2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar neler yapıyorsunuz.çok özledim hepinizi ise başladım pertim çıkıyor hiç giremiyorum artık bakmaya başlıcam

Kızlar neler yapıyorsunuz.çok özledim hepinizi ise başladım pertim çıkıyor hiç giremiyorum artık bakmaya başlıcam
Bende salı günü işe başlıcam nasip olursa çok stresliyim nasıl bırakırım diye naparım oğlumsuz diye düşünmekten delirmek üzereyim. Siz emziriyormuydunuz nasıl oldu alışabildimizmi çalışma saatleriniz nasıl bebişe kim bakıyor çok soru sordum kusura bakma canım

Slm,bir okuloncesi ogrtmeni ve mart annesi olarak sizlere tavsiyemdir..bebekler sekiz ve dokuzuncu aylarda anneye baglanirlar..ise baslama ve ayriliklari bu aylara denk getirmeyip bebeginizi onceden hazirlamaniz daha kolay bir surec saglayabilir..ben dahil hepimize ALLAH kolaylik versin..

KIZLAR MERHABA BENİMDE 3 MART DOĞUMLU OĞLUM VAR.
EK GIDALARA BAŞLADINIZ MI NELER VERİYORSUNUZ?
BİRDE DEMİR İLAÇINI NASIL İÇİRİYORSUNUZ?

Ek gıdaya başlayanlar nerden Nasıl başladınız beslenme tablonuz var mı neler yapıyorsunuz bi anlatın

6 aylık olmasına 5 gün var benim bıdığın
biz arada ufak ufak yoğurt ve meyve alıştırması yapıyoruz
ilk başka herşeyden nefret etti, püskürttü ağzını kilitledi falan
sonra yavaş yavaş alıştı
şimdi 2 günde bir falan yoğurt veriyorum alışsın diye doysun diye değil de
bazen meyve tattırıyorum
o kadar :)
bu ayki kontrolde bakalım dr artır, bir düzene sok, çorbaya başla falan diyecek mi yoksa zaten enine boyuna gelişkin oğlum biraz daha bekleyebilirz mi diyecek görücez :)

kan damlası için de bu ay tahlil yaptırıcaz, sonuca göre karar vericez, ben çok taraftar değilim kullanmak konusunda ama du bakalım

benimkinde diş konusunda bi hareket yok henüz, du bakalım :)

:kk77::kk77:
Ek gıdaya başlayanlar nerden Nasıl başladınız beslenme tablonuz var mı neler yapıyorsunuz bi anlatın
Cnm biz ek gıdaya 4.ayda başladık şuan 6aylık olduk bugün kahvaltıya geçtim ben şöyle anlatıyım sabah 9 gibi kahvaltı yapıyoruz
Nohut kadar yumurta sarısı verdim bugün artırıcam gün gün
Bi tatlı kaşıpı labne
Bi tatlı kaşığı pekmez
Nohut kadar tereyağı 100 ml anne sütü 2 büskivi verdim
Öğlen 12de sebze püremiz var her gün içine havuç patates kabak pirinç koyup haşlıyorum yanında ev yapılı yoğurt yiyo başka türlü yemiyo tek başına
Saat 3gibi meyve veriyoeum şeftali elma muz armut içine bazen bisküvi atıyorum 1tane herhangi biri yada karıştırıp veriyorum cam rendede
Akşam 6da ise artık bizim için son öğün oluyo bu çünkü 7,5da yatıyo Duru
Ya iyigeceler maması hippin yada anne sütüyle pirinçli muhallebi veriyorum ve yatıyo
Aralarda anne sütü alıyo ama pek değil açıkcası
Gece anne sütü alıyo bizim menümüz böyle kızlar:hamarat::dondurma::KK200::KK200::kk77:

:kk77::kk77:
Cnm biz ek gıdaya 4.ayda başladık şuan 6aylık olduk bugün kahvaltıya geçtim ben şöyle anlatıyım sabah 9 gibi kahvaltı yapıyoruz
Nohut kadar yumurta sarısı verdim bugün artırıcam gün gün
Bi tatlı kaşıpı labne
Bi tatlı kaşığı pekmez
Nohut kadar tereyağı 100 ml anne sütü 2 büskivi verdim
Öğlen 12de sebze püremiz var her gün içine havuç patates kabak pirinç koyup haşlıyorum yanında ev yapılı yoğurt yiyo başka türlü yemiyo tek başına
Saat 3gibi meyve veriyoeum şeftali elma muz armut içine bazen bisküvi atıyorum 1tane herhangi biri yada karıştırıp veriyorum cam rendede
Akşam 6da ise artık bizim için son öğün oluyo bu çünkü 7,5da yatıyo Duru
Ya iyigeceler maması hippin yada anne sütüyle pirinçli muhallebi veriyorum ve yatıyo
Aralarda anne sütü alıyo ama pek değil açıkcası
Gece anne sütü alıyo bizim menümüz böyle kızlar:hamarat::dondurma::KK200::KK200::kk77:
Ya bende meyve taratırdım bi kaç çeşit yoğurt tattırdım ama hergün düzenli vermiyorum açıkcası 24 mart doğumlu bizimki ve mamayla besleniyor artık başlayayım katı gıdaya diyorum ama ilk nerden başlasam karar veremedim. İyi geceler mamasıyla başlamayı düşünüyorum bakalım sabah uyanış saatıne göre kahvaltı ve sonraki öğünleri düzenlerim diye düşündüm ne dersin olur mu öyle

Ya bende meyve taratırdım bi kaç çeşit yoğurt tattırdım ama hergün düzenli vermiyorum açıkcası 24 mart doğumlu bizimki ve mamayla besleniyor artık başlayayım katı gıdaya diyorum ama ilk nerden başlasam karar veremedim. İyi geceler mamasıyla başlamayı düşünüyorum bakalım sabah uyanış saatıne göre kahvaltı ve sonraki öğünleri düzenlerim diye düşündüm ne dersin olur mu öyle
Meyve püreleriyle başlaman daha iyi cnm dr öyle demişti bize sonra yanına yoğurt sonra sebze en sonda sütlü pirinçli mamalar her hafta yeni bişey ekle dedi ama ben uymadım hepsini aynı anda başladım açıkcası

Birde bugün irmikli ballı mama aldım verdim onuda sevdi hafif tatlı çünkü
Hunnap marka keçi sütlü bebe bisküvisi çıkmış onu aldım kahvaltıda veririm diye
Birde şu pınarın 6-12 ay sütleri var onlardan verebilir miyiz acaba bilen var mı

Ben daha başlamadım 6 aylık olmasına 12 gün var. blw şekliyle ek gıdaya geçmeyi düşüyorum. Önce tadım günleri var bakalım. 3 gün sadece bir şey tattırıcam. Ek gıdaya da sebzeyle başlıyccaz. Daha çok anne sütü ağırlıklı olucak bizim ek gıda serüvenimiz:)

Kızlar bugün kontrolümüz vardı bebeğimin be aşılarımızı olduk çok ağladık doktorumuz artık mercimek çorbası tarhana çorbası verebiliceğimizi söyledi ben yarında itibaren başlıyorum tarhana çorbasına aldım tarhanasınıda doğal doğal yesin kızım bi ayda 800 gr almışız bu arada uğraşlarım sonuç verdi:anne::dondurma::kk77::hamarat:

Ay bide benimki su içmiyor ya hiç sevmiyor alışır muhtemelen ama şuan hiç içmiyor sıkıyorumda öyle biraz işte içiyor 2 nisan doğumlu benim bebeğim 25 mart bekliyorduk ama 41+1 de doğdu :))

X