2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Ben hala yıkamadim.hastanede sildikleriYLe duruyor yavrum. Göbeği düşsün öyle dedi hemsire . Bugün 7. Günümz düşmeden yikasam mi

Bizimkinin göbeğide halaa düşmedi.hastaneden çıkmadan yıkadılar kızımı banada gösterdiler nasıl yıkanacağını göbek düşene kadar 2günde bir yıka dedi doktor ama annem hergün gelip yıkıyo.kontrole gittiğimizde doktorada söyledik hergün yıkıyoruz diye göbeğin kuru olmasına dikkat edin sorun olmaz dedi.

Kizlar normal dogumdan sonra , ne zaman dikisleriniz düzeldi, temizliği nasil yapıyorsunuz? Once jelle ve suyla temizledim.Ustune oturmustumDikislerim acildi. Tekrar doğum sonrasi gibi dikis atildi batikonla temizliyorum hic su degdirmiyorum. Ve yatiyorum.Ne zaman duzeliyor kizlar????normal hayatımiza dönüyoruz, artik oturmayi özledim yaa

Canım kiyafetleri biraz kalin geldi ama evin sıcaklık sartlarini bilemem tabi belki soğuk bir bölgede yaşıyorsundur. Belki sivilce tarzi şeylerin cikma nedeni de sicaklamasindandir. Hem ne demek bakamamissin sen annesi olarak en iyisini bilirsin doktorun öyle diyeceğine seni yönlendirmeli bilgi vermeli bu da onun görevi

kac gün oldu ?

Doktor temizlik için hiçbir şey vermedi. Batikondan bile bahsetmedi. Tek söylediği temiz ve kuru tut. Sık sık ped ve çamaşır değiştir. Onbeş gün oldu dikisler aş yavaş dökülüyor bir iki gündür. Agrim sizim on gundur yok.

ben o sivilcelerin olmasi normal diye biliyorum. Anneden aktarilan hormonlar nedeniyle ...

Arkadaşlar bişey sorucam bebeğinizi kaç günde bir yıkıyonuz

Biz de 13 günlüğüz dışarı çıkma durumumuz olmasa her gün yikariz ama simdi bir gün durup bir gün yıkıyoruz. Kiyafet olarak da alttan uzun kollu citcitli atlet ve ince corap üzerine tulum. İnce bir battaniye. Bu haliyle bile sicakliyor gibi geliyor ama her evin şartları farkli tabi

ben o sivilcelerin olmasi normal diye biliyorum. Anneden aktarilan hormonlar nedeniyle ...

İstanbul Şişli de yaşıyorum ama havalar doğum yaptığımdan beri soğuk ve yağmurlu ara ara sıcak oluyo banyo yaptırmaya korkuyorım üşütür die sizce yanlış mı yapıyorum haftada iki defa yıkıyorum

Yüzündeki sivilceler de doktor her emzirmeden önce göğsünü sabunla yıka dedi bana çok saçma geldi hangi emziren kadın her emzirmeden önce göğsünü sabunla yıkıyo ya merak ediyorum açıkcası

Ben 27 gün önce doğum yaptım Can'ım batikonla her tuvalet sonrası yıkıyodum hala sızlama var ama oturup kalkmada rahat artık ama hala dikkat ediyorum çünkü tan daha iyileşmedi hafif ağrı ve sızı oluyo

Benim oğlan da öyle gaz çıkarırken bile kaka yapıyor azcık, pisigi var ama çok az, ben ıslak mendil kullanmıyorum pamugu ıslatıp poposunu öyle siliyorum.
Aynen.canim.benim kiz.gazi çoğunlukla alttan.çıkarıyor ve kaka da geliyor beraberinde.
Altini kaka yaptiginda yikiyorum ya da islak pamukla siliyorum.
Islak mendil paydos.

Sagol canim dikkate alacağım.

Bu arada kimdi hatırlamıyorum bebisinde pamukcuk olan arkadas.
Ben gazli bezi karbonatli su ile islatip bebisin ağzını dilini damagini guzelce sildim. 2.kez yapinca gecti.

Gazlı bez hangisi oluyo Can'ım birde nekadar suya ne kadar karbonat atıyorsun detaylı anlatırmısın elini bebepin ağzına sokup mu siliyosın

Bu doktorlar da bir alem çocuğuna niye iyi bakmasın bir anne hayret birşey.benim kızımın yüzünde de sivilceler var bizim doktotumuz normal dedi sıcaktan olabilir çok kalın mi giydiriyorsun birde emerken yüzüne süt bulaştığı için de oluyor diyorlar ama ne kadar dogru bilemem.

Canım ben ilk günlerde kayinvalideme uyup 2ser kat giydirmistim yelek battaniye odanın sıcaklığını da 24 dereceye ayarlamistim sonradan anladım ki benim kız sıcaklayinca çok huzursuz oluyor şimdi atlet ve tulum giydiriyorum sadece bazen tulumun içine çorap giydiriyorum ama gece mutlaka çıkarıyorum.

C
Canim ben uzun kollu çıtçıtlı badi altına ayaklı pijama üzerine tulum giydiriyorum ama ayaklarında çorabı ve patigi hep oluyor gün içinde de sırtından yelek oluyor uyurken yelegini çıkarıyorum tabi.ben giresundayim karadeniz havasi belli olmuyor bi sicak bi soguk.hangi sehirdesin havaların durumuna göre giydir yün kazak fazla gibi geldi bana onun yerine penye yeleklerden giydir

Canım hayırlı olsun bebeğin. Benimde dikis yerimin sağ tarafı garip bir şekilde ağrıyordu herkes de oluyormuş ama şişme olmadı bende umarım ciddi bisey değildir.

Kesinlikle öyleymiş canım. Allah sana da güç kuvvet kolaylık versin, kimseye muhtaç etmesin inş.

Nasıl sivilceler ? İsilik mi?
Neden olurmuş doktor ne dedi?
Kızımın da yüzünde boynunda ve kollarının katlandığı yerlerde isilik oldu. Doktor krem verdi 3 gün kullandık. Geçmeyince 2 gün daha kullandık. Azaldı ama geçmedi tamamen.

Ben hala yıkamadim.hastanede sildikleriYLe duruyor yavrum. Göbeği düşsün öyle dedi hemsire . Bugün 7. Günümz düşmeden yikasam mi
Düşmeden yıkayanlar da var ama ben düşmesini bekledim. Düştükten sonraki günden beri her gün yıkıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…