2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar şu rota virüs aşısını yaptırıcak mısınız sizben kararsızım doktor bize bıraktı açıkcası siz ne yapıcaksınız yan etkileri varmış sanırım
yan etkılerını bılmıyorum ama doktorumuzda bıze bırakmıstı bızde yaptırmamıstık.oglum malesef yakalanmıstı.o donemde benım ogrencılerımde vardı sanırım benden de ogluma gecmıs vırus.oyle pıs bı hastalıkkı allah gostermesın parası falan umrumda degıl kızıma kesınlıkle yaptırmayı dusunuyorum.cok sıddetlı kusmalar,gunde 20-40 arası ıshal,dusmeyen ateş....hepsı aynı anda oglum perısan olmustu.ustelık hastayken bısy yıyemıyorken okadar kusma ve ıshal nasıl olabılıyo dıyosunuz.ıkı gun hastanede yattık .cok bulasıcı oldugu ıcın bende sureklı ellerımı yıkadım evde yatak yorgan sureklı yıkandı....hastaneden taburcu olduktan sonrada yavas yavas azaldı ıshalı.sankı hıc bıtmeyecek gıbıydı.oyuzden mutlaka yaptırın kızlar

Kızlar hava çok sıcak bebişlere ne giydiriyorsunuz kısa kollu giydiren varmı bırde bebişinin odasında cam açıyormuşsunuz ben açıyorum ama hasta ederim diyede korkuyorum ama açmassam çokk sıcak evim çok güneş alıyo bayılıcak gibi oluyorum sürekli hareket edince Ateş basıyo resmen menapozlu karılar gibiyim .
bende acıyorum ama korka korka bızım buralar yagıslı serın gıdıyo hala ıkı kat gıydırıyorum

Kızlar kısa bi sürreliğine huggies bez kullandım çok kalın geldi bana beğenemedim sonra yeniden prima premiuma döndüm ama şimdi bakıyorum bebeğimin poposu ıslak kalıyo çişi emmiyo gibi bez bide kaka yapınca çıkıyo dışarı belinden
Şimdi diyorım ki molfix nasıl acaba ondada ıslaklık ve kaka çıkması olur mu kullananlar yorum yapabilir mi
Yada canbebe nasıl
premıum care ı ılkzaanlar kullandım hem pahalı hem de o fıyata gore kalıtelı degıl bence.oglumda canbebe kullandım kızımdada kullanıyorum cok memnunum.bulamadıgım zamanlada molfıks aldım oda guzel bence

Yaptırdık biz aşıyı. Hiçbir problem olmadı. İştahla ağzını şapurtatarak yuttu benim minnoşum:) akşamına da yan etki göstermedi şükür .
canım senın bebısle aramızda 1 gun vardı yanlıs hatırlamıyosam.ıkı aylıksınız yanı rota asısı 3 ayda yapılmıyomuydu ben oyle bılıyorumda

Kızlar benim bebeğim uyanıkken sürekli ağlıyor, çok yoruldum gerçekten, bebeğimi doya doya sevemedim hep bi ağlama hali :cry:sallamadan uyumuyor, geç uyuyor, bebeği benim gibi olan var mı, neler yapıyorsunuz?

Kızlar benim bebeğim uyanıkken sürekli ağlıyor, çok yoruldum gerçekten, bebeğimi doya doya sevemedim hep bi ağlama hali :cry:sallamadan uyumuyor, geç uyuyor, bebeği benim gibi olan var mı, neler yapıyorsunuz?
Benim ilk bebeğim öyleydi sürekli huzursuZdu doğru düzgün algılamazdı bile ağlamaktan çırpınmaktadır,8 yaşında oldu yeni yeni biraz sakinleşmeye başladı , huysu Bebek ve çoçukla uğraşmak zor gerçekten ama napalım bir bakışları bir gülüşleri herşeyi unutturuyor Canları sağ olsun yavrularımıZın

Benim ilk bebeğim öyleydi sürekli huzursuZdu doğru düzgün algılamazdı bile ağlamaktan çırpınmaktadır,8 yaşında oldu yeni yeni biraz sakinleşmeye başladı , huysu Bebek ve çoçukla uğraşmak zor gerçekten ama napalım bir bakışları bir gülüşleri herşeyi unutturuyor Canları sağ olsun yavrularımıZın

8 yasında mı sakinleşti, Can'ım sen de baya yorulmuşsundur :dua: Allah yardımcımız olsun, artık kendimden geçtim üzgün bir Bebek , ağlayan bir Bebek olduğu için çok üzülüyorum.

Kızlar şu rota virüs aşısını yaptırıcak mısınız sizben kararsızım doktor bize bıraktı açıkcası siz ne yapıcaksınız yan etkileri varmış sanırım
Doktorumuz da önerdi, bugun 2ay asilarini yaptirmata gittik bebek hemsiremiz de onerdi, sadece dr 3 doz yazmis 3-4-5.aylar diye, aile hekimliginde hemsire biz 3 ve 5
Aylar olmak uZere iki doz oneriyoruz dedi, ben yaptiririm Allah in izniyle, hastaliktansa yan etkisine raziyim..

Kızlar hava çok sıcak bebişlere ne giydiriyorsunuz kısa kollu giydiren varmı bırde bebişinin odasında cam açıyormuşsunuz ben açıyorum ama hasta ederim diyede korkuyorum ama açmassam çokk sıcak evim çok güneş alıyo bayılıcak gibi oluyorum sürekli hareket edince Ateş basıyo resmen menapozlu karılar gibiyim .
25 dereceye cikti sicakliklar artti hatta, ev 26 derece oliyo, kisa koll tek body var ustunde, altinda da minik bi corap o kadar bacaklar ciplak, gece yatarken ince uzun kollu body ve ayakli alt giydiriyorum veya tek ince tulum o kadar cunku cocuk da rahatsiz oluyo
Ayrica karsilikli esecek cereyan yapacak bi yer yoksa bulundugu odanin camini aciyorum, direk ona esmemesini sagliyorum o kadar ☺

Benimki sürekli emmek istedigi icin agliyodu hep emzirince duruyodu ama yani neredeyse 24saat emmeye calisiyodu ilk 1.5 ay sonralari duzeldi, sallamadan uyumuyo hala, ve cok gec uyuyo, bazen aksam 10da basliyo bazen gece 12de basliylo bagirmaya, ve 2den 3den asagi uyumuyo, bu hic duzelmedi, ama gunduzlerimiz en azindan duzeldi cok sukur

8 yasında mı sakinleşti, Can'ım sen de baya yorulmuşsundur :dua: Allah yardımcımız olsun, artık kendimden geçtim üzgün bir Bebek , ağlayan bir Bebek olduğu için çok üzülüyorum.
Biz ona kısaca zor Bebek diyoruz emzirmem bile güç belaydı .hastahaneden çıktığımız günün gecesi tekrar hastahaneye geri gitmiştik okadar yani çok ağlıyordu çok huysuZdu seni çok iyi anlıyorum herkez bana çok sabırlısın rabbim yardımcın olsun diyodu vallaha ,huysuz bebeği oyalamak çok zor gerçekten ama 6,7 aylık olsun o zaman rahatlarsın biraz en azından bebişinin oyalamak için seçenekler artıcak şimdi dağa çok küçük bişeyden anlamıyo

Doktorumuz da önerdi, bugun 2ay asilarini yaptirmata gittik bebek hemsiremiz de onerdi, sadece dr 3 doz yazmis 3-4-5.aylar diye, aile hekimliginde hemsire biz 3 ve 5
Aylar olmak uZere iki doz oneriyoruz dedi, ben yaptiririm Allah in izniyle, hastaliktansa yan etkisine raziyim..

25 dereceye cikti sicakliklar artti hatta, ev 26 derece oliyo, kisa koll tek body var ustunde, altinda da minik bi corap o kadar bacaklar ciplak, gece yatarken ince uzun kollu body ve ayakli alt giydiriyorum veya tek ince tulum o kadar cunku cocuk da rahatsiz oluyo
Ayrica karsilikli esecek cereyan yapacak bi yer yoksa bulundugu odanin camini aciyorum, direk ona esmemesini sagliyorum o kadar ☺
Evet gerçekten. Rahatsız oluyo bebişim dün hiç uyumadı sıcaktan emmedide doğru düzgün evim çok güneş alıyo bildiğin sauna yandık valla napıcam bakalım

Kızlar şu meyve sebze fileleri var bebeğim 3aylık oldu vermeyi düşünüyorum eli sürekli ağzında sizce veriyim mi

Kızlar şu meyve sebze fileleri var bebeğim 3aylık oldu vermeyi düşünüyorum eli sürekli ağzında sizce veriyim mi
Dunya saglik orgutu ve saglik bakanligi ilk 6 ay sadece anne sutu diyor biliyorsundur canim.bence verme meyve fln.ellerini tanimak icin agzina sokuyo annesi daha o tombik ayaklarini da sokucak engel olmayin inatlasmayin diyolar..

yan etkılerını bılmıyorum ama doktorumuzda bıze bırakmıstı bızde yaptırmamıstık.oglum malesef yakalanmıstı.o donemde benım ogrencılerımde vardı sanırım benden de ogluma gecmıs vırus.oyle pıs bı hastalıkkı allah gostermesın parası falan umrumda degıl kızıma kesınlıkle yaptırmayı dusunuyorum.cok sıddetlı kusmalar,gunde 20-40 arası ıshal,dusmeyen ateş....hepsı aynı anda oglum perısan olmustu.ustelık hastayken bısy yıyemıyorken okadar kusma ve ıshal nasıl olabılıyo dıyosunuz.ıkı gun hastanede yattık .cok bulasıcı oldugu ıcın bende sureklı ellerımı yıkadım evde yatak yorgan sureklı yıkandı....hastaneden taburcu olduktan sonrada yavas yavas azaldı ıshalı.sankı hıc bıtmeyecek gıbıydı.oyuzden mutlaka yaptırın kızlar

bende acıyorum ama korka korka bızım buralar yagıslı serın gıdıyo hala ıkı kat gıydırıyorum

premıum care ı ılkzaanlar kullandım hem pahalı hem de o fıyata gore kalıtelı degıl bence.oglumda canbebe kullandım kızımdada kullanıyorum cok memnunum.bulamadıgım zamanlada molfıks aldım oda guzel bence

canım senın bebısle aramızda 1 gun vardı yanlıs hatırlamıyosam.ıkı aylıksınız yanı rota asısı 3 ayda yapılmıyomuydu ben oyle bılıyorumda

belki sen yanlis biliyorsundur cnm. bize yapilan asi rotarix ve 6 haftaliktan itibaren agizdan 4 hafta ara ile 2 doz seklinde yapiliyor. doktorumuzun aciklamasi buydu.

Dunya saglik orgutu ve saglik bakanligi ilk 6 ay sadece anne sutu diyor biliyorsundur canim.bence verme meyve fln.ellerini tanimak icin agzina sokuyo annesi daha o tombik ayaklarini da sokucak engel olmayin inatlasmayin diyolar..
Biliyorum evet sadece tadını alması maksadım yiyemez zaten fileden dişlerinide kaşır hem diyorum ama bilemeiyorum

Canim ben çalışmıyorum ev hanımıyım ama bu parayı sanırım bende alabiliyorum , fakat Nasıl alabileceğimi bilmiyorum sen nereye müracaat ettin ne yapılması gerekiyor bana yazabilirmisin ben ist Anadolu yakasında oturuyorum.
Bulundugun ilcenin kaymakamliktaki sosyal yardimlasma birimine basvuruyorsunuz dogum raporu ve cocugun ve annenin kimligiyle birlikte

Merhaba siz hangi kaynaktan öğrendiniz acaba mükellef olupta kaza gerektirmediğini öyle ise iyi çünkü ilk bebeğimdede hamileliğimin son ayındaydım tutamadım halende kazasını yapamadım kaldımı kalıyor. Bende araştırdım biraz ama sonra kazası yapılmalı diyor. Güvenilir bir kaynaktan öğrendiyseniz bende tutmayacağım. Çünkü kendime pekte umudum yok zaten.
Internette birkac yerden okudum ama yinede daha saglam bir kaynaktan tegit ettirmekte fayda vardir illa ki.

Benim annemde aynısını söylüyor bende öyle yapayım bari tutamazsam üzüleceğim tutmayada çok umudum yok . Bizim buralar çok sıcak oluyor birde. Rabbim yardımcı olsun inşaallah tüm tutacak olanlara. Bu arada sizin Bebeğin cinsiyeti sonradan değişmişmiydi öyle hatırlıyorum sanki ne oldu kızmı erkekmi bebeğiniz. Şimdiden hayırlı ramazanlar.
Evet doğru hatırlıyorsun:) kız oldu zaten 4 doktordan onay almıştık:))

geçen sene hamile olduğumu bilmeden oruç tuttum.hamileliğn ilk ayı olduğu için midir bilinmez bir de hep evdeydim sıcakatan dışarda gezemiyordum pek zorlamamıştı.ama şuan suyu az içsem öğünleri geciktirsem sütüm az geliyor bunu fark ediyorum.bebeğim de zaten doymadım diye ağlıyor.bebişlerimizin sağlıkları da önemli beslenmesi. mükellef olup olmamayı sorucam bakalım.bilgi ednirsem size de yazmaya çalışırım.
Bende burda okudum ve hmeen bir hocaya sordum. Mükellef olma durumu yok kazaya giriyormuş. Mükellef ömür boyu hastalığından dolayı tutamayanlar oluyormuş. Kalp hastaları şeker hastaları gibi onlara hep tutmak yasak. Ama bizimki geçici bir durum bu yüzden kazaya giriyor sonra tutmamız lazım. G gul_sude M melekpinarsimsek

belki sen yanlis biliyorsundur cnm. bize yapilan asi rotarix ve 6 haftaliktan itibaren agizdan 4 hafta ara ile 2 doz seklinde yapiliyor. doktorumuzun aciklamasi buydu.

Ülkemizde iki firmanın rotavirüs aşısı var:
Bir üretici firma Glaxo-SmithKline; ürettiği aşının piyasa adı Rotarix®. Doz: 2 ve 4. ayda veya 3 ve 5. ayda: Dikkat: (bu marka aşının ilk dozu en geç 12 hafta olunduğunda yapılabilir, 12. haftadan, yani 3 aydan sonraya kalınmamalıdır)

Bir başka marka da gene Amerikan markası olan Merck Sharp Dohme'un ürettiği Rotateq®. Bu aşıda ise dozlar 2-4-6. aylarda veya 3-5-7. aylarda olabiliyor.

DİKKAT: AŞIYA ÖYLE BİR ZAMANDA BAŞLANMALI Kİ EN SON DOZU EN GEÇ BEBEK 32 HAFTALIK OLDUĞUNDA YAPILSIN; DAHA GEÇ KALINDIYSA AŞIYA HİÇ BAŞLANMAMALIDIR.
Uzm Dr Erdem UZUNOĞLU
netten buldum canım
kızlar bıde asıyı kussada tekrar yapılmasına gerek yokmus koruyuculuguda %100 mus

Biliyorum evet sadece tadını alması maksadım yiyemez zaten fileden dişlerinide kaşır hem diyorum ama bilemeiyorum
bence daha cok erken canım 5aylıkken baslayabılırsın ama emzırıyosan hıc gerek yok.mama ıle beslenen bebekler 4-5.ayda ek gıdaya baslayabılıyo bence acele etme:KK55::KK55:

Azıcık dağa bekle meyve değil ama buzdolabında soğuttun bi havucu koyabilirsin eğerki damakları kaşınıyorsa soğutulmuş bi havuç çok rahatlatıyor

X