- 24 Haziran 2015
- 303
- 288
- 40
Her kımıldasıkça meme veriyorum çok ağlıyorsa almıyo gece doğduğundan beri emzirdim mama vermedim mamayı kestiğimden beri gece 1,5-2 saatte bir uyanıyodu şimdi mamaya tekrar başladım gece uyanıcakmı sık sık bilmiyorum. Enziricem diye kendimi paraladım sadece anne sütü alsın istedim olmadı ilk çocuk tecrübesizlik etrafın sözleri falan mamaya yöneltti hamileyken emzirmek için bi araştırma yazı guruplar bunlarla hiç ilgilenmedim yanlış yaptım : (Sivi eksikliginden oluyomus sanirim o pembe leke benim oglan yeni dogdugunda olmustu. Gece de sık sık emiyo mu kac saatte bir kalkiyo
Ben de ayni seyleri yasadim canim. Face deki emziren anneler grubu cok isime yaradi ama. Ben mama birden kestim ve o bile yanlismis mesela ve daha ne hatalar. Hepimiz tecrubesiziz, boyle boyle ogrenicez. Sen o gruba danis bence bizimle ayni seyleri yasayan cok kisi var.Her kımıldasıkça meme veriyorum çok ağlıyorsa almıyo gece doğduğundan beri emzirdim mama vermedim mamayı kestiğimden beri gece 1,5-2 saatte bir uyanıyodu şimdi mamaya tekrar başladım gece uyanıcakmı sık sık bilmiyorum. Enziricem diye kendimi paraladım sadece anne sütü alsın istedim olmadı ilk çocuk tecrübesizlik etrafın sözleri falan mamaya yöneltti hamileyken emzirmek için bi araştırma yazı guruplar bunlarla hiç ilgilenmedim yanlış yaptım : (
Sizin bebeğiniz kac aylık ki yarım muz bir şeftali yiyor. Ben şu Kocaman Halim'le bir şeftaliyi zor yerim. İşinşze karışmak gibi olmasın ama bence hatalı bu yaptığınız. Tabi sizin bebeğiniz. Bizden daha iyi bilirsiniz.Evet cnm ben 4.ayda başladım vermeye ek gıda
bizimki çok severek yiyo beni emmek istemiyo muz veriyoeum yarım muzu yiyo bi şeftaliyi yiyo yani baya severek yiyo öyle oluncada veriyorum ben bide bizimki aşırı kusuyo şuan ek gıda yerken kusamıyo hiç oda beni sevindiriyo açıkcası karnı tok biliyrum
Evet cnm ben 4.ayda başladım vermeye ek gıda
bizimki çok severek yiyo beni emmek istemiyo muz veriyoeum yarım muzu yiyo bi şeftaliyi yiyo yani baya severek yiyo öyle oluncada veriyorum ben bide bizimki aşırı kusuyo şuan ek gıda yerken kusamıyo hiç oda beni sevindiriyo açıkcası karnı tok biliyrum
Ayni fikirdeyim. Insan bir sey diyemiyo iste kendi bebekleri diye ama. Ben su bile vermiyorum bebegime. Uzuluyorum ama bebekler adina. Hele bir de doktorlar da yapiyo ayni seyleri. Ben dunya saglik orgutu ne diyosa ona bakarim. Bizim saglik bakanligi da ayni seyi soyluyo ama doktorlarimiz bile okumuyo demek kiSizin bebeğiniz kac aylık ki yarım muz bir şeftali yiyor. Ben şu Kocaman Halim'le bir şeftaliyi zor yerim. İşinşze karışmak gibi olmasın ama bence hatalı bu yaptığınız. Tabi sizin bebeğiniz. Bizden daha iyi bilirsiniz.
Cnm bebeğim 4,5aylık vermemi dr önerdi sonuçda çocuk doymuyosa mecbur vericem yapıcak bişey yok yiyo bizimki bi öğünde bi şeftali 100ml yoğurt yediriyorum başka bi öğündde yarın muzu yedi mesela seviyo napıyım veriyorum bende mama verdiğimdede bi öğünde 180 ml içiyo açıkcası iştahlı bi bebek ama kilolu değil kızım aksine zayıfSizin bebeğiniz kac aylık ki yarım muz bir şeftali yiyor. Ben şu Kocaman Halim'le bir şeftaliyi zor yerim. İşinşze karışmak gibi olmasın ama bence hatalı bu yaptığınız. Tabi sizin bebeğiniz. Bizden daha iyi bilirsiniz.
Cnm bana dr önerdi bebeğimin durumu farklı benim sütüm az ve hep kusuyo kusmaktan kilo almıyo ek gıda yiyince kusması daha az mama yı az kusuyo sulu şeyler vermiyorum hep böyle kıvamlı şeyler veriyorum sütlü pirinçli mama içine şeftali ve yoğurt mesela o şekildeBende meyve sularıyla baslicam gerçi doktor 6. Ay diyo ama büyükler o kadar bekleme diyo bende büyükleri dinlemek istiyorum benim kızım da da kusma oluyo hani cokelek diyolar ya o şekilde bakalım ek gıdada da olacakmi
NerdesinHerkese merhaba kızım 5 aylık sütüm kesildi mama da yemiyor 1 haftadır. Doktor çok acil snne sütü temin etmem gerektiğini söyledi. Eğer bılamazsam hastaneye yatıcak. Aranızda sütü bol olup saklayan varsa satın almak isterim. Çok çok zor bir durumdayım bir anne olarak. Lütfen sütü fazla olanlar bana dönüş yapabilir mi? Çok teşekkürler
Diş çıkarma döneminde özellikle işe yarıyormuş Ağrı'sını alıyırmuş ama genel olarakda sakinleştiriyor uyku düzenine iyi geliyormuş diye okudum işe yarıyormu merak ettim bende şimdilik uykuya anason iyi geldi bebeğime ama uykuya dalamıyor işte ordazorlanıyoruzNe işe yarıyormuş ki
Ben bebeğimde 1 hafta sonra 4 aylık olucak inşallah 2 aylığından beri tükürük salya akıtıyordu şimdi biraz azaldı sanki ama 10 gün önce resmen üstü sırılsıklam oluyorduIki haftadır takiyoruz ama salyada bi degisiklik yok henuz.gerci dis doneminde fark ediyo diyolar bakalim artik..
Bende şimdi mayaladim yoğurttu ilk kez vercem 5 ayligiz meyveli pirinç mamasi yapiyorum günde 1 öğün veriyorum..yavaş yavaş çorbalara gecicem :)Cnm bana dr önerdi bebeğimin durumu farklı benim sütüm az ve hep kusuyo kusmaktan kilo almıyo ek gıda yiyince kusması daha az mama yı az kusuyo sulu şeyler vermiyorum hep böyle kıvamlı şeyler veriyorum sütlü pirinçli mama içine şeftali ve yoğurt mesela o şekilde
Yoğurduda mamadan mayalıyorum inek sütünden değil bu arada
Ben de ek gıdaya geçtim.benimki de 4.5aylık.sebze püresi falan da veriyorum ben.yoğurt ve meyve suyu.arkadaş demiş ki o kadar şeftali ve muzu ben bile yiyemem diye ama ben katılmıyorum.benim bebeğim biz yemek yerken sürekli yalanıyor.vermeyince ağlıyor.sonuçta her bebeğin gelişimi farklıCnm bebeğim 4,5aylık vermemi dr önerdi sonuçda çocuk doymuyosa mecbur vericem yapıcak bişey yok yiyo bizimki bi öğünde bi şeftali 100ml yoğurt yediriyorum başka bi öğündde yarın muzu yedi mesela seviyo napıyım veriyorum bende mama verdiğimdede bi öğünde 180 ml içiyo açıkcası iştahlı bi bebek ama kilolu değil kızım aksine zayıf
Pirinç karbonhidrat olduğu için pek önerilmiyor.sebze püresini tavsiye ederim.benim bebisim sizinkinden küçük ve ben veriyorumBende şimdi mayaladim yoğurttu ilk kez vercem 5 ayligiz meyveli pirinç mamasi yapiyorum günde 1 öğün veriyorum..yavaş yavaş çorbalara gecicem :)
Aynen cnm bizimki çok rahat yiyo şu hippin falan kavanoz mamaları var meyve püresi falan onları çok rahat bitiriyo bizimki kalmıyo hiç sebzeyi çok sevmiyo yanlız hep tatlı istiyo patates havuç haşlıyorum yiyemiyo hepsini sizinki seviyo mu sebzeBen de ek gıdaya geçtim.benimki de 4.5aylık.sebze püresi falan da veriyorum ben.yoğurt ve meyve suyu.arkadaş demiş ki o kadar şeftali ve muzu ben bile yiyemem diye ama ben katılmıyorum.benim bebeğim biz yemek yerken sürekli yalanıyor.vermeyince ağlıyor.sonuçta her bebeğin gelişimi farklı
Bizimki sebzeyi yitiyor.ben özellikle meyve az veriyorum sebzeleri sevmez diye.Aynen cnm bizimki çok rahat yiyo şu hippin falan kavanoz mamaları var meyve püresi falan onları çok rahat bitiriyo bizimki kalmıyo hiç sebzeyi çok sevmiyo yanlız hep tatlı istiyo patates havuç haşlıyorum yiyemiyo hepsini sizinki seviyo mu sebze
Bizimki sebzeyi yitiyor.ben özellikle meyve az veriyorum sebzeleri sevmez diye.
Tabiki tercih meselesi bu. Yalnız ömrünün geri kalanını bu tarz yiyeceklerle geçirecek olması anne sütü mucizesi de Bi tarafta dururken sırf yalanıyor diye minicik çocuğa Bi şeftali bir muz vermek... Benim aklım mantığım almıyor. Tadımlık olmalı diye düşünüyorum. Üstelik sadece bende değil dünya sağlık örgütü de.Ben de ek gıdaya geçtim.benimki de 4.5aylık.sebze püresi falan da veriyorum ben.yoğurt ve meyve suyu.arkadaş demiş ki o kadar şeftali ve muzu ben bile yiyemem diye ama ben katılmıyorum.benim bebeğim biz yemek yerken sürekli yalanıyor.vermeyince ağlıyor.sonuçta her bebeğin gelişimi farklı