• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Evet canım ilk zamanlar emzirirken benimde çok ağrım oluyodu.emzirmek rahim kasılmalarını artırıyo çünkü oda ağrı yapıyo.meme ucu için ben hematan kullandım.hemen geçiriyo canım.10 gün filan bende oturup kalkamıyodum baya kötüydüm.20.gün bugün hiç bişeyim kalmadı.
Çok sağol ilaç için mutlaka deniycem yeter ki yara olmasın bebisim emsin zaten mama ile destekli gidiyorum
Evet canım ilk zamanlar emzirirken benimde çok ağrım oluyodu.emzirmek rahim kasılmalarını artırıyo çünkü oda ağrı yapıyo.meme ucu için ben hematan kullandım.hemen geçiriyo canım.10 gün filan bende oturup kalkamıyodum baya kötüydüm.20.gün bugün hiç bişeyim kalmadı.

Normal doğum yapan annişler dikişler ne durumda.benim çok az içte kaldı ama sanki hiç doğum yapmamış gibiyim hiç ağrı acı bişi kalmadı.doğumdan sonra eşiyle birlikte olan varmı.benim ikinci doğum ama korkuyorum.bide ilkinde sanki içte dikiş yoktu.sadece dışında 4 tane dikiş vardı.bunda içtede var o yüzden belkide korktum biraz.
Ya ben hiç bilmiyorum içte dışta kaç tane var, dışardan bakınca hiç dikiş görünmüyo. Vajinanın içine doğru bakıca bitane gördüm. Doktorum demedi kaç dikiş olduğunu, kırkın çıkınca gel dedi ama birliktelik konusunu da açmadı merak ediyorum ben de bu konuyu

@Gulcin-84 , babybabycat babybabycat cevaplarınız için teşekkürler kizlar . Pompa almamıştım. Akşam ablam getirecek ise yararsa al dedi . İnsallah ise yarar:dua::dua:
Memitolarda 80 olan ölçüm aldı başını gidiyo :halay::KK55::KK55:
Yarar Can'ım ama elektrıklı al alırsan keza elektrıklı ile bile hemen olmuyo bu iş manuel sıkıntı olur

Ya ben hiç bilmiyorum içte dışta kaç tane var, dışardan bakınca hiç dikiş görünmüyo. Vajinanın içine doğru bakıca bitane gördüm. Doktorum demedi kaç dikiş olduğunu, kırkın çıkınca gel dedi ama birliktelik konusunu da açmadı merak ediyorum ben de bu konuyu
Valla Can'ım bende sezaryan oldum ama dr una yerine göre değişiyor galiba benim estetik dikiş oldu oyle dışardan bakınca dikiş falan görünmüyor kontrole ya da dikiş aldırmaya da gıtmıycem birliktelik ıcınde dikişten ziyade Rahımın toparlanması önemli sanırım yanı 40 gün kanama devam ettiği icin birliktelik olursa enfeksiyon kapma riski oluyor

Valla Can'ım bende sezaryan oldum ama dr una yerine göre değişiyor galiba benim estetik dikiş oldu oyle dışardan bakınca dikiş falan görünmüyor kontrole ya da dikiş aldırmaya da gıtmıycem birliktelik ıcınde dikişten ziyade Rahımın toparlanması önemli sanırım yanı 40 gün kanama devam ettiği icin birliktelik olursa enfeksiyon kapma riski oluyor
Benimkiler de eriyen dikişmiş, dışarısı estetik olabilir epizyo yerinde hiç dikiş yok mesela hafif bi kabarıklık izi sadece, kanama baya bi azaldı enfeksiyon olayı kondomla halledilebilir bence biz eşimle hiç bu kadar ayrı kalmadık da ben kendimi kötü hissediyorum :sus:kafayı taktım biraz

Kızlar lohusa psikolojısi olduğunu sanmıyorum bunun anlatayım siz karar verin hesapta kendi annem beni bakmaya geldi hastaneden eve geldim ben bakıyorum hala şaka gibi tek gün yatamadım ya bide gözümün içine bakıp yemek yok diyo hayır gitse kocamla peynir ekmek yer doyarız kız kardeşimde onunla beraber şu saat hala yatıyorlar ben iki çocukla uğraşıyorum gece 4 kadar balkonda muhabbet ben bebek bakıyorum kırmadan nasıl yollıycam onları bilmiyorum ama artık bırakın beni diye bağıracam dün kaldırdım dedim kalkın misafir gelir falan yatakları toplıyım bide surat yedim üstüne dün gece gene misafir geldi büyük oğlum koştu oynadı falan evde hanfendi rahatsız olcakki balkona babasının yanına attı çocuğu terli çıkmasın dedim bağırdım içeri almaya çalıştım sırf g*tünün keyfine balkona yolladı hastalandı şimdi oğlum ateşi 40 lara vuruyo bi akıl verin bana napim ben
Gerçekten çok bunaldım yarardan cok zarar varmı böyle bişe ya eşim annemden çekinmesine yanıma yaklaşamıyo belki yardımı olcak habire sen git oğlum ben buradayım ben bakarım
Çoçuğa bak diyorum güçüm yok kuvvetim yok ozamn ne b*ka sabaha kadar oturup muhabbet ediyosunuz vala inanın her gün 3 çeşit yemek yapıyorum gene yetmiyo bide annem misafir sevmez benim helen gidene bi tuaf çok bunladımmm ya bugün ben iyiyim gidebilirsin artık diycem
Kendine kalmak istiyorum artık

Mirandacim sen bi doğur asıl o zaman gör çevre baskısını bu çocuk aç sütun gelmiyo mama verelim (ki verdik) yok yok süt çok az baksana ...vs daha doğumdan çıkalım 2 gün olmadan duydum bunlar i ve ağladım gizlice bence gayet yolundaydı her şey oysa ki ama bende artık sütüm yok psikolojisi ne girecek oldum zorla :KK43:
Cnm memelerin için HPA LANOLİN krem al
Muhteşem bsi
Sürdükten sonra yıkmaya gerek yok
Yapış yapış bsi ama yıkama gerektirmedigi için emzirme öncesi ve sonrasında muhakkak düzenli kullanıyordum ben
Çok memnun kalacaksın inşaallah
Bak bi kere yara oldu ku önüne geçmek zor oluyor aman haa dikkat

Sütun için de ilk 4 gün artmaz fiskirmaz zaten
Her kadın bunları yaşıyor üzülme
Bol su iç
Bol yeşillik ye koyu yeşil yaprakli semizotu ıspanak pazı tere roka gibi
Bol sıvı tüket komposto çorba meyvesi suyu
Her gün ılık duş kanallara iyi geliyor
Her emzirmeden once ya da sonra muhakkak sıvı kaybını önlemek için 1 bardak su ic
Emzirme vücudu yorar muhakkak dinlen ve uykunu iyi al
Uykudan sonra göğüslerini daha dolu uyanirsin dikkat et
En önemlisi moral
Sakın stres yapma
Benim 9 aylıkken kızım yasadigimiz çok ciddi bir aile içi problemden tek memem gitti tamamen söndü inanır misin
1bucuk yaşına kadar tek meme emzirdim kizimi!
Şükür diğer meme gitmeden hemen toparladım kendimi
Eczaneden human still tea ve lactamil al
Özellikle humana süper günde 3-4 bardak sıcak iç ama bi bardakla birakma
Ve son olarak sık sık emzir
Oyun gibi
Emzik değil memeni ağzında tutsun
Ne kadar emerse o kadar açık kalır kanallar
Emzirme başlamadan süt sağa makinesi ile ucunu çıkarıp az biraz sagarsan bebeginin sütü meme ucuna getirmek için ilk bi kaç saniye yorulmasina da gerek kalmaz meme ucunda karıncalanma süt gelme hissi fark ettiğinde hemen bebegini memene yaklastir sürün geldiğini görünce o da heveslenir
Ara ara süt sağ dolaba koy

Mama ile büyüyen bir çok bebek var bunu da unutma belki de hem mama hem anne sütü ikisi bir buyuyecek yeter ki sağlık olsun bu da bir seçenek kalsın aklinda ilk bebekte dunyanin sonu zannediyo insan süt gelmeyince ama inanır misin o süt bile Allahın nasibi.normal doğum yapmak gibi her kadına nasip olmuyor
Ben normal doğum yapamadim diye uzulurken hemsireler hiç sezaryenden sonra bu kadar çabuk ve iyi sütü gelmiş anne görmemiştik deyince anlamıştım :önemli olan bebeği doğurmak değil, doyurmak! emzirmek !
ve o süt bile herkese nasip olmuyor.demek ki her şey Allahın nasibi.

Dolayisiyla napiyoruz?
Emzirmeye Besmele ile başlıyoruz
Allahım sütümü arttır diye bol bol dualar ediyoruz ellerimizi göğsümüzde gezdirip bol bol ve emzirirken de..

Bu arada kanamaniz devam etse de namaz abdesti gibi abdest alıp başınızı bağlayıp seccadeyi kibleye dönük serip zikir salavat dua...yapabilirsiniz..koruma mayetli cevsen ya da nas Felak..Bazı sureleri okuyabilirsiniz..manevi huzur verir.tavsiye ederim.Bebeğinizin de okuyup ufleyin.nazardan da korusun.misafirlerin ardindan da okuyun bebeginizi ufleyin.nazar dinimizde var sonucta.korumak mayetli okuyun.bilhassa annenin çok içten sevdiği için nazari degiyor.

Lohusalik bitiminde de emzirmeden önce abdest almaya dikkat edin
"Sürekli abdesti olmaya yalnız mümin riayet eder" bu da hadisi serif
İnanın annenin sütü çocuğun maneviyatina da karakterine de etki eder
Emziren kadının fıtrati da önemli dolayisiyla
yeri gelmişken paylasmak istedim..

Herkese bol sütlü günler kızlar :)

Son düzenleme:
Uykusuzluktan ölebilirim :ruh:, oglum tam bir meme bağımlısı, saatlerce beni emiyor ve yatakta oturmaktan popom dümdüz oldu, ayakta bile uyukluyorum, sütüm yok sanıp mama veriyordum ama sütüm var belliki, Mana verince emiyor 5 dk sürmeden olduğu gibi kusuyor, benide saatlerce emince kusuyor:kusmuk:ağzının kenarında süt damlasi oluyor bu sütüm var demek değilmi kızlar, birde bu meme bagimliligina ne yapmalıyım kanım iliğim kurudu, göğüs uçları yara oldu, günün büyük kısmı memem ağzında olduğu için krem de kullanamıyorum. Yardimmm
Cnm HPA LANOLİN krem al
Emzirme öncesi de sonrası da sur
Yıkamadan bebegini emzir gönül rahatlığı ile
Aman yara olmasın
Önüne gecemezsin çok çeken var
Yatarak da bebegini emzirebilirisn
Bebeği ezme tehlikesi var uyuyakalma gibi ama bunu yapan bi dolu kadın var
Sürekli gece boyu ayakta emziremiyordum ben de 55 dk gece oturduğunu bilirim yatakta kucağıma alıp kizimi
Sonunda yatarak emzirme modellerine gecmistik
Bir de bebeği emzirdim ten sonra yan döndür kusma riskine karşı
Sütünün yettigini kakasindan da anlayabilirisn
Bebek her zman acken gelmez emmeye
Ağız tiryakisi olanı da var o haylazlarin
Susadigi için gelmeleri de mümkün oluyor
Drum demişti
Bol sütlü günler maşallah :)

Lohusalik döneminde KANAMA KESILMEDEN YAPILAN cinsel iliski HARAMDIR!!!

Kızlar Aman günaha girmeyin ve diğer muslumanlari da yanlışa ozendirmeyin :

Bakın okuyun
Ya da ALO Fetva 190 i arayın sorun :

Lohusalık döneminde kırk günü aşan kanamalarda cima caiz mi?

Kırk günden sonra kan kesilmese dahi, özür kanı olacağından dolayı cimanın yapılması caizdir. Ama 40 gün geçmeden cima caiz değildir.

Fakat 40 gün dolmadan kanama kesilmiş ise yıkanın ve ilişkiye girebilirsiniz.

Bir başka fetva:

Doğum yapmış kadına lohusa denir ki,Kadının bu durumda kanaması olma haline de nifas denir.Bu nifas döneminde adetli olan hanıma haram ve yasak olan herşey onun için de geçerlidir.Kanaması (nifas hali)devam eden kadınla cinsi ilişki haramdır.Erkek kadının dizi ile göbeği arasından faydalanamaz.Ancak kadının doğumdan sonra hiç kanaması olmazsa o zaman caiz olur.

Devami:

Çocuk doğuran kadına Lohusa denir. Bunun dinde ismi "Nifas" dır. Lohusadan 40 güne kadar kan gelir. Hiç kan gelmeyen kadın olduğu gibi 40 günden önce kendisinden kan kesilen kadınlar da vardır Kan kesilmediği müddetçe 40 güne kadar onunla cinsı münasebet haramdır.

Ben Müslümanlık hayrina uyarmak istedim ki tıbbın da daha sağlıklı bulduğu enfeksiyon riski barindirmayani bu
Rabbimiz bir şeyi yasakladiysa muhakkak bir bildiği vardır zaten
Hayırlı günler. ..

Kızlaar günaydınn

Benden dün öğlenden beri ara ara. Yumurta akı gibi sümükümsü ama çok yoğun hafif sarımsı bi akıntı geliyo .nişan değildir dimi o .hamileliğin başından beri ilk defa gördüm böyle bir akıntı.normalde beyaz krem gibi bişydi o kesilde bu gün içinde ara ara geliyo...

Kızlaar günaydınn

Benden dün öğlenden beri ara ara. Yumurta akı gibi sümükümsü ama çok yoğun hafif sarımsı bi akıntı geliyo .nişan değildir dimi o .hamileliğin başından beri ilk defa gördüm böyle bir akıntı.normalde beyaz krem gibi bişydi o kesilde bu gün içinde ara ara geliyo...
um
Doğum belirtisi olabilir canım dr git hemen ağrın varmı

Kızlar lohusa psikolojısi olduğunu sanmıyorum bunun anlatayım siz karar verin hesapta kendi annem beni bakmaya geldi hastaneden eve geldim ben bakıyorum hala şaka gibi tek gün yatamadım ya bide gözümün içine bakıp yemek yok diyo hayır gitse kocamla peynir ekmek yer doyarız kız kardeşimde onunla beraber şu saat hala yatıyorlar ben iki çocukla uğraşıyorum gece 4 kadar balkonda muhabbet ben bebek bakıyorum kırmadan nasıl yollıycam onları bilmiyorum ama artık bırakın beni diye bağıracam dün kaldırdım dedim kalkın misafir gelir falan yatakları toplıyım bide surat yedim üstüne dün gece gene misafir geldi büyük oğlum koştu oynadı falan evde hanfendi rahatsız olcakki balkona babasının yanına attı çocuğu terli çıkmasın dedim bağırdım içeri almaya çalıştım sırf g*tünün keyfine balkona yolladı hastalandı şimdi oğlum ateşi 40 lara vuruyo bi akıl verin bana napim ben
Gerçekten çok bunaldım yarardan cok zarar varmı böyle bişe ya eşim annemden çekinmesine yanıma yaklaşamıyo belki yardımı olcak habire sen git oğlum ben buradayım ben bakarım
Çoçuğa bak diyorum güçüm yok kuvvetim yok ozamn ne b*ka sabaha kadar oturup muhabbet ediyosunuz vala inanın her gün 3 çeşit yemek yapıyorum gene yetmiyo bide annem misafir sevmez benim helen gidene bi tuaf çok bunladımmm ya bugün ben iyiyim gidebilirsin artık diycem
Ay töbe töbe ilk defa da böle bişe duydum ne ayıp ya lohusa lohusa yardım etceklerine yük oluyolar bide. Bence sen konuş canım ben iyiyim gidebilirsiniz de

Canım benim yaa çok üzüldüm okurken anlıyorum seni insanın kendini özel hissetmesi gereken bi dönem seni bilmem ama benim normal doğum dikişler im az ama çok acıyo değil yemek yapmak yuruyemiyorum bile .. benim de annem pek yardimci olmaz böyle konularda yıllardır ablam lar yemek temizlik vs yaptığı için mutfaktan çok uzak kaldı .. sırf bunları düşünüp bişeyler uydurup Kv mi getirdim önce doğuma sağolsun o dinç ve herseyi kendi yapıyo annem gelse bende senin gibi hem tek damla uyuyamayip hem üstüne is yapardım . . Gerçi farklı sebeplerden ötürü annem bugün geldi ama gidecek zatwn Kv burada sorun yok yani.. ama ben hamilelikte n beri bunu düşünüp uzuluyodum .. bence sende kırmadan bi yolunu bul ve gönder önemli olan senin sağlığın ve çocukların. .kirilsalar bile yarın bi gün alırsın gonullerini

Kızlaar günaydınn

Değildir canım Nisan in rengi bariz belli oluyo ama bence bu akıntı lar doğum habercisi olabilir

Back