabi hepsi de az tuzlu.
yaptığım özel şeyleri yemez, meyve püresi ve yoğurt hariç..
ayrı da pek yemez,bizden otlanacak illa
Benimki de tarhana corbasi içindeki kiymayi ogurdu canım,Cnm masallah kuzuya bi yandan sizin yemeklere ayak uydurmasi bukadar cabuk iyi bizim kiz bogazina ufacik bisey kacsa oguruyo birkere yogurduna bulgur katmıştim kusmustu
Bnmkide su içerken mutlaka bi genzine kaciri 3 5kere oksurur. Suyu iceken hep ynisi oluyor sulukla ama mamayi massallah cuk cuk iciyor. Bi de yemekler konusudna bIimkide ayni. BiIm yediklerimizdennyemwk istiyorBenimki de tarhana corbasi içindeki kiymayi ogurdu canım,
Doğdugundan.beri.hep oksuruyor. Emerken.bile bogazina.yan yatarken.dahi olsa süt kaçırıyor. Boğazında dogustan birşey mi var bilemiyorum.
Aile hekimi bakti birşey yok dedi ama tatmin olmadik bu.cevabiyla..
Bir kbb uzmani görsün bakalim, 9 aylik olsun da..
Çok şükür daha iyi canım biraz öksürüyor inşallah oda geçecekSelam kızlar nasılsınız ?
rulem kuzuna geçmiş olsun canım..
yesilcan86 emir daha iyi sanırım sevindim.
benim kız eti çok seviyor.
tavuk- balık-et hepsini yiyor.
tavugu haşlanmış iyi pişmiş veriyoruz. balıgı bugulama, mümkün mertebe.
çarşamba abime gitmiştik, ögleyin hamsi, akşam çupra yedi afacan. bizim yediğimiz hiç bir şeye hayır demiyor neredeyse.
eti de mesela sulu köfte yapmıştık babası parmaklarının arasında ezdi verdi, yiyor.
bu akşam mesela, haşlanmış tavuk, bulgur pilavı ve yoğurt yedi. tabi hepsi de az tuzlu.
yaptığım özel şeyleri yemez, meyve püresi ve yoğurt hariç..
ayrı da pek yemez,bizden otlanacak illa
Benim oğlumda 17 mayısta doğdu, ben çabuk büyüyor çok olmasın diye 3 tane citcitli badi, 4 adet altli üstlü zihin takımı aldım canım fakat benim oğlum kusmuklu çıktı sürekli emer emme kusardi önlük takmaya bile fırsat olmazdı yıka kurut yetistiremedim 3 tane takım daha almıştım, biraz da çocuğun kendisi belirliyor kıyafeti, sen kafana göre al ihtiyaç halinde yine alırsınhanimlar merhaba.. ben Allah izin verirse 2017 mayis annesi olacagim. aslinda ikinci gebeligim tecrubeliyim fakat oglumla ay olarak cok farklilar o yuzden tecrubelerinizden faydalanmak isterim. mayis ortasi dogum gozukuyor. 17 mayis. simdi ben kac tane uzun kollu kac tane kisa kollu zibin tulum alt ust almaliyim? siz nasil alisveris yaptiniz kafam cok karisikkkk
Evet canım doktora sordum, kansuk verebilir miyiz diye. Biraz önce cevap verdi. İlk iş sabah nöbetçi eczaneden almak olacak. O da çare olmazsa biz de lavman yaptırırız. Kaç gündür kendimde değilim. Kuzum çok sıkıntıdarulem canım eğer ıkınıp yapamıyorsa vakit kaybetme. bende aynı şeyi yaşadım. 3 gün ıkınıyordu sürekli yapamıyordu kakasını. doktoru aradık fitil atın dedi. kansuk diye fitil başka bir arkadaş yazmış. sonra fitil verdim kakasını yaptı ama ağlayarak çok kötü oldu çocuk. meğerse kaç gündür birikmiş içinde. hemen doktora koştuk lavman yaptık baya bi düzeldi çok şükür. duphalac diye bir şurup var. onu vermiştim ben. ihmale gelmiyor canım haberin olsun.
Amin canım Allah dermansız dert vermesin.
İlk aylar enfeksiyon denmişti. Damlalar kullandık bi dünya ve tabi ki geçmedi3 doktor gördü, üçü de doğru düzgün yönlendirmedi. En sonunda böyle olmayacak göz doktoruna götürelim dedik. İyi ki de gitmişiz. Hatta geç bile kalmışım. Bir yaşına kadar açmamız lazım. Tek gözde var bu problem.
Merhaba, oncelikle geçmiş olsun. Benim 6 ay 22 günlük bir kızım var. Buraya üye değildim ama takip ediyordum ki mesajınızı görünce size yazmak için üye oldum. Benim kızımda da göz yaşı kanalı tıkanıklığı vardı. Çok çapaklanma ve kızarma oluyordu. 2.ay hekime gittik . 4 farklı çocuk hekimi ve 2 goz hekimi gordu. Size denilenleri söylediler ve masajı gösterdiler. İnternette de nasıl yapılacağını anlatan videolar var. Masajı mutlaka ihmal etmemelisiniz. Özellikle banyodan sonra. Bebeğinizin istemiyecektir ama bir yolunu bulup yapmak gerekiyor. Şükür ki benim kızımın ki 5ay 20 günlük iken açıldı. Nasıl bi mutluluk anlatamam... inşallah şifa bulursunuz, henüz geç değil. Ben 3 ay 20 gün her gün günde 5 defa yaptım. Tekrar geçmiş olsun.Evet canım doktora sordum, kansuk verebilir miyiz diye. Biraz önce cevap verdi. İlk iş sabah nöbetçi eczaneden almak olacak. O da çare olmazsa biz de lavman yaptırırız. Kaç gündür kendimde değilim. Kuzum çok sıkıntıda
Benimki de tarhana corbasi içindeki kiymayi ogurdu canım,
Doğdugundan.beri.hep oksuruyor. Emerken.bile bogazina.yan yatarken.dahi olsa süt kaçırıyor. Boğazında dogustan birşey mi var bilemiyorum.
Aile hekimi bakti birşey yok dedi ama tatmin olmadik bu.cevabiyla..
Bir kbb uzmani görsün bakalim, 9 aylik olsun da..
de durum ayni kizlar su verdigimde boğazında sanki delik nokta kadar kiz habire oksuruyo nefes alamiyo bende Sherryscigim ayni senin gibi düşündüm bu kizin bigazinda bisey mi var die demek hemenn hemen bütün bebekler öyleymişBnmkide su içerken mutlaka bi genzine kaciri 3 5kere oksurur. Suyu iceken hep ynisi oluyor sulukla ama mamayi massallah cuk cuk iciyor. Bi de yemekler konusudna bIimkide ayni. BiIm yediklerimizdennyemwk istiyor
Ya bide kizim dünden beri miz miz surekli aglamalar ates 37 37.5 arasi aslinda ates denmez ama . Bisey yemedi ekgida adina. Ve az oncede ishal olmus. Dis cukacak diyor herkes. Gulen bebem mizmi oldu huyu degisti. Surekli uyuyor. Bikac kere calpol verdim de rahatladi. Bakalim ptesi dr randevusu aldim 8 aylik kontrol umuzde var.ne diyecek dr umuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?