• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar ben çorbaları falan ekmekle veriorum hep de . Dün eti bebe nin kızarmış vitaminlı ekmegi varmis onu aldım vericem veren tavsiye eden var mj acaba .

Onla basliyim dedim bakalim agzina koyacak mi baska ne verebilirim ki acaba
Elma ver canım kabuklu bir dilim ver istersen ama hep gözün üstünde olsun boğazına kaçarsa kucağına alıp kürek kemiklerinin ortasından pıtpıtlaman gerekebilir onu da izleyip öğren inşallah lazım olmaz da olursa bil yani..
Buharda patates filan verebilirsin havuç verebilirsin brokoliyi de seviyorlar öyle tutarak yemeyi

Deneyecegim canim sagol o kurek kemigi videosunu da izlemem lazim oncelikle
Elma ver canım kabuklu bir dilim ver istersen ama hep gözün üstünde olsun boğazına kaçarsa kucağına alıp kürek kemiklerinin ortasından pıtpıtlaman gerekebilir onu da izleyip öğren inşallah lazım olmaz da olursa bil yani..
Buharda patates filan verebilirsin havuç verebilirsin brokoliyi de seviyorlar öyle tutarak yemeyi

İyi geceler kızlar,
Dün kızımı doktora götürdük kontrole. Karnının üst yüzeyinde kırmızı-morumsu nohut kadar bir leke vardı. 2 aylıktan beri. Büyüklüğü sabit kalmıştı, onu sorduk. Daha önce olağan bir şey bir problem olmaz denmişti. Bu sefer doktor tüm batın usg ile iç kısımda da var mı diye bakalım dedi. Usgde leke ile alakalı bir sıkıntı görünmedi. Ancak sol böbrekte üreter darlığına bağlı amiyane tabirle bir havuzcuk oluşmuş. Yani idrar böbrek içinde birikiyor mesaneye inemiyor. Bu durum böbrekte iltihaba neden olabilir diye idrar kültürü istendi. Ancak kız bebeklerde idrar alabilmek çok zor. Poşet ya ıslanıp açıldı yada kızım sürekli hareket halinde olduğundan poşetten rahatsız oldu. Tahlil yapamadık. En yakın zamanda yaptırmamız gerekiyor. Canım buna sıkılmışken, bir de gözyaşı tıkanıklığı sıkıntımız var. Gittiğimiz doktorlar zamanla geçer deyip göndermişti. Bu defa göz doktoruna götürdük masaj gösterdi. Ancak bu şekilde açılabilir. Bir yaşına kadar açılmazsa bizim müdahale etmemiz gerekir dedi. Gittiğimiz doktorlar hiç bu konuda yönlendirmemişti. İnş müdahaleye gerek kalmadan masajla geçer :(
Sıkıntılar üst üste..
Bir de kabızlık problemimiz var. Ek gıda neredeyse tadımlık alıyor ama buna rağmen hemen kabız oluyor. Ek gıdayı bırakıp 2-3 gün sadece anne sütü veriyorum. Düzeliyor ama sonra tekrar :( kızımı öyle zorlanırken görmeye dayanamıyorum. Zeytinyağına daha fazlaağırlık vereceğim. Artık meyvesinden yoğurduna hiçbir yemeğinden eksik etmeyeceğim. Verdiğim besinler bağırsak çalıştırıcı olmasına rağmen bu sıkıntıyı yaşıyoruz :(
Fitil vs diyorlar. Kullanan bilen var mı?
Dışarıdan müdahale etmeden besinlerle çözülecek gibi değil sanırım. Çünkü 3 gündür yapmaya çalışıyor yapamıyor :(

Öncelikle geçmiş olsun canım umarim tahlillerde sikintu cikmaz ben gozyasi tıkanıklığına takildim cok nasil anladiniz gozyasi hicmi akmiyo yoksa azmi akiyo benim kiziminda gozyaslari yok yani zaten aglamaz cok ama agladiginda da kirpiklerini anca islatir
İyi geceler kızlar,
Dün kızımı doktora götürdük kontrole. Karnının üst yüzeyinde kırmızı-morumsu nohut kadar bir leke vardı. 2 aylıktan beri. Büyüklüğü sabit kalmıştı, onu sorduk. Daha önce olağan bir şey bir problem olmaz denmişti. Bu sefer doktor tüm batın usg ile iç kısımda da var mı diye bakalım dedi. Usgde leke ile alakalı bir sıkıntı görünmedi. Ancak sol böbrekte üreter darlığına bağlı amiyane tabirle bir havuzcuk oluşmuş. Yani idrar böbrek içinde birikiyor mesaneye inemiyor. Bu durum böbrekte iltihaba neden olabilir diye idrar kültürü istendi. Ancak kız bebeklerde idrar alabilmek çok zor. Poşet ya ıslanıp açıldı yada kızım sürekli hareket halinde olduğundan poşetten rahatsız oldu. Tahlil yapamadık. En yakın zamanda yaptırmamız gerekiyor. Canım buna sıkılmışken, bir de gözyaşı tıkanıklığı sıkıntımız var. Gittiğimiz doktorlar zamanla geçer deyip göndermişti. Bu defa göz doktoruna götürdük masaj gösterdi. Ancak bu şekilde açılabilir. Bir yaşına kadar açılmazsa bizim müdahale etmemiz gerekir dedi. Gittiğimiz doktorlar hiç bu konuda yönlendirmemişti. İnş müdahaleye gerek kalmadan masajla geçer :KK43:
Sıkıntılar üst üste..
Bir de kabızlık problemimiz var. Ek gıda neredeyse tadımlık alıyor ama buna rağmen hemen kabız oluyor. Ek gıdayı bırakıp 2-3 gün sadece anne sütü veriyorum. Düzeliyor ama sonra tekrar :KK43: kızımı öyle zorlanırken görmeye dayanamıyorum. Zeytinyağına daha fazlaağırlık vereceğim. Artık meyvesinden yoğurduna hiçbir yemeğinden eksik etmeyeceğim. Verdiğim besinler bağırsak çalıştırıcı olmasına rağmen bu sıkıntıyı yaşıyoruz :KK43:
Dışarıdan müdahale etmeden besinlerle çözülecek gibi değil sanırım. Çünkü 3 gündür yapmaya çalışıyor yapamıyor :KK43:

Öncelikle geçmiş olsun canım umarim tahlillerde sikintu cikmaz ben gozyasi tıkanıklığına takildim cok nasil anladiniz gozyasi hicmi akmiyo yoksa azmi akiyo benim kiziminda gozyaslari yok yani zaten aglamaz cok ama agladiginda da kirpiklerini anca islatir
İnş canım sağol.
Kızımda gözyaşı oluyor onda bir sıkıntı yok. Hatta gözü fazladan sulanıyor ve en bariz belirti çapaklanma. Sürekli çapak oluşuyor. Kimi zaman artıyor kimi zaman azalıyor. Ama genelde oluyor.

Capaklanma olunca mi anlamislar bu durumu bizde yok capak umarim yoktur tikaniklik sikma canini canim allah buyuk hemn hemn herkesin bebeklerinde bi sikinti cikti atlattik sende atlatirsin allahin izniyle rulem rulem

Neden emmiyor canm acaba bir rahatsızlığı mı var ki?
Son günlerde grip oldu ama hastalıktan değil istemiyor doğdu doğalı hep gönülsüz emdi zaten bir gün de kucağımda cuk cuk emdigini görmedim hep ayakta hep uyuyarak
İse başlarken sagip bıraktığımı kv iciremedi kaşıkla emzik uclu biberon aldım iki ay kullandık sadece sabah sütünü ve gün içinde suyunu içiyordu onunla sanırım biberon rahatlığına alıştı
Çalışmıyor olsam bir şekilde yine emmeye alistiritim belki...Çok üzgünüm durup durup ağlamak geliyor içimden sürekli...

Capaklanma olunca mi anlamislar bu durumu bizde yok capak umarim yoktur tikaniklik sikma canini canim allah buyuk hemn hemn herkesin bebeklerinde bi sikinti cikti atlattik sende atlatirsin allahin izniyle rulem rulem
Amin canım Allah dermansız dert vermesin.
İlk aylar enfeksiyon denmişti. Damlalar kullandık bi dünya ve tabi ki geçmedi:( 3 doktor gördü, üçü de doğru düzgün yönlendirmedi. En sonunda böyle olmayacak göz doktoruna götürelim dedik. İyi ki de gitmişiz. Hatta geç bile kalmışım. Bir yaşına kadar açmamız lazım. Tek gözde var bu problem.

Son günlerde grip oldu ama hastalıktan değil istemiyor doğdu doğalı hep gönülsüz emdi zaten bir gün de kucağımda cuk cuk emdigini görmedim hep ayakta hep uyuyarak
İse başlarken sagip bıraktığımı kv iciremedi kaşıkla emzik uclu biberon aldım iki ay kullandık sadece sabah sütünü ve gün içinde suyunu içiyordu onunla sanırım biberon rahatlığına alıştı
Çalışmıyor olsam bir şekilde yine emmeye alistiritim belki...Çok üzgünüm durup durup ağlamak geliyor içimden sürekli...
Canım üzme kendini bu kadar. Çok şükür bu zamana kadar emzirmişsin. Bundan sonra da sağarak ne kadar alabilirse anne sütü kârdır. Kızım da çok çektirdi bana. Emzirmenin bu kadar sıkıntılı bir iş olabileceğini hiç düşünmemiştim. Yakında kızım da bırakırsa hiç şaşırmam. 3 hafta önce falan hastalandı. Burun tıkanıklığı olunca emmek istemedi ağladı. Biberon verdim. Gündüz meme hiç emmiyordu sadece gece emiyordu. Emme pozisyonuna geçirdiğimde hemen ağlıyordu. Ben de çok üzülmüştüm. Sabaha kadar uyuyamamış araştırmalar yapmıştım. En sonunda şöyle çözüm buldum. Hastalığı geçtikten sonra epey acıktığında oyun oynarken karşısına uzanıp mememi açtım (emzirmeye niyetim yokmuş gibi, teklif etmeden). Sadece memeyi gösterip mama dedim. Karşısında memeyi görünce, kendi memeye gelip emmeye başladı. Şimdi bırakırsa üzülür müyüm evet çok ama o kadar yıpratmam kendimi. Sağarak verebildiğim kadar vermeye çalışırım. Biz elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Ötesi nasip kısmet. İnş senin minik de annesini üzmez tekrar emmeye başlar.
Bir iki gün işten izin alabilirsen belki faydası olur.

Canım üzme kendini bu kadar. Çok şükür bu zamana kadar emzirmişsin. Bundan sonra da sağarak ne kadar alabilirse anne sütü kârdır. Kızım da çok çektirdi bana. Emzirmenin bu kadar sıkıntılı bir iş olabileceğini hiç düşünmemiştim. Yakında kızım da bırakırsa hiç şaşırmam. 3 hafta önce falan hastalandı. Burun tıkanıklığı olunca emmek istemedi ağladı. Biberon verdim. Gündüz meme hiç emmiyordu sadece gece emiyordu. Emme pozisyonuna geçirdiğimde hemen ağlıyordu. Ben de çok üzülmüştüm. Sabaha kadar uyuyamamış araştırmalar yapmıştım. En sonunda şöyle çözüm buldum. Hastalığı geçtikten sonra epey acıktığında oyun oynarken karşısına uzanıp mememi açtım (emzirmeye niyetim yokmuş gibi, teklif etmeden). Sadece memeyi gösterip mama dedim. Karşısında memeyi görünce, kendi memeye gelip emmeye başladı. Şimdi bırakırsa üzülür müyüm evet çok ama o kadar yıpratmam kendimi. Sağarak verebildiğim kadar vermeye çalışırım. Biz elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Ötesi nasip kısmet. İnş senin minik de annesini üzmez tekrar emmeye başlar.
Bir iki gün işten izin alabilirsen belki faydası olur.
Insallah canım şuan tek isteğim bu
Tabiki buna da şükür ama insan yinede üzülüyor sanki emzirirken aramızdaki duygusal bağ kuvvetleniyordu bazen oyunlar yapıyordu kıkır kıkır gülüyordu meme ağzında emerken o ayak hep havada. ...bunların bitmiş olması beni çok üzdü...emzirmek için göğsüme yaklastirdigimda öyle bir itiYor ki beni sanırsın uvey anneyim. Hep imrendim emen bebeklere emziren annelere malesef benimki seninde yazdığın gibi eziyetliydi Ama ben bu eziyete de razıyım yeterki kuşum bana geri dönsün :((((

Insallah canım şuan tek isteğim bu
Tabiki buna da şükür ama insan yinede üzülüyor sanki emzirirken aramızdaki duygusal bağ kuvvetleniyordu bazen oyunlar yapıyordu kıkır kıkır gülüyordu meme ağzında emerken o ayak hep havada. ...bunların bitmiş olması beni çok üzdü...emzirmek için göğsüme yaklastirdigimda öyle bir itiYor ki beni sanırsın uvey anneyim. Hep imrendim emen bebeklere emziren annelere malesef benimki seninde yazdığın gibi eziyetliydi Ama ben bu eziyete de razıyım yeterki kuşum bana geri dönsün :KK43:(((
Canım benim tabi ki çok haklısın. Allah yardımcın olsun. Umarım en kısa zamanda tekrar emer ve hatta öncekinden daha aşkla sevgiyle sarılır memene. Ama sonuç ne olursa olsun sen onun annesi, en sevdiği, en kıymetlisi olacaksın her daim.

Ay kuzum eminim çok zor bir psikoloji içindesin ama üzülme öyle üzülürsen sağdığında da gelmez artık..
Yine çok geç değil önümüz de hafta sonu bi emzirme kampı yapabilirsin sabah kahvaltı verme mesela hep meme sun bide yanından yörenden ayırma..memeyi ağzına alırsa aferin filan diye teşvik etmeyi dene bi bakalım.

Ayrıca emmeyen çocuğu bile 8 ay emziren bir annesin sen çok güzel bu.bundan sonra hepimizin azalarak bitecek emzirme hikayemiz..

İyi geceler kızlar,
Dün kızımı doktora götürdük kontrole. Karnının üst yüzeyinde kırmızı-morumsu nohut kadar bir leke vardı. 2 aylıktan beri. Büyüklüğü sabit kalmıştı, onu sorduk. Daha önce olağan bir şey bir problem olmaz denmişti. Bu sefer doktor tüm batın usg ile iç kısımda da var mı diye bakalım dedi. Usgde leke ile alakalı bir sıkıntı görünmedi. Ancak sol böbrekte üreter darlığına bağlı amiyane tabirle bir havuzcuk oluşmuş. Yani idrar böbrek içinde birikiyor mesaneye inemiyor. Bu durum böbrekte iltihaba neden olabilir diye idrar kültürü istendi. Ancak kız bebeklerde idrar alabilmek çok zor. Poşet ya ıslanıp açıldı yada kızım sürekli hareket halinde olduğundan poşetten rahatsız oldu. Tahlil yapamadık. En yakın zamanda yaptırmamız gerekiyor. Canım buna sıkılmışken, bir de gözyaşı tıkanıklığı sıkıntımız var. Gittiğimiz doktorlar zamanla geçer deyip göndermişti. Bu defa göz doktoruna götürdük masaj gösterdi. Ancak bu şekilde açılabilir. Bir yaşına kadar açılmazsa bizim müdahale etmemiz gerekir dedi. Gittiğimiz doktorlar hiç bu konuda yönlendirmemişti. İnş müdahaleye gerek kalmadan masajla geçer :KK43:
Sıkıntılar üst üste..
Bir de kabızlık problemimiz var. Ek gıda neredeyse tadımlık alıyor ama buna rağmen hemen kabız oluyor. Ek gıdayı bırakıp 2-3 gün sadece anne sütü veriyorum. Düzeliyor ama sonra tekrar :KK43: kızımı öyle zorlanırken görmeye dayanamıyorum. Zeytinyağına daha fazlaağırlık vereceğim. Artık meyvesinden yoğurduna hiçbir yemeğinden eksik etmeyeceğim. Verdiğim besinler bağırsak çalıştırıcı olmasına rağmen bu sıkıntıyı yaşıyoruz :KK43:
Dışarıdan müdahale etmeden besinlerle çözülecek gibi değil sanırım. Çünkü 3 gündür yapmaya çalışıyor yapamıyor :KK43:
Cok gecmis olsun canim ayni problem bizde var dogdugundan beri tikaniklik var. En basindan beri masaj yapiyorum. Eskiye gore cok cok azaldi ama hala var. Insllah 1 yasina kadar duzelir. Tek bir goz bizimde. Ozellikle ruzgar gelirse gozune yani disari ciktigimiz zaman artiyo bu capaklanma. Eskiden cok sulanirdi. Yavrumun gozu hep sulu suluydu. Simdi baya azaldi. Sen masaji ihmal etme. Insallah duzelir.
Kabizlik poblemi bizde bi ara cok yasamistik. Rsmen yapamiyo. Kipkirmizi oluyodu 8 gun falan yapmadi. Sonra ben lavman yaptim. 1 saat sonra ne var ne yok rahatca cikardi. Bol bol su ver. Bunun en guzel cozumu bu. Yemeklerindende zeytinyagini eksik etme.

İyi geceler kızlar,
Sıkıntılar üst üste..
Cok gecmis olsun canim ayni problem bizde var dogdugundan beri tikaniklik var. En basindan beri masaj yapiyorum. Eskiye gore cok cok azaldi ama hala var. Insllah 1 yasina kadar duzelir. Tek bir goz bizimde. Ozellikle ruzgar gelirse gozune yani disari ciktigimiz zaman artiyo bu capaklanma. Eskiden cok sulanirdi. Yavrumun gozu hep sulu suluydu. Simdi baya azaldi. Sen masaji ihmal etme. Insallah duzelir.
Kabizlik poblemi bizde bi ara cok yasamistik. Rsmen yapamiyo. Kipkirmizi oluyodu 8 gun falan yapmadi. Sonra ben lavman yaptim. 1 saat sonra ne var ne yok rahatca cikardi. Bol bol su ver. Bunun en guzel cozumu bu. Yemeklerindende zeytinyagini eksik etme.

Back