• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Iyi Akşamlar güzel anneler.Doğumdan sonra bir ara girdim yazılanları okudum sonra hiç giremedim.umarım hepiniz iyisinizdir bebişlerinizde iyidir.çok özledim valla burdaki muhabbetleri inş bundan sonra düzenli girebilirim
Gir tabi ya, bebislerle ilgili fikir alisverisi olur, sohbet muhabbet olur, cikip cikip gel :))

canım erkenden oturmak ısteyecek demıs ya neye gore dedı doktor bunu.benım kızda kustugu ıcın yastıkla yatırıyorum 30 derecelık egımle.boynunu kaldırıp kalkmaya calısıyo cenesını gogsune dogru cekıyo .2aylıktan berı yapıyo bunu.oglum bu hareketı yapmaya 4-5aylıkken baslamıstı sanırım.senın tosuncuk ne yapıyo merak ettım.doktorun ne tavsıye ettı

canım yakın bı arkadsımın oglunda var sut allerjısı.ıkı bucuk yasında oldu oglu.teshıs koyuldugundan berı dıyet yapıyo ıkı yıldır yaklasık sut urunlerı tuketmıyo.hatta ınek etı falanda yapıyomus et de yemıyodu.bır yasından sonra yavas yavas yemeye basladı ama kakasında kan gorunce tekrar dıyete devam ettı.ama bebegı maasallah cok saglıklı kılosu boyu cok ıyı.sen ıcını ferah tut ınsallah onemlı bırseydegıldır

bızde hafıf oksuruyorduk bende goturup goturmeme konusunda tereddut ettım ama anne sutuyle gectı allaha sukur ılerlemedı.ınsallah ılerlemez canım.bızdede ates yoktu aynı dedıgın belırtıler vardı

bızı bu konuda sık sık bılgılendırırsen sevınırım canım tesekkurler bılgıler ıcın
Hic bilmiyorum neye gore soyledigini canim ya, gelisimi onde gidiyo diye belki bilmiyorum ki, sorarim gittigimde :) belki hem fiziksel olarak hem hareket olarak da biraz fazla geliskin oldugundan oyle ongormustur, kafayi basindan beri fazla dik tututyo, kucakta cok dik duruyo, 2 aylikken doktorun sacini basini yoldu , ellerinden tutup yukari cektiginde kendini kaldirabiliyodu vs vs heralde bunlardan dolayi dedi.
(Bu arada gecen gun kafayi 5-10sn dik tutyo demistim ondan sonra dikkat ettim, hic oyle degilmis:)))bildigin tutuyo kafayi dimdik hem de epey süre)

Yüzüstü yatir birkac dk birak o sekilde sirt kaslari gelissin demisti oturabilmesi icin

Dedigin gibi kalkmaya calisma hareketini yapiyo evet epeydir benim tosuncuk da, omuzlar kafa yüz ifadesi..herseyiyle kalkmaya calisiyo :)) ellerine dokunsam bile hemen kalkmaya calisiyo :)

dogumdan sonra sac dokulmesı yasayan var mı kızlar cok kotu dokuluyo benım saclarım:KK61::KK61:
Hormonlardan da olabilir, bir de aklima su geldi, hamilelikte cok dikkat ediyoruz, vitamini minerali proteini kılı tüyü.. bebekten sonra tam tersi, duzgun beslenemiyoruz, sac tirnak vs olumsuz etkilenebilir bu gida eksikliginden gibi geliyo bana..
Insallah en kisa zamanda duzelir canim :)

Kızlar dönence kullanan var mı alsammı bende size Bi sormak istedim çok uzun sallamayla uyuyor benim bebeğim
Donence kullanmadim hic, bu hafta sonu besigine asilabilecek biseyler alicaz insallah oyalanacak mi acaba diye bakalim, ama donence degil de asilabilen biseyler sadece, yani donence alip dondurmicez:)) donencenin saglikli olmayabilecegini okumustum bi yerlerde cok once tam hatirlamiyorum ama donen seyleri izleyen bebeklerin ve coucuklarin otizme meyli olabiliyo diye.. en belirgin ozellikleri camasir makinesi gibi donen seyleri izlemek ya..aratiricam yine, hatirlattigin iyi oldu.

Bu arada benim sipamin süt nefes borusuna cok kaciyodu emerken, hadi o normal cok geliyo yutkunurken zorlaniyo diyeydi ama artik durdugu yerde tükürüğü de cok kaciyo, nefessiz kalinca da haliylr ödü kopuyo ağlıyod da ağlıyo kıyamam:KK43: insallah kalici olmaz..dr a sorucam neden birden başladı acaba..

Benimde çok dökülüyor hamileyken hiç dökülmezdi doğum yapar yapmaz başladı hemen hormonlardan herhalde diye düşünüyorum..bi de Büyükler Bebek anneyi tanımaya başlayınca annenin sacları dökülmeye başlar özellikle ön kısımlar derler.
evet hormonlar hamılyken tavan yapıyo dogumdan sonrada yerlerde malum ondan olabılır dıyo nette.normaldede seyrek saclıyım kel kalcam:KK17::KK17:esim bıoxın almıs ıkı gundur kullanıyorum ınsallah faydasını gorurum

Benim de dökülüyor canım benden önce doğum yapan arkadaşım doktora gitmiş sırf bu yüzden doktor doğum sonrası hormonlardan kaynaklandığını söylemiş zamanla geçiyorMuş
hımmm ınsallah uzun surmez canım yaa.heryer sac yastık,mutfak,banyo...

Gir tabi ya, bebislerle ilgili fikir alisverisi olur, sohbet muhabbet olur, cikip cikip gel :))

Hic bilmiyorum neye gore soyledigini canim ya, gelisimi onde gidiyo diye belki bilmiyorum ki, sorarim gittigimde :) belki hem fiziksel olarak hem hareket olarak da biraz fazla geliskin oldugundan oyle ongormustur, kafayi basindan beri fazla dik tututyo, kucakta cok dik duruyo, 2 aylikken doktorun sacini basini yoldu , ellerinden tutup yukari cektiginde kendini kaldirabiliyodu vs vs heralde bunlardan dolayi dedi.
(Bu arada gecen gun kafayi 5-10sn dik tutyo demistim ondan sonra dikkat ettim, hic oyle degilmis:)))bildigin tutuyo kafayi dimdik hem de epey süre)

Yüzüstü yatir birkac dk birak o sekilde sirt kaslari gelissin demisti oturabilmesi icin

Dedigin gibi kalkmaya calisma hareketini yapiyo evet epeydir benim tosuncuk da, omuzlar kafa yüz ifadesi..herseyiyle kalkmaya calisiyo :)) ellerine dokunsam bile hemen kalkmaya calisiyo :)

Hormonlardan da olabilir, bir de aklima su geldi, hamilelikte cok dikkat ediyoruz, vitamini minerali proteini kılı tüyü.. bebekten sonra tam tersi, duzgun beslenemiyoruz, sac tirnak vs olumsuz etkilenebilir bu gida eksikliginden gibi geliyo bana..
Insallah en kisa zamanda duzelir canim :)

Donence kullanmadim hic, bu hafta sonu besigine asilabilecek biseyler alicaz insallah oyalanacak mi acaba diye bakalim, ama donence degil de asilabilen biseyler sadece, yani donence alip dondurmicez:)) donencenin saglikli olmayabilecegini okumustum bi yerlerde cok once tam hatirlamiyorum ama donen seyleri izleyen bebeklerin ve coucuklarin otizme meyli olabiliyo diye.. en belirgin ozellikleri camasir makinesi gibi donen seyleri izlemek ya..aratiricam yine, hatirlattigin iyi oldu.

Bu arada benim sipamin süt nefes borusuna cok kaciyodu emerken, hadi o normal cok geliyo yutkunurken zorlaniyo diyeydi ama artik durdugu yerde tükürüğü de cok kaciyo, nefessiz kalinca da haliylr ödü kopuyo ağlıyod da ağlıyo kıyamam:KK43: insallah kalici olmaz..dr a sorucam neden birden başladı acaba..
hımm bızımkıde aynı canım maasallah....saglıklı olsunlar hep...dedıgın gıbı yapıyorumyuzustu yatırıyorum yorulunca SIRTUSTU CEVIRIYORUM
EVET hamılykn haplarlada destek alıyoruz dogumdan sonra bırakınca olabılır dedıgın gıbı:KK9:
sut bızımkınınde kacıyo ozellıkle gece cok acıkıp abanıyo memeye sonra boguluyo sıpamm:anne:ınsallah senınkıde gecer canım.acaba tukruk uretımımı fazla yanı dısler ıcın erken ama gelısımı onde oldugu ıcın dıs hazırlıklarımı yapıyoda salyalar falan mı kacıyo bogazına

evet hormonlar hamılyken tavan yapıyo dogumdan sonrada yerlerde malum ondan olabılır dıyo nette.normaldede seyrek saclıyım kel kalcam:KK17::KK17:esim bıoxın almıs ıkı gundur kullanıyorum ınsallah faydasını gorurum

hımmm ınsallah uzun surmez canım yaa.heryer sac yastık,mutfak,banyo...

hımm bızımkıde aynı canım maasallah....saglıklı olsunlar hep...dedıgın gıbı yapıyorumyuzustu yatırıyorum yorulunca SIRTUSTU CEVIRIYORUM
EVET hamılykn haplarlada destek alıyoruz dogumdan sonra bırakınca olabılır dedıgın gıbı:KK9:
sut bızımkınınde kacıyo ozellıkle gece cok acıkıp abanıyo memeye sonra boguluyo sıpamm:anne:ınsallah senınkıde gecer canım.acaba tukruk uretımımı fazla yanı dısler ıcın erken ama gelısımı onde oldugu ıcın dıs hazırlıklarımı yapıyoda salyalar falan mı kacıyo bogazına
Amiinn
Olabilir canim, evet dis icin erken tabi ama belli de olmaz, zaten 1-2 haftqdir da nasil keşfettiyse şunu yapiyo, tükürüğünü minik baloncuklarla dudaklarınin ucuna biriktiryo :))) bu kadarcikken salyali oldu bıdığım :)

@Prettylittle hacışakirin granül deterjanı var. Alerjik bebekler için ben onu kullanıyorum ve çıkartıyor canım.
hacışakirin bi sabun tozunu gördüm lavanta kokulu diyordu bahsettiğin deterjan o mu. üstünde bebekler için yazısı görmedim ve llavantadan çekindim açıkcası. eğer söylediğin deterjan ondansa ben de alayım ondan

Slm kizlaarr :KK19: uzun zamandr giremiodm hamileligm boyunca hep beraberdk doguran kacti burdan:KK48: bebisim iki bucuk aylk oldu :anne: herseyimz cok iyi cok sukur umarm sizinkilerde oledirler eee kizlar dogum kilolari ne durumda:rapci:76 la doguma gittim 61 kiloyum su an cok zor kizlar ya bi yandan coxuk emziriyorum kokuyorm sutum zarar gorur die ama vermm lazm bu kilolari:KK75::kızgın: nasilda kilo almisim ole :hasta: ver ver bitmio ama biticekkk ins.:spor::KK6:

kızlar anne sütü alan bebekleriniz günde kaç defa kaka yapıyor.Ya benim oğlum sürekli göğüsde göğüslerim uzadı.Karnımdaki yırtıklar gibi göğsümde yırtıklar oluştu.

Ben heralde normal dogum emzirme uykusuzluk yorgunluk vs bütün sebeplerden patır patır verdim kilolari, hatta bugün itibariyle bi baktim 1 kilo da geriye düşmüşüm çok şaşırdım, 19kilo almıştım hamileliğimde, çoğunu ilk birkac haftada verdim zaten, en son 1 kilo fazlam var saniyodum, oglusu kucagimda tartayim derken bi baktim vermisim yine, özel bisey yapmıyorum(sadece sütüm için çok su içmeye çalışıyorum) aksine fırsatını bulduğum an öküz gibi yiyorum ama işte her zaman fırsat olmuyo :/ benim kara kara düşündüğüm de böyle yemeye alıştım ama hep böyle gitmez, herşey düzene girdiğinde kilo almaya başlarsam böyle giderse yanarımm

kızlar anne sütü alan bebekleriniz günde kaç defa kaka yapıyor.Ya benim oğlum sürekli göğüsde göğüslerim uzadı.Karnımdaki yırtıklar gibi göğsümde yırtıklar oluştu.
Benimki dönem dönem değişiyo, ilk zamanlar günde 3-5 kez yapiyodu, sonraki haftalarda 4-5günde 1 kez olmaya başlamıştı, şu aralar da 2 günde 1 falan yapıyo, doğduğundan beri sadece anne sütü alıyo ama neye göre değişiyo bizdeki bu kaka olayı hiç anlamadim :)

Ben heralde normal dogum emzirme uykusuzluk yorgunluk vs bütün sebeplerden patır patır verdim kilolari, hatta bugün itibariyle bi baktim 1 kilo da geriye düşmüşüm çok şaşırdım, 19kilo almıştım hamileliğimde, çoğunu ilk birkac haftada verdim zaten, en son 1 kilo fazlam var saniyodum, oglusu kucagimda tartayim derken bi baktim vermisim yine, özel bisey yapmıyorum(sadece sütüm için çok su içmeye çalışıyorum) aksine fırsatını bulduğum an öküz gibi yiyorum ama işte her zaman fırsat olmuyo :/ benim kara kara düşündüğüm de böyle yemeye alıştım ama hep böyle gitmez, herşey düzene girdiğinde kilo almaya başlarsam böyle giderse yanarımm

ben de senin gibiyim, 73le hamile kalmıştım en son doğumdan bir iki hafta evvel 90ı görünce moralim bozuldu tartılmayı bıraktım, herhalde 91-92 olmuşumdur, bebiş tam 3 aylık ama ben yaklaşık son 2 aydır 71-72 kiloyum yani hamilelik öncesi kilomun da altına düştüm. ben de özel bir şey yapmıyorum, bende bebek harici 2.5 yaşına yanaşmış acaip hareketli bir oğlan da var o sağolsun:) bazen oturmadan gün bitiyor.

benimde kilolar duruyo.benim kuzum beni tanıyormuş.bugün komşuya bıraktım kapıdan çıkarken bir dudak büküşü var .nasıl bakıcıya bırakıp işe gidicem yüreğim parçlandı.
Tanır tabi annesi, sesini yüzünü bilir artık, benim kuzunun da beni gördüğü an ağzı kulaklarına varıyo :)) beni gözünden kaçırmamak için her yerde takip ediyo, nerdeyse kafasını baykuş gibi arkasina cevirecek beni takip edecek diye :))

ben de senin gibiyim, 73le hamile kalmıştım en son doğumdan bir iki hafta evvel 90ı görünce moralim bozuldu tartılmayı bıraktım, herhalde 91-92 olmuşumdur, bebiş tam 3 aylık ama ben yaklaşık son 2 aydır 71-72 kiloyum yani hamilelik öncesi kilomun da altına düştüm. ben de özel bir şey yapmıyorum, bende bebek harici 2.5 yaşına yanaşmış acaip hareketli bir oğlan da var o sağolsun:) bazen oturmadan gün bitiyor.
:)) kilolarimiz da neredeyse ayniymis, ben de dogumdan 1-2hafta once 91.5 tum, yani 19 kilo aldim diyorum ama belki daha fazladir :) neyse şükür gitti kilolar, mutluyum ama basen ve bacaklarda biraz yaglanma olmus ve o kaldi sanirim bazi pantolonlarim olmuyo cunku :/

:)) kilolarimiz da neredeyse ayniymis, ben de dogumdan 1-2hafta once 91.5 tum, yani 19 kilo aldim diyorum ama belki daha fazladir :) neyse şükür gitti kilolar, mutluyum ama basen ve bacaklarda biraz yaglanma olmus ve o kaldi sanirim bazi pantolonlarim olmuyo cunku :/

benim de göbek var. öteden beri hep vardı hatta ilk gebeliğimden önce de vardı. bazen pot kıranlar oluyordu bebek mi geliyor diye. o zaman bozuluyordum tabii bebek istiyordum hemen gelmemişti:) şimdi ise hiç değilse bahanem var yeni doğurdum yahuu olsun o kadar diyorum:) nasıl eriticem bilmiyorum çok fırsat da yok evden çoluk çocuktan, şimdi bi de işe gidecem artık.

Benimki ilk zamanlar gunde 5-6 kere yapiyodu simdi sabit sabah oglen aksam toplamda 3 kere yapiyo

Bu da benim minik kızım SARE Kızlar bebişleri ne Sıklıkla yıkıyorsunuz ?
Ben bi gün yıkıyorum bi gün yıkamıyorum ama eğer dısarı çıkarsam market falan değil avm pazar gezmek vs hemen gelince yıkıyorum suyla aşk yaşıyoruz zaten Ağustos'ta tatile de gidicez nasip se boyun simidi alıcam kızıma

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    41 KB · Görüntüleme: 130
Back