- 8 Aralık 2015
- 252
- 438
- 33
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #55.621
hayır kuzum ya tabiykide öyle bişe yok sormuştum bn dr doğumdan 1 hafta önce bebğimin yüzünü gördük net bi şekilde ayrıyetten her gittiğimde profılden usg istedik hepte aldık o yüzden hiç alakası yok normal yaptım hiçte sorun yaşamadıkArkadaşlar selam. Ben Haziran anneleri topiğindeyim :) Siz deneyimli annelere bir sorum var. Bebeğin pozisyonunu; başı aşağıda ama öne yada arkaya bakıyor oluşu gibi, doğuma girmeden önce biliyor muydunuz? Ve doğumunu etkiledi mi?
Valla mı canım? Yüzü size mi dönüktü? İçimde bir umut oldu. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Her şey uygunken sırf bu sebeple normal doğum yapamamaktan korkuyorum. Kendi kendine mi başladı doğumun? Kaçıncı haftada? 39+1'de hiç bir sancı açılma vs olmaması normal mi sence? Çok soru sordum kusura bakma lütfen. Çok heycanlıyım da :)hayır kuzum ya tabiykide öyle bişe yok sormuştum bn dr doğumdan 1 hafta önce bebğimin yüzünü gördük net bi şekilde ayrıyetten her gittiğimde profılden usg istedik hepte aldık o yüzden hiç alakası yok normal yaptım hiçte sorun yaşamadık
Bende 6 günlükken verdim gogus yaralarimdan dolayi herkes cok rahat edersin diyo benim icim aciyo verdikçe ama diger turlude emmek istiyo surekli yapacak bise yok meme ucunu alirken emzik alirmis gibi aliyo bazen biraz kafa kariiskligi yapti sanirim onun dışında memeden uzaklasma gibi bi durum yok cok şükürKızlar hala hastane deyiz. Bişi sorcam . Bizim yavrucak yatağına uyumak için girince ağzını gezdiriodu ben de emzik verdim cuk cuk onu emio. 2 günlük bebege emzik verilir mi . O emin nce ben kıskanıyorum galiba bi de beni almada die korkuyorm
Benimkide cok killi valla annem dokulcek onlar dio ama ben diorum herhalde maymuna filan baktim da killi olduAy ne ilginç!! Senin oğlanlar abi kardeş farklı ten rengine sahipler :)) gerçi abisi kendi bedeninde bile farklı :)
Amannnn neye benzerse benzesinler. Benim ki maymuna benziyor zira. Kıllı bişi. Ama bana dünyanın en güzeli işte. Annesine çirkin gelen bebek var mıdır acaba??
Benimde Basim kiskanclikla dertte napcaz hic bilmiyorum huyu suyu degisti benim oglumun eline ne gelirse firlatir oldu kucugu kollamaktan bazen wc ye bile gidemiyorum dun kasla goz arasinda sampuani almis firlatti atti annem zor yakaladiİnan bende tek gorevim annelik megerse diyuorum.
Evet zor hic kolkay degil. Birde biz yeni nesil anneler daha hassasiz ya cocuklarimiza karsi o yuzden hersey aslinda daha zor oluyor. Aman yedikleri iyi olsun aman oyun oynasin tv tablet ilgilenmesin. Aman kardes kiskanclighiyla psikolojisi bozulmasin vs vs kafa gidiyor benimde arada ama iyiki varlar. Sevgileri oyle guzel ki herseye deger.
Canım doktoruna gerçekten sguveniyosa n ona bırak bence kararı . Hakkında hayırlısı olur insCanım çok teşekkürler cevabın için. Benimkinin profilini değil tam olarak yüzünü görebiliyoruz. Bu ideal değilmiş doğum için. Eğer dönmezse doğum saatler hatta günler sürebilir yazıyor internette. Hiç böyle olan oldu mu merak ettim.
Bir de 39+1'im bugün. Henüz bebek doğum kanalına girmemiş, sancı ve açılma yok. Rahimde yumuşama var sadece. 40 bittiğinde hala böyleyse fazla beklemeye gerek yok dedi doktorum. Sezaryen yapacak
Canım benimde 40 haftam dolduğunda hiçbir belirti yoktu 40+2gunlukken doğum başladı ama ben normal dogumla yapamadim mecburi sezaryen oldum. Herhangi bir tehlike yok ise en azından doğumun başlamasını bekle derim ben çünkü her saat bile önemli ayrıca gittiğim doğum öncesi eğitimlerde de ozellikle vurguladıklari konu bebeğin hazır olmadan planlı olarak yapılan sezaryenlerin bebeğin ilerleyen yaşlarda psikolojik sorunlara neden olduğuydu. Benimki sadece öneri seni etkilemek istemem sadece paylaşmak istedim.minigini Sağlıkla kucağına almayı dilerim.Canım çok teşekkürler cevabın için. Benimkinin profilini değil tam olarak yüzünü görebiliyoruz. Bu ideal değilmiş doğum için. Eğer dönmezse doğum saatler hatta günler sürebilir yazıyor internette. Hiç böyle olan oldu mu merak ettim.
Bir de 39+1'im bugün. Henüz bebek doğum kanalına girmemiş, sancı ve açılma yok. Rahimde yumuşama var sadece. 40 bittiğinde hala böyleyse fazla beklemeye gerek yok dedi doktorum. Sezaryen yapacak
Bende hastaneden dönünce 3 günlükken emzik vermistim. Ama her zaman almıyor karnı tok ise keyif için alıyor uykuya geçişte bazen alıyor onun dışında pek umursamiyor. Memeyi almama gibi bir sorun yaşamadık öyle bir korkun olmasın canim yoksa surekli emmek ister göğüs uçların da fazla dayanmaz yara olur.Kızlar hala hastane deyiz. Bişi sorcam . Bizim yavrucak yatağına uyumak için girince ağzını gezdiriodu ben de emzik verdim cuk cuk onu emio. 2 günlük bebege emzik verilir mi . O emin nce ben kıskanıyorum galiba bi de beni almada die korkuyorm
biz yarın çektircez dönüşte paylaşırım seninleSevgili anneler aranizda kalça çıkığı ultrasonu cektiren var mı? Nasıl bisey merak ettim de.
Çok sevinirim canım bekliyorum.biz yarın çektircez dönüşte paylaşırım seninle
İnşallah canım ya çok yorucu böyle her zaman memeyi veriyorum hiç emmiyo değil sütün azalmaması için zorluyorum sürekli. Sağmayla destekliyorum herşeyi yiyorum vs. Anne sütü alsın da nası alırsa alsın kesilmicenş bilsem sadece sağıp bile verebilirimCanim benimki de kaldı yoğun bakimda evet alışıyorlar orda biberona sen sutunu artirmaya bak uç icin de elinle ileriye doğru cek ucunu hemşire bana öyle söylemişti hatta tut her seferinde memeni ucu sıkili sekilde çocuk emerken bi de çenesinin altını tut yoruluyorlar o yüzden az demiyolar inşallah alışır atlatırsın canım benim
Ben de verdim canım 3-4 günlüktğ hemen aldı. Ara ara veriyorum uykuya geçerken falan iyi oluyo bence. Bizim zaten emzirme savaşımız devam ediyo o nedenle etkiledimi etkilemedimi bilemiyorum hiç :) ama emzik ileriyi düşündüğünde ciddi kurtarıcıKızlar hala hastane deyiz. Bişi sorcam . Bizim yavrucak yatağına uyumak için girince ağzını gezdiriodu ben de emzik verdim cuk cuk onu emio. 2 günlük bebege emzik verilir mi . O emin nce ben kıskanıyorum galiba bi de beni almada die korkuyorm
İnş tüm kontrolleri çoook iyi geçer canım.Biraz oncveki mesajimin devami vardi ama duzenlemem silindi.
Defne kizcemin ptesi gunu kontrolu vardi.cuma gunu 1630 la ciktik hastaneden. 1700 gr 42 cm olmus kizcem. Dr genel durumu iyi dedi. Kilo aliminida begendi.bundan sonra bir goz muayenesi sonra kalp muayenesi sonrada bobrek icin takip basliycak. İnsallah onlardanda guzel sonuclar aliriz.
Bu arada dr muz guzel havalrda iki saati asmiycak sekilde acik alanda gezme izni verdi. Bizde kizcem ve oglusumla ilk gezmemizi yaptik. Kizcem uyudu aliko park pazar gezdi eglendi.
Suan beni tek geren sey defneyi hala yikamadik. Cok korkuyorum usur diye. Cabucak burnunun ucu usuyor. Bu sicak gunlerde soba yakiyoruz. Surekli termometre takip ediyprum sogudumu acaba oda diye. İnsallah hasta olmadan cabucak alir kilocuklarida daha rahat ederiz kizcemle.
Bizden haberler boyle. Gunlerimiz cok hizli geciyor. Ama coookkk keyiflii
Aşının hafif bir yan etkisi olabilir canım. Baş ağrısı, karın ağrısı vs olsa mesela bi çocuk veya yetişkin bunları söyleyebilir ama bebekler söyleyemiyor. O sebeple huzursuzluk gibi kendini gösterebiliyor. İğne olduğu yer ağrıyor olabilir. Meme istiyorsa meme ver canım. Öyle uyusun. O onu rahatlatacaktır. Bol bol C ve A vitamini al sen ki sütünden ona geçsin. Yan etkileri azaltır. Ateşi var mı onu kontrol et canım. İnşallah en kısa sürede kendisini daha iyi hissetmeye başlar. Huzursuzluğu geçmezse, çok ağlarsa, normalden farklı bir şey fark edersen doktorunu ara canım. Allah'ın izniyle inşallah geçer.Canlar bugün ogleden sonra hepatit b aşısının 2.dozunu olduk herşey yolundaydı ta ki saat 7 olana kadar. Öyle bir huzursuzlaşti n memeden ayiramiyorum uyutamiyorum ne yapicam bilemiyorum. Böyle şeyler yaşayan var mı? Bu huzursuzluk normal mi?
Canım tesekkur ederim Surekli emzirdim şimdi biraz rahatladı uykuya daldı hatta altına yaptı uyandırmaya kiyamiyorum kuzumu. Ya çok zormus ben bu kadar duygusal olacağımı düşünmüyordum o agladikca benimde içim ağladı resmen.Aşının hafif bir yan etkisi olabilir canım. Baş ağrısı, karın ağrısı vs olsa mesela bi çocuk veya yetişkin bunları söyleyebilir ama bebekler söyleyemiyor. O sebeple huzursuzluk gibi kendini gösterebiliyor. İğne olduğu yer ağrıyor olabilir. Meme istiyorsa meme ver canım. Öyle uyusun. O onu rahatlatacaktır. Bol bol C ve A vitamini al sen ki sütünden ona geçsin. Yan etkileri azaltır. Ateşi var mı onu kontrol et canım. İnşallah en kısa sürede kendisini daha iyi hissetmeye başlar. Huzursuzluğu geçmezse, çok ağlarsa, normalden farklı bir şey fark edersen doktorunu ara canım. Allah'ın izniyle inşallah geçer.
Anne olmak böyle bir şey demek :) Allah'a emanet et, sen içini ferah tut.Canım tesekkur ederim Surekli emzirdim şimdi biraz rahatladı uykuya daldı hatta altına yaptı uyandırmaya kiyamiyorum kuzumu. Ya çok zormus ben bu kadar duygusal olacağımı düşünmüyordum o agladikca benimde içim ağladı resmen.
Biz çektirdik 1. Ayın sonunda. Her hastane aynı mı yapıyor bilmiyorum ama biz altını çıkardık, yan yatırdık, bezini hafif açıp çekti Dr. Sonra çevirdik diğer tarafı çekti.Sevgili anneler aranizda kalça çıkığı ultrasonu cektiren var mı? Nasıl bisey merak ettim de.
Canım çok tesekkur ederim. İlk bebeğimiz olduğu için biraz Fransız kalıyoruz böyle şeylereBiz çektirdik 1. Ayın sonunda. Her hastane aynı mı yapıyor bilmiyorum ama biz altını çıkardık, yan yatırdık, bezini hafif açıp çekti Dr. Sonra çevirdik diğer tarafı çekti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?