2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar merhaba,epeydir bakamiyorum buraya. Bayramdan onceki hafta ise basladim hala adapte olmaya calisiyorum. Gunde iki kez süt sagiyorum 3 saat arayla. Hatta fırsatım olursa 3 defaya cikariyorum 2 saat arayla olacak sekilde,oyle daha cok süt uretiyormus memeler. Yaklaşık 300 cc kadar süt sagiyorum. 50-60 cc kadar da aksamki emzirmelerden sonra sagiyorum. Yani bebegim ben yokken 2 kez 180er ml süt içiyor. Hepsini de bitiriyor dogrusu. Ama ben yanindayken tek memeyle yetiniyor. Ikinci memeyi asla almıyor. Ben yokken fazlaca süt ictigi icin mi almiyor acaba bilmiyorum. Cunku cisli bez sayimiz gayet iyi. Yarin 4 ay 20 gunluk oluyoruZ. Ise baslarken ek gidaya 4 ayda duzenli bir sekilde baslarim dusuncem vardi ama vazgectim sut sagabildigimi gordukce.
Kendisi emerken tek memeden o kadar cekiyodur doyuyodur zaten canim endise etmene gerek yok..ek gida icin ben de 6. ayin bitmesini bekleyecegim sadece sutle devam ediyoruz.ben de calisiyorum bi aydir.bi kez iciyor benim kizim da biraktigim sutu 200 cc kadar..

Kendisi emerken tek memeden o kadar cekiyodur doyuyodur zaten canim endise etmene gerek yok..ek gida icin ben de 6. ayin bitmesini bekleyecegim sadece sutle devam ediyoruz.ben de calisiyorum bi aydir.bi kez iciyor benim kizim da biraktigim sutu 200 cc kadar..

Sagdigim sutu 180 cc hepsini iciyor. Tek mememden o kadar emmesinin imkani yok,o kadar dolsa catlardim agridan eminim. Oyle aman aman bi sutum yok cunku,ona yetecek kadar iste sadece. Sagdigim sutle 3-4 saatte bir beslenirken ben varken iki saatte bir falan ancak. Az emiyor demek ki acikiyor du
Iye düşünüyorum.

Kızlar 4 aylık olduk bugün 550 gr almışız sdce 6800 gr olmuşuz doktor normal ek gıdaya gerek yok dedi ama bilemedm normalmi siZce? SiZde durumlar nasl

Kızlar 4 aylık olduk bugün 550 gr almışız sdce 6800 gr olmuşuz doktor normal ek gıdaya gerek yok dedi ama bilemedm normalmi siZce? SiZde durumlar nasl

Kizlar merhaba,epeydir bakamiyorum buraya. Bayramdan onceki hafta ise basladim hala adapte olmaya calisiyorum. Gunde iki kez süt sagiyorum 3 saat arayla. Hatta fırsatım olursa 3 defaya cikariyorum 2 saat arayla olacak sekilde,oyle daha cok süt uretiyormus memeler. Yaklaşık 300 cc kadar süt sagiyorum. 50-60 cc kadar da aksamki emzirmelerden sonra sagiyorum. Yani bebegim ben yokken 2 kez 180er ml süt içiyor. Hepsini de bitiriyor dogrusu. Ama ben yanindayken tek memeyle yetiniyor. Ikinci memeyi asla almıyor. Ben yokken fazlaca süt ictigi icin mi almiyor acaba bilmiyorum. Cunku cisli bez sayimiz gayet iyi. Yarin 4 ay 20 gunluk oluyoruZ. Ise baslarken ek gidaya 4 ayda duzenli bir sekilde baslarim dusuncem vardi ama vazgectim sut sagabildigimi gordukce.
Nasıl sağıyosun cnm bebeğin sağdığın zaman ne içiyo peki sağdığında sütün kalıyomu acaba ben sağsam kalmaz gibime geliyo bebeğime

Nasıl sağıyosun cnm bebeğin sağdığın zaman ne içiyo peki sağdığında sütün kalıyomu acaba ben sağsam kalmaz gibime geliyo bebeğime
Bebek emdikce meme sut uretmeye devam eder anlik olarak.göl gibi değil ırmak gibi düşünün.siz aldikca süt azalmaz akmaya devam eder..

Gunduz 10 civari bi de oglen 1 gibi sagiyorum firsatim olursa araya bi sagim daha tikistiriyorum bebis de yaklasik o saatlerde iciyor evde biraktigim sütü. Aksam sagim yapiyorsam emdikten sonra yapiyorum o az oluyor tabii.

kızlar oğlum idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor..temizliğine o kadar dikkat etmeme rağmen nasıl kaptı niye oldu hiç anlamadım çok üzülüyorum...:KK42:

kızlar oğlum idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor..temizliğine o kadar dikkat etmeme rağmen nasıl kaptı niye oldu hiç anlamadım çok üzülüyorum...:KK42:
Ahh geçmiş olsun kuzuyaa daha miniciikk
Çabucak geçer insallah annesi üzülme..
Nasıl çıktı ortaya yani bi belirti mi vardı da tahlil falan yapıldı?

merhaba herkese. biz de artik 4 aylik olduk. bebegim sadece anne sutuyle besleniyor. bu ay 1.150 gram almis.doktorumuzla hic ek gida hakkinda konusmuyoruz bana da erken geliyor zaten. bazi arkadaslarin da dedigi gibi istiyorum ki sonuna kadar anne sutuyle beslensin ek gida zaten ilerde olacak. 6.ay bitiminde ufak tattirmalarla baslarim ama yine de %80 anne sutuyle devam ederim diye dusunuyorum. nisastali pirincli mamalara karsiyim. meyveye de karsiyim cunku tatliyi daha cok sevdikleri icin once sebze tattirmayi planliyorum. insallah 2 yasina kadar emzirebilirim.ama sutu az olup ek gidaya erken baslayan annelere de saygi duyuyorum.benim sutum de cok yok ama bebegim surekli her istediginde emziriyorum. cok sık emziriyorum. protein ağırlıklı besleniyorum ve doktoruma göre sütüm çok değil ama besleyici. sadece anne sütüyle besleyebilmek için çok çabaladım sonunda başardım:KK66:
bebegim hala cok kucakci:KK43: kendi kendine oyun halisi , oyuncaklariyla falan oyalanma suresi max15 dakika. gunduz uykulari hala duzenli degil ;emerken kucagimda kisa kisa uykulari oluyor o kadar. aksam uykusunu duzene soktuk sukur 21.00 de uyuyor 3 saatte bir emmek icin uyaniyor sabaha kadar. sabahta 9.00 da gune basliyoruz. ben calismiyorum ve uzun bir sure de calismayi dusunmuyorum en azindan 2 yasina kadar. bakalim her ay daha farkli seyler oluyor hayatimizda.
bu arada bu ay sünnet yaptiricaz bebegime. kiyamadigimizdan gec bile kaldik aslinda. ben dogar dogmaz yaptirmayi planliyordum ama 40 ni bekleyelim dedi doktoru. sonra bi kilosu artsin kendine gelsin dediler. sonra ben kiyamadim falan. simdi artik daha fazla gec kalmadan yaptiricaz. sünnet yaptiran tecrubeli anneler var ise fikirlerinizi dinlemek isterim. tesekkurler simdiden.

Ahh geçmiş olsun kuzuyaa daha miniciikk
Çabucak geçer insallah annesi üzülme..
Nasıl çıktı ortaya yani bi belirti mi vardı da tahlil falan yapıldı?
Bi kaç gün ateşi çıktı ben aşıya bağladım yani yeni aşı olmuştu. Sonra ağız dolusu kustu bi kaç kere hafif ishali vardı şüphelendim pipisinin ucuna baktım derisini geri iterek kızarık ve üstünde beyaz pütürler vardı eczaneden idrar torbası alıp taktım doktora gidene kadar şişini yapmıştı zaten muayenede doktorda şüphelendi çok iyi yapmışsınız torbayı takmakla dedi hemen tahlili verdik yarım saatte çıktı sonuç. Antibiyotik tedavisi başladık daha küçücük bedeni şimdiden antibiyotik aldı kuzumun. Aynı durumlar olursa aklınızda olsun ihmal etmeyin sünnetsiz çocuklarda çok oluyomuş bi çok nedeni var ama özellikle banyoda köpük falan kalması neden oluyormuş

gaqyet iyi benim oğlu
suyu bol verin terledikleri için su kaybediyorlar, yetersız sıvı alımından kaynaklaıyor. bizim doktorumuz suyu ne kadar içmek istiyorsa verin dedi.

gaqyet iyi benim oğlu

suyu bol verin terledikleri için su kaybediyorlar, yetersız sıvı alımından kaynaklaıyor. bizim doktorumuz suyu ne kadar içmek istiyorsa verin dedi.
su veriyorum ama oğlum pek içmiyor içse bile arkasından kusuyor :KK43: yine de antibiyotik de aldığı için vermeye çabalıyorum inş çabuk atlatır.

Bi kaç gün ateşi çıktı ben aşıya bağladım yani yeni aşı olmuştu. Sonra ağız dolusu kustu bi kaç kere hafif ishali vardı şüphelendim pipisinin ucuna baktım derisini geri iterek kızarık ve üstünde beyaz pütürler vardı eczaneden idrar torbası alıp taktım doktora gidene kadar şişini yapmıştı zaten muayenede doktorda şüphelendi çok iyi yapmışsınız torbayı takmakla dedi hemen tahlili verdik yarım saatte çıktı sonuç. Antibiyotik tedavisi başladık daha küçücük bedeni şimdiden antibiyotik aldı kuzumun. Aynı durumlar olursa aklınızda olsun ihmal etmeyin sünnetsiz çocuklarda çok oluyomuş bi çok nedeni var ama özellikle banyoda köpük falan kalması neden oluyormuş
Oyy kuzum benimm inşallah çabucak geçer annesiii, sağol canım dikkat ederiz artık biz de..

sünnet konusunda da ben eşimi ikna edemiyorum, şimdi olmazmış ileride olacakmış pöff

Oyy kuzum benimm inşallah çabucak geçer annesiii, sağol canım dikkat ederiz artık biz de..

sünnet konusunda da ben eşimi ikna edemiyorum, şimdi olmazmış ileride olacakmış pöff
Teşekkür ederiz inş. Bizimki de en başından düğünlü sünnet istiyor da bakalım geçmezse mecburi sünnet yapacaz

X