2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bebekler doğduğundan itibaren düzeni seviyorlar ve çabuk alışıyorlar. benim ikinci bebeğim 2 buçuk aylık.zamanlarının çoğunu uykuda geçiriyorlar zaten. uzun süre uyanık kalınca huysuzlanmaya başlar,farketmişsindir.gece uykusuna yatırmam bazen zaman alıyor, 1-2 saat sürdüğü oluyor.uzun süre uyanık kaldığında daha zor dalıyor uykuya.gece 9-11 arası uyuyor memede, sabah 5 gibi uyanıp emiyor tekrar uyuyor.7 buçuk gibi tam uyanıyor.oyalıyorum seviyorum uyanınca. kendisine konuşulmasını çok seviyor,kollarını bacaklarını hareket ettiriyorum. parmaklarımın yavaşça oynatılmasını izlemek en büyük eğlencesi.br de siyah beyaz kırmızı renkler daha fazla dikkatini çekiyor.oyun halısına koymaya başladık.1 saat falan uyanık kalıp tekrar uyuyor. o arada kahvaltımı yapıyorum. ben kahvaltı sofrasındayken uyanıyor çoğu kez :) ara ara emip uyuyor hemen uyandığı oluyor. öğlen 12-1 gibi banyo yaptırıyorum (2 günde bir yıkıyorum).banyodan 1 saat sonra falan uyuyor(2-4 saat arası sürüyor uykusu). biraz uyanık kalıyor uyuyor uyanıyor. kısa kısa oluyor bu aralarda uykusu.
bu arda sadece anne sütü alıyor. ara ara düzeni bozuluyor tabi. ama gece uykusu genellikle değişmiyor.
Cnm oyun halısı hangi marka aldınız bende kızıma alıcam da ne alsam diye düşünüyorum

Ya şimdi kabirde olsaydım.
Toprak üstümü az önce örtmüş olsaydı mesela…
İlk günüm, ilk gecem nasıl geçerdi?
Çocuklarım gelir miydi aklıma?...
Ya da eşim….
Hiç bitmeyecek sandığım, bensiz yürümeyecek sandığım işleri kim yapar, kim yoluna koyardı?

Hergün düşündüğüm yavrularım ve onlar için çırpınışlarım duâlarımı kim yapacaktı.

Evim, eşyalarım, yatağım, sandığım, ayakkabılarım benden sonra kime kalır, kim sahiplenirdi?

Ya pişmanlıklarım…
“Ölen her insan pişman olacaktır” buyuruyordu Rasulümüz. (Aleyhisselâm)

“Müminlerde mi ya Rasulallah ?”
diye soran ashabına;
“Evet, onlar da dudaklarının
Allah adıyla ıslanmadığı her an için pişman olacaktır” diye cevap veriyordu...

Müslümalığım geldi sonra aklıma.
Ahhh!!!
Bu ne acı bir pişmanlıkmış meğerse...

İşlerimin arasına sıkıştırdığım, şöyle uzun uzadıya kılamadığım namazlarım.
İşler yetişmez korkusuyla hızlanan secdelerim, rükûlarım….

İşler çabuk bitiyormuş demek, bir nefeslikmiş hepsi…
Yok yok, ebedi arkadaşımın kıymetini hiç bilememişim ben.
Ona ne çok vefasızlık etmişim.
Onunla neden daha çok zaman geçirmedim?
Çok samimi olamadım.
Halbuki ne çok faydası olurdu şimdi bana. Yan yan bakıp geçmezdi ızdırabıma….

Geri dönesim geliyor!
İçime sindire sindire namaz kılasım, içermiş gibi kuran okuyasım geliyor...

Rafta hep gözümün önünde duran kur'an-ım…
Her an beni mahsunca süzen kur'an-ım…
Ne zaman okuyacak olsam, hep bir engel çıkardı, yapacak bir şeyler gelirdi aklıma...

Ara sıra okuduğum iki sayfayla tüm sorumluluğu üzerimden attım sanırdım…

Yüzümde bir sivilceden kalan lekeyi dert ederiz...
Oysa buraya girer girmez, bedende hızlı bir çürüme başlıyor...
Toprak ezelden beri beni bekliyormuş sanki...
Sıkıyor, sıkıyor…
Kemiklerimin kırıldığını, iç içe geçtiğini çıtırtıları duyar gibi oluyorum...
Allahım! çok yalnızım korkuyorum…..

Koca bir ömrü nasıl heba ettim...
Oysa yapabileceğim ne çok şey vardı…

“Onlar orada: Rabbimiz! Bizi çıkar, (önce) yaptığımızın yerine iyi işler yapalım! diye feryad ederler.
Size düşünecek kimsenin düşünebileceği kadar bir ömür vermedik mi?
Size uyarıcı da gelmedi mi?
(Niçin inanmadınız?) Şimdi tadın (azabı)! Zalimlerin yardımcısı yoktur.”(Fatır suresi 37)
Bu ayet dünyadayken beni ne çok etkilerdi.

Ama neden gereğini yapmadım?
Neden şimdi elimdekiler bu kadar az?

Küskünlüklerim...
kızgınlıklarım...
kıskançlıklarım...
sahip olamadıklarıma...
hayıflanmalarım...
Ne kadar boş, ne kadar gereksizmiş…
Aldırmam sanırdım ama,“Ne derler” sözünü beynime mıhlamıştım sanki...
Kınanmaktan çok korkarmışım meğer…

Biliyorum ardımdan iyi konuşan da olacak.
”Güleryüzlü, tatlı dilliydi” diyecekler.

Bir zaman sıkça, daha sonra arada düşeceğim akıllarına.

Ama sonra…
En yakınım bile unutacak.
Bir arefe, birde bayram günlerinde hatırlanacağım.
Yüzüm, sesim unutulacak.
Ellerim gözlerim unutulacak….

Tek “O” unutmayacak, ufak tefek yaptığım herşey amel defterimde. Kabir bana mesken, kabir bana kucak, belkide korkunç bir mahzen olacak….

Evim, yurdum, günüm gecem burası artık.

Dünyaya açılan bütün kapılar kapandı.
Yalnızlık, yapayalnızlık sardı dört bir yanımı.
Pişmanlık bana hakim olan tek duygu şimdi…

Saniyelerdir verirsem geri alamam diye tuttuğum nefesi, büyük bir telaşla verdim.

Yaşadığıma inanmak için aynaya koştum...
Gözlerim kıpkırmızı, yerinden fırlamış sanki...
Çok şükür yaşıyorum.
Hâlâ zamanım var….
Bir nefeslik bile zamanım varsa en azından bir SUBHANALLAH diyebilirim.

Eğer önümde yaşanacak daha uzun yıllar varsa, neler neler yapılmaz ki şu hayatta…

Namaz, önce namaz....
Önce namaza başla..
Sarıl Kur'an'a ...
Dikkat et..
Helal lokma...
Kul hakkına....
Öğren dinin inceliklerini..

Biat et SAHIBI ZAMANA...
Dahası...
Varmı kırdıkların....?
Gönül al,
hiç durma...
Kırdılarmı seni....?
Boşver aldırma...
Sen gayret et iyilik yapmaya...
Her işinde söyle...
Bismillah....
Düşürme dilinden..
Lâ ilâhe illallah...
Muhammedun Rasulullah....

"Aklı olana bir işaret yetişir."demiş büyüklerimiz.
Allahü Teâlâ'ya emanet olun

Gunaydin kizlar biz birazdan asiya gidecegiz. 2. Ay asilarini olanlar nasil oldular ateslenme oldumu. 1. Ay asisindan sonra bebegimde ates olmadi ama 2gun cok huysuzdu ins. Bu seferkini rahat atlaririz.
Bu arada bir suredir kafama takilan bisey var sizlerede sormak istedim. Bebegim agladigi zaman gozunden yas akmiyor. Acaba tikaniklik mi var yoksa normal mi?
Normalde cok aglamasina izin vermeden susturmaya calisiyorum o zaman akmamasi normaldir de bazen cok agliyor lavabodaysam yetisemiyorum aglamaktan kipkirmizi oluyor ama gozunden yas akmiyor kontrolunde doktora sormak aklima gelmemisti bugun saglik ocaginda bi sorayim en iyisi.
bızde tıkanıklık var canım dogumhaneden cıkıp kucagıma aldım aglıyordu nasıl gozyası akıyodu anlatamam.gozlerını acamıyodu ama gozyasları akıyodu.eve cıktık bu kez hafıfce acmaya basladı capaklanmalar sarı akıntılar oldu.5.gun doktora gıttık gozyası tıkanıklıgı oldugunu masaj yapmamızı soyledı doktru. allaha bın sukur 15 gunlukken gectı sımdı aglayınca kırpıklerınde toz tuy varmıs gıbı capaklanma oluyo sadece.bence sızınkı normal olan
Benimkide kusuyor bazen dediğin gibi fışkırtarak kusuyor hemde ağzından burnundan ödüm kopuyor yatarken öyle kusucak görmicem diye bebeğim nefes alamaz Allah korusun, öyle kustuğunda annem KayınValidem çok fazla yedirmişsin diyo
fazla ya da az emdıgını bılemıyuoruz kı o doyunca emmeyı bırakıyo zaten.bu kadar ıctın yeter dıyıp memeyı agzından cekemem kı kıyamam.emzık verıyorum ıkı gundur sankı emzık alınca kusmuyo.ama bebklerde mıde kapagı tam gelısmemıs oldugndan oluyomus 6.ayı bulurmus kusmanın gecmesı
benim ki kusmuyo hiç acaba problem mi var doymuyo mu ki
ne guzel kusmuyomus canım sevınmelısın doymasıyla alakası yok kılo alımı normal ıse. gunde kac tane kıyafet onluk degıstırıyoruz anlatamam.bır yere gezmeye gıtmeye korkuyorum kusup mılletın evını batıracak dıye .bana gelen mısafırım kucagındaydı tam bana verdı boydan boya uzerıme kustu halı falan heryer battı cok zor yaa saglıklı olsunlarda ıdare edecegız artık

Ya şimdi kabirde olsaydım.
Toprak üstümü az önce örtmüş olsaydı mesela…
İlk günüm, ilk gecem nasıl geçerdi?
Çocuklarım gelir miydi aklıma?...
Ya da eşim….
Hiç bitmeyecek sandığım, bensiz yürümeyecek sandığım işleri kim yapar, kim yoluna koyardı?

Hergün düşündüğüm yavrularım ve onlar için çırpınışlarım duâlarımı kim yapacaktı.

Evim, eşyalarım, yatağım, sandığım, ayakkabılarım benden sonra kime kalır, kim sahiplenirdi?

Ya pişmanlıklarım…
“Ölen her insan pişman olacaktır” buyuruyordu Rasulümüz. (Aleyhisselâm)

“Müminlerde mi ya Rasulallah ?”
diye soran ashabına;
“Evet, onlar da dudaklarının
Allah adıyla ıslanmadığı her an için pişman olacaktır” diye cevap veriyordu...

Müslümalığım geldi sonra aklıma.
Ahhh!!!
Bu ne acı bir pişmanlıkmış meğerse...

İşlerimin arasına sıkıştırdığım, şöyle uzun uzadıya kılamadığım namazlarım.
İşler yetişmez korkusuyla hızlanan secdelerim, rükûlarım….

İşler çabuk bitiyormuş demek, bir nefeslikmiş hepsi…
Yok yok, ebedi arkadaşımın kıymetini hiç bilememişim ben.
Ona ne çok vefasızlık etmişim.
Onunla neden daha çok zaman geçirmedim?
Çok samimi olamadım.
Halbuki ne çok faydası olurdu şimdi bana. Yan yan bakıp geçmezdi ızdırabıma….

Geri dönesim geliyor!
İçime sindire sindire namaz kılasım, içermiş gibi kuran okuyasım geliyor...

Rafta hep gözümün önünde duran kur'an-ım…
Her an beni mahsunca süzen kur'an-ım…
Ne zaman okuyacak olsam, hep bir engel çıkardı, yapacak bir şeyler gelirdi aklıma...

Ara sıra okuduğum iki sayfayla tüm sorumluluğu üzerimden attım sanırdım…

Yüzümde bir sivilceden kalan lekeyi dert ederiz...
Oysa buraya girer girmez, bedende hızlı bir çürüme başlıyor...
Toprak ezelden beri beni bekliyormuş sanki...
Sıkıyor, sıkıyor…
Kemiklerimin kırıldığını, iç içe geçtiğini çıtırtıları duyar gibi oluyorum...
Allahım! çok yalnızım korkuyorum…..

Koca bir ömrü nasıl heba ettim...
Oysa yapabileceğim ne çok şey vardı…

“Onlar orada: Rabbimiz! Bizi çıkar, (önce) yaptığımızın yerine iyi işler yapalım! diye feryad ederler.
Size düşünecek kimsenin düşünebileceği kadar bir ömür vermedik mi?
Size uyarıcı da gelmedi mi?
(Niçin inanmadınız?) Şimdi tadın (azabı)! Zalimlerin yardımcısı yoktur.”(Fatır suresi 37)
Bu ayet dünyadayken beni ne çok etkilerdi.

Ama neden gereğini yapmadım?
Neden şimdi elimdekiler bu kadar az?

Küskünlüklerim...
kızgınlıklarım...
kıskançlıklarım...
sahip olamadıklarıma...
hayıflanmalarım...
Ne kadar boş, ne kadar gereksizmiş…
Aldırmam sanırdım ama,“Ne derler” sözünü beynime mıhlamıştım sanki...
Kınanmaktan çok korkarmışım meğer…

Biliyorum ardımdan iyi konuşan da olacak.
”Güleryüzlü, tatlı dilliydi” diyecekler.

Bir zaman sıkça, daha sonra arada düşeceğim akıllarına.

Ama sonra…
En yakınım bile unutacak.
Bir arefe, birde bayram günlerinde hatırlanacağım.
Yüzüm, sesim unutulacak.
Ellerim gözlerim unutulacak….

Tek “O” unutmayacak, ufak tefek yaptığım herşey amel defterimde. Kabir bana mesken, kabir bana kucak, belkide korkunç bir mahzen olacak….

Evim, yurdum, günüm gecem burası artık.

Dünyaya açılan bütün kapılar kapandı.
Yalnızlık, yapayalnızlık sardı dört bir yanımı.
Pişmanlık bana hakim olan tek duygu şimdi…

Saniyelerdir verirsem geri alamam diye tuttuğum nefesi, büyük bir telaşla verdim.

Yaşadığıma inanmak için aynaya koştum...
Gözlerim kıpkırmızı, yerinden fırlamış sanki...
Çok şükür yaşıyorum.
Hâlâ zamanım var….
Bir nefeslik bile zamanım varsa en azından bir SUBHANALLAH diyebilirim.

Eğer önümde yaşanacak daha uzun yıllar varsa, neler neler yapılmaz ki şu hayatta…

Namaz, önce namaz....
Önce namaza başla..
Sarıl Kur'an'a ...
Dikkat et..
Helal lokma...
Kul hakkına....
Öğren dinin inceliklerini..

Biat et SAHIBI ZAMANA...
Dahası...
Varmı kırdıkların....?
Gönül al,
hiç durma...
Kırdılarmı seni....?
Boşver aldırma...
Sen gayret et iyilik yapmaya...
Her işinde söyle...
Bismillah....
Düşürme dilinden..
Lâ ilâhe illallah...
Muhammedun Rasulullah....

"Aklı olana bir işaret yetişir."demiş büyüklerimiz.
Allahü Teâlâ'ya emanet olun
sagol canım bıraz olsun benı kendıme getırdı bu yazı
HAYIRLI KANDILLER KIZLAR HEPIMIZIN BEBISLERINE YAVRULARINA SAGLIK SIHHAT UZUNN HAYIRLI OMURLER VERSIN RABBIM.ACILARINI GOSTERMESIN KIMSEYI EVLADIYLA SINAMASIN .ISTEYEN BEKLEYENLERNDE KUCAKLARINI BOS BIRAKMASIN:KK68::KK68:

bızde tıkanıklık var canım dogumhaneden cıkıp kucagıma aldım aglıyordu nasıl gozyası akıyodu anlatamam.gozlerını acamıyodu ama gozyasları akıyodu.eve cıktık bu kez hafıfce acmaya basladı capaklanmalar sarı akıntılar oldu.5.gun doktora gıttık gozyası tıkanıklıgı oldugunu masaj yapmamızı soyledı doktru. allaha bın sukur 15 gunlukken gectı sımdı aglayınca kırpıklerınde toz tuy varmıs gıbı capaklanma oluyo sadece.bence sızınkı normal olan

fazla ya da az emdıgını bılemıyuoruz kı o doyunca emmeyı bırakıyo zaten.bu kadar ıctın yeter dıyıp memeyı agzından cekemem kı kıyamam.emzık verıyorum ıkı gundur sankı emzık alınca kusmuyo.ama bebklerde mıde kapagı tam gelısmemıs oldugndan oluyomus 6.ayı bulurmus kusmanın gecmesı

ne guzel kusmuyomus canım sevınmelısın doymasıyla alakası yok kılo alımı normal ıse. gunde kac tane kıyafet onluk degıstırıyoruz anlatamam.bır yere gezmeye gıtmeye korkuyorum kusup mılletın evını batıracak dıye .bana gelen mısafırım kucagındaydı tam bana verdı boydan boya uzerıme kustu halı falan heryer battı cok zor yaa saglıklı olsunlarda ıdare edecegız artık
Aynı kaderi paylaşıyoruz cnm benim kızımda kusan bi bebek misafir gelir üstüm başına kusar kendi ğstüne kusar boğazına gitcek diye yanımdan ayıramıyorum offf ya inşallah geçer

Ben internetten siparis verdim geldi.ben cok begendim tiny love tekmele oyna aldim.tekmelemeden oynuyor gerci su an :KK53:
Bende onu düşünüyorum almayı tekmeleme kısmı müzikli onu biliyorum cnm da onun dışında müzikli bişeyler varmı hani vurunca oyucaklara müzik çalma falan var mı oyun halısında

Bende onu düşünüyorum almayı tekmeleme kısmı müzikli onu biliyorum cnm da onun dışında müzikli bişeyler varmı hani vurunca oyucaklara müzik çalma falan var mı oyun halısında
Yok canim oyuncaklarda muzik ama ses cikartiyolar dokununca cingirak tarzi.bi de halinin zemininde ses cikaran seyler var poset sesi gibi hışırdıyo:KK53: bi tane de kucuk duduk var yerde korna misali :süslü:
Bak bu sitede tek tek aciklamis oyuncaklari.ama ben burdan almadim daha ucuz siteler var

Yok canim oyuncaklarda muzik ama ses cikartiyolar dokununca cingirak tarzi.bi de halinin zemininde ses cikaran seyler var poset sesi gibi hışırdıyo:KK53: bi tane de kucuk duduk var yerde korna misali :süslü:
Bak bu sitede tek tek aciklamis oyuncaklari.ama ben burdan almadim daha ucuz siteler var
Tekmeleme kısmı kolay çalışmıyo diyolar doğru mu

süt alerjisi olan arkadaşlar, neleri yiyemiyorsunuz? süt alerjisi olan bir arkadaş ziyaretimize gelecek de, acaba ne ikram etsem:110:

Devlet memuru olup da dogum parasi alan var mi kizlar?ben pttye sordum yok dediler.kurumda mi bi aksaklik oldu acaba diye supheleniyorum..

Gunaydin kizlar biz birazdan asiya gidecegiz. 2. Ay asilarini olanlar nasil oldular ateslenme oldumu. 1. Ay asisindan sonra bebegimde ates olmadi ama 2gun cok huysuzdu ins. Bu seferkini rahat atlaririz.
Bu arada bir suredir kafama takilan bisey var sizlerede sormak istedim. Bebegim agladigi zaman gozunden yas akmiyor. Acaba tikaniklik mi var yoksa normal mi?
Normalde cok aglamasina izin vermeden susturmaya calisiyorum o zaman akmamasi normaldir de bazen cok agliyor lavabodaysam yetisemiyorum aglamaktan kipkirmizi oluyor ama gozunden yas akmiyor kontrolunde doktora sormak aklima gelmemisti bugun saglik ocaginda bi sorayim en iyisi.
Normal, benim 2.5 olmak üzere, yoktu gozyasi falan, bu kadar minikken olmaz zaten.bikacgundur gece uykudan once cok agladiginda gozunun kenarindan bi damla suzuluyo kiyamam kuzuma..

Merhaba kızlar. Bnm bebeğimin poposu ve pipisinin cevresi kızarmış. Pişik değil daha. Cok dikkat ediyorum temizliğine. Kirletir kirletmez temizliyorum. Pişik kremi de sürüyorum be yapmalıyım şimdi. Ne tavsiye edersiniz. Kontrolümüze var doktora götürmelimiyim
Saf zeytinyagi dene gecmis olsun kuzuya

Kızlar 2 buçuk aylık oldu benim oğlan ve malesef kabızlık sorunu var 3 günü geçince gliserin fitil veriyorum aynı sorunu yaşayan var mi
Fitile alistirma yazik 3 gun cok erken, 1 haftaya kadar normal dedi dr. Benimki 3-5 gun arasi suruyo

Benimkide bes gunde bazende bir hafta yapmiyor kakasini.dr fitil verdi wma ben bir iki kez kullandim yapti fakat alismasin diye vermiyorum sonunda ikinarak yspiyo.
Kizlar bebekleri aglatarsk sallamadan uyutma diye bi yontem var bebegim iki aylik bunu uygulasammi diye dusunuyorum.cunku saatlerce salliyorum bazen.uyku egitimi veren varmi aranizda.netde uc ay dan sonra diyo.bende yavas yavas basliyim diyorum.
En erken 4.aydan sonra diye biliyorum

Günaydın kızlar. Dün akşam oğlum bir yere odaklandı dudağını büzdü içlendi. Ve ufak bir mırıldanma yaptı. Bi baktım göz yanlarından aşağı doğru yaşlar süzülüyor. Nasıl içim gitti :KK43: uyuyamadım bile düşünmekten. Bir yeri ağırsa daha sonra da ağlardı. Sesli ağlardı. Neden ağlamıştır diye düşünmekten alamıyorum kendimi.

Bende 31 martta doğum yaptım kızlar. Çok zordu ama çok şükür bebeğim sağlıklı.
Şimdi çok üzüldüğüm birşey var bebeğim 53 günlük ve benim sütüm tamamen kesildi.
Çok stresli lohusalık dönemi geçirdim hemen hemen her gün ağladım.

Kızlar siz siz olun sakın stres yapmayın, sakın sizi üzmelerine müsade etmeyin

Rabbim hepinize yavrunuzu sağlıklı huzurlu mutlu güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin (amin)

X