- Konu Sahibi CadiKazani
- #55.601
Canm bu faydali bilgiler için teşekkürler benm gibi sıkıntı cekenlere cok faydali olacaktır..Kızlar alıntı yapmadan konuşulan problemlerle ilgili bir şeyler paylaşmak istiyorum.
1. Benim sol göğsümde gerçekten kötü durumdaydı. Lanolinli kremde hiç işime yaramadı. Göğüs kalkanını da bebeğim tutamadı. Doktorum garmastan pomat diye bir krem verdi. 40 lira iki gündür acım kesildi.
2. Biberona asla girmeyin kızlar avent yenidoğanı oğlumda kullanmıştım 3. ayda tamamen bıraktı memeyi.
3. Göğüslerim ağrıdığında sıcak su torbası yapıp koyuyorum birkaç tekrardan sonra hem sütü arttırıyor hem ağrıyı kesiyor.
4. Doğum yaptığım gün odama bir hemşire geldi. Doğum sonrası masajı yaptı rahatlamak için. Bir de süt masajı öğretti. Duştayken sıcak suyun altında sol el ile sağ omza sağ el ile sol omza yapılıyor. Omuzdan göğse doğru elinizi kaydırıyorsunuz. 10 kere falan. Bir de iki elinizle bir göğsünüzü tutuyorsunuz. göğüs ucu parmaklarınızın arasından dışarı bakacak şekilde ellerinizi geri doğru çekiyorsunuz. sanki göğsünüzü vücudunuza yapıştırmaya çalışıyormuş gibi.
5. Çocuk doktorum galaktago diye bir damla tavsiye etti süt arttırıcı olarak ayrıca günde 5,5 litre sıvı tüketmemi söyledi. Hastanenin diyetisyeni de 5,5 litre sıvı tüket dedi süt için. Ancak şekerli her türlü içecekten uzak durarak. 5,5 litrenin 2 litresi su gerisi çorba ,ayran, şekersiz komposto v.b. dedi. ayrıca bir ay sonra süt için beslenme listesi vereceğini söyledi onu da sizinle paylaşırım inş.
Amacım bilmişlik taslamak değil yanlış anlamayın. Bu bilgilerden bütün bebişlerimiz faydalansın diye paylaşıyorum annişler