• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Be
Kızlar bebegin kilosu 4 kilo çıktı doktor sezaryan dedi normal riskliymiş ben kararsız kaldım
Benim ki doğumdan 3 gün önce 3550 liydi en az 3600 bekliyordum hep iyiydi kilosu çünkü 3100 doğdu etkilemek istemem birebir aynı kilo da doğan da çok ama yazmak istedim .. normal doğum yanlısi bi doktor sa eğer doktoruna bırak canım kararı

Ara ara bel ve kasıklarda ağrı var ama devamı gelmiyo düzenli değil yaniii
Bu ağrılar i takip et canım düzenli olmasa da gün içinde şiddetli devam ediyosa ara ara hiç geçmediyse doğum belirtisi olabilir benim hafif adet ağrısi ile başladı sabah ve düzensiz olarak hep devam etti en son şiddetli kasilmalara dönmüştü akşam

flower fairy flower fairy geçmiş olsun canım. Benimkiler de aynı. O yüzden bugün anneme doğuma bir ay varmış daha dedim. Geçen geldi. Belim ağrıyordu. Poposunu kaldırmadı. Oturmaya gelmiş. Yemek istediği neyse pisirttirdi yemek öncesi meyve istedi. Çayın ilk bardaginda sütlü kahve istedi. Restorana gelmiş mübarek. Suyunu bile benden istedi. Yedi içti tuvaletini yaptı gitti. Çamaşırlar Bulaşıklar yığıli bakmadı da görmedi de. Eşim de annemin buyurganligi yüzünden gelmesini istemiyor. Açıkça söyledi bana gelip durmasın diye. Benim kaynanam annemden 25yas büyük benden su istemez çayını kendi doldurur. Ablam da amnemin kankasi. Gölge etmesinler başka ihsan istemem yani...

Öyle yatiriyorum canım da, şikayetim kusması değil kusana kadar emmesi, kusup tekrar emmesi
Benimki yapıyor bunu cok sık olmasa da.
Bir kısır döngü oluyor .
Kusunca yeniden acikiyor bebek.
Kızlar bebegin kilosu 4 kilo çıktı doktor sezaryan dedi normal riskliymiş ben kararsız kaldım
Benimkine de oyle dediler 3,5 kilo dogdu.
Bence sırf bu.yüZDEN normalden sasma.

Kızlar yeni anneler
Bebisler yesil kakadan sariya ne zaman doner
5. Gunumuz kaka hala yeşil
Doktor 1 haftalik olunca sariya donmezse getirin dedi bugun ilk kontrolde.

Kızlar lohusa psikolojısi olduğunu sanmıyorum bunun anlatayım siz karar verin hesapta kendi annem beni bakmaya geldi hastaneden eve geldim ben bakıyorum hala şaka gibi tek gün yatamadım ya bide gözümün içine bakıp yemek yok diyo hayır gitse kocamla peynir ekmek yer doyarız kız kardeşimde onunla beraber şu saat hala yatıyorlar ben iki çocukla uğraşıyorum gece 4 kadar balkonda muhabbet ben bebek bakıyorum kırmadan nasıl yollıycam onları bilmiyorum ama artık bırakın beni diye bağıracam dün kaldırdım dedim kalkın misafir gelir falan yatakları toplıyım bide surat yedim üstüne dün gece gene misafir geldi büyük oğlum koştu oynadı falan evde hanfendi rahatsız olcakki balkona babasının yanına attı çocuğu terli çıkmasın dedim bağırdım içeri almaya çalıştım sırf g*tünün keyfine balkona yolladı hastalandı şimdi oğlum ateşi 40 lara vuruyo bi akıl verin bana napim ben
Gerçekten çok bunaldım yarardan cok zarar varmı böyle bişe ya eşim annemden çekinmesine yanıma yaklaşamıyo belki yardımı olcak habire sen git oğlum ben buradayım ben bakarım
Çoçuğa bak diyorum güçüm yok kuvvetim yok ozamn ne b*ka sabaha kadar oturup muhabbet ediyosunuz vala inanın her gün 3 çeşit yemek yapıyorum gene yetmiyo bide annem misafir sevmez benim helen gidene bi tuaf çok bunladımmm ya bugün ben iyiyim gidebilirsin artık diycem
Kendine kalmak istiyorum artık
Yok be kuzum ya ne lohusa psikolojisı. Sen anlatınca annem belirdi gözümde. Bugün kayinvalidem geldi kadini utanmasam ondan çok sevcemm. Şimdiden Trip atio bana sen bana gel demedin onu getirdin die..neden böyle bişi yaptım çünkü senin anlattılarini yasamamak için. GELİP DE BEN hastayim deyip İKİ YEMEK pisirip basimi sisirmesin DİE. Ha çok severim üzülürüm aramasa geliyim bendé demese ama insan az buçuk tahmin etmeli keşke başta gel demeseydin. Git demek zor olur.

flower fairy flower fairy geçmiş olsun canım. Benimkiler de aynı. O yüzden bugün anneme doğuma bir ay varmış daha dedim. Geçen geldi. Belim ağrıyordu. Poposunu kaldırmadı. Oturmaya gelmiş. Yemek istediği neyse pisirttirdi yemek öncesi meyve istedi. Çayın ilk bardaginda sütlü kahve istedi. Restorana gelmiş mübarek. Suyunu bile benden istedi. Yedi içti tuvaletini yaptı gitti. Çamaşırlar Bulaşıklar yığıli bakmadı da görmedi de. Eşim de annemin buyurganligi yüzünden gelmesini istemiyor. Açıkça söyledi bana gelip durmasın diye. Benim kaynanam annemden 25yas büyük benden su istemez çayını kendi doldurur. Ablam da amnemin kankasi. Gölge etmesinler başka ihsan istemem yani...
Ay bi benim boyle saniodum. Sanki sen değil de mesajini ben yazdım gibi ;) !aynen iki gün geldi .herşeyini benden istedi. Doğuma da gelcem dedi yok dedim.. kv. De gelecek ki o da 20 yas büyüktür ondan. O bana yardım eder dedim.. Dio ki ben yardıma değil dé işte merak ediom nasıl olcak die dedi . :mapus::oha:

Lohusalik döneminde KANAMA KESILMEDEN YAPILAN cinsel iliski HARAMDIR!!!

Kızlar Aman günaha girmeyin ve diğer muslumanlari da yanlışa ozendirmeyin :

Bakın okuyun
Ya da ALO Fetva 190 i arayın sorun :

Lohusalık döneminde kırk günü aşan kanamalarda cima caiz mi?

Kırk günden sonra kan kesilmese dahi, özür kanı olacağından dolayı cimanın yapılması caizdir. Ama 40 gün geçmeden cima caiz değildir.

Fakat 40 gün dolmadan kanama kesilmiş ise yıkanın ve ilişkiye girebilirsiniz.

Bir başka fetva:

Doğum yapmış kadına lohusa denir ki,Kadının bu durumda kanaması olma haline de nifas denir.Bu nifas döneminde adetli olan hanıma haram ve yasak olan herşey onun için de geçerlidir.Kanaması (nifas hali)devam eden kadınla cinsi ilişki haramdır.Erkek kadının dizi ile göbeği arasından faydalanamaz.Ancak kadının doğumdan sonra hiç kanaması olmazsa o zaman caiz olur.

Devami:

Çocuk doğuran kadına Lohusa denir. Bunun dinde ismi "Nifas" dır. Lohusadan 40 güne kadar kan gelir. Hiç kan gelmeyen kadın olduğu gibi 40 günden önce kendisinden kan kesilen kadınlar da vardır Kan kesilmediği müddetçe 40 güne kadar onunla cinsı münasebet haramdır.

Ben Müslümanlık hayrina uyarmak istedim ki tıbbın da daha sağlıklı bulduğu enfeksiyon riski barindirmayani bu
Rabbimiz bir şeyi yasakladiysa muhakkak bir bildiği vardır zaten
Hayırlı günler. ..
Yanlış mı okudum ki ben de böyle duymuştum nihat hocadan. 40 gün dolmadan kanama biterse abdest alınıp ilski olabilir Dié. 40 şart değil die

Kızlar lohusa psikolojısi olduğunu sanmıyorum bunun anlatayım siz karar verin hesapta kendi annem beni bakmaya geldi hastaneden eve geldim ben bakıyorum hala şaka gibi tek gün yatamadım ya bide gözümün içine bakıp yemek yok diyo hayır gitse kocamla peynir ekmek yer doyarız kız kardeşimde onunla beraber şu saat hala yatıyorlar ben iki çocukla uğraşıyorum gece 4 kadar balkonda muhabbet ben bebek bakıyorum kırmadan nasıl yollıycam onları bilmiyorum ama artık bırakın beni diye bağıracam dün kaldırdım dedim kalkın misafir gelir falan yatakları toplıyım bide surat yedim üstüne dün gece gene misafir geldi büyük oğlum koştu oynadı falan evde hanfendi rahatsız olcakki balkona babasının yanına attı çocuğu terli çıkmasın dedim bağırdım içeri almaya çalıştım sırf g*tünün keyfine balkona yolladı hastalandı şimdi oğlum ateşi 40 lara vuruyo bi akıl verin bana napim ben
Gerçekten çok bunaldım yarardan cok zarar varmı böyle bişe ya eşim annemden çekinmesine yanıma yaklaşamıyo belki yardımı olcak habire sen git oğlum ben buradayım ben bakarım
Çoçuğa bak diyorum güçüm yok kuvvetim yok ozamn ne b*ka sabaha kadar oturup muhabbet ediyosunuz vala inanın her gün 3 çeşit yemek yapıyorum gene yetmiyo bide annem misafir sevmez benim helen gidene bi tuaf çok bunladımmm ya bugün ben iyiyim gidebilirsin artık diycem
Kendine kalmak istiyorum artık
Ay madem öyle yapcakmış hiç gelmeseymiş canım.çocuklamı uğraşcan sen onlarlamı.benim annem 15 gün kaldı valla çok rahat ettim c.tesi tekrar gelcek bi 15 gün daha kalcak.eşim annem gitmeden başladı daha anne ne zaman gelcen demeye.iki çocuk olunca bide daha zor oluyo.büyükle ilgilense bile bana yetiyo.

Lohusalik döneminde KANAMA KESILMEDEN YAPILAN cinsel iliski HARAMDIR!!!

Kızlar Aman günaha girmeyin ve diğer muslumanlari da yanlışa ozendirmeyin :

Bakın okuyun
Ya da ALO Fetva 190 i arayın sorun :

Lohusalık döneminde kırk günü aşan kanamalarda cima caiz mi?

Kırk günden sonra kan kesilmese dahi, özür kanı olacağından dolayı cimanın yapılması caizdir. Ama 40 gün geçmeden cima caiz değildir.

Fakat 40 gün dolmadan kanama kesilmiş ise yıkanın ve ilişkiye girebilirsiniz.

Bir başka fetva:

Doğum yapmış kadına lohusa denir ki,Kadının bu durumda kanaması olma haline de nifas denir.Bu nifas döneminde adetli olan hanıma haram ve yasak olan herşey onun için de geçerlidir.Kanaması (nifas hali)devam eden kadınla cinsi ilişki haramdır.Erkek kadının dizi ile göbeği arasından faydalanamaz.Ancak kadının doğumdan sonra hiç kanaması olmazsa o zaman caiz olur.

Devami:

Çocuk doğuran kadına Lohusa denir. Bunun dinde ismi "Nifas" dır. Lohusadan 40 güne kadar kan gelir. Hiç kan gelmeyen kadın olduğu gibi 40 günden önce kendisinden kan kesilen kadınlar da vardır Kan kesilmediği müddetçe 40 güne kadar onunla cinsı münasebet haramdır.

Ben Müslümanlık hayrina uyarmak istedim ki tıbbın da daha sağlıklı bulduğu enfeksiyon riski barindirmayani bu
Rabbimiz bir şeyi yasakladiysa muhakkak bir bildiği vardır zaten
Hayırlı günler. ..
Benim 20 gün oldu ve kanamam durdu canım.bencede kanama varsa doğru değil zaten.

Arkadaşlar 14 gün önce doğum yaptım kanamam devam ediyo ama kötü kokusu var bu durumu yaşayan varmı ?

vorones vorones çok güldüm benimki de meraktan sabah akşam ariyor sancı var mı sancı diye? Ben de dogursam haber veririm dedim. Uyuz oluyorum. Yine de soruyor. Daha bir ay var dedim ki doğum yapar yapmaz gelmesin bari.
Merak ve kaygı ediyor başka bişey ettiği yok. Evini bile biz temizliyoruz. Artık ablam yapıyor. Bilerek yapmıyor. Hastalık falan bahane kişilik bozukluğu ışte..

Benimki yapıyor bunu cok sık olmasa da.
Bir kısır döngü oluyor .
Kusunca yeniden acikiyor bebek.

Benimkine de oyle dediler 3,5 kilo dogdu.
Bence sırf bu.yüZDEN normalden sasma.

Kızlar yeni anneler
Bebisler yesil kakadan sariya ne zaman doner
5. Gunumuz kaka hala yeşil
Doktor 1 haftalik olunca sariya donmezse getirin dedi bugun ilk kontrolde.

Benimki ya 4 yada 5.gün sariya döndü canim

Cnm HPA LANOLİN krem al
Emzirme öncesi de sonrası da sur
Yıkamadan bebegini emzir gönül rahatlığı ile
Aman yara olmasın
Önüne gecemezsin çok çeken var
Yatarak da bebegini emzirebilirisn
Bebeği ezme tehlikesi var uyuyakalma gibi ama bunu yapan bi dolu kadın var
Sürekli gece boyu ayakta emziremiyordum ben de 55 dk gece oturduğunu bilirim yatakta kucağıma alıp kizimi
Sonunda yatarak emzirme modellerine gecmistik
Bir de bebeği emzirdim ten sonra yan döndür kusma riskine karşı
Sütünün yettigini kakasindan da anlayabilirisn
Bebek her zman acken gelmez emmeye
Ağız tiryakisi olanı da var o haylazlarin
Susadigi için gelmeleri de mümkün oluyor
Drum demişti
Bol sütlü günler maşallah :)

Canim 9 gun once sezeryan dogum yaptim dikislerim tam iyi değil yatarak emziremiyorum çünkü kendim bile normal yatamıyorum doğru düzgün. Birde sütun yetip yetmedigini kalasindan nasıl anlıyoruz, ağzının kenarından akıyor dla ama cok emin değilim

Kizlaar yarin sezeryan olacagim doktorum aradi anestezi sekli icin spinalmi genelmi istersin dedi bende kararsiz kaldim nasil karar verilirki buna genelde daha fazla yan etki var ama spinalinde riskleri korkutuyor bir yandan spinalin artilari da var ay kafam cok karisik:deli::deli:

Canim 9 gun once sezeryan dogum yaptim dikislerim tam iyi değil yatarak emziremiyorum çünkü kendim bile normal yatamıyorum doğru düzgün. Birde sütun yetip yetmedigini kalasindan nasıl anlıyoruz, ağzının kenarından akıyor dla ama cok emin değilim
Canim her gün kakasini duzenlu yapıyorsa
Memeyi kendi doyup birakiyorsa bi daha vermek istediğinde almiyorsa sütun yetiyordur
Bazı bebekler aç olduklarından değil susadiklarindan, anne sıcaklığı istediklerinden ya da ağız tiryakiliginden de memeden ayrilmaz
Bu arada ben de sszaryen olmuştum
Sırf bu yüzden zaten kucağıma alıp değil de yatarak emzirebiliyordum daha rahat
Sende tam tersi olmus

Kizlaar yarin sezeryan olacagim doktorum aradi anestezi sekli icin spinalmi genelmi istersin dedi bende kararsiz kaldim nasil karar verilirki buna genelde daha fazla yan etki var ama spinalinde riskleri korkutuyor bir yandan spinalin artilari da var ay kafam cok karisik:deli::deli:
Canim benim kadın doğum Dr um spinal önerdi epidural i değil
Anestezi doktoru ile henüz görüşmedim
Bakalim o ne diyecek
Onun Uzmanlığına ve tavsiyesine göre hareket edicem sanırım
Ben ilkini epidural olmuştum
Bunda naparim bilmem
Ben de kararsizim

Back