2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bebekler fazla beslenince kusuyor 2 saatten önce emzirmeyin emzirme süresini kısaltın

büyüyor annesi korkma keyifli dururken bireye odaklanip katila katila bile aglicak kucağına al öp sakinlesir büyüme ataklari hele biraz daha büyüsün yaşlar nasil akicak cok tatli oluyolar :)

Çalışan anneler dogum parasi ne kadar aldiniz

Devlet memuru olup da dogum parasi alan var mi kizlar?ben pttye sordum yok dediler.kurumda mi bi aksaklik oldu acaba diye supheleniyorum..
ben aldım doğum parasını, 2. çocuğum 400 lira yattı ptt ye. 1-1 buçuk aya yatar demişlerdi 1 ay sonra yattı. ilk çocuğa 300 2. çocuğa 400 3. çocuğa 600 yatıyor

Merhabalar hanımlar.. Hayırla kucagınıza alın inşallah bebeklerinizi.. Ben sizlerden bir arastırmam katkı saglamanızı rica ediyorum.. Marmara üniversitesi bünyesinde yaptıgımız bir doktora arastrmamız için anketim var. Dogum kaygısı ile ilgili bir arastrma. Aşagıdaki linkten bu arastirmaya katkı saglayacak olanlara şimdiden tesekkur ediyorum.. Her turlu aydaki gebe uygulayabilir.. Saglıklı günler..

süt alerjisi olan arkadaşlar, neleri yiyemiyorsunuz? süt alerjisi olan bir arkadaş ziyaretimize gelecek de, acaba ne ikram etsem
Süt, yoğurt, peynir, tereyağı, margarin yenilmiyor. Yinede yaptıklarının içeriğini misafirine söyle farklı gıdalara da alerjisi olabilir yumurta gibi. Patates salatası, kısır ve sıvı yağlı helva yapabilirsin su ile ( kara helva).

Biz bugün 2 aylık olduk .. Bayadır bakamadım ... Cok yazılar Yazılmış donup okuyamadım .. İlişki ile ilgilisormak istediğim sorum var. Biz eşimle birlikte olamadık inanılmaz bi acı oluyor dogumun normal oldu Ama sanki içinde bi duvAr var doktora gitmelimiyim bu durum normal mi eşim cok anlayışlı hiç bi şekilde zorlamıyor 1 yıllık evliyiz hamileliğim boyunc da ilişki olmadı . Evlendikten 1 ay sonra hamile kaldım . Doktora sormYa ve gitmeye de çekinmiyor Değilim acı çekmemek için bi önerisi olan var mi

Doğum sonrası ilk birleşmelerde ağrı olabileceğini söylemişti doktorum ve bi krem vermişti bunu kullanarak beraber olun demişti. Kullanmama rağmen ağrı oluyor gerçi. Bi danış istersen doktora belki krem vs. Verebilir sana da

Oyy kıyamam kuzumaa, geçmiş gitmiş artık bak annesi o kadar üzülme, dün akşam da benim kuzum katılana kadar ağladı, ben de aģladım onunla ki epeydir olmuyodum böyle ilk haftalarda aģlıyodum çok sendromlu sendromlu:))

Amiinn
Sağlıkla büyüsün sizin kuzucuk da :)
Üzüldüm sizin adınıza ama vardır herşeyde bi hayır, o da mamayla büyür annesi birçok bebek gibi, biraz buyuyunce de sebzesine meyvesine herşeyine dikkat ederek beslersin ohh daha da turp gibi olur
Senin de stresli gunlerin gecmis gitmistir insallah, bebeginin tadini cikar bosver herseyi ☺

Kızlar bugün bebeğim tüm gün ağladı. Emzirmek için yatırıyorum katıla katıla ağlıyor. Neyi olduğunu anlamıyorum bi türlü. Bugün Beni emmek istemiyor resmen. Çok üzülüyorum. Emzik verince alıyor uyuyor ama kısa bi süre sonra ağlayarak uyanıyor(

Kizlar merhaba.. bebekler buyuyor izinler bitiyor. Dogum izni bitiminde ise donmeyi dusunen var mi?
Onceleri 3 ay kada ücretsiz izin kullanirimd diyordum ama sut izni olayini dusununce acaba baslasam mi dedim. Ve cok da aklima yatmisti. Bebegim 4 aylik olunca calismaya baslayacaktim. Hazirlik olsun diye süt pompasi aldim elektrikli. Gunde bir kere sagmam yetecekti. Ama sutum cok az cikiyor. Acaba makineden mi diyorum elimde deniyorum yine yok. Pompa bebekten daha az ceker biliyorum ama bu kadar da fazla fark olamaz yani,3 saatte tek taraftan 30 cc anca cikardim.Halbuki oglumun keyfi kötü degil,uykusu gelince mizirdanir ya da gazini cikaramayinca falan o kadar. Memelerim hakikaten pörsümüs gibi en basindan beri zaten. E gercekten süt yoksa bu cocuk neyle besleniyor?bugum tam 2.5 aylik. Ilk ay 1400 gr aldi ikinci ay ise 850 gr kadar. Bu ayi henuz bilmiyorum. Ama gozum korktu. Sizler neler düşünüyorsunuz bu konuda? Bana fikir verebilecek olan var mi?

Pompaya alisik olmadigi icin oyle olurmus canim.ben de 12 gun once basladim sagmaya aynen oyle cikiyodu.simdi biraz daha iyi gittikce cogaliyo yani.powerpomp diye bi yontemle sagdim bi bak istersen googledan.

Pompaya alisik olmadigi icin oyle olurmus canim.ben de 12 gun once basladim sagmaya aynen oyle cikiyodu.simdi biraz daha iyi gittikce cogaliyo yani.powerpomp diye bi yontemle sagdim bi bak istersen googledan.

Oyle miymiş.. tamam ben de hemen pes etmiyim öyleyse.dedigin yonteme de bi bakayim. Senin ilk sagmaya basladiginda kac cikiyodu simdi kac çıkıyor?
Bi de bir sey daha sorcam. Bebegimizi emzirmeye baslayinca hani bi sızı gelir de sut akim refleksini tetikler ya. O hic olmuyor pompada nerdeyse. Normal mi?

Beslenmene dikkat etmiyorsan sütün azalabilir, bana son 1 haftada öyle oldu, rezeneyi bulguru su içmeyi hurmayı çok ihmal ettim göğüslerim eskisi kadar hızlı dolmadı, benimki de 2 saatte bir emdiği için sorun oldu hatta bi aksam uyumadi bagirdi yarim cay bardagina yakın sulandirilmis sut verdik sonra uyudu, hemen basladim tekrar yediklerime ictiklerime dikkat etmeye, 2 gundur daha iyi gibi sanki cok korktum gidecek diye
Sen de bi dikkat et istersen inşallah çoğalır
.

Ben oyle rezene bulgur vs yemiyorum canim zaten. Hic dikkat etmedim bu sekilde yani,norma standartlarda besleniyorum. Hic sorun olmamisti simdiye kadar. Zaten emerken de sorun yok gibi,oglum gunde 3-4 hatta bazen 5 kez kaka yapiyor,en az 7-8 kere cis yapiyor. Gayet gülüyor tepiniyor mutlu vs.Kilo alimi da oyle fena degil hani. Acaba pompa yapmaya alisik olmadigim icin mi oyle cikti diye düşünüyorum artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…