2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Cnm benim kinin gece kusması yok maaşallah bizimki uyuyunca kusmuyo gündüz hiç uykusu yok o yüzden sürekli kusuyo ya ilaç tavsiye etmiyo doktorumuz ilaç kullansak işe yararmı bilmiyorum
ılacla kusması gecer yada hafıfler belkı ama normal bısy sonucta bebek reflusu zamnla gecıyor.sen kusması ıcın ıdrar testı falan yaptrdınmı canım ıdrar yolu enfeksıyonu olunca olabılıyomus.ama kılo alımı normal oldugu ıcın doktorlar ılaca yada bazı tahlıllere gerek duymuyorlar.soguk seyler yememeye dıkkat edıyorum

uyuyamayan bebeklet icin sallamayi deneyin diyecegim ama morumsu arkadasimizda besikte salliyormus olmuyormus. cunku 68 gunluk kizim ya ayagimda ya besiginde sallayarak uyuyor gunduzleri. gunduz uyuyabildigi icinde geceleri sadece emmek icin uyaniyor bir iki kez. ilk bebegimde sallamayin diyen cok oldu ama ben sallayarak uyuttum sallamayinca kendiliginden uyumuyordu . uyuyamayan cocugun uykuya geciside zor olur. uyuyan bebek mutlu bebektir diyor doktorumuz.varsin olsun is guc yemek birkac ay geciksin zamaninda olmasin. nasil olsa bugunlerde gececek kendi kendine oynamaya uyumaya baslayacaklar. kalici degil bugunler gececek ins.

canım aynen durumlar bızdede oyle.ıkı gun once kontroluuz vardı kılo alımı cok ıyı dedı baya onde dedı.ama benım kızımda ırı bebek 4 kılo dogdu.kusmasa ne olurdu gelısımı dedı, ama motıllıum yazdı sabah aksam 1 cay kasıgı verebılırsın dedı.egımlı ve yan yatırmamı soyledı.gece emdıkten sonra dalana kadar kusması oluyo canım sonra uyuyor.benım oglum 9 aya kadar kustu ona ılac vermedım oyuzden bunada dusunmuyorum.doktorumzda 6ay cekersınız dedı.katlancaz sanırım bır sure daha

aralıklarımız ıyı ama emzırme suremız uzun gercekten sız kac dakıka emzırıyosunuz.benımkı 20 dakıka en az. cok mu uzun.burun tıkanıklıgımız var dınlenerek emıyo ondanmı acaba

sut alerjısı olan yakınım var.1yasına kadar annesı sut ve sut urunlerını agzına almadı..sonra yavas yavas yemeye basladı ama kakasında kan gorunce tekrar dıyet uyguladı.suan 2 yasını gectı yıne dıkkat edıyor emmeyı bıraktırmaya calısıyordu.bıraz zor oluyor canım allah sıfa versın ınsallah degıldır.

benım kızımda oyle maasallah canım.doktor baktı 46 gunluk ama kılosunun maasallahı var neyle beslıyon sen bunu dedı:KK36:

ortalama 1 kılo canım

anne sutuyle beslenen cocuklar obez olmaz dıye duymustum ne kadar dogru bılmıyorum
20 dk o kadar da cok degil, zaten 15 dk mutlaka emizirin bosaltsın memeyi diyolar, yani bence cok degil, benimki bazen 30 dk yi buluyo ama oburlugundan veya keyfinden yapiyo tabi o zaman da ben aliyorum memeden, seninki normal zaten :)

Maşallah maşallah sübhanallah.. ben nazardan cok korkuyorum yaa :/ Allah a emanet tabi ama..

Evet canim anne sütünden obezite olmazmış zaten, Aile hekimindeki hemşre de kilosu için sadece anne sütü olduğu için problem değil demişti zaten, katı gıdaya geçince dikkat edicem ki farketmeden onlarla ekstra kilo aldirmiyim diye.

uyuyamayan bebeklet icin sallamayi deneyin diyecegim ama morumsu arkadasimizda besikte salliyormus olmuyormus. cunku 68 gunluk kizim ya ayagimda ya besiginde sallayarak uyuyor gunduzleri. gunduz uyuyabildigi icinde geceleri sadece emmek icin uyaniyor bir iki kez. ilk bebegimde sallamayin diyen cok oldu ama ben sallayarak uyuttum sallamayinca kendiliginden uyumuyordu . uyuyamayan cocugun uykuya geciside zor olur. uyuyan bebek mutlu bebektir diyor doktorumuz.varsin olsun is guc yemek birkac ay geciksin zamaninda olmasin. nasil olsa bugunlerde gececek kendi kendine oynamaya uyumaya baslayacaklar. kalici degil bugunler gececek ins.
Yapacak bişey kalmayınca mecbur salliyoruz zaten, benimki 1 aylik yoktu biz mecbur ayakta sallamaya basladik sallanan besiginde bile uyumuyo, hatt dr.a söylemiştik hiç problem degil demisti, hatta hep söylüyo onun oğlu da bizimki gibiymiş, şey dedi; tabi ben doktorum ya aaa sallamak mı kesinlikle hayır tabiki falan demiatim hep hamileyken ama dogumdan bir hafta sonra sallanan besik aramaya basladim ve buldum diye anlatti gülerek :))
Tabi mumkun olsa da sallamadan uyutabilsem ama yapacak bisey yok, 3-4 ayindan sonra uyku egitimlerini denicem insallah..

Selam kızlar.. bebeğimin gaitasında gizli kan çıktı süt alerjisi olabilirmiş Dr bana diyet uygulamamı söyledi süt ve süt ürünlerini pazartesiye kadar kullanmayacam tekrar test yapacak. İdrar testinde de esc. Coli 50.000 çıktı. Testi tekrarladık 100.000 olunca antibiyotik tedavisine başlanacakmış :KK43:
Bebeğimin kilo alımı yavaşladı neredeyse hiç almıyor . Idrar yolu enfeksiyonu ve alerji buna neden olabilirmiş. Pazartesiden cumaya 20 gr aldı :KK43:

merhaba

idrar yolu enfeksiyonu ve alerji için bebeğinde ne belirtiler vardı?

Selam kızlar.. bebeğimin gaitasında gizli kan çıktı süt alerjisi olabilirmiş Dr bana diyet uygulamamı söyledi süt ve süt ürünlerini pazartesiye kadar kullanmayacam tekrar test yapacak. İdrar testinde de esc. Coli 50.000 çıktı. Testi tekrarladık 100.000 olunca antibiyotik tedavisine başlanacakmış :KK43:
Bebeğimin kilo alımı yavaşladı neredeyse hiç almıyor . Idrar yolu enfeksiyonu ve alerji buna neden olabilirmiş. Pazartesiden cumaya 20 gr aldı :KK43:
Bebeğinin kakası sümüksü mü canım? Bende dün doktorumu aradım kakası sümüksü diye. Süt diyetinden bahsetti. Süt ve süt türevlerinden uzak durmamı söyledi.

Bebeğinin kakası sümüksü mü canım? Bende dün doktorumu aradım kakası sümüksü diye. Süt diyetinden bahsetti. Süt ve süt türevlerinden uzak durmamı söyledi.
Evet sümüksü ve bir kaç kere koyu yeşil oldu siyaha yakın. Bazen de kaka nın içinde siyah tanecikler oluyo. Gaita testinde gizli kan çıktı. Nette süt alerjisi belirtileri var hepsini taşıyor gaz, hırıltı, kilo alamama, uykusuzluk.. 4 gündür süt diyetindeyim çok bariz bi düzelme yok. 10 gün sonra tekrar gidicez. Eğer mama veriyorsan normal mama verme canım özel mamaları oluyor. Kilo alımı yavaşladı mı

merhaba

idrar yolu enfeksiyonu ve alerji için bebeğinde ne belirtiler vardı?
Idrar yolu testi tekrar edildi direkt aletle alındı bu sefer çıkmadı çok şükür Gaita bulaşmış olabilir dedi Dr. Ama idrarı kokulu. Alerjide kaka da belirtiler vardı kanlı kaka ve test yapıldı gizli kan çıktı süt alerjisi dedi. Karnından gurultu gibi sesler geliyor, gaz, hırıltı da belirtiymiş bizde bunlar mevcut

ılacla kusması gecer yada hafıfler belkı ama normal bısy sonucta bebek reflusu zamnla gecıyor.sen kusması ıcın ıdrar testı falan yaptrdınmı canım ıdrar yolu enfeksıyonu olunca olabılıyomus.ama kılo alımı normal oldugu ıcın doktorlar ılaca yada bazı tahlıllere gerek duymuyorlar.soguk seyler yememeye dıkkat edıyorum
Yaptırdım cnm ultrasonlada karnına bakıldı kusma için ama şükür bişey yok çok dikkat ediyorum yediklerime ama işte inşallah geçer

Evet sümüksü ve bir kaç kere koyu yeşil oldu siyaha yakın. Bazen de kaka nın içinde siyah tanecikler oluyo. Gaita testinde gizli kan çıktı. Nette süt alerjisi belirtileri var hepsini taşıyor gaz, hırıltı, kilo alamama, uykusuzluk.. 4 gündür süt diyetindeyim çok bariz bi düzelme yok. 10 gün sonra tekrar gidicez. Eğer mama veriyorsan normal mama verme canım özel mamaları oluyor. Kilo alımı yavaşladı mı
Renk değişikliği yok sadece sümüksü. Kilo alımı iyiydi. Anne sütüyle besleniyor. 5 gün sonra 3. Ay kontrolümüze gidicez. Ozaman bakarım kilosuna daha net çıkar ortaya. Çok kusuyor oğlum. O kadar kusuyor ki, bu kadar emiyo mu diyorum düşün yani.

Benim bebeğim maalesef kolik. Gaz en üst düzeyde. Şurup ve damlayla birde büyüdükçe hafifliyor biraz. Karın guruldamaları oluyor bizde de çok sık olmasa da.

Uzun zamandan beri giremiyordum bende saxece benimki böyle sandım.Benşm oğlumdan bahsetmişssin sanki.Amaaç gündür yüz üstü orta sertlikte bir yastığa yatırdım orda uyuya kaldı ne zaman uyumazsa o şekilde yatırıyorum uyku süresi uzadı ,kendi kendine gazınıda çıkartıyor.
Kime sorsam erkek çocuklarının özellikle anneye daha bağımlı ve bakımının daha zor olduğunu söylüyorlar. Mesela kokumuzu duymadan uykuya dalmıyorlar ,yanından kalkar kalkmaz acıyo gözlerini benimki:) pusette bile durmuyor illa ten tene temas olacak. O yüzden sling kullanıyorum ben. Daha huzurlu oluyor. Miniğim benim şimdiden anacı bunlar:KK48:

Kizlar bebeginizin goz rengi belli oldu mu. Mavi olacak olan var mi. Benim kizimin da gun isiginda masmavi hafif isikta koyu duruyo ne olacak bakalim merakla bekliyoruz

Gunaydin kizlar biz birazdan asiya gidecegiz. 2. Ay asilarini olanlar nasil oldular ateslenme oldumu. 1. Ay asisindan sonra bebegimde ates olmadi ama 2gun cok huysuzdu ins. Bu seferkini rahat atlaririz.
Bu arada bir suredir kafama takilan bisey var sizlerede sormak istedim. Bebegim agladigi zaman gozunden yas akmiyor. Acaba tikaniklik mi var yoksa normal mi?
Normalde cok aglamasina izin vermeden susturmaya calisiyorum o zaman akmamasi normaldir de bazen cok agliyor lavabodaysam yetisemiyorum aglamaktan kipkirmizi oluyor ama gozunden yas akmiyor kontrolunde doktora sormak aklima gelmemisti bugun saglik ocaginda bi sorayim en iyisi.

Merhaba kızlar. Bnm bebeğimin poposu ve pipisinin cevresi kızarmış. Pişik değil daha. Cok dikkat ediyorum temizliğine. Kirletir kirletmez temizliyorum. Pişik kremi de sürüyorum be yapmalıyım şimdi. Ne tavsiye edersiniz. Kontrolümüze var doktora götürmelimiyim

Gunaydin kizlar biz birazdan asiya gidecegiz. 2. Ay asilarini olanlar nasil oldular ateslenme oldumu. 1. Ay asisindan sonra bebegimde ates olmadi ama 2gun cok huysuzdu ins. Bu seferkini rahat atlaririz.
Bu arada bir suredir kafama takilan bisey var sizlerede sormak istedim. Bebegim agladigi zaman gozunden yas akmiyor. Acaba tikaniklik mi var yoksa normal mi?
Normalde cok aglamasina izin vermeden susturmaya calisiyorum o zaman akmamasi normaldir de bazen cok agliyor lavabodaysam yetisemiyorum aglamaktan kipkirmizi oluyor ama gozunden yas akmiyor kontrolunde doktora sormak aklima gelmemisti bugun saglik ocaginda bi sorayim en iyisi.
Bizde tıkanıklık var göz yası geliyor Ağlamasa da. Göz sulanıyor. Sanırım normal olan sizinki

Benim kızımızda ağlarken gözyaşı çıkmıyo ama 2. Ay alışında azıcık göz yaşı akmıştı helalde canı yandığı için ama normalde ağlarken yeni kucak istediğinde falan bizim kızdadagöz yaşı yok normaldir sanırım ama benim de aklıma takılmıştı niye göz yaşı yok diye , bence ihtiyaçları için ağladıklarında göz yaşı olmuyo cadılığından bağırıyor bir an önce kucağa alınsın diye ağlamıyoki göz yaşı aksın

X