renkli göz pigment eksikliğinden oluyor, göz o pigmentle karşılaştığında koyulaşıyor. göz renkliyse ya renkli kalıyor ya da koyulaşıyor. fakat bebeğin göz rengi koyuysa açılmazKizlar bebeginizin goz rengi belli oldu mu. Mavi olacak olan var mi. Benim kizimin da gun isiginda masmavi hafif isikta koyu duruyo ne olacak bakalim merakla bekliyoruz
biz 2 ay aşısını yaptırdık. 3 aşı birden. ateş olmadı bizimkinde ama olabiliyor bazı bebeklerde. sadece kontrol altında tut, korkulacak birşey değil.Gunaydin kizlar biz birazdan asiya gidecegiz. 2. Ay asilarini olanlar nasil oldular ateslenme oldumu. 1. Ay asisindan sonra bebegimde ates olmadi ama 2gun cok huysuzdu ins. Bu seferkini rahat atlaririz.
Bu arada bir suredir kafama takilan bisey var sizlerede sormak istedim. Bebegim agladigi zaman gozunden yas akmiyor. Acaba tikaniklik mi var yoksa normal mi?
Normalde cok aglamasina izin vermeden susturmaya calisiyorum o zaman akmamasi normaldir de bazen cok agliyor lavabodaysam yetisemiyorum aglamaktan kipkirmizi oluyor ama gozunden yas akmiyor kontrolunde doktora sormak aklima gelmemisti bugun saglik ocaginda bi sorayim en iyisi.
Benimkide kusuyor bazen dediğin gibi fışkırtarak kusuyor hemde ağzından burnundan ödüm kopuyor yatarken öyle kusucak görmicem diye bebeğim nefes alamaz Allah korusun, öyle kustuğunda annem KayınValidem çok fazla yedirmişsin diyoofff bebegım cok sıddetlı kusmaya basladı kızlar.onluk agız mendılı kıyafet yetısmıyor hergun onun kıyafetlerını yıkıyorum daha camasır telındeyken tekrar kırletıyoruz camasırları..benım ustume basıma yataga yorgana fıskırtarak kusuyor.oglumda boyleydı hep yastık kullandık kendı kendıne 9.ayda gecmıstı.bununda boyle olmasını ıstemıyorum.aranızda yasayanlar vardı.su ılacı kullandık sunu denedık kusması gectı azaldı dıyen varmı
Evet hepatit B nin 2. Dozu var. 1. Ay da yapılması gerekiyor.Kızlar 1. Ayında aşı varmıydı ben yaptırmadım 2. Ayda aşılar başlıyor diye biliyorum ama doğrumu
Kabiz oldugundan emin misiniz sadece anne sutuyle besleniyorsa 10 gune kadar yapmamasi normalmisKızlar 2 buçuk aylık oldu benim oğlan ve malesef kabızlık sorunu var 3 günü geçince gliserin fitil veriyorum aynı sorunu yaşayan var mi
Benim ilk oglum 10 gunde bir yapiyordu oda kendiliginden degil bekliyodum 8 -9 gun gecince fitil veriyordum oyle yapiyordu. Goturmedigimiz doktor yapilmayan tahlil kalmadi butun doktorlar normal diyordu zamanla duzelir diyordu ve 3 bucuk aylikken duzeldi. (hatta oda ayri mesele her serde bi hayir var dedikleri cok dogru ne yazikki 3 bucuk aylikken bronsit baslangici olmustu oglum ve antibiyotik kullaniyoduk yan etki olarak ishal yapmisti bu sekilde yapmaya basladi ve devami geldi) Ama cocugum o zaman icinde cok aci cekti simdi dusunuyorumda o zamanlar neden okadar gun beklemisimde fitil vermemisim cahillik mi tecrubesizlikmi desem bilemedim.Kızlar 2 buçuk aylık oldu benim oğlan ve malesef kabızlık sorunu var 3 günü geçince gliserin fitil veriyorum aynı sorunu yaşayan var mi
Benimkide bes gunde bazende bir hafta yapmiyor kakasini.dr fitil verdi wma ben bir iki kez kullandim yapti fakat alismasin diye vermiyorum sonunda ikinarak yspiyo.Kabiz oldugundan emin misiniz sadece anne sutuyle besleniyorsa 10 gune kadar yapmamasi normalmis
benim ki kusmuyo hiç acaba problem mi var doymuyo mu kiBenimkide kusuyor bazen dediğin gibi fışkırtarak kusuyor hemde ağzından burnundan ödüm kopuyor yatarken öyle kusucak görmicem diye bebeğim nefes alamaz Allah korusun, öyle kustuğunda annem KayınValidem çok fazla yedirmişsin diyo
aynen canim. 2,5 aylik olduk. ve 1. ayindan itibaren kabiz olduk anne sutu aliyor sadece halbuki. oglumda kabiz oldu ilk aylarda ve ben incecik kıl gibi sabunu zeytinyagina batirip kullandim. her seferinde ilk dakikalarda yapti kakasini ve sonra duzene girdi. ben en fazla 3 gunluk beklerdim. 3. gun de masaja zeytin yagina ragmen yapmazsa sabun kullanirdim. 8-10 gun beklesem kafayi yerdim herhalde. valla doktorlar 10 gune normal diyorlar ama cocuk catlasinmi yahu. oglum resmen kivranirdi ve enfazla uc gun bekledikten sonra kakasini yaptiginda cikardigi agu sesleri bile degisirdi rahatca uyurdu hemen gerinirdi gulerdi. 3,5 -4 aya kadar boyle yaptim ve sonra duzene girdi. 2 yasini gecti masaallah sorun yok. bu bilgiyi kuzenimin doktoru demis 1,5 yasindaki kizi icin. ilerde basur oluyor cocuklar devamli olmamak sartiyla ileri kabizlikta kullan demis. kizim bazen kendi yapiyor hergun yapmadiginda iki gun bekliyorum . yapmazsa kullaniyorum . sizlerin kuzulari bilmem ama benim kizim 2-3 gun yapamazsa cok ikiniyor agliyor ikinirken resmen aci cekiyor. oglumda oyleydi. 7-8 gun yapmazsa ne olur o cocuklara hic bilemiyorum vallahi. her bebegin yapisi farkli oldugundan galiba. annem de bizi boyle buyutmus cok sukur hemoroid gibi bi sorunum yok yada kabiz oldugum cok azdir kendimi bildim bileli.Kızlar 2 buçuk aylık oldu benim oğlan ve malesef kabızlık sorunu var 3 günü geçince gliserin fitil veriyorum aynı sorunu yaşayan var mi
Ne yapıcam ben şimdi geçmiş kaldıkEvet hepatit B nin 2. Dozu var. 1. Ay da yapılması gerekiyor.
Bence Bi sorun yoktur ben hastaneden çıkarken günde 6 defa kusması normal demişlerdi verdikleri bilgilerdebenim ki kusmuyo hiç acaba problem mi var doymuyo mu ki
Ben 1 haftadır süt diyeti yapıyorum ama kakası hala sümüksüRenk değişikliği yok sadece sümüksü. Kilo alımı iyiydi. Anne sütüyle besleniyor. 5 gün sonra 3. Ay kontrolümüze gidicez. Ozaman bakarım kilosuna daha net çıkar ortaya. Çok kusuyor oğlum. O kadar kusuyor ki, bu kadar emiyo mu diyorum düşün yani.
Ben de yapıyorum. Aynı şekilde hala sümüksü ve ishal gibi. 2 gün sonra 3 ay kontrolümüz var. Bakalım doktorumuz ne der.Ben 1 haftadır süt diyeti yapıyorum ama kakası hala sümüksübaşka şeylere de mi alerjisi var acaba. Kilo alımı iyiyse kusma sorun olmaz galiba bebeğim de kusuyor arada ama kilo alımımız yavaşladı ğı için kusmasına içim gidiyo
biz de 1 aylıkken aşı olduk.2 aylıkken de 3 aşı birden oluyor.en kısa zamanda git sağlık ocağına. onlar daha iyi bilirlerNe yapıcam ben şimdi geçmiş kaldık
bebekler doğduğundan itibaren düzeni seviyorlar ve çabuk alışıyorlar. benim ikinci bebeğim 2 buçuk aylık.zamanlarının çoğunu uykuda geçiriyorlar zaten. uzun süre uyanık kalınca huysuzlanmaya başlar,farketmişsindir.gece uykusuna yatırmam bazen zaman alıyor, 1-2 saat sürdüğü oluyor.uzun süre uyanık kaldığında daha zor dalıyor uykuya.gece 9-11 arası uyuyor memede, sabah 5 gibi uyanıp emiyor tekrar uyuyor.7 buçuk gibi tam uyanıyor.oyalıyorum seviyorum uyanınca. kendisine konuşulmasını çok seviyor,kollarını bacaklarını hareket ettiriyorum. parmaklarımın yavaşça oynatılmasını izlemek en büyük eğlencesi.br de siyah beyaz kırmızı renkler daha fazla dikkatini çekiyor.oyun halısına koymaya başladık.1 saat falan uyanık kalıp tekrar uyuyor. o arada kahvaltımı yapıyorum. ben kahvaltı sofrasındayken uyanıyor çoğu kez :) ara ara emip uyuyor hemen uyandığı oluyor. öğlen 12-1 gibi banyo yaptırıyorum (2 günde bir yıkıyorum).banyodan 1 saat sonra falan uyuyor(2-4 saat arası sürüyor uykusu). biraz uyanık kalıyor uyuyor uyanıyor. kısa kısa oluyor bu aralarda uykusu.merhab arkadaşlar. aslında ben nisan annesiydim. nisan 2016 grubundayım ama kızım 9 martta (35 artı 6) normal doğumla dünyaya geldi. 71 günlük şimdi. size, özellikle tecrübeli annelere bir sorum olacak (benm ilk bebegm) bir bebeğin günü nasıl geçmeli, düzen oturtulmalı mı? uyanıkken mesela sürekli eğlendirilmek istemiyor. bazen sadece kucak istiyor, bazen mızmız vs. ama ben nelere dikkat etmeliyim. artık etkinlik yapamlı mı? şuan sadece uyuyarak büyümeli mi? anlatabildim mi bilmiyorum derdimi. benim kız da sizinkiler gibi bazen sancılı, bazen huysuz, neşeli vs. uykusu normal ne çok iyi ne çok kötü. eğitimi ve gelişimi için nelere dikkat etmeliyim kısacası şu an?