• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
sağol tatlım :KK36:
ilk zamanlar çok uzadı canım şimdi durdu uzaması. haftada 1 cm uzuyordu. şimdi ayda 1 cm uzuyor. baba da uzun bende uzun sayılırım. genetik kilosu da boyu da. ben o yüzden hiç mama taraftarı olmadım.
Canim bana sağlık ocağında yavaş uzar demişti,5.ayda kontrole gidince ölçtü sadece 1 cm uzamış 67 cm olmuştu ben uzulünce öyle dedi ebe, benim oglumun kilosu gayet iyiydi 1 kg almıştı çok takilmadilar, 6.ay kontrolünde de 1 kg almış ama boyuda 6 cm uzamış 73 olmuştu çok şaşırdım, sordum niye böyle bi ay 1 cm bi ay 6 cm, bundan sonrası değişken olur kimi zaman enine kimi zaman boyuna vererek buyur dedi, sende çok takma bi bakmissin 7.ayda atağa geçmiş olur

Merhaba kızlar,
Dün sağlık ocağı 7700 ölçtü, doktorumuz 7640. 240 gr çok az almış dedi. Kilosundan çok boyuna taktı. 1cm uzamış çok az dedi. Sabahları yumurtanın sarısı, pekmez ve tuzsuz peynir; öğlen sebze püresi, akşama doğru yoğurt ver dedi. Ben sadece sebze tadımları yaparım diye düşünürken :KK43: Çok moralim bozuldu. Sütüm var ama yaramıyor kızıma :KK43: :KK43:

Canim benim oglum da 6 ay sadece anne sütü aldı ve hala büyük oranda anne sutuyle besleniyor, bizim yemek saatimizde uyanık olursa azar azar yoğurt peynir veriyorum ama uyuyorsa uyaninca emiyor sadece. Oglum 10 kg, bunda aile hekimimizin katkısı büyük diye düşünüyorum, 1 haftalikken topuk kanı için gitmistik burnu hikirdiyor diye dra da gösterdim bana süt konusunda çok tavsiyede bulundu, sütünün çok olmasından ziyade kaliteli olursa bebeğe yarar, senin çok iyi beslenmen dinlenmen gerek dedi, salamura peynir, süt, ev yapımı yoğurt sütünün kalitesini arttırır bol su iç, duş almak iyi dinlenmek te sütüne çok faydalı dedi, genellikle hepsine uydum çok şükür çok güzel gelişti yavrum. seninde illa geniş geniş yemek yapiyim da kurulup yiyim diye düşünmene gerek yok, bende çoğu zaman sofraya bile oturamadim ama bogazimida eksik etmedim, ocak yemeği yemediysem ekmeğin arasına kaşar koydum helva koydum, domates beyaz peynir koydum, yani hızlıca ne bulduysam onu yedim. emzirirken, ayak üstü dolanirken, misafir geldiginde onlara yemek hazırlarken bile bi yandan tıkındim, kv min bi lafı var, çocuklu kadın iğne deliginde yer bulsa orda yemek yer diye, sende bundan sonra bu şekilde yapmaya gayret et canım, bakalım fark olacakmi. kaşar peynir ve tahin helvası hem çok hem kaliteli sutte çok faydalı tavsiyemdir

20 mayıs doğumlu kızım. Doktor olumlu hiç konuşmadı. Canım sıkıldı benim de.. Bir anda üç öğün başlamak istemiyorum. Birkaç tatlı kaşığı dedi ama benim gönlüm yine de razı değil :KK43:
Bence başka bi dr a götürün imkanınız varsa, bi anda üç öğün ek gıda fazla bence

kızlar şimdi alışverişten geldim e-bebeğe de uğradım. ilk arabam var indirime girmiş ondan aldı annem. inanılmaz sevdi. üstünde bir oturuşu var çok komikti. tavsiye ederim yani sizin de haberiniz olsun.

P

Senin bebeginin kilosu benden cok mesela uzme kendini,arada degisir alip vermeler,ben az yedigimde sutum cok erkileniyor,benim kizdan bende ywmek yapmakta zorlaniyorum,aksamdan hazirliyorum esim varken yapiyorum veya ertesi gun hazirladgim malzemeyi yapiyorum,kizi yere battaniye yorgan filan serdim oraya birakiyorum ,azcik cadilik yapip bagiriyor ama mecbur kaliyor insan,olcak o kadar,bide cok hareketli bi bebekse belki ondan da azalmistir,hareketleri artiyor cunku,bence bizim de diger ay azalir arkadar yorum yapmis benden sonra evet dogru,bundan sonra kilo alimo azalicak,hem standartlarin altinda degil kilosu bebeginin yemene dikkat et wn kotu cogaltirsin ek gidayi napcan,ben bir bucuk ay emmisim annemi,sukur bak seninki 6ay emmia ne guzelben emdigi her an sevjniyorim bwn wmemedim kziim wmsi. Diye,benimde yorulunca,acsam cok azaliyor sutum,cok yok en fazla bir yasina kadar bu sut gider. Gibi geliyor,sonra kalmaz sanirim,benkm kiz uyumuyorr,uyutmuyor geceleri dort donuyoruz da ondan canim,cok yazmisim laf lafi acti derken :)
Hem çok hareketli hem de alttan iki diş çıkardı bu ay. İki hafta boyunca doğru düzgün hiç emmedi. Geçen hafta da akşamları sütüm kalmıyordu ama bu hafta sütüm iyi çok şükür. Annem, bizim zamanımızda ölçüm mü vardı, çocuk ne zaman acıkırsa emziriyorduk takma kafana diyor ama doktor gelişimini çok az buldu ona canım sıkıldı. Yememe içmeme daha çok dikkat edeceğim. Çok sağol desteğin için :KK200:

Bence doktorunu dinlemelisin biz anneler durumu duygusal değerlendırıyoruz ancak 6 ay ıyıbaruyle ek gıda şart süt bol olsa da onların gün içinde harcadığı kalorı bızım sütütmüzle karşılamayabiliyor her Bebek ayrı başkası ek gıdaya geçmeyebilir ama sizin gelısımı her ay Nasıl olduğunu doktorunuz bılıyor doktor dışında davranmak bebeklerımıze fayda sağlamaz rahat olun en uyısı bu ki doktor tavsıyesi bu yönde üzülmeyın illa anne sütüne devam edıcekler onu bırakmazlar artık
Evet canım ben de öyle düşünüyorum. Blw ile tadımlara başlayacaktım rafa kalktı bu düşüncem. Çünkü ciddi ciddi beslemem gerekiyor artık. Pekmezler yumurtalar peynirler sebzeler :spor::temizlik::hamarat:

:KK11:
Bence başka bi dr a götürün imkanınız varsa, bi anda üç öğün ek gıda fazla bence
Sabahları bir tutam yumurta sarısı, bir çay kaşığı pekmez, bir tutam tuzsuz peynir.
Öğlen birkaç tatlı kaşığı sebze püresi. Akşam da birkaç kaşık yoğurt dedi. Ben de fazla olmaz mı dedim. Alerjisi alışması vs. Yoğurda iki hafta sonra başla dedi sonra. Doktora da tavsiye üzerine gittik.
Bu ek gıda olayında doktorlar kendilerini hiç geliştirmiyor bence. Burada arkadaşların paylaşımlarından anladığım kadarıyla benim de tecrübe ettiğime göre iyi bir rehber olmuyorlar. :duduk:

Canim bana sağlık ocağında yavaş uzar demişti,5.ayda kontrole gidince ölçtü sadece 1 cm uzamış 67 cm olmuştu ben uzulünce öyle dedi ebe, benim oglumun kilosu gayet iyiydi 1 kg almıştı çok takilmadilar, 6.ay kontrolünde de 1 kg almış ama boyuda 6 cm uzamış 73 olmuştu çok şaşırdım, sordum niye böyle bi ay 1 cm bi ay 6 cm, bundan sonrası değişken olur kimi zaman enine kimi zaman boyuna vererek buyur dedi, sende çok takma bi bakmissin 7.ayda atağa geçmiş olur

Canim benim oglum da 6 ay sadece anne sütü aldı ve hala büyük oranda anne sutuyle besleniyor, bizim yemek saatimizde uyanık olursa azar azar yoğurt peynir veriyorum ama uyuyorsa uyaninca emiyor sadece. Oglum 10 kg, bunda aile hekimimizin katkısı büyük diye düşünüyorum, 1 haftalikken topuk kanı için gitmistik burnu hikirdiyor diye dra da gösterdim bana süt konusunda çok tavsiyede bulundu, sütünün çok olmasından ziyade kaliteli olursa bebeğe yarar, senin çok iyi beslenmen dinlenmen gerek dedi, salamura peynir, süt, ev yapımı yoğurt sütünün kalitesini arttırır bol su iç, duş almak iyi dinlenmek te sütüne çok faydalı dedi, genellikle hepsine uydum çok şükür çok güzel gelişti yavrum. seninde illa geniş geniş yemek yapiyim da kurulup yiyim diye düşünmene gerek yok, bende çoğu zaman sofraya bile oturamadim ama bogazimida eksik etmedim, ocak yemeği yemediysem ekmeğin arasına kaşar koydum helva koydum, domates beyaz peynir koydum, yani hızlıca ne bulduysam onu yedim. emzirirken, ayak üstü dolanirken, misafir geldiginde onlara yemek hazırlarken bile bi yandan tıkındim, kv min bi lafı var, çocuklu kadın iğne deliginde yer bulsa orda yemek yer diye, sende bundan sonra bu şekilde yapmaya gayret et canım, bakalım fark olacakmi. kaşar peynir ve tahin helvası hem çok hem kaliteli sutte çok faydalı tavsiyemdir
Çok haklısın canım, ben kendim ihmal ettim. Bundan sonra daha dikkatli besleneceğim. Biraz önce çok acıkmıştım mesela gittim zeytin ekmek yedim:confused: ki hiç yemem öyle :) aç aç yemeği beklemekten iyidir. Daha programlı olmalıyım. Olay bu sanırım.

İyi aksamlar annisler ve bebisler kesinlikle anne sutunun yemeyle cok alakasi var yok boo suymus galan bunlar hiksye tabikide suyun onemi buyuk ama ozaman hic bir vitamin olmuyor sutun yagli olmasi lazim ki bebislere yarasin bende aynen @yesilcan86 gibi ne bilursam yedim yemekten kastim tatli vs deil yogurt peynir cerez falan cok sukur kilomuz cok iyi boyumuzfa ortalama da cok sukur hala sutum var ve cogunlukla anne sutu aliyoruz evt kilo alcaz belki ama bu bir sure daha sonra kilo verilir bebegin sagligi daha onemli

Çok haklısın canım, ben kendim ihmal ettim. Bundan sonra daha dikkatli besleneceğim. Biraz önce çok acıkmıştım mesela gittim zeytin ekmek yedim:confused: ki hiç yemem öyle :) aç aç yemeği beklemekten iyidir. Daha programlı olmalıyım. Olay bu sanırım.

Aynen canım, geçen kalabalık misafir geldi, sofra ser hizmet et derken baktım oturamiyorum sofraya, hemen mutfakta kendime bi tabak hazırladım bi yandan yedim bi yandan yedirdim, misafirim yemesini kalkmasını beklersem hem ben ac kalirdim hemde oglum. zeytin peynir hiç bişey bulamazsan kuru ekmek ye ama ye yani, ha birde en son hangi göğsünü emzirdiysen bir dahaki emzirmeye o göğüsten başlaki kalan yağları emsin çocuk, 1 ay sonra bizede burdan sonucu yaz mutlaka

Ayy kızlar yazdiklarinizi okuyunca . Her gün diyet yapamadim die kendimi paraliorum da. Yapamadigimla kalıom zaten çok acikiorum. .emzirmek ve süt büyük nimet. Allah zeval vermesin . İyi ki kismiyorum yememden ya. Dediğiniz gibi su ic süt olsun tamam da . Yağlı süt nasıl olcak. Ben yumurta yoGurt tahinpekmez kaşar peynir hep yiyorum. İyi yapiomusum

Canim resmini atar misin bende istiyorum da
YA ben de mamà sandalyesi ve yurutec almak istiyorum. Alan var mı şu güZEL mi .
Screenshot_2016-11-21-08-55-04.png

Cnm ben mama sandalysi almadim büyük ihtimalle almam cok ihtiyac olacaginj sanmıyorum ama gecen tvde cocuk doktoru söylemişti msma sandalyesi alirken asla onunde oyunck bulunanlardan almayin bebek onlarla oynamaktan ne yediğini anlamaz kesfedemez duz olanlar uygun demisti yinede tercih senin cnm
YA ben de mamà sandalyesi ve yurutec almak istiyorum. Alan var mı şu güZEL mi .Eki Görüntüle 1915632

Yurutec aldik ebebekte kiler cok pahalıydı 300 civari be ustu bizim bu aralar sikisik olduğu icin esim baska bi yerden 120 milyona aldi gayet hos ve saglam

Sanırım iyi beslenemiyorum ben :KK43: kızım yemek yapmama da fırsat vermiyor bir şeyler yememe de. Çok uzun süre aç kalıyorum. Sabahları yumurtamı eksik etmiyorum ama o da yeterli olmuyor. Dolayısıyla sütün muhtevası yetersiz kalıyor :KK43:
Canim üzülme ya. Sen neden ek gıda başlamıyorsun. Elmayı cam rendede rendele babymix veya onunla mayaladigin yoğurdu yedir bir öğün. Hızla boyunda uzak kilo da alır. Ben her sebze puresine buğday ruseymi eklerim. Arada bir muhallebi yapıyorum Armutlu irmikli. Benimki 9200 gr. Sabah tuzsuz lor peyniri elma rendesi ve buğday ruseymi yap ekmek falan verme bence ben pekmeze karsiyim faydali falan değil bence boş yere o minnak süt dislerini curutecek diye korkarim

Takıldığım bi durum var, bilenden yardım almak isterim, oğlumun 2 altta 2 üstte 4 dişi çıktı, üstte soldaki dişin yanında bi morarma var ve dış çıkacak gibi duruyor ama mosmor ilk görünce endiselendim bian, oglum elini veya bi oyuncagi ağzına götürüyor sonrada sebepsiz yere -yani biz oyle saniyorduk-aglamaya başlıyordu, bi bakiyim dedim mosmor, ıntten araştırdım normal bi durum bazen diş çıkarken morarma olabilir diyor ama oğlumun canı yanıyor belli, diş çıktı çıkacak gibi bi çıksa da kurtulsa yavrum, sorum sizce de normalmidir bu morluk

Ne guzel bize 9.ayda yapcaz tahlil dedi drumuz ona gore karar vwricekmis,benim kizda catlak vardi popoda diye kabiz yapmasin diye bu ay basladim gerci,2ay kullanmis olucam,umarim bizim de iyi olur da kullanmayiz9. Aydan sonra
Canim sen zeytin yağı içir bence minnaga. Poposuna da zeytin yağı sür. Hem kolay yapar hemde çatlak hızla kapanır kiyamam kuzuya canı yaniyordur onun.
Ben hem sebze puresine ekliyorum hem de iciriyorum ama tabi soğuk sıkım 0.4 asit oranlı bebek zeytinyağı

bir kaç sayfadır kilo konusu gündemde, önemli olan bebeğin motor becerilerinin gelişimi ve boyu . 3 kiloluk bebeğe enerji sağlarken,7-8 kiloluk yada fazlası bebeğe enerjiyi anne sütü ile sağlayamayız. bebeğe ek besin vermek onu yeni besinlerle tanıştırmak hayata alıştırmakta cok önemli.

Back