• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Takıldığım bi durum var, bilenden yardım almak isterim, oğlumun 2 altta 2 üstte 4 dişi çıktı, üstte soldaki dişin yanında bi morarma var ve dış çıkacak gibi duruyor ama mosmor ilk görünce endiselendim bian, oglum elini veya bi oyuncagi ağzına götürüyor sonrada sebepsiz yere -yani biz oyle saniyorduk-aglamaya başlıyordu, bi bakiyim dedim mosmor, ıntten araştırdım normal bi durum bazen diş çıkarken morarma olabilir diyor ama oğlumun canı yanıyor belli, diş çıktı çıkacak gibi bi çıksa da kurtulsa yavrum, sorum sizce de normalmidir bu morluk
Canim ben de duydum onu morarma ve hafif kanlanma normal birseymis. Istersen bir Tulbent veya elinle tabi önce iyice yikayacaksin elini bir masaj yap hafif hafif rahatlatir. Bir de eline soğuk elma armut dilimi ver kasintisini alsın. Sakın jel mel kullanma onlar zararliymis

Sanırım iyi beslenemiyorum ben :KK43: kızım yemek yapmama da fırsat vermiyor bir şeyler yememe de. Çok uzun süre aç kalıyorum. Sabahları yumurtamı eksik etmiyorum ama o da yeterli olmuyor. Dolayısıyla sütün muhtevası yetersiz kalıyor :KK43:
Canim sen kızınla birlikte yemek yapsana. Ben mama sandalyesine oturtuyorum bir taraftan onunla sakalasip oyun oynuyorum diğer taraftan meyveli yogurdunu hazırlayıp kendi etimi ve salatami yapiyorum sonra beraber yiyiruz. Sen sürekli kızınla ilgilenmeyeceksin beraber yapacaksiniz bir de bu metodu dene bak ben hem çok iyi kilo verdim 36 bedenim hem de bebeğim çok güzel kilo alıyor hem kof kilo almıyor motor becerileri gayet iyi. Bence ek gıdaya önyargılı olma üzülme de bu kadar çok kendine çok çok iyi bak.

Ayrıca onun artık cenesini kullanması lazım rulem rulem dişleri çıktı mı bilmiyorum ama çiğnemeyi ogurmeyi yutmayi ogrenmeli. 6. Ayın da dolmuş hem keyifli şeyler bunlar bebeğine yemek hazırlamak falan. Geçen sebze püresi yaptım yanına da yogurdunu koydum tabagina çıktım parka. Önce bir yürüduk ikimiz de acıktık oturduk bir banka ben kendi yogurdumu çıkardım kasikladim o da salyalari akitti. Sen de istermisin dedim onun yogurdunu cikardim ikimiz de yedik ohhh hem temiz hava hem kalsiyum bir de sararan yapraklar etrafta kosusturan çocuklar çok keyif aldım valla

Merhaba tatlı bebişlerin anneleri :) benim kızım 11 mayıs doğumlu, geçen hafta ek gıda tadımlarına başladım, ama kızım hiç yemek istemiyor. Yoğurt mayaladım, brokoli haşladım, yok istemiyor. Zorlamak da istemiyorum, kaşık görünce ağzını kapatıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Siz neler yapıyorsunuz?
Canim sen biraz zorlandığın icon tepki gösterip ağzını sıkı sıkı kapatiyordur hiç moral bozma kaşığı eline ver o kendi ağzına goturecektir bir de dış çıkardığı için veya cikaracagi için dislerini kasiyorlar kasigin ucu ile yumuşak uçlu kaşık tercih et bence. Benim favorim wee baby 10 tane aldım belki

Kızlar şuan ananemizde kalıyoruz ve evi kılmalı bebeğimin burnu çok tıkanıyor katıldı su kaynatıyorum buhar olsun dıye çare etmedi bir arkadaşımız burda burun damlası markası paylaşmıştı yenıden yazabılır mı evli klınalı olanlar bana yardımcı olabılır mı careyı Nasıl burdunuz buhar mak alayım desım 300 tl 1 hafta kalıp dönucez fazla geldı gece kaç kere uyandı ağlayıp

Kızlar şuan ananemizde kalıyoruz ve evi kılmalı bebeğimin burnu çok tıkanıyor katıldı su kaynatıyorum buhar olsun dıye çare etmedi bir arkadaşımız burda burun damlası markası paylaşmıştı yenıden yazabılır mı evli klınalı olanlar bana yardımcı olabılır mı careyı Nasıl burdunuz buhar mak alayım desım 300 tl 1 hafta kalıp dönucez fazla geldı gece kaç kere uyandı ağlayıp
Canım biz de ne zaman Ankara'ya ailemin yanına gitsek bu sorunu yaşıyoruz. Her emzirme öncesi serum fizyolojik damlatırsan sıkıntı kalmaz. Burnu tıkanık olmasa bile damlat nemlensin burnu. Markadan markaya çok farklılık oluyor mu bilmiyorum.

rulem rulem bence de artık ek gıdaya başlamalısın ama 3 öğün birden bana da çok olur gibi geldi. biz önce sebze ile başladık. sonra meyve sonra yoğurt en son kahvaltı. zaten bunları yapman 1 ayı bulur. zaten 6. aydan sonra ek gıdaya geçmelisin. başka bir arkadaş da yazmış; çiğnemeyi öğrenmesi de lazım.

yemek konusunda ben de çok düzensiz besleniyorum. şimdi işe başladım daha düzenli oldu gerçi. evde yemek falan yiyemiyorum doğru düzgün. sabah kahvaltı akşam yemek 2 öğün yapabiliyordum.

anlamıyorum ki; kimisi sütün olsun bol ye diyor. kimisi de sütüm olcak diye yemeyi abartma duba gibi olursun, çocuk öyle böyle büyüyo diyo... zaten oldum olacağım kadar da....

Cnm ben mama sandalysi almadim büyük ihtimalle almam cok ihtiyac olacaginj sanmıyorum ama gecen tvde cocuk doktoru söylemişti msma sandalyesi alirken asla onunde oyunck bulunanlardan almayin bebek onlarla oynamaktan ne yediğini anlamaz kesfedemez duz olanlar uygun demisti yinede tercih senin cnm
Canım o aparat cikarilio sağol teşekkürler. Bakalm arastirionm henüz de. Sen nasıl yedirion peki . Kucağına alarak mi.ya da uzanıeken falan mı.

YA ben de mamà sandalyesi ve yurutec almak istiyorum. Alan var mı şu güZEL mi .Eki Görüntüle 1915632
canım ben mama sandalyesi aldım ikeadan aldım. önce kafamda sorular vardı devrilir mi falan diye. kesinlikle devrilmez çok iyi. benim sıpa çok hareketli çünkü. önüne de yapıştırılabilir oyuncaklar var ebebekte satılıyor onlardan aldım. yemek hazırlarken oturtuyorum çok memnunum. iyiki almışım diyorum. ona oturunca yemek yiyeceğini anlıyor. hem de ben biraz mutfakta iş yapmış oluyorum.

canım ben mama sandalyesi aldım ikeadan aldım. önce kafamda sorular vardı devrilir mi falan diye. kesinlikle devrilmez çok iyi. benim sıpa çok hareketli çünkü. önüne de yapıştırılabilir oyuncaklar var ebebekte satılıyor onlardan aldım. yemek hazırlarken oturtuyorum çok memnunum. iyiki almışım diyorum. ona oturunca yemek yiyeceğini anlıyor. hem de ben biraz mutfakta iş yapmış oluyorum.

http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...29067293/antilop-tepsili-mama-sandalyesi.aspx
bundan mı aldın?

ben de almayı düşünüyorum. aslında bir tane var ama annemde o. bebiş annemde oluyor o bakıyor. ama haftasonu evde yemek yedirirken çok zorlanıyorum. oturarak yemek yiyor. koltuğun köşesine oturtuyorum. bütün koltuk yemek oluyor. neyseki koltuğumun rengi koyu. silince de hemen çıkıyor.
ben de bu mama sandalyesi için olumsuz yorumlar duymuştum ama sen de güzel olduğunu söylemişsin. fiyatı da uygun. ilk fırsatta alıyım ben de.

benim yeğenim fizyoterapi okuyor. yürüteci önermedi. hazır olduğunda yürümeye başlıycak zaten diyor. zaten evim çok geniş değil. yürüteç alsam da evde onunla gezemez. o yüzden de almıycam.
şimdi odadan odaya pıtır pıtır emekliyor. geçen gün masanın altına girmiş. bir ucundan girdi diğer ucundan çıktı. çok tatlı oluyor bu halleri. maşallah bebişlerimize

Back