2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364

biz de ilk başlarda sarılık olmasın diye 2 saatte bir emzirmek için uyandırdık, 5 gün önce doktora gittik bebeğimiz 15 günlükken. Doktora sordum ne kadar süreyle ne aralıklarla emzirmem gerekiyor diye. ne zaman ne kadar isteyeceğini patron bilir dedi. Ben yine de 3-3,5 saat geçirmemeye çalışıyorum. bazen 15 dakikada uyanıyor iki yudum çekip uyuyakalıyor ve yine kısa süre sonra mızıldanmaya başlıyor. bazen de bol bol içip 3-4 saat uyuyor. uyandırmaya kıyamıyor insan. Ona da şöyle bi çözüm bulduk, altını açınca otomatik uyanıyor ve bacakları boşa çıktığı anda çişle hedef tutturmaca oynuyor kerata. Odada tutturmadığı yer kalmadı gibi bişey.

ben hamilelikte toplamda 8-9 kilo falan aldım, doğurduğumda 3 kilosu gitti zaten. şu an 20 günlük olduk sanırım 2-3 kilo fazlam var. Şanslıyım sanırım bu konuda. ama kilom kalsaydı da dert etmezdim sonucunda bir melek oluyor kollarımda

ben doktoruna güven derim. Başından beri takip eden kişi o sonuçta, ne olup olmayacağına da sen ve doktorun en iyi kararı verirsiniz diye düşünüyorum. sen düşüncelerini doktorunla paylaş, riskli bir durum yoksa senin isteklerini de yerine getirmeye çalışacaktır..

Bebeleri gaz sorunu çeken var mi ?çözüm bulabildiniz mi ? zor durumdayim

Kiraz cigidini duydum bende, tam kiraz mevsimindeyiz, cigitleri yıkayıp güzelce kuruttuktan sonra corabinin yada patiginın içine koyulursa gaz sorununu cozuyomus, cok ilginc dimi, hatta araştırdım bazı sitelerde parayla satılıyor, ben bi deneyecem valla

Erkek çocuğu bu konuda biraz zor oluyor galiba, benim oğlan da elime yüzüme bayagi isedi yani sıpa, canı sağolsun buda bi mutluluk degilmi

Canim hakiki zeytinyağı sur meme uçlarına gerçekten fayda ediyor

Valla canım ben ilk bir hafta tam 11 kilo verdim bende sezaryen oldum ama hamilelikte 21 kilo almıştım hala hamile gibi geziyorum moralim bozuluyor sarkan gobegimi gördükçe doğum yapali 38 gün oldu spora başlayacağım ama doktora sorduk tam sonra inşallah

Gazin çözümü yok canım valla ben bulamadım bi çözüm bulan bana da yazsın lütfen lütfen lütfen
Canım ben şunu buldum kendine dikkat et su yaz gününde bile uzun kolluyla uyuyorum ayaklarimdan terlikler eksik olmuyo bi kaç gun ince giyindim ve aşırı gazi oldu bebeğin benim bulduğum bu

Merhaba kızlar.
Eşim ve bebeğimle baş başa kalamadık diye dert ediyordum. Bugün annem yanımda olduğu için ne kadar şükrettim anlatamam. İki gündür kızım o kadar huzursuz ki.. Hem emmek istiyor hem de emerken ağlayarak kendini çekiyordu. Ve uyumuyordu. Ne yapacağımı şaşırmıştım. Zombi gibi dolaşıyordum. Allah annemden razı olsun, onun sayesinde kendime geldim. Sonra da önceki düşüncelerimden utandım

Kızlar emzik veriyomusunuz bebeklerinize ben açıkçası bi türlü tutturamadım biberon da tutmuyo bi de salliyo musunuz beşikte ya da kucakta ben babasının bile sallanasına izin vermiyorum acaba çok mi kasiyorum aman kucağa alismasin sallanmaya alismasin diye diye

Canim utanma ama gerçekten yalnız bebek bakan biri olarak söylüyorum kendi adima ben cok zorlanıyorum hem yemek temizlik ev bebek bi yandan bi deri bi kemik kaldım resmen gerçekten yanında rhat edicegin biri olması çok güzel

eryesil valla salliyorumda kucağımdaydi gezdiriyom zor buldum nede olsa kızı çalışırsa çalışsın bana ihtiyacı var :))emzik tutturdum d vitamini veriyorum sonra hemen emzik

Canım çok geçmiş olsun inş en kısa zamanda iyileşir bebeğin. Kendini boşuna suçlama senin elinde olan bişey değil sonuçta

Kızlar ağrılar im için . Dayanamayip majezik içiyorum ağrı kesici yani. Doktor parola yazmıştı o etku etmio. ÇOK zarar verir mi ya bebeğime sütüme falan
Parol dışındaki ilaçlar emzirirken önerilmiyor canım doktoruna danış kesinlikle

Gözünaydın canım sağlıkla büyüt inş

Aynen öyle şekerim. Sağlıklı olsunlarda gerisi tırt. :))

Neysr boşver bunları. Ağrı acı dinecek. Sonsuza kadar kalacak değil ya! Sen bebisten haber ver. Yumuk yumuk ellerini, kuş gibi açıp emmeyi bekleyen ağzını, küçücük burnunu anlat. Nasılmış anne olmak??

Canim doktor ne zaman başla dedi bende 5 6 aylık hamile gibiyim benim de canım sıkkın

yerimmm ben o kıllı maymunuu. benim kızın omuzlarında da kıl var. yıkarken su aktıkça saga sola gidiyorlar.
ama zamanla dökülecekler. şimdi bu hallerinde bal gibiler az daha büyüseler düşünemiyorum.
anneliği ben de çok sevdim ya. sanki nasıl diyeyim oyuncağım gibi kızımla ilgilenmek. çok güzel bir uğraş olarak geliyor. ama kendime biraz daha dikkat etmem lazım. hep benim yüzümden gaz sancısı çekiyor kızım.
hava sıcak diye patik giymeyi es geçiyorum kimi zaman. ayaklarımdan soguk alıyorum, yavrumdan çıkıyor acısı..
bu arada bizim ismimizde vera iptal oldu. kv M harfi ile başlayan ismime uygun olarak - melisa olsun mu ? dedi. bende olsun dedim. 15. torunu ve ilk kez bir isim önerisi getirmiş. kırmak olmazdı. eşim de en küçük ve en düşkün olduğu çocugu. kıramadım. Melisa ve benim karnımda iken kızımı sevdigim Ece ile -Melisa Ece oldu kızım. Ama genelde Ece diyoruz.

bu arada kedinle yaşadıkların üzücü olsa da çok normal. minik kara kaplanın zamanla devine alışacak. Bence çok iyi anlaşacaklar. Sen ne yapman gerektiğini çok iyi biliyorsun. İlk etapta ikisini yalnız bırakmamak gibi. Devin evde bir pet ile büyüyecek şanslı bir bebiş. Yer onu şeri teyzesiii...
en son ben de senin gibi yaptım. her kafadan cidden bir ses çıkıyor. kırıcı olmak istemediğim için yüzlerine bir şey diyemesem de içimden - ben kızımın annesiyim , onun için en iyisini ben bilirim - deyip işin içinden çıkıveriyorum. çünkü cidden sanki annelerinden daha çok düşünüyormuş gibi davranabiliyorlar büyükler. sanki kendi evladımızı onlar kadar düşünmüyoruz gibi.
hatırladığım kadarıyla evet sen normal dogurmuştun benim acil sezaryene alındıgım gün. yani 20 mayısta..

eryesil cim ben de biraz büyüyünce çalışma hayatına geri dönmeyi düşündügüm için emziğe alıştırmak istedim. ama ne mümkün.
sütüm var mı diye elektrikli pompa ile sagmıştım. çıkan sütü ziyan olmasın diye biberon ile verdim. onu da almadı. memeden devam ediyoruz. gerçi memeyi unutmasından daha iyidir ama emziğe alışsa idi uyutmam daha kolay olurdu sanırım.
hep emerken ya da koynumda yatarken uyuyor. kendi kendine beşiğinde uyudugu da nadir.
sallanmya da kv sagolsun alıştırdı. piş piş yapa yapa alıştı çocuk şimdi istiyor.
ama 3 ayı dolmadan daha süt kuzusu oldukları için kucaga alışmasın vs diye kasmak istemiyorum. ilk dört ayda alışkanlık kazanmaları zor diye duymuştum. kıyamıyorum da ...

bu arada ben de yalnızım. zorlanıyorum ama ev işi için çokta kasmamaya çalışıyorum. bir çok işim duruyor. günlerim hızla geçiyor. gece dogru düzgün uyumayınca gündüz onunla uyuyayım diyorum bu sefer yemegi zor yapıyorum. onu da cogu zaman babasına vererek. zor mu zor ama biraz daha rahatlamak lazım. herkes 40 ı çıkınca rahatlarsın diyor. onu bekliyorum ev işleri için. daha kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkarıcam. gerçi eski giysilerimin hiç biri olmuyor. 11 kilo gitti ama 27 kilo almış olunca toplamda. foto bile çektiresim gelmiyor valla kendimi görünce korkuyorum !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…