- 7 Ocak 2014
- 3.135
- 4.415
- 333
- 38
- Konu Sahibi CadiKazani
- #61.541
Canim bana sağlık ocağında yavaş uzar demişti,5.ayda kontrole gidince ölçtü sadece 1 cm uzamış 67 cm olmuştu ben uzulünce öyle dedi ebe, benim oglumun kilosu gayet iyiydi 1 kg almıştı çok takilmadilar, 6.ay kontrolünde de 1 kg almış ama boyuda 6 cm uzamış 73 olmuştu çok şaşırdım, sordum niye böyle bi ay 1 cm bi ay 6 cm, bundan sonrası değişken olur kimi zaman enine kimi zaman boyuna vererek buyur dedi, sende çok takma bi bakmissin 7.ayda atağa geçmiş olursağol tatlım
ilk zamanlar çok uzadı canım şimdi durdu uzaması. haftada 1 cm uzuyordu. şimdi ayda 1 cm uzuyor. baba da uzun bende uzun sayılırım. genetik kilosu da boyu da. ben o yüzden hiç mama taraftarı olmadım.
Merhaba kızlar,
Dün sağlık ocağı 7700 ölçtü, doktorumuz 7640. 240 gr çok az almış dedi. Kilosundan çok boyuna taktı. 1cm uzamış çok az dedi. Sabahları yumurtanın sarısı, pekmez ve tuzsuz peynir; öğlen sebze püresi, akşama doğru yoğurt ver dedi. Ben sadece sebze tadımları yaparım diye düşünürken Çok moralim bozuldu. Sütüm var ama yaramıyor kızıma
Canim benim oglum da 6 ay sadece anne sütü aldı ve hala büyük oranda anne sutuyle besleniyor, bizim yemek saatimizde uyanık olursa azar azar yoğurt peynir veriyorum ama uyuyorsa uyaninca emiyor sadece. Oglum 10 kg, bunda aile hekimimizin katkısı büyük diye düşünüyorum, 1 haftalikken topuk kanı için gitmistik burnu hikirdiyor diye dra da gösterdim bana süt konusunda çok tavsiyede bulundu, sütünün çok olmasından ziyade kaliteli olursa bebeğe yarar, senin çok iyi beslenmen dinlenmen gerek dedi, salamura peynir, süt, ev yapımı yoğurt sütünün kalitesini arttırır bol su iç, duş almak iyi dinlenmek te sütüne çok faydalı dedi, genellikle hepsine uydum çok şükür çok güzel gelişti yavrum. seninde illa geniş geniş yemek yapiyim da kurulup yiyim diye düşünmene gerek yok, bende çoğu zaman sofraya bile oturamadim ama bogazimida eksik etmedim, ocak yemeği yemediysem ekmeğin arasına kaşar koydum helva koydum, domates beyaz peynir koydum, yani hızlıca ne bulduysam onu yedim. emzirirken, ayak üstü dolanirken, misafir geldiginde onlara yemek hazırlarken bile bi yandan tıkındim, kv min bi lafı var, çocuklu kadın iğne deliginde yer bulsa orda yemek yer diye, sende bundan sonra bu şekilde yapmaya gayret et canım, bakalım fark olacakmi. kaşar peynir ve tahin helvası hem çok hem kaliteli sutte çok faydalı tavsiyemdir