2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ülkemizde iki firmanın rotavirüs aşısı var:
Bir üretici firma Glaxo-SmithKline; ürettiği aşının piyasa adı Rotarix®. Doz: 2 ve 4. ayda veya 3 ve 5. ayda: Dikkat: (bu marka aşının ilk dozu en geç 12 hafta olunduğunda yapılabilir, 12. haftadan, yani 3 aydan sonraya kalınmamalıdır)

Bir başka marka da gene Amerikan markası olan Merck Sharp Dohme'un ürettiği Rotateq®. Bu aşıda ise dozlar 2-4-6. aylarda veya 3-5-7. aylarda olabiliyor.
Bu bilgi yanlis gibi geldi bizimki rotarixti ve 2.ayini doldurmadan ilk doz oldu 2.5 aylikkende 2.doz olcak

DİKKAT: AŞIYA ÖYLE BİR ZAMANDA BAŞLANMALI Kİ EN SON DOZU EN GEÇ BEBEK 32 HAFTALIK OLDUĞUNDA YAPILSIN; DAHA GEÇ KALINDIYSA AŞIYA HİÇ BAŞLANMAMALIDIR.
Uzm Dr Erdem UZUNOĞLU
netten buldum canım
kızlar bıde asıyı kussada tekrar yapılmasına gerek yokmus koruyuculuguda %100 mus

Ülkemizde iki firmanın rotavirüs aşısı var:
Bir üretici firma Glaxo-SmithKline; ürettiği aşının piyasa adı Rotarix®. Doz: 2 ve 4. ayda veya 3 ve 5. ayda: Dikkat: (bu marka aşının ilk dozu en geç 12 hafta olunduğunda yapılabilir, 12. haftadan, yani 3 aydan sonraya kalınmamalıdır)

Bir başka marka da gene Amerikan markası olan Merck Sharp Dohme'un ürettiği Rotateq®. Bu aşıda ise dozlar 2-4-6. aylarda veya 3-5-7. aylarda olabiliyor.

DİKKAT: AŞIYA ÖYLE BİR ZAMANDA BAŞLANMALI Kİ EN SON DOZU EN GEÇ BEBEK 32 HAFTALIK OLDUĞUNDA YAPILSIN; DAHA GEÇ KALINDIYSA AŞIYA HİÇ BAŞLANMAMALIDIR.
Uzm Dr Erdem UZUNOĞLU
netten buldum canım
kızlar bıde asıyı kussada tekrar yapılmasına gerek yokmus koruyuculuguda %100 mus
Bizimki Rotarixti ve 2.ayini doldurmadan ilk doz oldu 2.5 aylikkende 2. Doz olcak

Kızlar bebeğinin kafasının arkası düzleşen var mı? Bana yan yatir dendi ama ben çok dikkat etmedim. Şimdi hep yan yatiriyorum.

Benimkide yüzüstü kaldırıyo kafayı normaldedr kaldırıyo ama hala titriyo başı sanırım daha vakti var

Sizin bebekkler kafasını tutabiliyomu kızlar benim ki 3aylık hala tam tutamıyo
bızımkı tutuyo ama bazen dengesını kaybedıyo.tam anlamıyla tutması ıcın daha zamanı var.bıde her bebegın gelısımı cok farklı.ornegın kımı 4.ayda donmeye baslıyo kımı 6.ayda.dıslerı ,yurume zamanı hepsı farklı oluyo.ama bız anneler hemen olsun ıstıyoruz cok sabırsızız.hemen endıselenıyoruz
Kızlar bebeğinin kafasının arkası düzleşen var mı? Bana yan yatir dendi ama ben çok dikkat etmedim. Şimdi hep yan yatiriyorum.
evet canım ben besıgıne bı sagına bı soluna yatırdım hep bu nedenle.
bıde kusan bebek mecbur yan yatırıyorum arkasına destek koyuyorum donmesın dıye uykusunda ama kafa donuyo cogu zaman

Benim ki 3 buçuk aylık ama erken doğum oldu kucağıma aldığımda her gecen gün Kafasını biraz dağa iyi kontrol ediyo tutmaya başladı yavaş yavaş hatta bugün avm de arabasını ilk defa hafif dik konuma getirdik etrafa bakınsın diye çok komikti çok tatlıydı maşallah

Birde 3 5 gündür bişey öğrenmiş dilini ağzının içinde sakız çiğner gibi çiğniyor çok komik oluyo niye yapıyo acaba

Emziren annişler gün içerisinde çay veya Türk kahvesi içiyormuşsunuz ben her sabah bi Türk kahvesi içiyorum içmeden duramıyorum hatta Can'ım ikincisini istiyor ama içmiyorum o denli çok seviyorum vaktim fırsatım olmasa Nil'e bi kokumda bebiş bi elimde elektrıklı cezbeden kahve pişiriyorum ve bebişlere ayaklarımda sallarken kahvemi yudumluyorum , acaba 2. Sini içsem fazlamı gelir süte geçerim acaba

Emziren annişler gün içerisinde çay veya Türk kahvesi içiyormuşsunuz ben her sabah bi Türk kahvesi içiyorum içmeden duramıyorum hatta Can'ım ikincisini istiyor ama içmiyorum o denli çok seviyorum vaktim fırsatım olmasa Nil'e bi kokumda bebiş bi elimde elektrıklı cezbeden kahve pişiriyorum ve bebişlere ayaklarımda sallarken kahvemi yudumluyorum , acaba 2. Sini içsem fazlamı gelir süte geçerim acaba
Ben icmiyorum Bildigim kadariyla kafein sute geciyo ve bebeklerde refluye neden oluyomus Gecen misafirim vardi diye turk kahvesi ictim o gün kizim uyumadi bende kafeine bagladim Istersen kafeinsiz nescafe ic sütlü

canım ben nescafenın lattesı varya hamıleyken ona bı dadandım sımdıde ıcıyorum malesef ama cok ıyı gelıyo ya ıkı dakıka bosluktaa ayagımı uzatıp tv acıp kendımı normal ınsanlar gıbı hıssetmek cok ıyı gelıyo bana:halay:eskı gunlerdekı gıbı
Tsk ederim biz yurtdisindayiz 45 euroya eczaneden aldik burda da sigorta karsilamiyor
anladım canım tesekkurler cevabın ıcın

benım kızımda 29 mart dogumlu kızlar.ozellıkle babasına ve abısıne karsı nasıl cılve yapıyor.onlar konusturunca falan eller ayaklar gulucukler agular falan cok tatlı oluyo maaslah.buyuduklerını gormek ne guzel Rabbım ısteyen herkese nasıp etsın

Kızlar kolik Bebek Nasıl oluyor nerden anlaşılıyor kolik olduğu
Bebeğin özellikle belli saatlerde ağlar sürekli ıkınır kızarır suratı ve ağlamaya başlar susmaz belli zamanları oluyo koliğin bizim kide kolikti kullanmadığım damla kalmadı en sonunda sab simplexle çare buldum sonrada gazı bitti zaten

Herkese hayirli ramazanlar. Allah oruc tutanlara yardim etsin oruclarini kabul etsin insallah.
Benim oglum 15 haziranda 3 aylik olacak emzirdigim icin oruc tutmuyorum. Siz emziren annelerde tutan varmi? Ben cesaret edemedim hem sutum azalir diye hemde zaten normal zamanda zorlaniyorum emzirirken daha cok zorlanirim diye tutamadim.
Bu aralar hava cok sicak ne yazikki oglumda cok terliyor. Ince tek kat giydiriyorum ama arada terliyor ozellikle pusetindeyken. Hafta sonu iki gunde disari ciktik arabada cok terlemisti banyo yaptirirken sirtinda ufak ufak sivilce gibi kizariklar farkettim. Sicaktan oldu sanirim ne yapabilirim gecmesi icin acaba tavsiyeniz varmi

X