Senin bu yazdıklarını okurken büyük kızımın bebekliği geldı aklıma , aynılarını ben yaşadım kıZımda kolik vardı her gece aynı saatte bas bas bağırırdı sebebsizce denemediğimiz damla ilaç şey kalmadı her gece arabayla tur atmalar ama nafile annem ben eşim hepimizi bezdiriyordu . Çok huysyz bır Bebek'ti annem kundak yapıp öyle uyuturdu bazen zorla da olsa ama şimdi 7 yasında kocam kız oldu gerçi hala çok sinirli bi çoçuk ama olsun sağlıklı olsun da gaz kolik gelip geçici aCık sabret Zaman gectıkce düzelicek , sana ALLAH tan sabır diliyorum çünkü şuan yanlızca ona ihtiyacın var kalan her sey boş ve Fuzuli çünkü bebiş yine yapıcanı yapıyor, haa birde yanında bi süreliğine biri olsaydı anne yada kayınvalide süper olurdu ,dediğim gibi böyle zor bi bebeğin varsa en ıyı ilaç sabır ve bir büyüğünün desteği arkadaşimkızlar yardım edin bende bebeğimde perişan haldeyiz uykusuzluktan. Oğlum 24saatin anca toplamda 4-5saatini uykuda geçiriyor saatlerce uğraşıyorum uyusun diye en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor daha ayını yeni doldurmasına rağmen sese çok duyarlı ufacık gürültüde uyanıyor sonrada uyumuyor tekrar ki en başından beri gürültüde yatırmama rağmen böyle oldu uykusunda korkup sıçrıyor, gaz sancıları pik yapmış durumda hem Bitkisel hemde bitkisel olmayan ilaçlar veriyorum meryemhort diye bi bitki var veriyorum ben Rezene içiyorum ama banamısın demiyor. Sancıdan mı nedendir bilmiyorum ama bebeğim hiç uyumuyor ne kucakta ne beşikte ne sallayarak ve uyumadığı her dakika bas bas bağırarak ağlıyor sürekli ağlama halinde sesi kısıldı ağlamaktan artık bi akıl verin ya siz Nasıl uyutuyorsunuz sancı için ne yapıyorsunuz çok çaresiz kaldım inanın
Kolik bebek zordur allah yardimcin olsun bol bol nas felak ayetel kursiyi oku kundak yap ayaklarında salla gerçi her yönü denemisinDoyduğuna eminim hem anne sütü hem mama veriyorum. 2saat arayla besliyorum masaj yapıyorum gazını güzel çıkarıyor ama yinede sürekli ağlıyor doktora götürdüm kolik sabredeceksin diyo başka bişey demiyo kolik müzikleri biraz sakinleştiriyo ama uyumasını sağlamıyor. Bildiğim her yolu deniyorum uyusun diye ama nafile
Doktorumuz mamanın bebeği aşırı rahatsız ettiğini gaz problemini artırdığını söylemişti. Sütünüz yeterli ise sadece anne sütüyle beslenmeyi deneyin.Doyduğuna eminim hem anne sütü hem mama veriyorum. 2saat arayla besliyorum masaj yapıyorum gazını güzel çıkarıyor ama yinede sürekli ağlıyor doktora götürdüm kolik sabredeceksin diyo başka bişey demiyo kolik müzikleri biraz sakinleştiriyo ama uyumasını sağlamıyor. Bildiğim her yolu deniyorum uyusun diye ama nafile
Geriliyodur canım bebeğin .. gerile gerile büyüyecekMrb kızlar nasıl gidiyor bebişlerle aranız. Biz yorgun ve uykusuz idare ediyoruz. Bişey sorucam sizlere benim oğlum garip garip sesler çıkarıyor, emdikten sonra mesela hıık hıık diye boğazına kaçmış gibi. Bazende inliyor gibi tuhaf sesler uykuda bile. Sizdede bu durumda olan var mı yada neden böyle olduğunu bilen bir doktora mı götürmeliyim acaba.
gecmıs olsun.maske takarak emzırın ılgılenınKızlar grip oldum ablamızda grip bitaraftan dişim çok Ağrıyo sabah dişçideydim antibiyotik verdi agumentin 1000 kullansammı kullanmasammı bilemedim , Nebileyım sütten geçer dıye korkuyorum bi taraftan grip bulaştırsam dıye endişe duyuyorum napıcam bilmiyorum , iki çoçuk zormuş bee
Bizimki de su verecekmiş. Dedim anne sütü alıyor. Hadi bu biraz masumu. Yemeklerin suyundan tattıralım. Bi de bana diyor ki cocuk zayıf kalırsa görürsün. Elimde kalır valla bu kadın. Sinirlerimi oynatıyor bu ara. Resmen gıcık oluyırum kadına. İyi ki kocam ona benzememiş
bence degıl bebekler ılk zamanlar ayda 1-2 kılo alıyo.senın bebısde aylık bıbucuk almıs ortalama.maasallahMerhaba arkadaşlar 2 aylık bebeğim var doğum kilosu 3.540 gram şuan 7 kiloya yakın günde saadece1 kez mama veriyorum oda anne kaynana zoru ile doymuyor doymuyor sizce çok mu kilolu kilosu böle olan var mı ??
mama vermeyin iyi kilo alan bir bebek olarak düşünürsek 5,5- 6 kilo olması gerekiyordu bu dönemde demekki doymuş fazlasıylaMerhaba arkadaşlar 2 aylık bebeğim var doğum kilosu 3.540 gram şuan 7 kiloya yakın günde saadece1 kez mama veriyorum oda anne kaynana zoru ile doymuyor doymuyor sizce çok mu kilolu kilosu böle olan var mı ??
Canim bende 50 gunluk filandim gittigimde bende sezeryanliyim alt ultroson simir kan idrar tahlili alındı sizin doktor nasıl bir yol izler bilmiyorum ama sonuçta rahim iyilesmi diye bakmasi gerekiyorSelam kizlar bebegim bugun beni cok yordu sabah 5 ten beri toplasam 3 saat anca uyumustur oda parca parca. Normalde boyle degildi gaz sancisi var sanirim ama kucagima alinca susuyor. Acaba kucagami alisti minik yaramazim benim
Bu arada sizler dogumdan sonra doktor kontorlune gittiniz mi ? Ozellikle sezeryan dogum yapanlar. Pansuman acildiktan sonra doktorun 40dan sonra bi kontrole gel demisti. Bugun 44 gunluk olduk haftaya gitmeyi dusunuyorum. Gidince dikisleremi bakilcak ne olacak normal dogum yapmadigim icin alttan bakmaz degilmi
Cok sagol canim cevabin icin. Ilk dogumumda sezeryandi ama doktorum dogumdan sonra kontrole cagirmamisti bende bilmedigim icin gitmemistim. Aslinda onemli seyler bunlar gitmek lazim. Haftaya gidecegim ins.Canim bende 50 gunluk filandim gittigimde bende sezeryanliyim alt ultroson simir kan idrar tahlili alındı sizin doktor nasıl bir yol izler bilmiyorum ama sonuçta rahim iyilesmi diye bakmasi gerekiyor
Bebek gormeye yatili misafir miBebegimde konak oldu kizlar sizde de var mibaya yogun sekilde yikamadan once zeytinyagi suruyorum. Sanirim cok sampuan ve iyi durulamamaktan oluyor cok agladigi icin anca iki tas su dokuyordum sacina bilmiyorum yeterlimi birde sık sık yikamak gerek dikkat edin kızlar ben her gun yikayamiyorum 2 3 bazen 4 gunde bir ama daha sık yıkmaya çalışacağım aşı zamanlari haric birde yatılı misafir geliyor bebek görmeye onlar gittikten sonra birde. Ev darmaduman bebikten firsat bulursam toparlarim yalap salap çenem düştü uzun oldu kusura bakmayin
Kesinlikle katılıyorum Benim esimin annesi geldi 1 haftaligina Almanyaya kizinin yanina gitti nasil zorlaniyorum Geri gelcegi gunu dort gozle bekliyorum Ben yurtdisindayim annem gelemedi Kaynanamda gidince napicwm bilmiyorum en azından corbami yemeğimi yapiyodu bebege yardimci oluo beni uyumaya yolluyoduİnsan bebeğinin ilk zamanlarında bir yardımcıya ihtiyaç duyuyo,ilk zamanlarımda kaynanam burdaydı sonra annemkaldı.Şimdi tek kaldım , hiç akrabam yok yaşadığım şehirde ,arkadaşlarım çalışıyorlar.Ne bilim insan birileriyle bu dönemde yanında olsun istyor.
Canım ne iyiymiş valla benimki de iki saatte bir uyanıyor sersem gibi oluyorum yok mu bunların arası uawKizlar 2 aylik kontrollerinizde boy ve kilo kac ?
Benim bebegim gece bizle yatip sabah bizle kalkiyor...
8 saate yakin uyuyor araliksiz...
Ne yaparssm yapayim uyandiramiyorum...
59 cm 5.800 gr cikti 2 ay 10 gunlukken...
46 cm 2.640 gr dogmustu...
Doktorum birak uyusun dedi ama benim icimde rahat degil...
Cok agir uykusu ya
Canım Allah güzel rahat uyku versin inşallah bebeğine ben gaz için biogain tablet kullanıyorum çok şükür iyi geliyor sanada tavsiye ederim sabah akşam alıyorum.. Bebeğim karnının doyduğuna eminmisin canım benimde ilk iki günüm öyleydi hem gaz hemde sütüm gelmiyordu Allah şifa versin canımkızlar yardım edin bende bebeğimde perişan haldeyiz uykusuzluktan. Oğlum 24saatin anca toplamda 4-5saatini uykuda geçiriyor saatlerce uğraşıyorum uyusun diye en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor daha ayını yeni doldurmasına rağmen sese çok duyarlı ufacık gürültüde uyanıyor sonrada uyumuyor tekrar ki en başından beri gürültüde yatırmama rağmen böyle oldu uykusunda korkup sıçrıyor, gaz sancıları pik yapmış durumda hem Bitkisel hemde bitkisel olmayan ilaçlar veriyorum meryemhort diye bi bitki var veriyorum ben Rezene içiyorum ama banamısın demiyor. Sancıdan mı nedendir bilmiyorum ama bebeğim hiç uyumuyor ne kucakta ne beşikte ne sallayarak ve uyumadığı her dakika bas bas bağırarak ağlıyor sürekli ağlama halinde sesi kısıldı ağlamaktan artık bi akıl verin ya siz Nasıl uyutuyorsunuz sancı için ne yapıyorsunuz çok çaresiz kaldım inanın
benimki de hastaneden çıkmadan oldu çok şükür bi sık7ntı yaşatmadı inş ilerde de yaşamazlar. Bizimki de her seferinde nişan alıyor ama ben artuk yedek bez ile siper alıyorum kapatıyorum yoksa heryer çiş.36 günlük oğlum sünnet oldu bugün .
Çok geçmiş olsun allah korumuş.Arada sadaka vermeyi ihmal etmeyin arkadaslar. Iki oglum da arabadayken tırın carpmasiyla olusan bi kaza gecirdik. Cok sukur kimsede bir sey yok verilmis sadakamiz varmış sizler de ihmal etmeyin az sadaka cok belayi defeder
aynen öyle bi kaç gün yanlız kaldım tam da huysuz zamanına geldi zorlandım ams hangi bir gün biri olucak mecbur öğrencez inşİnsan bebeğinin ilk zamanlarında bir yardımcıya ihtiyaç duyuyo,ilk zamanlarımda kaynanam burdaydı sonra annemkaldı.Şimdi tek kaldım , hiç akrabam yok yaşadığım şehirde ,arkadaşlarım çalışıyorlar.Ne bilim insan birileriyle bu dönemde yanında olsun istyor.