• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar alıntı yapmadan konuşulan problemlerle ilgili bir şeyler paylaşmak istiyorum.
1. Benim sol göğsümde gerçekten kötü durumdaydı. Lanolinli kremde hiç işime yaramadı. Göğüs kalkanını da bebeğim tutamadı. Doktorum garmastan pomat diye bir krem verdi. 40 lira iki gündür acım kesildi.
2. Biberona asla girmeyin kızlar avent yenidoğanı oğlumda kullanmıştım 3. ayda tamamen bıraktı memeyi.
3. Göğüslerim ağrıdığında sıcak su torbası yapıp koyuyorum birkaç tekrardan sonra hem sütü arttırıyor hem ağrıyı kesiyor.
4. Doğum yaptığım gün odama bir hemşire geldi. Doğum sonrası masajı yaptı rahatlamak için. Bir de süt masajı öğretti. Duştayken sıcak suyun altında sol el ile sağ omza sağ el ile sol omza yapılıyor. Omuzdan göğse doğru elinizi kaydırıyorsunuz. 10 kere falan. Bir de iki elinizle bir göğsünüzü tutuyorsunuz. göğüs ucu parmaklarınızın arasından dışarı bakacak şekilde ellerinizi geri doğru çekiyorsunuz. sanki göğsünüzü vücudunuza yapıştırmaya çalışıyormuş gibi.
5. Çocuk doktorum galaktago diye bir damla tavsiye etti süt arttırıcı olarak ayrıca günde 5,5 litre sıvı tüketmemi söyledi. Hastanenin diyetisyeni de 5,5 litre sıvı tüket dedi süt için. Ancak şekerli her türlü içecekten uzak durarak. 5,5 litrenin 2 litresi su gerisi çorba ,ayran, şekersiz komposto v.b. dedi. ayrıca bir ay sonra süt için beslenme listesi vereceğini söyledi onu da sizinle paylaşırım inş.
Amacım bilmişlik taslamak değil yanlış anlamayın. Bu bilgilerden bütün bebişlerimiz faydalansın diye paylaşıyorum annişler
Canm bu faydali bilgiler için teşekkürler benm gibi sıkıntı cekenlere cok faydali olacaktır..

miranda_1986 miranda_1986 maşallah pasaya Allah anali babali büyütsün
neff1316 neff1316 senin mesajlarini okudukca hayran kalıyorum bu kadar positif bakiyossun hayata ki oylede sonuclaniyo senin icin anne olmak icin yaratilmissin sanki canm masallah defne kiza buyuyor gun geçtikçe hersey daha iyi olucak insallah

Mrb guzl anneler tatlis bebitolar :KK31:

Biz 12 günlük olduk . Geçen haftaki Dr kontrolumuzde 7 çıkan sarılığımız 1hafta ışık altında yatma ve bol emzirmeyle 2ye düşmüş çok şükür :dua: ama dra tekrarlama olasılığı varmı diye sormayı unutmusum :kızgın:

Bu arada gogus ucu yaralarım için dün cildiye Druna gittim.
Lansinoh kullandığımı söyledim . Bana lansinohun nemlendirmede etkili olduğunu yara geçirmek için bi faydası olmadığını söyledi ve avene diye yara kapatma etkili başka bi krem verdi 3-4 gün içinde geçer dedi.
Dünden beri kullanıyorum gerçekten o yaralarda birazda olsa iyileşme var . bu arada bebeğimide sagip biberonla doyuruyorum ama illa meme istiyor sonrasında :anne:
Bizde durumlar böyle inşallah herkes cook çok iyidir:dua::dua:

Şimdi geçmişe bakma zamni :KK55:

Kizlar merhaba netim yoktu giremedim oglumla vakit geçiriyoruz ama çok zor annelik tabi bi o kadar da guzel ev bebek temizliik yemek herşey bana bakiyo ve çok zorluyo bu beni
Biliyorsunuz kv ust katindayiz ama bi tas yemek getirmiyo bazen çok zorlanıyorum ama yavrum hersyee deger esim destek oluyo elinden geldiğince işte bizde durumalr bu
Bazen yapmamalari yapmalarindan daha iyi canim bosver.
Elinden geldighince yap zorlama kendini hic. Ben cogu zaman yemek yapamiyorum vakit kalmiyuor bazende cok yprgun oldgumdan yapamiyorum.
Aksam alikaanda defne de uyuyunca esim,le beraber tost makarna biseyler yapip yiyoruz.
Temizlige gelince onuda ortaligi toplamak disinda cok bisey yapamiyorum suan. Arada annem gelir halledriz onla diyue planlarim var :KK48: cogunlukla alikaan layim gun boyu. Defne kizcemkendi basina buyuyor aliko nun alisma surecini asmaya calisiyoruz. İlk iki gun ask yasadi sonra biraz skinti cikardi. Sanirim artik onun annesi olmadigimi falan dusunuyor. Bakalim zamanla duzelicek oda

Canm bu faydali bilgiler için teşekkürler benm gibi sıkıntı cekenlere cok faydali olacaktır..

miranda_1986 miranda_1986 maşallah pasaya Allah anali babali büyütsün
neff1316 neff1316 senin mesajlarini okudukca hayran kalıyorum bu kadar positif bakiyossun hayata ki oylede sonuclaniyo senin icin anne olmak icin yaratilmissin sanki canm masallah defne kiza buyuyor gun geçtikçe hersey daha iyi olucak insallah
İnan bende tek gorevim annelik megerse diyuorum.
Evet zor hic kolkay degil. Birde biz yeni nesil anneler daha hassasiz ya cocuklarimiza karsi o yuzden hersey aslinda daha zor oluyor. Aman yedikleri iyi olsun aman oyun oynasin tv tablet ilgilenmesin. Aman kardes kiskanclighiyla psikolojisi bozulmasin vs vs kafa gidiyor benimde arada ama iyiki varlar. Sevgileri oyle guzel ki herseye deger.

Mrb guzl anneler tatlis bebitolar :KK31:

Biz 12 günlük olduk . Geçen haftaki Dr kontrolumuzde 7 çıkan sarılığımız 1hafta ışık altında yatma ve bol emzirmeyle 2ye düşmüş çok şükür :dua: ama dra tekrarlama olasılığı varmı diye sormayı unutmusum :kızgın:

Bu arada gogus ucu yaralarım için dün cildiye Druna gittim.
Lansinoh kullandığımı söyledim . Bana lansinohun nemlendirmede etkili olduğunu yara geçirmek için bi faydası olmadığını söyledi ve avene diye yara kapatma etkili başka bi krem verdi 3-4 gün içinde geçer dedi.
Dünden beri kullanıyorum gerçekten o yaralarda birazda olsa iyileşme var . bu arada bebeğimide sagip biberonla doyuruyorum ama illa meme istiyor sonrasında :anne:
Bizde durumlar böyle inşallah herkes cook çok iyidir:dua::dua:

Şimdi geçmişe bakma zamni :KK55:
Tekrarlama ihtimali var sariigin canim ama daha cok dusuk kilolu bebekelrde tekrarliyuor. Ozellikle prematurelerde.
Kilo arttikca iyi beslendikce sarilik riski kalkiyor.
Bi daha yasamazssiniz insallah tatlim.

Merhaba şekerler :KK66: Yarın Masal bebeğime kavuşacağım inş çoook merak ediyorum minik fıstığımı. Ablası da yaz bebeğiydi Masal da yaz bebeği olacak. Ablası yazın son haftası doğmuştu Masal yazın ilk haftası doğmuş olacak :KK66: Dualarınızı bekliyorum

Arkadaşlar selam. Ben Haziran anneleri topiğindeyim :) Siz deneyimli annelere bir sorum var. Bebeğin pozisyonunu; başı aşağıda ama öne yada arkaya bakıyor oluşu gibi, doğuma girmeden önce biliyor muydunuz? Ve doğumunu etkiledi mi?
Canım bebeğin basının sağ yada sola dönük olmasi gerekiyo profilde n görünüyor bebek yanu ultrason da doğum anında da donuyomus dedi doktorum

Canım bebeğin basının sağ yada sola dönük olmasi gerekiyo profilde n görünüyor bebek yanu ultrason da doğum anında da donuyomus dedi doktorum

Canım çok teşekkürler cevabın için. Benimkinin profilini değil tam olarak yüzünü görebiliyoruz. Bu ideal değilmiş doğum için. Eğer dönmezse doğum saatler hatta günler sürebilir yazıyor internette. Hiç böyle olan oldu mu merak ettim.

Bir de 39+1'im bugün. Henüz bebek doğum kanalına girmemiş, sancı ve açılma yok. Rahimde yumuşama var sadece. 40 bittiğinde hala böyleyse fazla beklemeye gerek yok dedi doktorum. Sezaryen yapacak

Bazen yapmamalari yapmalarindan daha iyi canim bosver.
Elinden geldighince yap zorlama kendini hic. Ben cogu zaman yemek yapamiyorum vakit kalmiyuor bazende cok yprgun oldgumdan yapamiyorum.
Aksam alikaanda defne de uyuyunca esim,le beraber tost makarna biseyler yapip yiyoruz.
Temizlige gelince onuda ortaligi toplamak disinda cok bisey yapamiyorum suan. Arada annem gelir halledriz onla diyue planlarim var :KK48: cogunlukla alikaan layim gun boyu. Defne kizcemkendi basina buyuyor aliko nun alisma surecini asmaya calisiyoruz. İlk iki gun ask yasadi sonra biraz skinti cikardi. Sanirim artik onun annesi olmadigimi falan dusunuyor. Bakalim zamanla duzelicek oda
Canım inan tek beklediğim yemek zaten kendilerine yapıyorlar sonuçta bi tabak da bana çıkarabilirler işte konuşmuyorum artık bende genelde esim evdeyken gelip gidiyorlar hemen
Ali Kaan in yaptiklari bence çok çok normal canım inşallah daha da çabuk alisicak eşimin yeğenleri bile bebeğe zarar vermeye çalıştı kendi çocuğum değil dusun al onu karnına geri koy demeler neler neler hatta bigün bu yüzden eşim çocuğu tut dedi diye eltim kustu gelmiyo hiç büyükler bile bunu yaparken Ali kaanin yaptıkları hiç bisey
Defnemiz ona bi gülsün yeter abisine
Bu arada ne sıklıkla emziriyosun tecrübeli bi anne olarak sana sorim gece gündüz kafam karıştı hemşire 2 saat diyo ama ben genelde bi saatte bi emzirmeye çalışıyorum

Canim cok aciktiginda emmedigi gogsunu ver. Bende oglumda sag gogsumde skinti yasadim. Hatta sag gogsumden parca koptu. O yuzden de emziremedim bi sure. Birde sag gogsumde rahat tutamiyuordum kendimde 1 yasina kadar ite kaka boyle gecti. 1 yasindan sonra hic almadi sag gogsumu.
Simdi kizcede de ayni seyi yasadim. Ama cok acken ilk onu verince aliyor.ikinciye verirsem doymasa bile tutamiyuor hatta tutmaya ugrasmiyor.
Canım çok sağol. Açken çok hırslanıyor bizimki. İlk onu veriyorum ucunu biraz biraz yalıyor ben de o ara süt sağıyorum ağzına. Sonra diğer memeye geçiyorum mecbur. Dün bir kere tuttu. Bugün de bir kere tuttu. Böyle böyle tutmaya alışır inş.

Kızlar hem mama hem memeyle giden var mı biz oğlumun ameliyat sürecinde çok yiprandik yani ben ağlamaktan harap oldum sütüm etkilendi haliyle gitmediğine sukrediyorum ama azaldı toparliyorum humana galactago falan artmaya başlıyor allahın izniyle ama korkuyorum da oğlan alışmasin biberona çünkü sütüm çok önemli emmesi lazim

Canım çok sağol. Açken çok hırslanıyor bizimki. İlk onu veriyorum ucunu biraz biraz yalıyor ben de o ara süt sağıyorum ağzına. Sonra diğer memeye geçiyorum mecbur. Dün bir kere tuttu. Bugün de bir kere tuttu. Böyle böyle tutmaya alışır inş.
Canım benim alışır sen o aglasa da inat et ben de yaşadım çünkü bi gun sadece onu vermeye çalıştım ucunu kendin çıkart da ver ağzına inşallah tutar hemen

Kızlar hem mama hem memeyle giden var mı biz oğlumun ameliyat sürecinde çok yiprandik yani ben ağlamaktan harap oldum sütüm etkilendi haliyle gitmediğine sukrediyorum ama azaldı toparliyorum humana galactago falan artmaya başlıyor allahın izniyle ama korkuyorum da oğlan alışmasin biberona çünkü sütüm çok önemli emmesi lazim

Canım kilo artışı Nasıl? Gerçekten mamaya ihtiyacı var mı? Doktorunun ne diyeceği önemli tabi ama sütün varsa bence mama verme. Her gün duşa gir, sıvı tüketimini arttır ve emdikten sonra o göğsünü sağıp boşalt. Sütünün olduğunu ve yettiğini düşün, buna inan. Bence mamaya gerek kalmayacaktır inş.

al benden de o kadar. evdekilerin arasında anlaşmazlıklar çıktı. Kırgınlıklar küslükler falan. Olan bana oluyor tabi. bir yandan iyi evde yemek ev işleri devam ediyor ama tartışmalar bana yansıyor, o da moralime süt miktarıma kısacası bebeğime yansıyor. nasıl olacak nasıl düzelecek durumlar ben de bilmiyorum. neyse ki bebeğim bana yapışıyor sıkı sıkı. yoksa durum fena oluyormuş bu dönemde..
Canım kilo artışı Nasıl? Gerçekten mamaya ihtiyacı var mı? Doktorunun ne diyeceği önemli tabi ama sütün varsa bence mama verme. Her gün duşa gir, sıvı tüketimini arttır ve emdikten sonra o göğsünü sağıp boşalt. Sütünün olduğunu ve yettiğini düşün, buna inan. Bence mamaya gerek kalmayacaktır inş.

Daha bir aylık olmadı pazartesi olacak ama dün tarttirdik bir kilo almış bilemiyorum inanki iyi mi

Canım biz hem emme hem süt sağma hem mama gidiyoru ve çok zor oluyor bizimki çok yiyor gerçi yetiremiyorum bazen mecbur veriyorum mama. Ama emme de sıkıntı yaşıypruz asıl karmakarışık durumdayız kısacası inş düzene gireriz bebişim iki gün yoğunbakımda yattı orda biberona alışmış çok zorlanıyprum

Kızlar emzirme konusında ciddi sıkıntıdayım. İlk etapta süt gelmedi tam süt geldi derken uç yoktu silikon uç denedik biraz aldı öyle sonra çocuk yoğunbakıma yattı biberona alıştı. Şmdi silikon uçla on dakka zor emiyor süt az gelmeye başlayınca kriz de başlıyor o noktada mecburen biberon veriyorum neticede anne sütü alıyor uyurken sütü sağıyorum doluyken emziriyprum bitince sağıyprum. Napcam bilemedim ikisi birlikte çok zor bende rahatça çıkarıp direk emzirmek istiyprum. Diğer türlü uç çıkart silikon uç tak emzir on dakka sonra biberon hazırla vs.

Kızlar emzirme konusında ciddi sıkıntıdayım. İlk etapta süt gelmedi tam süt geldi derken uç yoktu silikon uç denedik biraz aldı öyle sonra çocuk yoğunbakıma yattı biberona alıştı. Şmdi silikon uçla on dakka zor emiyor süt az gelmeye başlayınca kriz de başlıyor o noktada mecburen biberon veriyorum neticede anne sütü alıyor uyurken sütü sağıyorum doluyken emziriyprum bitince sağıyprum. Napcam bilemedim ikisi birlikte çok zor bende rahatça çıkarıp direk emzirmek istiyprum. Diğer türlü uç çıkart silikon uç tak emzir on dakka sonra biberon hazırla vs.
Canim benimki de kaldı yoğun bakimda evet alışıyorlar orda biberona sen sutunu artirmaya bak uç icin de elinle ileriye doğru cek ucunu hemşire bana öyle söylemişti hatta tut her seferinde memeni ucu sıkili sekilde çocuk emerken bi de çenesinin altını tut yoruluyorlar o yüzden az demiyolar inşallah alışır atlatırsın canım benim

Selam arkadaşlar!! Bizde herşey yolunda. 3. Gün hastaneden çıktık. 4. Gün emmiyo buyumuyo diye sinir krizleri ağlama nöbetleri geçirdim yeni anne olarak. 5. Gün bugün ise Dr umuz sarılık geçmiş herşey normal dedi de bütün günümüzü uyuyarak geçirdik :) sanırım hüznü de neşesi de tüm kitaplara uygun.
Yeni anne olarak kendimi toparlamaya ve bebeğime bakmaya çalışıyorum. Bazen zorlanıyorum ama uyku su ve nefes herşeyin çaresi. Devin pasanin ilk doğduğu gün ve bugün olmak üzere iki resmini gönderiyorum size. Tam bir melez. Elleri ayakları farklı tonlarda. Anne babasının tam karışması olmuş. Varsa bir masallahinizi alırız taze anneler ve güzel bebekleri
Ay maşşallah kuzucuğa çok şeker bu kız.yesin teyzesi bunu:KK200::KK200::nazar::nazar:

Kızlar hala hastane deyiz. Bişi sorcam . Bizim yavrucak yatağına uyumak için girince ağzını gezdiriodu ben de emzik verdim cuk cuk onu emio. 2 günlük bebege emzik verilir mi . O emin nce ben kıskanıyorum galiba bi de beni almada die korkuyorm

Back