2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Selamm kizlar uzun aradan sonra geri döndüm :) kirkimiz çıktı şükür bugun spiral taktırdım umarim pisman olmam bebisler nasil kac kg oldular Allah sağlıkla buyutmeyi nasip etsin inş :)

Slm anneler benim bebeğiminde burnu tıkanıyo dr kontrolünde sordum okyanus suyuyla açıcaksınız dede aldık kullanıyoruz. Gaz sancısından ağladığını düşünüyorum kayınvalidemde bu çocuğun kulağı ağrıyordur dedi dedim nerden anladın kulağının ağrıdığını çocukların kulağı ağrır dedi sinir oluyorum ya eşimde yanımızdaydı duydu annesine bişey demedi kayınvalidem yokken eşime dedim nerden anlamış kulağının ağrıdığını dedim saygı duyacaksın herkesin fikrine demezmi allahım yarabbim ya çıldırıcam
Bizimki de su verecekmiş. Dedim anne sütü alıyor. Hadi bu biraz masumu. Yemeklerin suyundan tattıralım. Bi de bana diyor ki cocuk zayıf kalırsa görürsün. Elimde kalır valla bu kadın. Sinirlerimi oynatıyor bu ara. Resmen gıcık oluyırum kadına. İyi ki kocam ona benzememiş

Kızlar bu arada face de bir grup var. Daha önce söylendi mi bilmiyorum. Face de emziren anneler diye Bi grup var. Orada anne sütünün önemi sütüm yetiyor mu mama vermeli miyim gibi birçok sorunum cevabı var. Katılmanızı tavsiye ederim.

Bizimki de su verecekmiş. Dedim anne sütü alıyor. Hadi bu biraz masumu. Yemeklerin suyundan tattıralım. Bi de bana diyor ki cocuk zayıf kalırsa görürsün. Elimde kalır valla bu kadın. Sinirlerimi oynatıyor bu ara. Resmen gıcık oluyırum kadına. İyi ki kocam ona benzememiş
Su verebilirsin 3 kasik sadece benimki hickirik tutunca veriyodum simdi 68 günlük oldu anne sutu ile besliyorum arada veriyorum.ama öyle yemek sulari felan olmaz alem bu kadınlar ya daha neler duycaz :KK48:

Kızlar grip oldum ablamızda grip bitaraftan dişim çok Ağrıyo sabah dişçideydim antibiyotik verdi agumentin 1000 kullansammı kullanmasammı bilemedim , Nebileyım sütten geçer dıye korkuyorum bi taraftan grip bulaştırsam dıye endişe duyuyorum napıcam bilmiyorum , iki çoçuk zormuş bee
Geçmiş olsun maske kullanarak emzirebilirsin öyle koruyabilirsin

Masaj yapıyorum nerdeyse 10 kere gazını çıkarıyor ve kaka yapıyor ama yinede rahatlamıyor. Kendi kendine de çıkarıyor gaz baya zorlana zorlana ama yok rahatlamıyor. Kendi kendine en fazla 15 20 dk sakin duruyor sonra ağlama krizleri ikinmalar... Külotlu Çorap giydiriyorum Tulumunun içine. Arada sıcak su torbası koyuyorum ,acı elma yağı ile masaj yapıyorum, gaz damlası... emzik veriyorum bi iki cok cok yapıyo sonra düşüyor tutuyorum tam alamıyo sinirleniyor. Her gün böyle bebeğimin de canı yanıyor ben de bitiyorum sinirlerim yıpranıyor:KK43:
yapabileceğiniz her şeyi yapmışsınız nerdeyse internette kolik bebek müzikleri var onu dinletmediyseniz bir de onu deneyin çok sık emzirmeyin emdikçe gaz artıyor çünkü kimyon rezene baharatçıdan alıp kaynatın siz de için bebeğe de içirin 1-2 kaşık bu arada siz çok gazlıysanız bebeğe de geçiyor olabilir yanmama rağmen bana çorap yelek giydirdiler bebeğe geçmesin diye siz de giydiklerinize dikkat edin umarım geçer yakında sanırım sizin ki kolik bebek normal gazlı bebeklere göre daha ağır seyrediyor sanırım

Kizım 28 gunluk 4.600 grm

Arkadaşlar ben yeni uyeyim ama uzun zamandır takipçiyim.
Bnim gaz proplemim yok. Yani kzim kendi cikariyo olan gazini alttan pit pit o kdar mutlu oluyorum ki ben rahatliyorum sanki :) ben hamileyken br arkadaşim bir bitki onermisti anne sutnun gazini aliymuş ismi zulumba aktardan aldk kahve gbi cekilmesi lazim. Ve malesef heryerde satilmiyo satanda makineden cekmiyomuş makinalari bzulmasin dye. Neyse bn ictim tavsiye ediyorum gaz problemi olan her minik bebiş annesine :))

Merhbala arkadaslar :)
Ben 41 +3 te nrmal dgum yaptm bu ilk dogumumdu hç bir doktoru dinlemedim bebegme ve kendime guvendim hem bir laf var 9 ay 10 gun dye bnd tam bu zmanda dgum yaptm :) snuna kadar bekledim.
Herkez cok clgin oldugumu soyldi dktor sezeryan dedi hastandn imza atip ayrildim :)
Nrmal dgum delisiyim...

Merhabalar,bugun 70 gunluk oldu minik kizim.artik gaz sancilarimiz 10gun oncesine gore daha iyi.enazindan geceleri deliksiz uyuyor ve sancidan kivranmiyor.2.ay asilarini oldugumuz gun cok az ateslendi ve ertesi gunu huysuzlasti biraz ama onuda atlattik sukur.suan 5800 gram.artik daha cok guluyor ve sesle tepki veriyor:) gunde 15 dakika oyun halisina yatiriyorum.heyecanlaniyor ayaklarini cirpiyor buda aslinda gaz cikarmasina yardimci oluyor.sirada rota asimiz var.bizden simdilik haberlr boyle:)

kızlar yardım edin bende bebeğimde perişan haldeyiz uykusuzluktan. Oğlum 24saatin anca toplamda 4-5saatini uykuda geçiriyor saatlerce uğraşıyorum uyusun diye en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor daha ayını yeni doldurmasına rağmen sese çok duyarlı ufacık gürültüde uyanıyor sonrada uyumuyor tekrar ki en başından beri gürültüde yatırmama rağmen böyle oldu uykusunda korkup sıçrıyor, gaz sancıları pik yapmış durumda hem Bitkisel hemde bitkisel olmayan ilaçlar veriyorum meryemhort diye bi bitki var veriyorum ben Rezene içiyorum ama banamısın demiyor. Sancıdan mı nedendir bilmiyorum ama bebeğim hiç uyumuyor ne kucakta ne beşikte ne sallayarak ve uyumadığı her dakika bas bas bağırarak ağlıyor sürekli ağlama halinde sesi kısıldı ağlamaktan artık bi akıl verin ya siz Nasıl uyutuyorsunuz sancı için ne yapıyorsunuz çok çaresiz kaldım inanın

kızlar yardım edin bende bebeğimde perişan haldeyiz uykusuzluktan. Oğlum 24saatin anca toplamda 4-5saatini uykuda geçiriyor saatlerce uğraşıyorum uyusun diye en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor daha ayını yeni doldurmasına rağmen sese çok duyarlı ufacık gürültüde uyanıyor sonrada uyumuyor tekrar ki en başından beri gürültüde yatırmama rağmen böyle oldu uykusunda korkup sıçrıyor, gaz sancıları pik yapmış durumda hem Bitkisel hemde bitkisel olmayan ilaçlar veriyorum meryemhort diye bi bitki var veriyorum ben Rezene içiyorum ama banamısın demiyor. Sancıdan mı nedendir bilmiyorum ama bebeğim hiç uyumuyor ne kucakta ne beşikte ne sallayarak ve uyumadığı her dakika bas bas bağırarak ağlıyor sürekli ağlama halinde sesi kısıldı ağlamaktan artık bi akıl verin ya siz Nasıl uyutuyorsunuz sancı için ne yapıyorsunuz çok çaresiz kaldım inanın
doydugundan eminsen acaba baska bi sorunumu var kulaklarina dokun belki kulagi ariyodur yada gaz sancisindansa Sıcak havlu koy karnına ayaklarınada aynı şekilde..ayak topuklarına masaj yap bebek yagi yada aci elma yagiyla..oğlunun hayalarina bak sismisse gaz sancisi var demektir..hic durmuyosaa hastaneye inşallah baska sorunu yoktur oglumdan biliyorum hastaneye gittik meger gaziyla kakasini yapamadigi için yirtinmisti

Selam kizlar bebegim bugun beni cok yordu sabah 5 ten beri toplasam 3 saat anca uyumustur oda parca parca. Normalde boyle degildi gaz sancisi var sanirim ama kucagima alinca susuyor. Acaba kucagami alisti minik yaramazim benim :KK64:
Bu arada sizler dogumdan sonra doktor kontorlune gittiniz mi ? Ozellikle sezeryan dogum yapanlar. Pansuman acildiktan sonra doktorun 40dan sonra bi kontrole gel demisti. Bugun 44 gunluk olduk haftaya gitmeyi dusunuyorum. Gidince dikisleremi bakilcak ne olacak normal dogum yapmadigim icin alttan bakmaz degilmi o_O

doydugundan eminsen acaba baska bi sorunumu var kulaklarina dokun belki kulagi ariyodur yada gaz sancisindansa Sıcak havlu koy karnına ayaklarınada aynı şekilde..ayak topuklarına masaj yap bebek yagi yada aci elma yagiyla..oğlunun hayalarina bak sismisse gaz sancisi var demektir..hic durmuyosaa hastaneye inşallah baska sorunu yoktur oglumdan biliyorum hastaneye gittik meger gaziyla kakasini yapamadigi için yirtinmisti
Doyduğuna eminim hem anne sütü hem mama veriyorum. 2saat arayla besliyorum masaj yapıyorum gazını güzel çıkarıyor ama yinede sürekli ağlıyor doktora götürdüm kolik sabredeceksin diyo başka bişey demiyo kolik müzikleri biraz sakinleştiriyo ama uyumasını sağlamıyor. Bildiğim her yolu deniyorum uyusun diye ama nafile :KK43:

Doyduğuna eminim hem anne sütü hem mama veriyorum. 2saat arayla besliyorum masaj yapıyorum gazını güzel çıkarıyor ama yinede sürekli ağlıyor doktora götürdüm kolik sabredeceksin diyo başka bişey demiyo kolik müzikleri biraz sakinleştiriyo ama uyumasını sağlamıyor. Bildiğim her yolu deniyorum uyusun diye ama nafile :KK43:
Ayni durumdayiz bende anne sutu ve mama veriyorum gazini cikartiyorum surekli agliyor benim bebegm erkek gazli sanirim geceleri beni uyutmuyordu cok yoruluyordum bende aksam 11 gibi bebegimi yikiyorum mayisiyor gecede uyanmiyor sadece mamasini vermek icin uyandiriyorum bir nebze iyi oldu gece uyuyalimki gunduz enerjimiz olsun tavsiye ederim

X