2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
2 - 2.5 saatte bir emziriyorum canim. Daha oncesinde kesinlikle veemiyprum. Aglarsa emzikle oyaliyorum.zaten hastanede 2 saatte bir beslenmeye cok alistigi icin her kucagima aldighimda meme aramiyor.bir memeden emip birakinca gazini cikartiyorum digerini veriyorum onuda birakinca yine gazini cikartiyorum sonra biberonla sut vermeyi deniyporum. Cekip cikartiyorsa doymustur diyorum zaten rahat uyuyor. Ama bazende biberondan verdighimide iciyor. Memede durmus ama cekememis. Hastanede de boyle yapiyordum. Ufak oldugu icin hemsireler bu sekilde devam et dedi.
Ptesi kontrolde dr 2 beslenme emzir 3. Beslenmede tamamen biberon ver dedi. Zaten 3 kez ust uste emip doymuyor kesinlikle yoruluyor.
Saat basi meme istiyorsa sende emzirdikten sonra biberonla sut vermeyi dene canim bakalim icicek mi doyup doymadighini daha iyi anlarsin. Doymamis icerse bi daha 2 saat sonra emzirirsin. Beslenmesi duzenli olunca uykuda duzene giriyor. Kaka yaptigi zaman bile rutin oluyor nerdeyse

Alisir cvanim. Hic vazgecme. Tek memeden devam etmek cok yorucu oluyor. Bide gorsel acidan da skinti. Biri buyuk biri kucuk

Sagmaya calis canim. Birde gecen gun sut arttirma yontemiyle ilgili cok guzel bilgiler paylasildi 2-3 sayfa once.
Sut arttirici masajlari anlatmisti. Bi donup bak derim canim

Canim cok zor zahmetli oluyormus senin icin. İnsallah defne kiz tekrar memeye doner.
Bizim kizada biberonla veriyorlardi hastanede. Bende hala arada biberonla veriyuorum. Ama emiyorda.
Acaba memeyi tam tutamiyuorda sut cekemedigi icin mi emmiyor. İnsallah duzene girer tatlim

Ben vermistim alikaana dr da bisey dememisti. Gerci bi dahada almadi ama.
Benim minnak defneye bile veriyorlardi hastanede emzik.
Emme ihtiyaclari hep acliktan ol,muyor canim emzikte ihtiyac bi yerde bence.

Oyy sizin abi hepten kucukmus tatlim.
Oda sut kuzusu daha anlayamiyuor tabii.
Alikaan anliyor ama kafasi cok karisik.
Defne yi cok seviyor.her halinden belli. Odasina elini yikamadan kimseyi sokmuyor. Seviyor oksuyor.
Ama beni paylasma fikrini kabullenemiyuor.
Bak ben iki gundur her hirxinlastiginda onu ne kadar cok sevdigimi soyledim. Onun ne kadar tatli bi cocuk olsugunu anlattim. Daha cabuk sakinlesti. Durduk yere anne ben defne yi cok seviyorum hep bizimle kalsin diyor simdi surekli.
Ama iste senin oglun baya kucuk. Bol bol saril canim ona hep ne kadar sevdigini anlat. Kardesini sevmesini soyleme hic birak kendi sevmek istesin.
Alikaan da bazen biseyleri eline alip aticam ben san diyor defne gitsin diyuor. Ben boyle sakince konusup scok sevdigii anlatinca sakinlesiyuor.
Cok cok zor canim onlar icin. Ama alisicaklar. İnaallah cok yipranmadan alisirlsr

normal dogum istiyorsan baska bir doktora daha gorunmeni tavsiye ederim.normal dogum yanlisi. Benim 41+2 de hala sancu acilma vs yoktu hatta bebisin kafasi yukaridaydi kanala girmemisti sadece bas asagi dogum pozisyonunds duruyorsu baska hic bie dogum belirtisi yoktu. Bas asagida cok erken haftalarda donuyorlar.yani 32 34 de fln. Ve artik beklenmeyecwgi icin suni ile dogumu baslattilar. Cok guzel kolay bir dogum oldu. O yuzden direkt 40 da beklemeye gerek yok sezeryan diyen bir dpktor normal dogum yanlisi degildir.

Emzik biberon konusulmus.kizlar en kati egitimi veren ekoller bile ilk 3 aya ozellikle ilk 40 gune pek dokunmazlsr ve anne ile bebegin vakit gecirmesini isterler. Emme ihtiyaci sadece acliktan olmaz. Korku guven diyma ihtiyaci da emme refleksi ile ortaya cikar. Daha cok kucukler 1 aylik olana kadar sadece aydinlik karanlik ayirimi yapabiliyorlar. Sesimiz kokumuz onemli o yuzden. Bence sabredip bir sure emzik vermemek bebek her talep ettiginde emzirmek gerek diye dusunuyorum. Bebegin dyup doymadigi cisli bez ve kilo alimiyla olculur gunde 5 6 tane cisli bez varsa doyuyor demektir. Bunlar cok ozel ve geri gelmeyecek gunler bol bol.tadini cikaralim

Günaydın kızlar bugün doğum olacak malumunuz uyku tutmuyor 2de yattım 6da kalktım saatin geçmesini bekliyorum. 9da yatış yapılacak tetkik yapılıp anestezi görecek sonra da doğum inş. Allahıma şükürler olsun Masal'ıma saatler kaldı

seninnnn o parmaklarınııı yerrr teyzennn yerrrr masallh sana yakışıklı pasaaaa
Teşekkür ettik teyzesi. Kocaman opucukleeer.
Ay öyle de işte insan düşünmeden edemiyor. Çocuk Dr una gittik dün. Iyi gözüküyor ama emin olalım dedi. Sabah hastaneye gidip kan vericez. Devin in geçmis mi sariligi diye.

Bu kadar sevgi icime nasil sigcak sevgiden patliycam galiba diye dusunuyor insan dimii.
Olmaz di mi öyle bişi?
Ya çok acayip. Bugün duşa girecektim soyundum. Tam düşü açıcam devin başladı ağlamaya. Ama nasıl. Ciyyak ciyyak. Eşim dedi ki girme zaptedemiyorum. Ben de tsmam dedim bornozumu giymeye çalışıyorum. Bir baktım göbeğim sırılsıklam. Devin ağladıkça göğüslerimden süt gelmiş. Kadın vücudu ne acayip bişi yaaa. İki dk da alete geçmiş beden.

Canım çok sağol gerçekten insan böyle senin gibi tecrübeli bi anneye çok ihtiyaç duyuyor
Gorkem uyuyo aslinda istemiyo meme ama ben uyandırıp veriyorum sarılık olucak korkusu yüzünden biberonla nasıl beslemisler hastanede hiç anlamadım evde kaç kere demedim hiç tutmuyo biberonu kesinlikle çıkartıyor artık bende 2 saatte bi emziricem yavrumu da uykusundan ediyorum aslinda

Can'ım ne alaka anlamadım sarılıkta sınır 10 dur ve üzeri risklidir 7 çıkan sarılığı neden ısıkla tedaviye kalktılar kı benim 5. Gunu 8.9 çıkmıştı emzirdim bol bol günde 1 2 de mama vermiştim 1 hafta sonra yine bakıldı düşmüştü o kadarcık değeri tedaviye gerek yok kı anlamadım

Oy masallahhhhhhh ya nasıl bu surattir o çok net tipi belli olmuş yesinler onu ya canm

Yo şart değil canm en geç iki satte bir yoksa emzir emzirebildigin kadar

Yok kuzum ışık derken hastanede değil evde gece kapatmayın altında yatırın ve sık sık emzir bebegi demişti Dr . Yatış falan yapılmadı yani

Rahat bir doğum olur inşallah. Hayırlı haberlerini bekliyorum canim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…