2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Oturma yerinden rahatsız olurmu diye düşündüm sert olduğu için kararsız kaldım benzerini görmüştüm istoçda
Totiste bez var diye sıkıntı olmuyor zaten :) yan ve arkalar icin de sisme minderi satiliyodu internetten onunla birlikte sipatis ettim ben. Gayet uygun bizim icin yikamasi gayet kolay. Cocugu al direk ikisini bir yika hatta :)

Merabayınn :)

6ay 10 günlük oldü benim danam
6ay kontrolünde artık kahvaltı ve sebzeye başlayabileceğimizi söyledi dr, 2 hafta sonra da et tavuk balık verebilirsin dedi
Kahvaltı için; yarım yumurta sarısı 1 tk tuzsuz peynir 1tk pekmez birkac biskuvi veya 1 dilim ekmek. Karisik da yiyebilir ayri ayri da, nasil severse artik dedi
Sebzeyi de kabak havuc patatesi haşla, çatalla ez ver dedi
Bu cmt de aşıları olacak, insallah sıkıntısız atlatırız aşıları..
Bu arada oğlumun babannesini kaybettik, o yüzden üzücü ve yorucu birkaç hafta geçirdik, hastalik ve arkasindan vefat, taziye evi de bizim ev olunca biraz yoğun geçti, ek gıdalara da bu hengameler bittikten sonra baslariz artik ufaktan

Buzluğa bayağı bi süt atmaya başlamıştım son zamanlarda, Kv min hastalıgını da düşünerek, iyi de yapmışım çünkü sıpamı ananesine bıraktığım zamanlarda hep o sütleri içti, hala bikac paket var, onlqrı da kahvaltısında yemeklerinde meyvelerinde falan kullanırık diyorum, olur heralde öylr, şubat annelerinde mamalari anne sütüyle seyrelttikleri yazıyodu

Mama sandalyesi konusunda dr.umuz ikeanin sandalyesini tavsiye etti, en pratiği o dedi, yürüteç falan alma boşuna zaten erken yürüyecek dedi

Ihlamur adacayi vs icebilir mi dedim, kontrollü olarak verebilirsin dedi

Şimdilik aklıma gelenler bunlar

Oda konusu geçmiş, benimki doğduğundan beri bizim odadaki beşikte yatıyo, ama son 1 aydır gündüzleri odasındaki yatakta yatırıyorum hem alışsın hem de yatagı büyük rahat yatiyo diye, simdi telsiz alicaz ve artik geceleri de odasinda yatiricam, hastalikti vefatti alamadik bi türlü telsiz, bir de zaten benimki hic bizim yataga alismadi

Bu arada ben gidiyim de biraz şubat annelerini okuyayim şu ev yapimi bisküviler peynirler konusunda bayağı birşey paylaşmıştı onlar sağolsunlar biz de nasiplenelim:)
Başınız sağolsun canım.üzüldüm..

Başınız sağolsun canım.üzüldüm..
Sagol canim benim, Allah razı olsun..
Çok severdik biz birbirimizi o yüzden benim için de sarsıcı oldu biraz..

Benim bidik kv min ilk ve tek torunuydu, hamile olduğumu öğrendiğinde çığlık atıp sarılıp ağlamıştı, ağlamıştık, doğumunu ve ilk 6 ayini görmesine çok seviniyorum tabi ama keşke biraz daha doyabilseydi torununa.. 'bu benim ilacım, nefesim, hapım, hayat enerjim, ruhum; bana görmeye getiriyosunuz ya Allah ne muradınız varsa versin' diyodu her götürdüğümüzde.. benimki bir de tombik olduğu için babannesi yürümesini çok merak ediyodu nasıl yürüyecek acaba dombik dombik diye, eşim hep bir de yürüdüğünü görebilseydi deyip üzülüyo.. ama yine de herşeyde bir hayır vardır tabi:/

Benim bidik kv min ilk ve tek torunuydu, hamile olduğumu öğrendiğinde çığlık atıp sarılıp ağlamıştı, ağlamıştık, doğumunu ve ilk 6 ayini görmesine çok seviniyorum tabi ama keşke biraz daha doyabilseydi torununa.. 'bu benim ilacım, nefesim, hapım, hayat enerjim, ruhum; bana görmeye getiriyosunuz ya Allah ne muradınız varsa versin' diyodu her götürdüğümüzde.. benimki bir de tombik olduğu için babannesi yürümesini çok merak ediyodu nasıl yürüyecek acaba dombik dombik diye, eşim hep bir de yürüdüğünü görebilseydi deyip üzülüyo.. ama yine de herşeyde bir hayır vardır tabi:/

Basın sagolsun...

Ben de ikea dan almayı düşünüyorum mama sandalyesini çünkü english home da ki bana alçak geldi:KK43: renkli falan bi heveslendim ben de ilk başta ama ikea da ki daha yüksek sanki..

Bende bi fırsat bulup English home gidemedim yorumlar falan memnun olan çok var ama ikeaninki daha çok tercih ediliyor galiba bende çok kararsız kaldim

Basin sagolsun

Basın sagolsun...

Sağolun kızlar..

Bizim artık acil mama sandalyesi almamız lazım çünkü yemek yedirmiyo benimki kendini yırtıyo, insallah mama sandalyesinde durur da iki lokma yiyebiliriz :))
Bugün 3aşısını oldu, çocuk felci kalmamış hastanede onun için bi daha gidicez
Çıkışta ikeaya gidecektik, kayınpedere gelirken ters oldu gidemedik, yarın alıcaz insallah, bu arada sitesinden baktım stok varmış ve tepsisi ve iç minderiyle 80 liraya geliyo hepsi, fazlaca uygunmuş :))

Cenaze ve taziye kalabalıklarımız bitti, artik biz de önümüzdeki hafta ek gıdaya tam olarak başlayabiliriz :)

Var mı başlamış ve tavsiyesi, tarifi olan?
Yoksa şubat annelerinde takılmaya devam mı :)

Sağolun kızlar..

Bizim artık acil mama sandalyesi almamız lazım çünkü yemek yedirmiyo benimki kendini yırtıyo, insallah mama sandalyesinde durur da iki lokma yiyebiliriz :))
Bugün 3aşısını oldu, çocuk felci kalmamış hastanede onun için bi daha gidicez
Çıkışta ikeaya gidecektik, kayınpedere gelirken ters oldu gidemedik, yarın alıcaz insallah, bu arada sitesinden baktım stok varmış ve tepsisi ve iç minderiyle 80 liraya geliyo hepsi, fazlaca uygunmuş :))

Cenaze ve taziye kalabalıklarımız bitti, artik biz de önümüzdeki hafta ek gıdaya tam olarak başlayabiliriz :)

Var mı başlamış ve tavsiyesi, tarifi olan?
Yoksa şubat annelerinde takılmaya devam mı :)
Biz basladik ek gidaya. Blw usulu gidiyoruz gecen hafif kirginligi vardi pure yapip yedireyim dedim agzini kilitledi. Kendi onune koyunca yiyo ama beyefendi :) sebzelerden basladik simdi meyvelerle devam ediyoruz tadimlara. Biz yerken onu da mama sandalyesine oturtup ailecek yemek yiyoruz kimse kimseye karismadan :) simdilik sorun yok.

Evet ben de hatırlıyorum aran iyiydi senin kv ile. vallahi iyileri Allah yanına erken alıyor :KK43: Allah rahmet eylesin.

Ben de ikea dan almayı düşünüyorum mama sandalyesini çünkü english home da ki bana alçak geldi:KK43: renkli falan bi heveslendim ben de ilk başta ama ikea da ki daha yüksek sanki..
Canım ben şimdi baktım ölçülerine english home 91 ıkea 90 cm. Ben english homedan aldım kemerleri falan bana daha güvenli geldi. İkisinede yakından baktım gidip kızımıda oturttum. English homedaki daha çok içimd sindi. Hem renkli olması daha tatlı☺️

Canım ben şimdi baktım ölçülerine english home 91 ıkea 90 cm. Ben english homedan aldım kemerleri falan bana daha güvenli geldi. İkisinede yakından baktım gidip kızımıda oturttum. English homedaki daha çok içimd sindi. Hem renkli olması daha tatlı☺️
aaa süpersin valla. Ben de bugün gidip ikea dan alacaktım. Ben de english home yine bakayım renkli falan dediğin gibi daha tatlı. Teşekkür ederim

Kizlar demir damlasini ne kadar veriyosunuz? Saglik ocagi kilosuna gore diyo, eczaci ayına gore..
Hangisine inanayim simdi?

sağlık ocağından verilen kan damlasının yerine keçi boynuzu özü veren varmı? Kan tahlili yapmadan verdiler kanı düşükmü yüksekmi bakmadılar dr a sordum 7. Ayda kana bakıcaz dedi

Selam arkadaslar nasilsiniz? Uzun zamandir giremiyordum siteye neler yaptiniz bebisleriniz nasil?
Benim oglum bayramda rahatsizlandi bronsit oldu cok sukur atlattik iyilesti. Bugun de aşi oldu ins. Cok huysuzlanmaz ateslenmeden atlatiriz bunuda.
Benim oglumun uykusu cok hafif cok zor uykuya daliyor ve cok cabuk uyanir yarim saat uyudugu cok nadirdir. Ne yapsamda rahat bi uyku cekse yavrum fikriniz var mi?

Bu arada mama sandalyesi konusu gecmis. Ben soobe den aldim. English homedan alacaktim kalmamisti soobede indirime denk gelince 55 tlye almistim. Iyikide almisim cok kullanisli ve saglam. Gecen english homeda gordum baktim benimki kadar saglam degildi.
Bu arada ek gidaya gecmeye calisiyorum bende bir suredir meyve tattiriyorum zaten onlari biraz yiyor ama patates puresi havuc puresi yaptim yemiyor. Sebze corbasi yaptim onuda yemedi. Sabahlari yumurta saririni veriyorum 1 cay kasigi zor yiyor. Aramiz pek iyi degil kati gidalarla anlayacaginiz.
Muhallebi tarzi seyleri sever belki denemek istiyorum ama tatiflerin cogu pirinc unuyla hazirlaniyor. Pirinc ununun zararli oldugunu duymustum onun yerine nasil tarifler hazirlayabilirim acaba?

X